Hur man startar en modewebbplats med WordPress & Make Money

hur man skapar en modewebbplats med wordpress


Vill du bygga en webbplats för mode eller kläder?

Det är enkelt att starta en modewebbplats eller blogg med WordPress. Du kan använda WordPress-modetema för att ge din webbplats en glamorös look. Om du följer rätt steg kan du också konvertera det till en lönsam verksamhet.

I den här artikeln kommer vi att dela hur man startar en modewebbplats med WordPress och tjänar pengar på den.

Bygga en modewebbplats med WordPress

Det finns många bloggare på Instagram och Facebook som marknadsför de bästa modemärkena från deras officiella profiler. Dessa modemärken avgör en affär med bloggarna för marknadsföring av sina produkter.

Men du har ingen kontroll över innehållet du delar på sociala medieplattformar som Instagram och Facebook. Om ditt konto en dag raderas eller något går fel, kan du tappa allt du har byggt under åren.

Relaterad: 12 bästa Instagram-plugins för WordPress

När du bygger en modewebbplats har du full kontroll över ditt innehåll. Du kan till och med tjäna pengar på ditt innehåll och tjäna pengar på sidan.

Låt oss titta på hur man startar en modewebbplats med WordPress och tjäna pengar på rätt sätt.

Steg 1: Få ett domännamn och webbhotell

Det första du behöver är ett domännamn och webbhotell.

Ett domännamn är adressen till din webbplats på internet, som Google.com eller IsItWP.com. Det är vad dina besökare skriver in i sina webbläsare för att komma åt din webbplats. Ett domännamn kostar cirka $ 15 / månad.

Webbhotell är där människor lagrar innehållet och filerna på sina webbplatser. När någon skriver in din webbadress (domännamn) kommer de att dirigeras till webbplatsfilerna som är lagrade på din webbhotellserver. Ett WordPress-värdkonto kostar cirka $ 9 / månad.

När du börjar kan den kombinerade kostnaden för ett domännamn och webbhotell verka ganska mycket.

Lyckligtvis har vi samarbetat med Bluehost för att erbjuda våra användare ett gratis domännamn, gratis SSL-certifikat och en enorm rabatt på webbhotell.

Du behöver bara betala $ 2,75 / månad.

Gör anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

När du har köpt webbhotell kan du gå vidare och installera WordPress på ditt värdkonto.

Steg 2: Installera WordPress

Med Bluehost behöver du inte gå igenom en separat WordPress-installationsprocess eftersom Bluehost nu installerar WordPress som standard. När du prenumererar på din värdplan kommer du att uppmanas att välja ett WordPress-tema.
Du bör logga in på ditt webbhotell cPanel-konto. Där ser du ett klick på WordPress som sparar besväret med att manuellt installera WordPress.

Installera WordPress

Vi använder Bluehost, så 1-klick WordPress-installationen är tillgänglig som en funktion i cPanel-kontot. Det kan vara något annorlunda om du använder någon annan webbhotellleverantör.

Du måste fylla i alla nödvändiga detaljer och enkelt installera WordPress. För mer information bör du kolla in våra kompletta och steg-för-steg-guider för hur du installerar WordPress på rätt sätt och skapar en webbplats.

välj ett tema

Du blir då ombedd att välja namn och taglinje för din webbplats.

skapa en ny wordpresswebbplats

Klicka på när du har specificerat detaljerna Nästa. Bluehost kommer nu att installera WordPress för dig och när du gjort det kommer du att visa en skärm som denna:

wordpress installationen lyckades

Du kan logga in på din webbplats genom att lägga till wp-admin till din URL. Så här ser din inloggningsadress till WordPress ut:

http://example.com/wp-admin

Du kan nu logga in på din WordPress-webbplats med de referenser som skickas till din e-postadress.

Steg 3: Välja ett tema för din modewebbplats

När du har installerat WordPress måste du välja ett tema som passar dina krav för en modewebbplats.

Det finns hundratals gratis och premium WordPress-teman på internet. Låt oss välja vilket tema du ser nu. Du kan alltid ändra temat efter din WordPress-installation.

Modetema

Ett bra modetema låter dig lägga till dina foton, portfölj och innehåll vackert. Det bör ha olika sidmallar för din blogg och målsidor.

För mer information bör du kolla in den här guiden för hur du installerar ett WordPress-tema.

Steg 4: Publicera modefoton och innehåll

Innan du offentliggör din webbplats bör du lägga till foton och innehåll till den.

Vanligtvis tar det tid att ha tillräckligt med innehåll. Du kan också integrera ditt Instagram-konto och dela foton direkt från Instagram med din webbplatspublik.

Mode foton

Dessutom måste du skapa webbplatssidorna som om, tjänster och kontaktformulärssida. Vi rekommenderar att du använder ett plugin för sidbyggare som Beaver Builder eller Elementor. Dessa drag-and-drop-sidbyggare hjälper dig att ställa in målsidorna och lägga till innehåll direkt.

Du bör också starta en blogg och skapa en innehållsstrategi för att publicera artiklar regelbundet. Titta in i de bästa modebloggarna och vloggarna för inspiration.

Toppmodeblogg

Du kan skapa professionella bildgallerier på hemsidan och målsidorna. Med WordPress hittar du de bästa inställningarna för bildgallerier som har funktioner som bildstyling, pop-up med lightbox osv.

Steg 5: Göra din modewebbplats SEO-vänlig

När din webbplats är klar måste du se till att den är tillgänglig för alla som letar efter modrelaterade produkter och innehåll. Du måste optimera din webbplats och göra den sökmotorvänlig. På så sätt kommer din modewebbplats att börja visas i Googles sökresultat.

WordPress-webbplatser är SEO-vänliga som standard, men du kan fortfarande ta några steg för att se till att din webbplats är synlig för alla som letar efter moderelaterat innehåll.

De bästa metoderna för SEO inkluderar hastighet och prestandaoptimering. När dina användare besöker webbplatsen och den laddas snabbt lämnar den ett utmärkt första intryck som varar länge. Du kan använda WordPress-cache-pluginprogram som WP Rocket för att påskynda din webbplats.

Därefter måste du spåra användarengagemang på din webbplats så att du kan fatta ett informerat beslut om vad som fungerar bäst för din publik. Spårning hjälper dig att förstå användarnas beteende och var användarnas tappar intresse. För detta måste du installera Google Analytics på din modewebbplats.

Analysen visar dig alla detaljer om de besökta sidorna och de åtgärder som vidtagits av dina användare. Om de flesta av dina webbplatsbesökare lämnar en specifik sida betyder det att du måste ta itu med problemet och göra den sidan mer intressant för användare.

Steg 6: Tjäna pengar på din modewebbplats

Det finns flera sätt att tjäna pengar på din modewebbplats. Låt oss ta en titt på några av dem nedan.

  • Google AdSense: AdSense är ett Google-ägt annonsnätverk som gör det möjligt för bloggare och webbplatsägare att tjäna pengar på sin modewebbplats genom att visa text, bild, video och andra interaktiva annonser på sina webbplatser. Alternativt finns det andra annonsplattformar som kan användas för att tjäna pengar via marknadsföring av annonser på din webbplats.
  • Affiliate-marknadsföring: Toppmodemerken och klädaffärer driver affiliate-program, vilket innebär att du kan marknadsföra deras produkter för att tjäna en bra provision när du gör en försäljning. Du kan också använda några av de bästa pluginprogrammen för marknadsföring för affilier för att göra affiliate-marknadsföring lättare för dig.
  • Sälj direktannonser: Fördelen med att sälja direktannonser är att du inte behöver dela annonsintäkter med ett tredjepartsannonsnätverk som Google AdSense.

För mer information kan du kolla in 30 sätt att tjäna pengar online.

Det är allt.

Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att lära dig att starta en modewebbplats med WordPress. Du kanske också vill kolla in vår artikel om bästa fotografiämnen för WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me