Hvordan bygge en online markedsplass i WordPress (2020)

hvordan du bygger markedsplass wordpress


Vil du bygge en online markedsplass i WordPress?

Å bygge en online markedsplass er en av de beste måtene å tjene penger på nettet. Selv om det ikke er en rask bli rik-ordning, med riktige strategier, er det totalt mulig å tjene en solid inntekt med en online markedsplass.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du bygger en online markedsplass i WordPress.

Hva er en online markedsplass?

En online markedsplass er en type e-handelsnettsted som lar brukere bli selger og liste opp produktene sine for salg. Som markedsplassseier eier du ikke noe inventar. Din virksomhet er å tillate brukere å liste opp produktene sine på nettstedet ditt og forenkle transaksjonen.

Du kan tjene penger ved å tjene en spesifikk provisjon for hvert salg på markedsplassen din.

eBay er det perfekte eksempelet på en online markedsplass.

Hvor mye koster det å lage en online markedsplass?

En fysisk markedsplass vil koste millioner av dollar og bruker mange år å etablere. Imidlertid kan en online markedsplass bygges på under en time og koster så lavt som $ 6,95 per måned.

Her er verktøyene du trenger for å bygge en online markedsplass og la oss se hvor mye de koster:

 1. Domenenavn ($ 14,95 / år): Et domenenavn er adressen til nettstedet ditt på internett, for eksempel Google.com eller IsItWP.com. Det er hva de besøkende skriver inn i nettleserne sine for å få tilgang til nettstedet ditt.
 2. Webhotell ($ 13.99 / måned): Webhotell er der folk lagrer innholdet og filene på nettstedene sine. Når noen skriver inn webadressen din (domenenavn), blir de ledet til nettstedfilene som er lagret på webhotellserveren.
 3. WordPress (gratis): WordPress er den mest pålitelige og populære plattformen for å bygge alle slags nettsteder, inkludert en markedsplass.
 4. WooCommerce (gratis): WooCommerce er verdens største eCommerce-plugin for WordPress.
 5. WC Wendors-plugin (gratis): Dette er markedets 1-plugin for WooCommerce som forvandler et eCommerce-nettsted til en fullstendig markedsplass.
 6. SSL-sertifikat ($ 6.67 / måned): SSL legger til et grønt hengelåsikon i adressefeltet, og forteller kundene at nettstedet ditt er pålitelig for å behandle en online transaksjon.

Det betyr at de samlede kostnadene for å bygge et nettsted vil koste rundt $ 263 årlig, noe som betyr $ 22 / måned. Når du begynner å virke, virker dette som litt dyrt. Derfor har vi forhandlet en avtale med Bluehost for å tilby brukerne våre alt de trenger for $ 6,95 per måned. Betal årlig og spar mer på Bluehost.

Bluehost-woocommerce-se

Bluehost er en offisielt anbefalt leverandør av WordPress-hosting av WordPress.org. De tilbyr et bredt utvalg av vertsalternativer, men for en online markedsplass anbefaler vi deres WooCommerce-hosting, som leveres sammen med alt du trenger for en markedsplass..

Gjør krav på dette eksklusive Bluehost-tilbudet »

Trinn 1: Opprette en nettbutikk med WordPress

Først må du følge vår trinnvise guide for hvordan du oppretter en nettbutikk i WordPress ved å bruke WooCommerce.

Selv om WooCommerce er en kraftig plugin, oppretter den en enkelt leverandørbutikk, og bare du kan legge til produkter. Denne butikken tillater ikke leverandører å registrere seg, noe som betyr at du trenger et tillegg eller plugin for å konvertere nettbutikken din til en markedsplass.

Trinn 2: Bytt butikk til et marked ved hjelp av en plugin

Når nettbutikken din er klar, kan du gå videre og installere WC-leverandører plugg inn. For mer informasjon, bør du sjekke artikkelen vår om hvordan du installerer en WordPress-plugin.

WC Vendors-plugin vil fungere som et tillegg for å gjøre nettbutikken din med en enkelt leverandør til en markedsplass med flere leverandører. Når du har konfigurert det, kan leverandørene registrere seg, legge til produktene sine og selge online fra nettstedet ditt.

Som administrator kan du kontrollere leverandørene og markedsplassen. Plugin-enheten lar deg angi en provisjonsprosent på salg, produktkategorier, betalingsportaler og mer.

Når den er aktivert, kan du gå videre til WC-leverandører »Innstillinger for å gjøre endringer på nettstedet ditt.

WC-leverandørs innstillinger

I de generelle innstillingene finner du følgende alternativer:

 • Tillat leverandørregistreringer
 • Vilkår & betingelser avkrysningsrute
 • Manuell leverandørgodkjenning
 • Bli en leverandørlink

Det er andre innstillinger også. Du kan velge alternativene du vil aktivere på markedsplassen din.

Merk: Klikk på “Lagre endringer” -knappen før du går til andre faner for ytterligere innstillinger.

Etter det kan du bytte til “Kommisjon” -fanen for å legge til kommisjonsinnstillinger for leverandørene. Prosentandelen du legger til i dette feltet vil være beløpet som er betalt til leverandører for deres salg.

kommisjon

Du kan også legge til en egen provisjonsprosent for hver leverandør og produkter.

Nå kan du gå til fanen ‘Funksjoner’ for å administrere leverandørenes tillatelser. De generelle funksjonsinnstillingene har flere alternativer som inkluderer at leverandører kan legge til / redigere produkter, skyve produkter direkte til markedet uten godkjenning, se og eksportere ordrer og salgsrapporter i front-end.

Capabilities

Hvis du bytter til “Produkter” -innstillinger under fanen Funksjoner, kan du legge til produkttyper, typealternativer, produktdatafaner og la leverandører legge til kjente produkter.

Produktegenskaper

Deretter kan du gå til “Bestillinger” -innstillinger for å konfigurere hva en leverandør skal se for en ordre de mottar. Det er flere innstillinger som inkluderer at leverandører kan se ordrenotater, legge til ordrenotater, se kundenavn, leveringsnavn, adresser og mer.

Du kan bare fjerne merkingen av alle innstillinger som du ikke vil at leverandørene skal se for ordrene sine.

Bestillingsmuligheter

Når du er ferdig med leverandørenes funksjonsinnstillinger, kan du gå over til “Display” -fanen.

Den har tilpassede innstillinger for å opprette sider for leverandører. Hvis du vil lage sider, kan du gå til Sider »Legg til nytt i WordPress og legg til snarveiene som er gitt under hver rullegardin.

Vis sidekoder

Etter å ha opprettet sider med disse snarvekodene, er det bare å gå tilbake til å velge sidene under fanen ‘Vis’.

Bla ned på samme side til ‘Butikkinnstillinger’ og endre den enkelte leverandørens butikkalternativer som inkluderer leverandørbutikk-URL, visning av butikkoverskrift, visning av butikknavn osv..

Lagre innstillinger

Etter det kan du gå til fanen ‘Betalinger’. Hvis du har erfaring med online markedsplasser, ville du vite at leverandørene får betalt på ukentlig, to-ukentlig og månedlig netto.

Imidlertid er den anbefalte måten å tømme betalingene manuelt. I mellomtiden kan du overvåke produktanmeldelsene og behandle kundenes refusjonsforespørsler.

betalinger

Du kan også bruke betalte tillegg fra WC Vendors for å sette opp automatiske betalinger til leverandører. Denne pluginen støtter Stripe, Escrow, MangoPay og mer.

Hver betalingsmetode har sine egne innstillinger. Når du har valgt en betalingsgateway, kan det hende du må oppgi API-nøklene for at betalingene skal kunne behandles jevnt.

Dette fullfører innstillingene for WC Vendors plugin. Gå tilbake til WooCommerce-innstillinger for å aktivere kontoadministrasjon for kunder.

Trinn 3: Tillat kunder å opprette en konto

Bare gå til WooCommerce »Innstillinger side. Under fanen ‘Kontoer og personvern’ må du velge alle innstillingene for opprettelse av kontoer.

Opprettelse av konto

Bla til bunnen og klikk på ‘Lagre endringer’ -knappen.

Trinn 4: Legge til kontoside i navigasjonsmenyen

Deretter kan du gå videre og legge til kontoregistreringsalternativet på navigasjonsmenyen. Det vil lette kundenes registreringsprosess, og alle brukerne dine kan registrere seg raskt.

Du må besøke Utseende »Menyer side for å legge til Min konto og Kassa sider i navigasjonsmenyen.

Menyinnstillinger

Etter å ha lagt til disse sidene, klikker du på knappen ‘Lagre meny’ for å fortsette.

Hvis det ikke er noen “Min konto” -side, kan du gå videre og opprette en ny side med “Min konto” som tittel. Du må legge til denne kortkoden på siden:

[Woocommerce_my_account]

Trinn 5: Kjør og administrer din online markedsplass

Når den elektroniske markedsplassen din er klar, kan du teste om alt fungerer som forventet ved å opprette en ny konto, godkjenne test i påvente av leverandørforespørsler og mer.

Leverandørene kan registrere seg for en konto og logge seg på kontoene deres fra nettstedet ditt.

Registrering av leverandører

Etter innlogging kan leverandører legge til produktene sine på den elektroniske markedsplassen. De må sette opp butikkene sine for å se ordrer, salgsrapporter og andre detaljer.

Alle leverandører bør også gi betalingsinformasjon for å få betalt, basert på betalingsporten de velger. For manuell betalingsbehandling må leverandørene sende inn bankkontodetaljer.

Betalingsinformasjon

Du vil også få flere e-postvarsler om handlingene som er gjort av leverandører. Det inkluderer varsler for produktforespørsler. Du kan godkjenne, redigere eller slette et produkt da du har full kontroll på din online markedsplass.

Vi anbefaler deg også å sjekke ut disse artiklene for å forbedre ytelsen til e-handelsmarkedet:

 • Slik konfigurerer du Google Analytics e-handelssporing for WooCommerce
 • Beste WooCommerce-temaer for din online markedsplass
 • Beste e-handelsplattformer for multivendor markedsplasser

Det er alt.

Vi håper denne guiden hjalp deg å lære å bygge en online markedsplass i WordPress. Det kan også være lurt å sjekke artikkelen vår om de beste e-handelshotellfirmaene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map