Hvordan få et gratis SSL-sertifikat i løpet av minutter (HTTPS)

Hvordan få et gratis SSL-sertifikat


Leter du etter et gratis SSL-sertifikat for å forbedre nettstedets sikkerhet? Et SSL-sertifikat er nå obligatorisk for alle nettsteder. Hvis du ikke har et SSL-sertifikat installert på nettstedet ditt, vil nettlesere som Google Chrome vise en feil i stedet for websiden din.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du får et gratis SSL-sertifikat for å holde WordPress-nettstedet ditt borte fra sikkerhetstrusler og skadelig programvare.

Hva er et SSL-sertifikat, og hvorfor trenger du det?

SSL er forkortelse for Secure Sockets Layer. Det fungerer som et brannmurlag mellom brukeren og webserveren for en sikker nettopplevelse.

Når du besøker en nettsteds-URL, sender den informasjon til serveren og viser websiden i nettleseren din. Informasjonen du sender til serveren kan være alt fra en nettsteds-URL, brukernavn / passord, kredittkortinformasjon, personlig informasjon, e-postadresse, etc. Disse dataene er private og de må håndteres nøye.

Hvis du ikke har implementert et SSL-sertifikat, kan nettstedet ditt angripes eller kapres, noe som betyr at du kan miste viktig informasjon. Flykaprere bruker denne informasjonen for å utpresse brukere. Det er obligatorisk å holde nettstedet ditt beskyttet under HTTPS-protokollen ved å legge til et SSL-sertifikat.

Et SSL-sertifikat kan bare utstedes av en sertifisert myndighet som er anerkjent for å gi SSL-sertifikater for nettsteder. Når SSL-sertifikatet legges til nettstedet ditt, ser du en hengelås og HTTPS med nettadressen til nettstedet.
HTTPS-protokoll

Hvis SSL-sertifikatet ikke er lagt til, vil du fortsatt se den gamle HTTP-protokollen, som er usikker. Populære nettlesere, som Google Chrome, har forlatt nettstedene som fremdeles har HTTP-protokoll. Hvis du prøver å få tilgang til et nettsted uten SSL-sertifikat, kan det hende du ser en feil i Google Chrome-nettleseren.

Selv om et SSL-sertifikat er obligatorisk for alle nettsteder, bør du vite at hvis nettstedet ditt håndterer online betalinger, brukerpålogginger / -registreringer, medlemskap osv., Så er det et MUST for deg. Ellers vil dataene dine og dataene fra nettstedbrukerne dine være i alvorlig risiko.

Noen ganger vil tredjeparts tjenester som administrerer betaling også informere deg om å installere SSL / HTTP-er på nettstedet ditt for å unngå å bli hacket. Dette skjer når nettstedet ditt mottar betalinger ved hjelp av en online tjeneste som PayPal eller Stripe.

La oss se på noen av viktige punkter som gjør det enkelt for deg å forstå hvorfor du trenger et SSL-sertifikat:

  • Det validerer din online identitet og forsikrer brukerne dine om at nettstedet ditt er verdig å investere tid i.
  • Brukerne dine kan utføre betalinger uten sikkerhetsproblemer.
  • Google støtter nettsteder som har SSL / HTTP-protokoller aktivert. Nettsteder med SSL / HTTP-er vil også ha bedre søkerangeringer enn nettsteder med den gamle HTTP-protokollen.

Nå som du vet hva et SSL-sertifikat er og hvorfor du trenger et, er det neste du trenger å vite hvordan det fungerer.

Hvordan beskytter et SSL-sertifikat nettstedet ditt?

SSL oppretter et lag mellom brukeren og nettstedsserveren. Dette laget krypterer informasjonen som blir delt / overført fra en bruker til webserveren og tilbake i nettleseren.

Når en bruker surfer på en nettsteds-URL, er det første som blir sjekket om SSL / HTTP-er er aktivert, og deretter krypterer informasjonen før han sender den til serveren. Serveren har en spesiell SSL-nøkkel som hjelper i dekryptering av informasjonen.

På samme måte når serveren svarer på brukerens forespørsel, dekrypteres den ved hjelp av den samme SSL-nøkkelen for å vises på websiden. Krypteringen hjelper til med å beskytte nettstedet og informasjonen din mot å bli kapret.

Hva koster et SSL-sertifikat?

Det er mange SSL-sertifikatleverandører på markedet. Alle disse leverandørene er autoriserte og kan tilby forskjellige priser. Prisen varierer mellom $ 49- $ 199 / år avhengig av tjenestene som tilbys av SSL-selskapet.

Noen av de populære leverandørene av SSL-sertifikater tilbyr også tillegg og tjenester som installasjon av SSL-sertifikatet på nettstedet ditt. Disse tjenestene kommer med merkostnader for brukeren.

Vi anbefaler å kjøpe SSL-sertifikatet ditt fra GoDaddy. De er en av de beste domenenavnegistratorene og webhotellleverandørene på markedet. De administrerer over 75 millioner domener. Deres SSL-sertifikater starter fra $ 2,49 per måned, noe som er det beste tilbudet for et enkelt nettsted. De hjelper også med å installere SSL-sertifikatet på domenet ditt.

GoDaddy SSL-pris

Merk: Denne informasjonen er for brukere som ønsker å kjøpe et SSL-sertifikat. Hvis du leter etter gratis SSL-sertifikat, kan du fortsette å lese nedenfor.

Hvordan kan du få et gratis SSL-sertifikat?

Et SSL-sertifikat er et must for alle slags nettsteder. Men merkostnaden for et SSL-sertifikat gjør det vanskelig for mange nettstedseiere å installere det. Dette kan være ekstremt frustrerende. Hvis et SSL-sertifikat nå er obligatorisk for å ha et vellykket nettsted, hvorfor er det så kostbart? Ville det ikke vært bedre for alle hvis det var gratis?

Ikke bekymre deg: Vi har gode nyheter for deg!

Det er et ideelt selskap som heter Let’s Encrypt. De forstår behovet og viktigheten av SSL-sertifikater for alle nettsteder, så de bestemte seg for å lansere en gratis sertifikatmyndighet for alle. Deres vennlighet ble lagt merke til av noen av de mest populære selskapene i verden, som Facebook og Google, og støtten for deres sak har vokst. Takket være dette kan Let’s Encrypt fortsette arbeidet med å hjelpe eiere av nettsteder som deg.

Prosessen for å aktivere et SSL-sertifikat ved hjelp av Let’s Encrypt er imidlertid avansert og ikke nybegynner-vennlig. Du må ha kodingsferdigheter, serverkunnskap og full kommando over Shell / SSH for å installere Let’s Encrypt på nettstedet ditt.

For nybegynnere anbefaler vi å bruke de beste leverandørene av WordPress-hosting som tilbyr gratis SSL-sertifikater når du kjøper webhotell hos dem. De tilbyr ikke bare et gratis SSL-sertifikat, men installerer det også på nettstedet ditt; noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for noe.

Her er en liste over alle de beste WordPress-hostingleverandørene på markedet som gir et gratis SSL-sertifikat:

  1. Bluehost
  2. Dreamhost
  3. Siteground
  4. InMotion Hosting
  5. WPEngine
  6. Flytende nett
  7. GreenGeeks

Hvis du allerede er kunde hos noen av de ovennevnte vertsbedriftene, kan du be kundesupportteamet deres om å aktivere et SSL-sertifikat på nettstedet ditt gratis.

Hvis du er villig til å aktivere en SSL manuelt, kan vi imidlertid gi deg eksemplet med Bluehost. Du må logge inn på cPanel-kontoen din og gå til Mine nettsteder fra venstre meny.

På denne siden må du klikke på alternativet ‘Administrer nettsted’ til nettstedet ditt der du vil aktivere en SSL.

Administrer nettstedet

Under fanen ‘Sikkerhet’ vil du se flere innstillinger, inkludert alternativet gratis SSL-sertifikat. Bare slå på den for å aktivere en SSL på nettstedet ditt.

Aktiver gratis SSL

Merk: Alle webhotellleverandører vil ha forskjellige dashboards, men du vil stort sett finne SSL-alternativet i sikkerhetsinnstillingene.

Du bør også lese den ultimate WordPress-sikkerhetsguiden for mer informasjon.

Hvis du bruker noen annen webhotellleverandør enn de som er nevnt, og de ikke tilbyr et gratis SSL-sertifikat, kan du ganske enkelt flytte WordPress-nettstedet ditt til et av de ovennevnte hostingfirmaene for å benytte seg av gratis SSL-sertifikattilbud.

Sjekk også: Hvordan legge til SSL og HTTPS i WordPress.

Hva gjør du etter installasjon av SSL-sertifikatet

Når du aktiverer et SSL-sertifikat på WordPress-nettstedet ditt, må du også konfigurere nettadressene og begynne å bruke HTTP-er (sikret protokoll).

Det første du trenger å gjøre er å installere Virkelig enkel SSL plugin i WordPress. Du bør sjekke guiden vår om hvordan du installerer en WordPress-plugin hvis du er ny på plugins.

Når du er aktivert, trenger du ikke å ta noen ytterligere skritt. Plugin-en vil automatisk sjekke om SSL-sertifikatet er installert på nettstedet ditt og omdirigere alle nettadressene dine fra HTTP til HTTPs.

Virkelig enkel SSL

Nå bruker WordPress-siden din den sikre SSL / HTTP-protokollen som gjør nettstedet ditt sikkert.

Hvis det fortsatt er noen filer eller nettadresser som ikke lastes inn fra de sikrede HTTP-ene, er det mest sannsynlig på grunn av dårlig koding i et plugin du bruker på nettstedet ditt. Du kan oppdage en feilaktig plugin og deaktivere den for å være sikker på at du er sikret.

Vi håper denne guiden hjalp deg med å lære hvordan du får et gratis SSL-sertifikat for nettstedet ditt. Hvis du likte denne artikkelen, kan du også sjekke ut vår trinn-for-trinn-guide for hvordan du enkelt sikkerhetskopierer ditt WordPress-nettsted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me