Hvordan bytte fra Wix til WordPress i 2020 (trinn for trinn)

Bytt fra Wix til WordPress


Ønsker du å migrere Wix-nettstedet ditt til WordPress? Wix er en enkel dra og slipp-byggherre som lar deg lage et nettsted raskt og enkelt. Imidlertid er det begrenset med tanke på funksjoner, og du må betale en stor sum penger for å legge til flere alternativer på nettstedet ditt. I stedet kan du flytte nettstedet ditt til WordPress som er selv vert, som er svært fleksibelt og tilbyr mange funksjoner.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan overføre nettstedet ditt ordentlig fra Wix til WordPress.

Hvorfor skal du flytte nettstedet ditt fra Wix til WordPress?

Wix lar deg opprette et nettsted på noen få minutter, og det er gratis å starte med. Det er utrolig nyttig for både nybegynnere og avanserte brukere. Mens nybegynnere kan bruke dra-og-slipp-byggherren til raskt å sette opp og tilpasse nettstedene sine, kan avanserte brukere legge til sine egne kode- og stylingsskripter til Wix.

Wix tilbyr en gratis begrenset plan for å bygge et nettsted. Gratisplanen passer for absolutt nybegynnere som ikke har noe imot å ha en stygg URL for nettstedet sitt, for eksempel http://username.wixsite.com/siteaddress. Når du regelmessig publiserer innhold med din gratis Wix-plan, er det enkelt å gå tom for din gratis lagringsgrense. For å holde nettstedet ditt i live, må du kjøpe en premium-plan som tilbyr mer lagring og båndbredde.

Siden Wix er en hostet plattform, må du følge deres vilkår for bruk. Hvis du ikke er komfortabel med vilkårene deres, vil du velge en annen plattform i stedet.

En selvhost WordPress-plattform er derimot fri for slike begrensninger. Det er svært fleksibelt og gir alle funksjonene du trenger for å opprette et nettsted slik du måtte ønske. Det er ingen innebygd grense i plattformen som hindrer deg i å legge til bilder i WordPress, i motsetning til Wix. Dataene dine er fullt sikret og tilhører deg, så ingen kan slette noe fra nettstedet ditt før du selv vil fjerne dem.

Lær mer om forskjellene mellom Wix og WordPress.

I slekt: Hvordan migrere fra Medium til WordPress (ingen nedetid)

La oss se på trinnene for å enkelt bytte fra Wix til WordPress.

 1. Komme i gang med WordPress
 2. Installere WordPress på din webhotellkonto
 3. Importerer Wix-innhold til ditt WordPress-nettsted
 4. Importer Wix-sider til WordPress
 5. Importer bilder fra Wix til WordPress
 6. Konfigurer permalinks i WordPress
 7. Omdirigerer fra Wix til WordPress
 8. WordPress beste praksis å følge etter migrering av nettsteder

Trinn 1: Komme i gang med WordPress

Wix har sine egne webhosting-servere og hostingkostnadene er inkludert i deres premiumplan. Avgiften deres dekker utgiftene for lagringsplass, båndbredde, nettstedbygger og andre tjenester du bruker for å opprette nettstedet ditt. Kostnadene øker kontinuerlig når du legger til lagringsplassen.

På den annen side er WordPress-programvare gratis å laste ned og bruke. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe et domenenavn og webhotell.

opprette en blogg på bluehost

Vi anbefaler at du bruker Bluehost for hosting av ditt WordPress-nettsted. De er også offisielt anbefalt av WordPress.org (det viktigste WordPress-selskapet).

Bluehost er en pålitelig plattform for å drive WordPress-nettstedet ditt, og det koster mindre enn det du betaler Wix for premiumplanene deres hver måned. For å spare enda mer på startutgiftene har vi jobbet med en avtale med Bluehost for å tilby brukerne våre et gratis domenenavn, gratis SSL og over 60% AVSLAG på deres WordPress-hostingplaner. Er ikke så spennende?

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost »

Hvis du allerede har satt opp et tilpasset domene for nettstedet ditt på Wix, kan du velge alternativet Jeg har et domenenavn når du setter opp webhotellkontoen din med Bluehost.

Trinn 2: Installere WordPress på din webhotellkonto

Når du har kjøpt en webhotellkonto, kan du gå videre og installere WordPress på den.

Siden du bruker Bluehost som webhotell, kan du bruke 1-klikk WordPress-installasjonsverktøyet som er tilgjengelig i cPanel. Det gjør installasjonsprosessen enkel.

Slik kan du installere WordPress på Bluehost-kontoen din.

WordPress installasjonsprogram

Bare velg Installer WordPress i nettstedsseksjonen på cPanel og følg instruksjonene. Du blir bedt om å velge et tema for den nye WordPress-installasjonen.

Merk: Du kan velge hvilket som helst tema for nå. Det kan endres etter fullført installasjon av WordPress.

Velg et tema i Bluehost

Nå kan du legge til tittel og tagline for WordPress-bloggen din. Hvis du vil endre tittel eller tagline senere, kan du ganske enkelt gjøre det fra WordPress-admininnstillinger.

opprette en ny wordpress-blogg

Når du er ferdig med å legge til alle nødvendige detaljer, klikker du på neste knapp. WordPress-installasjonen din begynner, og den vil være klar om noen minutter.

Etter at installasjonen er fullført, ser du et skjermbilde med påloggingsinformasjon for WordPress-administrator.

Wordpress installasjon vellykket

Administrasjonsadressen til WordPress ser ut som:

http://example.com/wp-admin

Gå videre og logg deg på din WordPress admin-konto ved hjelp av ovenstående legitimasjon. Disse påloggingsdetaljene vil også bli sendt til din e-postadresse.

wordpress innlogging

Trinn 3: Importere Wix-innhold til ditt WordPress-nettsted

Det er ikke enkelt å importere innhold fra Wix-nettstedet til WordPress. Wix har ikke en innebygd funksjon for å eksportere innholdet ditt til eksterne kilder.

Du kan imidlertid fortsatt importere blogginnleggene dine ved hjelp av Wixs RSS-strøm for å unngå manuell rekreasjon av hvert blogginnlegg.

Det første du trenger å gjøre er å finne Wix RSS-filen og laste den ned. Du kan legge til /feed.xml etter webadressen til Wix, og den vil vise strømmen. Hvis det tilpassede domenet ditt på Wix er mywixsite.com, vil RSS-feedens URL se ut:

http://mywixsite.com/feed.xml

I tilfelle du ikke bruker et tilpasset domene, vil Wix RSS-feed-URL-en være som brukernavn.mywixsite.com/myblog/feed.xml. Her brukernavn er ditt Wix brukernavn og min blogg er navnet bloggen din som du opprettet på Wix.

Når du har åpnet riktig RSS-feed-URL, ser du en side full av kode. Du må laste ned denne siden på datamaskinen din. Bare høyreklikk på siden og Lagre siden som for å lagre filen.

Wix RSS-strøm

Etter å ha lagret RSS-filen, må du logge deg på WordPress-admin-kontoen din for å få tilgang til dashbordet. Derfra går du til Verktøy »Import side.

RSS-importør

Du kan finne en liste over forskjellige importører. Du må klikke på Installere nå -knappen under RSS-importørverktøyet.

Når den er installert, må du kjøre importøren og velge RSS-fil fra datamaskinen. Klikk nå på Last opp fil og import knapp.

Bla gjennom XML-fil

Det vil ta noen sekunder å importere alle innleggene dine fra Wix til WordPress. Du vil se en suksessmelding for hvert innlegg.

Trinn 4: Importer Wix-sider til WordPress

Etter å ha importert blogginnleggene, kan du gå videre og flytte sider fra Wix til det nye WordPress-nettstedet.

Ikke noe innebygd eksportverktøy er tilgjengelig for å migrere sider også. Du må gjenskape alle sidene i WordPress.

Det første du trenger å gjøre er å gå til Sider »Legg til nytt i ditt WordPress admin-område og legg til en tittel som ligner på en Wix-side.

Gå nå til Wix-siden din og kopier alt innholdet fra redaktøren. Lim deretter inn dette innholdet på WordPress-siden din i Tekst redaktør.

Sideimport i WordPress

Når alt innholdet på Wix-siden er kopiert til WordPress-siden din, klikker du bare på publisere -knappen for å vise denne siden på ditt WordPress-nettsted.

Du må gjenta denne prosessen for alle sidene én for én.

Trinn 5: Importer bilder fra Wix til WordPress

Nå som du har importert alt innholdet fra Wix til WordPress-nettstedet ditt, kan det hende du finner et problem med bildene som ble lastet opp. Når du redigerer importerte innlegg eller sider, vil du legge merke til at bildene fremdeles er vert med Wix.

Heldigvis har WordPress en rekke plugins som du kan bruke til å importere bilder fra eksterne kilder som Wix. I opplæringen bruker vi Last opp bilder automatisk plugin til formålet.

For å importere bildefilene dine trygt til det nylig installerte WordPress-nettstedet, må du først installere og aktivere plugin-modulen på nettstedet ditt. For det går du til WordPress-oversikten og klikker på Plugins »Legg til nytt. Nå bruker du søkefeltet for å laste opp automatisk opplastingsbilder.

Når du har funnet det, trykker du på Installere nå -knappen fulgte og aktiver deretter plugin-modulen.

Gå deretter til oversikten igjen og oppdater alle innleggene dine. Gå til for å oppdatere innleggene dine Innlegg »Alle innlegg. Merk av for alle boksene og velg Bulk handling »Rediger.

Så slo på Søke om knapp. Du vil nå se et nytt grensesnitt på skjermen din. Du skal nå klikke på Oppdater knapp.

importer bilder fra firkantområdet

Når det er gjort, vil pluginen begynne å jobbe med bildene dine. Gjenta den samme prosessen på alle sidene dine slik at du ikke går glipp av noe bilde.

Trinn 6: Konfigurer permalinks i WordPress

WordPress har et fantastisk og fleksibelt permalinks-system som lar deg opprette nettadresser slik de skal være. Det er viktig å gjøre permalinkene dine identiske i WordPress, slik at du ikke mister trafikk som kommer fra det gamle Wix-nettstedet.

Hvis du vil endre URL-strukturen din i WordPress, må du gå til Innstillinger »Permalinks og velg en permalinkstruktur som passer best med WordPress-bloggen din.

Permalinks struktur

Når du er valgt, klikker du på Lagre endringer -knappen for å se URL-ene i aksjon.

Trinn 7: Omdirigere fra Wix til WordPress

Nettstedet ditt er klart. Nå må du konfigurere viderekoblingen for å holde søkerangeringene og trafikken intakt.

Merk: Omdirigering til WordPress-nettsted kan bare være mulig hvis du eier et tilpasset domene på Wix. I tilfelle du bruker Wix-underdomenet, kan du ikke omdirigere brukere til WordPress.

For å starte med omdirigering, må du opprette en ny fil med en hvilken som helst tekstredigerer som Notisblokk og lime inn denne koden:

var hashesarr = {
"#! Om-oss / c1it7":’/Om/’,
"#! Kontakt / ce54":’/kontakt/’,
"#! Tilfeldig artikkel / c1mz": ‘/ Tilfeldig artikkel /’
};

for (var hash i hashesarr) {
var patt = ny RegExp (hash);
if (windows.location.hash.match (patt)! == null) {
windows.location.href = hashesarr [hash];
}
}

Dette er en eksempelkode med eksempler på tre sider (om, kontakt og tilfeldig artikkel) som omdirigerer fra Wix til WordPress. Den første strengen er URL-en i Wix, og den andre strengen er URL-adressen til WordPress-siden der du vil at besøkende skal lande.

Du må legge til alle sidene manuelt for å omdirigere dem fra Wix til WordPress.

Når du er ferdig, lagrer du bare denne filen som redirect.js og last det opp i WordPress-temas / js / katalogen din ved å bruke FTP-klient. Hvis det ikke er noen / js / katalog tilgjengelig, kan du bare lage en for å legge til denne filen.

Deretter må du gå til Utseende »Redaktør i WordPress administrasjonsområde og rediger functions.php fil. Bare lim inn denne koden nederst:

funksjon wpb_wixjs () {
wp_enqueue_script (‘wixredirect’, get_styleheet_directory_uri (). ‘/js/redirects.js’, matrise (), ‘1.0.0’, sant);
}
add_action (‘wp_enqueue_scripts’, ‘wpb_wixjs’);

Når du er ferdig, klikker du på Lagre endringer knapp. Nå vil alle besøkende fra Wix bli omdirigert til WordPress-sidene dine.

De besøkende kan fremdeles se 404 feil på WordPress-nettstedet ditt etter omdirigeringen. Lær hvordan spore 404 sider og omdirigere dem i WordPress.

WordPress beste praksis å følge etter migrering av nettsteder

Wix-nettstedet ditt er blitt flyttet til WordPress. Nå, bør du følge anbefalte fremgangsmåter for å holde nettstedet ditt sikkert, forbedre søkemotorrangeringene, overvåke spam-kommentarer og forbedre ytelsen.

Vi anbefaler deg også å ta en titt på ekspertvalgene våre for de beste WordPress-temaene for å finne det beste temaet for ditt nye WordPress-nettsted.

Når det er sagt, la oss se på trinnene du bør ta umiddelbart etter migrasjonen.

 • Kontakt skjema: Lag et kontaktskjema på ditt WordPress-nettsted. Det kan også være lurt å sjekke ut de beste WordPress-kontaktskjema-plugins.
 • Legg til Google Analytics-sporing: Legg til Google Analytics-sporing på det nye WordPress-nettstedet ditt ved å installere MonsterInsights-pluginen.
 • WordPress sikkerhet: Gi skuddsikker sikkerhet til WordPress ved å installere noen av de beste WordPress-sikkerhetspluginene. Du bør også lese den ultimate WordPress-sikkerhetsguiden for mer informasjon.
 • Forbedre WordPress SEO: Øk SEO ved å bruke de beste WordPress SEO plugins.
 • WordPress sikkerhetskopiere: Planlegg en sikkerhetskopi av ditt WordPress-nettsted med den beste WordPress-sikkerhetskopin.
 • WordPress ytelse: Forbedre WordPress-ytelsen din ved å installere de beste WordPress-hurtigbufring-pluginene.
 • Forhindre spam-kommentarer: Forhindre spam-kommentarer ved å installere Akismet-pluginen på nettstedet ditt.
 • Utvikle nettstedet ditt: Utvikle besøkende og kunder ved å bruke de beste WordPress-ledegenerering-plugins.

Hvis du er en WordPress-bruker og planlegger å bytte domener, kan du sjekke denne artikkelen om å flytte WordPress-nettstedet ditt til et nytt domenenavn.

Ikke gå glipp av disse Wix-alternativene og konkurrentene for flere valg.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å gå fra Wix til WordPress. For mer detaljerte trinn, les hvordan du starter et WordPress-nettsted fra grunnen av (trinn for trinn).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map