Hur man startar en prenumerationsboxverksamhet (steg för steg)

hur man skapar en prenumerationsruta


Planerar du att skapa en prenumerationsboxverksamhet?

Prenumerationsrutan är en återkommande affärsmodell där kunderna kan beställa en specifik nisch av produkter som levereras med ett regelbundet tidsintervall.

En prenumerationsboxverksamhet betonar den unika upplevelsen den erbjuder kunder snarare än de produkter som levereras.

På affärssidan erbjuder det förutsägbara intäkter till köpmännen i motsats till traditionella e-handelsföretag.

prenumerationslåda

I denna affärsmodell packas produkterna i lådor i en blandad form. Till exempel kommer en skönhetsbox att innehålla olika skönhetsprodukter som ansikts tvätt, ansiktsmask, fuktande gel, toner, etc. som tappar ut under en viss period.

Populära exempel på företag med prenumerationslådor är skönhetslådor, husdjuraskar, blöjor, matvaror eller andra produkter som tappas ut med regelbundet intervall.

I den här artikeln visar vi dig hur du startar en prenumerationsruta steg för steg. Men innan det ska vi ta reda på varför du bör starta det här företaget.

Starta en prenumerationsboxverksamhet

Prenumerationsboxföretag är för närvarande efterfrågade och bortsett från nischföretag har till och med eCommerce-jättar som Amazon hoppat på bandwagon.

Ta en titt på några exempel på företag med prenumerationslådor.

1. NatureBox.com

prenumerationsbox exempel naturbox

NatureBox är ett prenumerationsbaserat snackföretag som har betjänt kunder sedan 2012. De är den ultimata resursen för hälsosamma och rena snacks inklusive adaptogenics, funktionell mat och CBD-snacks.

2. BlueBottleCoffee.com

prenumerationsbox exempel bluecoffee

Blue Bottle Coffee är ett prenumerationsbaserat kaffemärke baserat från Storbritannien. De hanterar prenumerationer på kaffeklubbar från 22 länder och erbjuder gratis leverans över hela världen.

3. Amazon Prime

amazon prime prenumerationsbox affärsexempel

Amazon Prime är en betald prenumerationstjänst som erbjuds av Amazon som erbjuder kunderna ett brett utbud av förmåner som annars skulle vara otillgängliga, eller kostar extra, för den typiska Amazon-kunden.

Att starta en prenumerationsboxverksamhet är en win-win för både dig och din kund.

För kunder

Dina kunder kommer att älska den här affärsmodellen av följande skäl.

 • Bekvämlighet: De behöver inte oroa sig för att få slut på produkter som vanligtvis tappar i förutsägbara scheman. (Till exempel blöjor eller husdjursmat etc.)
 • Billig: Eftersom beställningen görs för en uppsättning produkter med ett regelbundet intervall får kunderna dem vanligtvis till ett billigare pris än de skulle betala dem individuellt.

För företagare

Till skillnad från traditionell e-handelsverksamhet kommer en prenumerationslåda med många fördelar.

 • Bättre lagerhantering: Att beräkna lager är mer exakt eftersom du redan vet hur mycket dina “inlåsta” kunder ville ha.
 • Förutsägelse av bättre intäkter: Du har också fördelen med bättre intäktsförutsägelse. Detta hjälper dig att göra en bättre investeringsplan.
 • Erbjudande Personligt erbjudande: Du kan låta användare sammanfatta produkterna för dem. Utan tvekan har personalisering visat sig öka kundlojaliteten och tillfredsställelsen.

Låt oss nu kolla hur man bygger en prenumerationsboxverksamhet steg för steg.

Steg 1: Bygga en e-handelswebbplats

För att starta ett abonnemangsföretag måste du först köpa ett domännamn och webbhotell.

Ett domännamn är adressen till din webbplats, som IsItWP.com eller Google.com. Det här är vad dina kunder skriver in för att navigera till din webbplats för prenumerationsrutan.

När du börjar kan kostnaderna för en domän och webbhotell verka ganska mycket. Det är därför vi rekommenderar Bluehost, den rekommenderade webbhotellleverantören av WordPress.org.

Bluehost WooCommerce

Bluehost erbjuder ett gratis domännamn, gratis SSL, obegränsad webbhotell och allt annat du behöver för att din webbutik ska gå igång.

För mer information, kolla in vår recension på Bluehost.

Steg 2: Installera WooCommerce-prenumerationer

woocommerce-abonnemang

Om du har registrerat dig för Bluehost med länken i steg 1 har du redan installerat WooCommerce på din värd, så du kan hoppa över det här steget. Annars går du vidare och installerar WooCommerce-plugin. Installera och aktivera sedan plugin för WooCommerce-prenumerationer.

Detta är en av de bästa pluginsna för alla som är villiga att skapa en prenumerationsboxverksamhet. Med detta plugin kan du enkelt skapa en mängd olika prenumerationer, både för fysiska eller virtuella produkter. Det låter dig också skapa olika prenumerationsalternativ som produkt-av-månadens, prenumerationer varje vecka, eller till och med årliga paket för programvarufakturering.

Du har till och med möjlighet att lägga till en registreringsavgift, erbjuda gratis försök eller ställa in utgångsperioder.

Steg 3: Skapa din prenumerationsboxtjänst

Nu när alla grundläggande steg tas om hand är det dags att börja skapa din prenumerationsruta. För det på din WordPress-instrumentpanel, gå till WooCommerce »Produkter» Lägg till nytt.

WooCommerce lägger till en ny produkt

Här kan du börja lägga till dina produkter. Lägg till ett produktnamn och bild. Till höger kan du också lägga till en kategori. När du bläddrar längre ner på skärmen ser du ett alternativ som heter Produktdata. Klicka på rullgardinspilen bredvid den och välj Enkelt prenumeration alternativ.

produkttyp, WooCommerce

Därefter kan du lägga till priset för produkten, försäljningspriset, skatt och prenumerationsinställningar.

Prenumerationsinställningar, woocommerce för prenumeration

Du kan följa samma process för att lägga till fler produkter.

Steg 4: Gruppera dina produkter

Nästa steg är att gruppera dina produkter. För det kan du gå till Produkter »Lägg till nytt. Lägg nu till Prenumerationsbox som din titel. Du kan också lägga till en beskrivning här. Bläddra nu ner för att hitta Produktdata alternativ. Och från rullgardinspilen väljer du Grupperade produkter alternativ.

grupperade produkter, prenumerationsboxverksamhet

Använd nu Länkade produkter för att lägga till alla produkter du just har lagt till. Skriv bara in ditt produktnamn med sökfältet och välj dem som ska läggas till.

Prenumerationslåda

Slå nu på Publicera -knappen för att få din prenumerationslåda att bli live. Din prenumerationsruta är nu klar för dina användare.

abonnemang-box

Och det är allt. Du kan nu börja sälja dina produkter och tjäna pengar på en återkommande basis.

Vi hoppas att du hittade den här guiden för att starta ett prenumerationsföretag användbart. Om du gjorde. Du kanske också vill lära dig att skapa en medlemskapssida.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map