Hur man startar en podcast på rätt sätt 2020 (steg för steg)

hur man gör en podcast med wordpress


Vill du publicera podcast på din WordPress-webbplats? Podcast kan hjälpa dig att nå ut till nya målgrupper. Du kan uppmuntra dina besökare att prenumerera på dina serier och regelbundet lyssna på dem. På så sätt kan du bygga en långvarig relation med dina lyssnare och eventuellt konvertera dem till leads och kunder.

I den här artikeln visar vi dig hur du startar en podcast i några snabba och enkla steg. Så låt oss börja.

Steg 1: Skapa en podcasting i WordPress: Komma igång

Att ha en blogg skulle vara en extra fördel om du vill köra en framgångsrik podcast-serie. Blogga är mer än bara ett komplement till podcasten. Det är ännu mer tillgängligt än själva podcast, särskilt om du transkriberar dem och publicerar på din blogg. Dessutom kan bloggning ge dig en massiv ökning av din trovärdighet.

Ett viktigt steg vid installationen av din WordPress-blogg är att välja ett domännamn och en bra värdplattform.

Ett domännamn är adressen till din blogg på internet, som Google.com eller IsItWP.com. Webbhotell är där människor lagrar innehåll och filer i sina bloggar.

Vi rekommenderar att du väljer BlueHost, en av de ledande webbhotellleverantörerna på marknaden. Bluehost är också en officiellt rekommenderad webbhotellleverantör av WordPress.org.

När du vill starta en ny blogg kan de kombinerade kostnaderna för domän och värd verka ganska mycket.

Det är därför vi har träffat en affär med Bluehost för att erbjuda våra användare ett gratis domännamn, gratis SSL och över 60% rabatt på WordPress-värd.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Om du inte har en blogg ännu, här är en guide om hur du startar en WordPress-blogg (steg för steg).

Steg 2: Ställ in en mediavärd för att skapa podcasts

Generellt sett är dina podcast enorma mediefiler som måste värdas på en pålitlig plattform. Så ditt nästa steg skulle vara att välja en bra mediehotellplattform. Du kanske undrar varför skulle du behöva en separat värd för dina mediefiler och inte använda Bluehost för det.

Tja, det beror på att du inte vill att din webbplats ska sakta ner och svara på grund av konsumtionen av en enorm mängd serverresurser. Media hosting-plattformar kommer att ta hand om det och se till att din webbplats alltid presterar snabbare.

Blubrry-värd, podcast-värd

För att få bästa resultat kan du välja Blubrry, som är en podcast-specifik mediasvärd. Blubrry erbjuder också ett utmärkt plugin som heter Blubrry PowerPress som förenklar processen för hantering och hantering av dina podcasts från WordPress.

Steg 3: Välja rätt utrustning

Nu när du är redo med din podcast-värd är det dags att välja rätt utrustning för din podcastinställning. Den viktigaste utrustningen för podcasters är en mikrofon av god kvalitet.

Om du behöver en lösning på startnivå kan du köpa Samson CO1U (USB). Detta är branschens första USB-studiokondensormikropp, som hjälper dig att spela in högkvalitativa podcast genom att ansluta direkt till din dator via en USB-port.

Alternativt kan du använda Heil PR-40 (XLR-anslutning, inte USB), vilket är vad professionella använder. För den här måste du också köpa en ljudmixer.

Annat än så behöver du –

 • Mic arm
 • Chock Mount
 • Popfilter
 • Hörlurar

Om du vill köpa all nödvändig utrustning som ett paket kan du överväga att köpa Rode Podcaster Booming Kit, som kommer med en Podcaster, PSA1 Arm och PSM1 chockfäste allt packat tillsammans.

Låt oss nu kolla in nästa steg.

Steg 4: Spela in din första podcast

För att börja spela in ditt första podcast-avsnitt behöver du en ljudinspelningsprogramvara. Djärvhet är en av de mest populära inspelningsprogramvaror som du kan använda.

Med Audacity kan du enkelt spela in dina filer och redigera dem också. När du installerar det öppnar du programvara »Fil» Starta ett nytt projekt. Det är allt. Du kan nu klicka på Spela in -knappen och börja spela in din podcast.

Spela in med Audacity, podcasting med wordpress

Du kan redigera din fil och förfina den för dina lyssnare. Ta bort obekväma pauser, hosta, nysningar eller något som du tycker är onödigt.

Du kan också lägga till lite bakgrundsmusik om du vill. Gå till till om du vill lägga till bakgrundsmusik Fil »Importera. Du kan sedan bläddra igenom dina musikfiler och lägga till den du gillar.

Eftersom Audacity är ett verktyg med en omfattande lista över funktioner, är det inte möjligt att täcka dess funktioner i den här handboken. Du kan dock gå igenom dess wiki tutorials att ha en detaljerad insikt.

Efter inspelningen är nästa sak du behöver göra att exportera din fil. Generellt exporteras podcasts-filer i MP3-format. Genom att göra det är filerna säkrade i överlägsen kvalitet och i mindre filstorlekar. Namnge din fil och spara den på din dator.

Steg 5: Publicera din podcast med WordPress

Om du vill publicera din podcast på din WordPress-webbplats loggar du först in i ditt administrationsområde. Det andra steget är att gå till Plugins »Lägg till nytt» PowerPress Podcasting-plugin från Blubrry.

PowerPress är ett gratis plugin som gör publicering av podcast på din WordPress-webbplats superlätt. När plugin är installerat och aktiverat, gå till din PowerPress-instrumentpanelen »Inställningar. Klicka nu på Konfigurera Blubrry-statistik och värdtjänster knapp.

PowerPress-inställningar, skapa podcast med wordpress

Följande fönster visas på skärmen. Här måste du ange dina Blubrry-värdkontouppgifter.

Anslut Blubrry med wordpress

Om du bläddrar längre ner på sidan ser du fler alternativ. Fyll i dessa fält. Plugin kommer att använda informationen i din podcast’s RSS-flöde. Därefter kommer denna information att användas av iTunes för att lägga till din podcast i deras katalog.

Spara de ändringar du just har gjort. Din webbplats är klar att börja publicera dina podcasts nu.

Steg 6: Lägga till mediefiler till din Podcast Hosting

Du är inte redo att publicera dina podcasts om inte dina inspelade filer laddas upp till din medias värdtjänst. För att ladda upp dina filer, logga in på din Blubrry-värdkonto »Podcaster-instrumentpanelen» Ladda upp nya mediefiler.

Du har nu möjligheten att ladda upp nya medier. Klicka på den och börja ladda upp filerna som du tidigare har sparat på din dator.

Steg 7: Lägga till din första podcast till WordPress

Det är nu dags att lägga till podcasten till din WordPress-webbplats. Så gå till din WP-instrumentpanelen »Inlägg» Lägg till ny sida. Lägg till en iögonfallande titel och beskrivning till din podcast. Du måste också skapa en ny kategori för dina podcasts.

Bläddra nu ner och hitta alternativet Podcast Episode.

Ladda upp podcast-mediefiler till wordpress

Du ser ett alternativ som heter Media URL. Använd ikonen bredvid det här alternativet för att ladda upp mediefilerna som du just har laddat upp i ditt Blubrry-media. Om du använder en annan värd kan du klicka på din URL i det tomma fältet. Slå nu på Publicera knappen till höger.

Det är allt! Din podcast är live nu.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att starta en podcast på din WordPress-webbplats. Om du vill veta mer om WordPress Podcast-plugins kan du läsa vårt inlägg på 12 bästa WordPress Podcast-plugins i jämförelse (gratis) & Premie)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map