Hvordan enkelt bytte fra firkant til WordPress (trinn for trinn)

hvordan du flytter fra firkant til wordpress


Ønsker du å migrere nettstedet ditt fra Squarespace til WordPress? Squarespace er en utmerket nettstedsbygger for å starte opp ditt prosjekt uten å måtte lære HTML, CSS eller programmering. Mens Squarespace er et godt utgangspunkt for nybegynnere å bygge et nettsted, overfører brukere ofte nettstedet deres til WordPress når de forstår begrensningene på plattformen.

WordPress er den mest fleksible nettstedbyggeren som eksisterer. WordPress gjør det enkelt å tilpasse utseendet og utvide funksjonaliteten til nettstedet ditt, selv for ikke-teknisk kyndige brukere.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan flytte nettstedet ditt ordentlig fra Squarespace til WordPress.

Her er en liste over trinn vi vil dekke i denne guiden:

 1. Komme i gang med WordPress
 2. Installerer WordPress
 3. Eksportere Squarespace-innhold ved hjelp av det innebygde eksportverktøyet
 4. Importerer innhold til WordPress
 5. Importerer bilder
 6. Å fikse permalinks
 7. Importerer innhold manuelt fra firkant til WordPress
 8. WordPress beste praksis å følge etter migrering av nettsteder

Hvorfor skal du flytte fra Squarespace til WordPress?

Squarespace gjør det enkelt å opprette en webside. Med sin uttømmende liste over maler og hundrevis av tilpassbare funksjoner, er det enkelt å gi nettstedet ditt et unikt utseende. I tillegg er brukergrensesnittet intuitivt, noe som gjør plattformen skiller seg ut fra konkurransen.

Når du utvider nettstedet ditt og behovene dine utvikler seg, kan det være lurt å forbedre nettstedet ditt med flere funksjoner. Det er da du utvilsomt vil begynne å merke deg begrensningene på Squarespace-plattformen.

For eksempel inkluderer noen av disse Squarespace-begrensningene:

Begrenset sett med funksjoner:
Når du bygger et nettsted, vil du kunne legge til så mange funksjoner du trenger. Det kan for eksempel være lurt å installere Google Analytics på nettstedet ditt for å spore de besøkende interaksjoner. Dessverre er dette ikke mulig på Squarespace fordi de ikke tillater deg å legge til skripter fra tredjepart på nettstedet ditt.

Begrensede e-handelsfunksjoner:
Når du vokser, kan det være lurt å integrere en butikkfront på nettstedet ditt for salg av varer. Squarespace sin butikkfunksjon er begrenset, noe som betyr at du ikke kan bygge en profesjonell e-handelsbutikk på plattformen.

Færre designvalg:
Det er viktig å kunne velge et nettsteddesign som passer perfekt til merkevaren din. Men Squarespace tilbyr ikke alle typer maler, i stedet blir malene de leverer kuratert, alt med “Squarespace” -utseendet. I tillegg tilbyr de færre valg enn andre nettstedbyggere.

På den annen side er WordPress en svært fleksibel plattform som lar deg bygge hvilken som helst type nettsted, hvilken som helst måte du vil. Ikke bare kan du tilpasse utseendet og følelsen på nettstedet ditt, men du kan også utvide funksjonalitetene like enkelt som å installere riktig plugin.

Lær mer om forskjellene mellom Squarespace og WordPress.

La oss se på hvordan du kan bytte nettstedet ditt fra Squarespace til WordPress.

Trinn 1: Komme i gang med WordPress

Når du bruker Squarespace, verter du nettstedet ditt på Squarespace sine servere. Squarespace-abonnementsavgiften ditt dekker vertsgebyrene, samt gebyret for byggherren og andre utgifter.

Motsatt er den grunnleggende WordPress-programvaren gratis å laste ned og bruke. Du må imidlertid kjøpe webhotell og installere WordPress på webhotellkontoen din.

Det er flere typer hosting inkludert VPS-hosting, dedikert server, billig hosting, blogghosting osv.

Vi anbefaler å bruke Bluehost til å være vertskap for ditt WordPress-nettsted, ettersom de er offisielle WordPress.org-anbefalte partnere.

opprette et nettsted på bluehost

Å kjøre et WordPress-nettsted på Bluehost koster vanligvis mindre enn det du betaler for å kjøre nettstedet ditt på Squarespace. For å spare enda mer startutgifter har vi jobbet med en avtale med Bluehost for å tilby brukerne våre et gratis domenenavn, gratis SSL og over 60% avslag på WordPress hosting.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost »

Hvis Squarespace-nettstedet ditt har et eget domenenavn, kan det være lurt å overføre dette domenet til den nye webverten din.

Under og etter domeneoverføringen vil du kunne få tilgang til Squarespace-nettstedet, siden det vil begynne å bruke det innebygde Squarespace-underdomenet.

Trinn 2: Installere WordPress

Etter å ha registrert deg hos en webhost, er neste trinn å installere WordPress.

En av de viktigste fordelene ved å bruke Bluehost til å være vert for WordPress-nettstedet ditt, er at det kommer med 1-klikk WordPress-installatører. Dette gjør det enkelt å få WordPress på hostingkontoen din, og du trenger ikke å gå gjennom den kjedelige installasjonsprosessen.

Slik installerer du WordPress på Bluehost-kontoen din:

Når du abonnerer på hostingplanen din, blir du bedt om å velge et WordPress-tema. Du kan velge omtrent hva som helst i løpet av dette trinnet fordi du alltid kan endre temaet senere (vi viser deg hvordan du gjør det i et senere trinn i denne opplæringen). Den viktigste delen er å begynne å bygge bloggen din, så gå videre og velg hvilket som helst tema for nå, bare for å få deg til å rulle.

velg et tema

Du blir deretter bedt om å velge navn og tagline for bloggen din.

opprette en ny wordpress-blogg

Etter å ha spesifisert detaljene, klikk neste. Bluehost vil nå automatisk installere WordPress for deg. Når det er gjort, vil det vise deg en skjerm som denne:

Wordpress installasjon vellykket

Du kan logge inn på nettstedet ditt ved å legge ved wp-admin til nettadressen din. Slik ser WordPress-påloggingsadressen din ut:

http://example.com/wp-admin

Du kan nå logge deg på WordPress-bloggen din med legitimasjonsbeskrivelsen som er sendt til din e-postadresse.

wordpress innlogging

Trinn 3: Eksportere Squarespace-innhold ved hjelp av det innebygde eksportverktøyet

Nå som du har satt opp webhotellkontoen din og installert WordPress på den, er neste trinn å eksportere innholdet ditt fra Squarespace.

Eksportfunksjonaliteten til Squarespace er begrenset. Det lar deg ikke eksportere hele nettstedets innhold fra plattformen, så du må kopiere noe av innholdet manuelt til det nylig installerte WordPress-nettstedet..

Her er listen over innhold du kan eksportere ved hjelp av det innebygde eksportverktøyet på Squarespace:

 • Grunnsidene
 • Din viktigste bloggside
 • Alle de siste blogginnleggene som er inkludert i bloggsiden din. (Resten av blogginnleggene dine må kopieres manuelt).
 • Gallerisider
 • Tekst, bilde og innebygde blokker

Følgende innhold skal eksporteres manuelt:

 • Produkt-, album- og begivenhetssider
 • Lyd-, video- og produktblokker
 • Stilendringer og tilpasset CSS
 • Mapper og indekssider
 • Alle blogginnlegg med unntak av de som vises på hovedblogsiden din.

I dette trinnet viser vi deg hvordan du eksporterer alt eksporterbart innhold fra Squarespace.

Logg inn på din Squarespace-konto og gå til Innstillinger »Avansert» Import / eksport Meny.

eksport firkant

Klikk deretter på Eksport -knappen for å fortsette.

Dette vil utløse en modal popup der du blir spurt om hvor du vil eksportere innholdet. Bare klikk på WordPress.

eksport til wordpress fra firkantområdet

Når eksportfilen er klar, får du muligheten til å laste ned filen. Klikk nedlasting.

squarespace laste ned eksportfiler

Trinn 4: Importere innhold til WordPress

Neste trinn er å importere innholdet du har lastet ned fra Squarespace til ditt WordPress-nettsted.

Logg deg på WordPress-oversikten og gå over til Verktøy »Import.

wordpress import installere

På Importer-siden finner du ikke Squarespace i listen over plattformer. Siden Squarespace har eksportert innholdet ditt i en WordPress-kompatibel XML-fil, klikker du på Installere nå -knappen under WordPress.

Etter at plugin-en er installert, klikker du på Kjør importør.

Du kan nå velge XML-filen du nettopp lastet ned fra Squarespace-kontoen din, og deretter importere den til WordPress-dashbordet.

import wordpress

WordPress kan også importere Squarespace-brukere og legge dem til som abonnenter på ditt WordPress-nettsted. Du kan deretter velge en eksisterende administratorbruker som forfatter eller til og med opprette en ny bruker.

importer wordpress og tilordne forfattere

Selv om det er et alternativ å importere vedleggsbilder, fungerte det ikke under migreringsprosessen vår. Klikk Sende inn og WordPress vil begynne å importere innhold fra Squarespace-filen.

import wordpress suksessmelding

Når det er gjort, vil du se en suksessmelding. Du kan nå besøke sidene og innleggene i WordPress for å gjennomgå det importerte innholdet.

Trinn 5: Importer bilder

Som standard tillater ikke Squarespace deg å eksportere bilder gjennom det innebygde eksportverktøyet. Du må importere filene manuelt til WordPress-nettstedet ditt. Heldigvis er det mange plugins i WordPress-depotet som lar deg enkelt importere eksterne bilder til nettstedet ditt.

I opplæringen bruker vi Last opp bilder automatisk plugg inn. Hvis du vil importere bildefilene dine til det nylig installerte WordPress-nettstedet, må du installere og aktivere plugin-modulen på nettstedet ditt. For det går du til WordPress-oversikten og klikker på Plugins »Legg til nytt . Nå bruker du søkefeltet etter Auto Upload-plugin.

En gang funnet traff Installere nå knappen etterfulgt av Aktiver -knappen for pluginen for å begynne å fungere. Gå nå til oversikten din igjen og oppdater alle innleggene dine. Dette vil forberede plugin-en til å importere bildene dine. Gå til for å oppdatere innleggene dine Innlegg »Alle innlegg. Merk av for alle boksene og velg Bulk handling »Rediger.

Nå treffer Søke om knapp. Du vil nå se et nytt grensesnitt vises på skjermen din. Her er det bare å klikke på Oppdater knapp.

importer bilder fra firkantområdet

Når det er gjort, vil pluginen begynne å jobbe med bildene dine. Gjenta den samme prosessen på alle sidene dine slik at du ikke går glipp av noe bilde.

Trinn 6: Fiksere permalinks

Det er viktig å holde permalinkene dine intakte, slik at du ikke mister trafikken som kommer gjennom koblingene fra det gamle nettstedet ditt til Squarespace. Den gode nyheten er at WordPress er så fleksibel at du kan stille inn permalinksstrukturen slik du foretrekker.

I dette trinnet er vårt mål å sette opp koblingsstrukturen som ligner på Squarespace-nettstedet ditt. Squarespace bruker år / måned / dag / postnavn som lenkeformat for blogginnlegg. Den bruker også et prefiks som blogg eller blog-1 i nettadressene til innlegget.

Slik så en blogginnlegg-URL ut på Squarespace-plattformen din:

https://www.example.com/blog-1/2018/3/6/post-title

Gå til for å konfigurere WordPress-permalinkene Innstillinger »Permalinks. Velg nå alternativet Egendefinert struktur og sett inn strukturen nedenfor i det aktuelle feltet:

permalink struktur

/ Blogg-1 /% year% /% monthnum% /% day% /% postname% /

Klikk deretter Lagre endringer for å sette opp den nye permalinkstrukturen for blogginnleggene dine. På den måten kan du holde permalinkene dine intakte uten å miste søkemotorsaft og henvisingstrafikk til eksisterende blogginnlegg.

Når det er sagt, er sjansen stor for at du fremdeles kan støte på 404 feil på WordPress-nettstedet ditt etter migrering. Lær hvordan spore 404 sider og omdirigere dem i WordPress.

Trinn 7: Importere innhold manuelt fra Squarespace til WordPress

Siden Squarespace har begrenset eksportfunksjonalitet, må du importere noe innhold manuelt som e-handel og begivenhetssider, lyd- og videofiler osv. Til WordPress-nettstedet ditt.

Dette kan være kjedelig avhengig av hvor mye innhold du har vert på Squarespace-plattformen.

Hvis du har integrert en eCommerce-butikk i Squarespace, kan du bruke et WordPress eCommerce-plugin som WooCommerce. For hosting av videofiler, anbefaler vi å bruke tredjeparts hostingtjenester som YouTube eller Vimeo i stedet for å være vertskap for dem.

For annet innhold, sjekk ut disse guidene:

Det er det. Ta også en titt på disse Squarespace-alternativene og konkurrentene.

WordPress beste praksis å følge etter migrering av nettsteder

Nå som du har fullført overføringen av Squarespace-siden din til WordPress, er det neste du vil gjøre å følge WordPress’s beste fremgangsmåter for å holde nettstedet ditt sikkert og utvide publikummet ditt.

Før du velger et tilfeldig gratis tema for nettstedet ditt, kan du ta en titt på listen over de beste WordPress-temaene og bestemme hvilket som vil være det beste valget for dine behov.

Nedenfor følger noen få ting du trenger å gjøre på migrasjonen på din nye WordPress-webside:

 • Kontakt skjema: Legg til et kontaktskjema til WordPress-nettstedet ditt. Det kan også være lurt å sjekke ut de beste WordPress-kontaktskjema-plugins.
 • Legg til Google Analytics-sporing: Legg til Google Analytics-sporing på det nye WordPress-nettstedet ditt ved å installere MonsterInsights-plugin.
 • WordPress sikkerhet: Gi skuddsikker sikkerhet til WordPress ved å installere noen av de beste WordPress-sikkerhetspluginene.
 • Forbedre WordPress SEO: Øk SEO ved å bruke de beste WordPress SEO-plugins.
 • WordPress sikkerhetskopiere: Planlegg en sikkerhetskopi av ditt WordPress-nettsted med den beste WordPress-sikkerhetskopin-pluginen.
 • WordPress ytelse: Forbedre WordPress-ytelsen din ved å installere de beste WordPress-hurtigbufring og andre WordPress-ytelsestillegg.
 • Hindre spam-kommentarer: Forhindre spam-kommentarer ved å installere Akismet-pluginen på nettstedet ditt.
 • Vokse nettstedet ditt: Utvikle besøkende og kunder ved å bruke de beste WordPress-ledegenerering-plugins.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å gå fra Squarespace til WordPress. Hvis du vil ha mer detaljerte trinn, kan du lese hvordan du starter et WordPress-nettsted fra grunnen av (trinn for trinn).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map