Hur man startar ett onlinehandledningssystem med WordPress

Handledning online med wp


Vill du starta en onlinehandledning med WordPress? Onlinehandledning blir långsamt normen inom utbildningsindustrin.

Med rätt WordPress-plugin, som Learndash, kan du enkelt starta en online handledningsledning även om du är en nybörjare.

I den här tutorialen visar vi dig hur du startar en online handledningsverksamhet (steg för steg).

Varför börja onlinehandledning

Låt oss titta på några fördelar med onlinehandledning.

 • Inga geografiska begränsningar: Lär och lära var som helst i världen.
 • Sparar pengar och tid eftersom både handledare och student inte behöver pendla för att delta i klassen.
 • Det är oerhört användbart i nödsituationer som kristiden Covid-19 när människor över hela världen med kraft är inlåsta i sina hem för att skydda sig mot det dödliga viruset.

Steg 1: Skapa en webbplats för onlinehandledning

Först ska du skapa en online handledningssida med WordPress. För att skapa en webbplats behöver du ett domännamn och webbhotell.

Ett domännamn är den URL-adress som användarna skriver i sina webbläsare för att komma åt din webbplats (till exempel google.com eller isitwp.com).

Webbhotell är där människor lagrar innehållet och filerna på sina webbplatser.

När en besökare försöker komma åt din webbplats genom att skriva in din webbadress (domännamn) kommer de att riktas till webbplatsfilerna som är lagrade på din webbhotellserver.

När du vill skapa en ny webbplats från grunden kan de kombinerade kostnaderna för domän och värd verka ganska mycket.

Det är därför vi har träffat en affär med Bluehost för att erbjuda våra användare ett gratis domännamn, gratis SSL och över 60% rabatt på WordPress-värd.

skapa en webbplats på bluehost

För mer information, kolla in hur du bygger en webbplats från grunden.

Steg 2: Installera och ställa in LearnDash LMS-plugin

Nästa steg är att installera LearnDash-plugin. LearnDash är ett populärt plugin-program (Learning Management System) som gör det enkelt att skapa onlinekurser med alla dess kraftfulla funktioner. Du kan använda den för att skapa kurser, frågesporter, lektionsplaner och mycket mer.

LearnDash LMS-plugin, skapa online handledningssida

Så här kan du installera ett plugin på din WordPress-webbplats. Om du vill veta mer, kolla in vår LearnDash-granskning.

När plugin är installerat och aktiverat, gå till LearnDash LMS »Inställningar» LMS-licens. Här kan du ange din e-postadress och licensnyckel.

Learndash-licens

Klicka nu på Uppdatera licens knapp. Gå sedan till PayPal-inställningar flik. På den här fliken har du olika alternativ. Fyll bara i dem och klicka på Spara knappen till höger om din skärm. Dessa inställningar hjälper dig att få betalningar online från dina användare.

PayPal-inställningar

Dina grundinställningar är korrekt konfigurerade. Nu kan du börja skapa din onlinekurs. Låt oss se hur vi gör det.

Steg 3: Använd LearnDash för att skapa dina kurser

Gå till för att skapa en kurs med LearnDash LearnDash »Kurser» Lägg till nytt

Nu kommer du på en ny skärm där du kan börja skapa din kurs. Du kan börja med att lägga till en titel på din kurs. När titeln har lagts till, gå vidare och lägg till en beskrivning för kursen.

Lägg till kurs Learndash

Du kan också lägga till en bild som visas som en kursminiatyr. Du har till och med alternativ för att lägga till kategorier, taggar etc. på din kurs.

När du är klar växlar du till inställningar flik. Här ser du flera alternativ som:

 • Möjlighet att lägga till kursmaterial som är synliga på huvudkursidan
 • Lägg till ett kursbevis
 • Välj kursvisibilitetsalternativ
 • Uppstart Anpassad pagination och Anpassad lektionsordning

LearnDash-inställningar

Genom att bläddra längre ner ser du alternativ för att välja hur du vill att dina användare ska komma åt ditt kursmaterial.

Du kan antingen tillhandahålla tillgång till alla, kräva att användare registrerar sig för att få åtkomst eller göra den tillgänglig endast för premiumanvändare.

LearnDash-inställningar

Du kan också välja kursförutsättningar, poäng, löptid och ändra åtkomstlistalternativ.

LearnDash-inställningar

När du är klar med dina inställningar klickar du på Publicera för att din kurs ska vara tillgänglig för användare.

Steg 4: Lägga till lektioner på din kurs

Nästa steg är att skapa lektioner för din kurs. För det, gå till Byggare flik. Här kan du skapa nya lektioner och frågesporter för din kurs. Klicka på Nya lektioner att lägga till en lektion. För frågesporter klicka på Ny frågesport.

LearnDash-kurser och frågesporter

Du kan också lägga till nya lektioner genom att gå till LearnDash LMS »Lektioner» Lägg till nytt.

Lektioner lär dig

Detta tar dig till lektionsredigeraren där du kan börja skapa din lektion. Du kan börja med att lägga till en titel och sedan skapa din lektion precis som du skulle skapa ett normalt inlägg. Sätt gärna in länkar och ladda upp multimediafiler.

När lektionen har skapats, gå till inställningar flik. Här kan du konfigurera utseendet på dina lektioner och hantera användaråtkomst.

Lektionsinställningar, learndash

Här kan du också schemalägga dina lektioner.

Lektionsplanerare, learndash

När du är klar sparar du dina inställningar med Spara utkast alternativ. Du kan också lägga till fler ämnen till var och en av dina kurser och lektioner genom att gå till Ämnen »Lägg till nytt.

lära sig ämnen

När du har skapat dina lektioner kan du tilldela den till en kurs du redan har skapat. Du kan göra det genom att gå till inställningar -fliken högst upp på sidan.

Nu under Inställningar för ämnesåtkomst, du ser två alternativ. Naturligtvis kan du klicka på rullgardinspilen under Tillhörande kurs och välj sedan den kurs där du vill lägga till ditt ämne. Du kan göra samma sak för lektioner också.

Steg 5: Aktivera uppdrag med LearnDash

Med LearnDash kan du också lägga till uppgifter till dina kurser. Det här alternativet är tillgängligt under Lektioner »Inställningar . Här kan du aktivera Uppladdningsuppladdningar. Detta kommer att utvidga många alternativ med vilka du kan ställa in din filstorlek för överföring, begränsa antalet filuppladdningar osv.

Uppladdning av Assignmet

När din uppgift har skapats kan du visa dem i LearnDash »Uppdrag.

Steg 6: Skapa certifikat för dina användare

Nästa steg är att skapa certifikat för dina användare som kan tilldelas i slutet av en kurs. Gå till för att skapa ett certifikat LearnDash »Certifikat

LearnDash-certifikat

Klicka nu på Lägg till ny. Här kan du skapa dina certifikat och anpassa dem för att göra det mer tilltalande. När du är klar kan du koppla den till vilken kurs du vill.

Gå till till exempel för att lägga till ett certifikat i en viss kurs LearnDash »Kurs . Klicka nu på Ändra inställningar. Här har du alternativ för att lägga till dina certifikat genom att klicka på rullgardinspilen och välja önskat.

certifikat

Steg 7: Skapa medlemskurser

Nu när kursen är klar kanske du också vill skapa ett medlemsprogram för dina kurser. Genom att skapa en medlemssida kan du göra dina kurser endast tillgängliga för registrerade användare. Du kan dölja ditt premiuminnehåll och låta användare låsa upp dem med en nyckel. Denna nyckel kan endast nås när de köper ett medlemskap på din webbplats.

Detta är ett bra sätt att tjäna återkommande pengar från din online handledningssida.

Du kan enkelt lägga till medlemskap på din webbplats genom att använda plugin-inPressPress. Med detta plugin kan du förvandla din vanliga webbplats till en medlemskapssida. Så här kan du installera MemberPress-plugin.

När plugin-programmet har installerats och aktiverats kan du börja använda det för att konvertera din vanliga webbplats till en medlemskapssida. Så här kan du lägga till medlemskap med MemberPress.

Detta plugin-erbjudande har också betalningsfunktioner och alternativ för prenumerationskontroll.

Det är allt! Din onlinehandledning är nu klar. Var det inte så lätt? Om du vill sälja fler produkter eller tjänster på din webbplats kan du kolla in hur du lägger till en e-handelsställe på din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map