Hvordan øke WordPress ytelse og hastighet (ekspertråd)

lage WordPress nettsted raskere


Lurer du på hvordan du kan lage WordPress-nettstedet ditt raskere? WordPress-nettstedet ditt må løpe med topp hastighet. Men hvis nettstedet ditt ser ut til å være litt tregt, hvordan kan du øke WordPress-ytelsen og hastigheten? Ikke bekymre deg, du trenger ikke vite noen kompliserte koder for å gjøre WordPress-nettstedet ditt raskere.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan øke WordPress-ytelsen og -hastigheten. I tillegg er tipsene vi deler med deg enkle nok til at WordPress-nybegynnere kan mestre. Fordi dette er en lang, trinnvis guide, her er en innholdsfortegnelse som hjelper deg å finne veien rundt artikkelen.

Innholdsfortegnelse – Øk WordPress-ytelsen

Forbedre WordPress-ytelsen – Komme i gang

Legge et solid grunnlag for et raskt nettsted

WordPress ytelsesoptimalisering – beste praksis

Fininnstilling WordPress for hastighet

La oss komme i gang.

Nettstedshastighetsstatistikk: Hvorfor er WordPress hastighet og ytelse viktig?

Nettsted-speed-statistikk

Hastigheten og ytelsen til WordPress-nettstedet ditt er viktigere enn du tror. Du må lage WordPress-nettstedet ditt raskere, ikke bare for din egen sjelefred, men også for besøkende og kunder på nettstedet.

Et tregt nettsted kan påvirke brukeropplevelsen på nettstedet ditt negativt, noe som gjør det frustrerende for brukerne å besøke og samhandle med nettstedet ditt. Folk har ikke tid eller tålmodighet til å vente på et nettsted med langsom lasting. Så hvis nettstedet ditt ikke lastes raskt nok, risikerer du at brukere forlater nettstedet ditt før det til og med laster.

Saktere nettsteder blir også presset lenger ned i resultatene av søkemotoren, noe som gjør det vanskeligere for brukerne å oppdage nettstedet ditt i utgangspunktet.

I tillegg kan et tregt nettsted med dårlig ytelse også skade din evne til å gjøre konverteringer også.

Ta en titt på denne statistikken som viser hvor viktig det er å gjøre WordPress-nettstedet ditt raskere:

 • 79% av kundene som rapporterer misnøye med resultatene på nettstedet, er mindre sannsynlig å kjøpe fra det nettstedet igjen.
 • Forsinkelse på 1 sekund betyr en reduksjon på 7% i konverteringer.
 • 1 sekunders forsinkelse i lastetid for sider betyr 11% tap i sidevisninger.
 • Hvis nettstedet ditt tjener $ 100,00 per dag, gir en sekunders forbedring i sidehastighet en ekstra $ 7000 daglig. (Hubspot)

Som du ser, når du lager et WordPress-nettsted, må du vurdere ytelsen og hastigheten på nettstedet ditt. Det vil holde besøkende på nettet fornøyde, øke trafikken på nettstedet og generere salg.

Hva er det som bremser ditt WordPress-nettsted?

Det er en rekke faktorer som får nettstedet ditt til å laste sakte. Å vite hva årsaken til det tregte nettstedet ditt er, vil hjelpe deg med å gjøre WordPress-nettstedet ditt raskere og unngå å gjøre feil i fremtiden som kan skade ytelsen til nettstedet ditt..

De vanligste årsakene som bremser nettstedet ditt er følgende:

 • WordPress Hosting – Den langsomme hastigheten på nettstedet ditt er kanskje ikke din skyld. Det kan hende at webhotellserveren din ikke gir nettstedet nok fart.
 • Bilder – Hvis nettstedet ditt er bildetungt og bildene ikke er optimalisert, kan det føre til at sidenes lastetid blir treg.
 • WordPress-plugins – Å ha for mange WordPress-plugins eller en plugin som er dårlig kodet, kan bremse nettstedet ditt.
 • Utdatert WordPress – Hvis du ikke holder WordPress-nettstedet ditt oppdatert, kan det påvirke nettstedets hastighet negativt.
 • Eksterne skript – Annonser, fontlastere og andre eksterne skript kan føre til at nettstedet ditt går tregt.
 • WordPress-konfigurasjon – Hvis WordPress-nettstedet ditt ikke serverer hurtigbufrede sider, kan det overbelaste serveren din og føre til at nettstedet ditt går tregere eller krasjer.

For øyeblikket kan disse faktorene være forvirrende for deg, og du vet kanskje ikke hvordan du fikser dem. Men ikke bekymre deg, det får vi se nærmere på senere i artikkelen.

Hvor raskt skal WordPress-nettstedet ditt lastes inn?

Nå som du vet hvorfor du trenger å lage WordPress-nettstedet ditt raskere, lurer du kanskje på hvor raskt skal nettstedet ditt lastes inn?

I følge statistikken forventer 47% av kundene at en webside skal laste inn 2 sekunder eller mindre. Mens 64% av smarttelefonbrukerne forventer at sider lastes på under 4 sekunder.

2 sekunder eller mindre kan virke som lynets hastighet for deg, men du kan få nettstedet ditt til å laste så raskt, uten å måtte ofre kundeopplevelsen.

Slik tester du hastigheten og ytelsen til ditt WordPress-nettsted?

Før du går videre, må du først gjøre noen tester. Å teste hastigheten og ytelsen til nettstedet ditt vil hjelpe deg med å bestemme hvor mye arbeid du må gjøre for å gjøre WordPress-nettstedet ditt raskere.

Nå kan du ikke bare åpne nettleseren din, navigere til nettstedet ditt og bruke stoppeklokke for å teste nettstedets hastighet. Du må bruke et verktøy som vil teste nettstedets hastighet for deg.

Et nettstedshastighetstestingverktøy vil kunne gi deg de mest nøyaktige resultatene for nettstedets hastighet, under alle omstendigheter.

Fordi du ofte besøker nettstedet ditt, lastes nettstedet ditt nesten umiddelbart for deg. Dette skyldes at moderne nettlesere som Google Chrome lagrer nettstedet ditt i cachen. Men for en bruker som aldri har besøkt nettstedet ditt før, kan nettstedet ditt laste veldig annerledes for dem.

Brukere på forskjellige geografiske steder kan også oppleve nettstedet ditt annerledes.

Så for å få en mer nøyaktig idé om hastigheten på WordPress-nettstedet ditt, anbefaler vi at du bruker vårt gratis nettsted for hastighetstestverktøy for WordPress.

Bare skriv inn nettadressen til nettstedet ditt, klikk på Analyser nettstedet -knappen, så får du en gratis rapport om hastigheten og ytelsen til ditt WordPress-nettsted.

nettside-speed-test-verktøy

Vårt gratis hastighetstestverktøy vil gi deg lastetid for side, ytelsesgrad, sidestørrelse og forespørsler. En annen fordel med verktøyet vårt er at det også vil gi deg handlingsrike tips om hvordan du kan forbedre hastigheten og ytelsen til nettstedet ditt.

I tillegg kan du også sjekke oppetiden til nettstedet ditt med vår gratis oppetidschecker for nettstedet.

Nettstedets oppetid er det tidspunktet nettstedet ditt er tilgjengelig for brukere over en periode. Hvis nettstedet ditt ofte er nede, er dette selvfølgelig frustrerende for besøkende og kunder.

Noen ganger kan nettstedet ditt være nede for deg, men ikke for andre brukere og omvendt. Du kan bruke oppetidssjekken vår til å se om nettstedet ditt er nede eller ikke.

Enkle rettelser for å gjøre WordPress nettstedet ditt raskere

Nå som du vet hvorfor hastigheten på WordPress-siden din er viktig, hva som fører til at nettstedet ditt er tregt, og hva hastigheten på ditt eget WordPress-nettsted er, er det på tide å begynne å gjøre WordPress-nettstedet raskere.

Alle tipsene vi skal dele med deg er enkle å gjøre, du trenger ikke å vite mye om koding i det hele tatt for å øke hastigheten på WordPress-nettstedet ditt. Avhengig av hvor rask eller treg nettstedet ditt er, kan du implementere alle disse tipsene eller bare noen få.

La oss dykke ned i disse enkle trinnene du kan gjøre for å gjøre WordPress-nettstedet raskere.

Velg den beste WordPress Hosting

Som vi nevnte tidligere, kan WordPress-hosting du velger for nettstedet ditt være årsaken til din langsomme hastighet og dårlige ytelse.

De to vanligste typene hosting er:

 • Delt hosting – Delte hosting-tjenester som Bluehost og SiteGround er populære valg, og de tar ekstra tiltak for å forbedre ytelsen til nettstedet ditt. Men den eneste ulempen med delt hosting er at du må dele serverressursene med sine andre kunder. Så under høye trafikktider konkurrerer du med alle de nærliggende nettstedene på serveren for å få besøkende til nettstedet ditt raskt. Hvis et av de nærliggende nettstedene får massevis av trafikk, kan det bremse nettstedet ditt.
 • Administrert WordPress Hosting – På den annen side, med fullt administrert WordPress-hosting med en leverandør som WPEngine, er alle de tekniske aspektene ved å administrere et nettsted gjort for deg – utelukkende for deg. Det er vanligvis et dyrere alternativ, men nettstedet ditt vil være raskere og sikrere.

Så hvis du vil øke hastigheten og ytelsen til nettstedet ditt, kan du vurdere å bytte til administrert WordPress-hosting hos en leverandør som WPEngine, som er vår anbefaling for det best administrerte WordPress-hosting. Du kan også sjekke den dyptgående sammenligningen av delt vs administrert hosting.

Velg et hurtiglastende WordPress-tema

Å velge feil WordPress-tema kan dramatisk redusere hastigheten på nettstedet ditt. Noen temaer er dårlig designet for hastighet og ytelse – de er oppblåst med så mange funksjoner som prangende animasjoner, kompliserte oppsett og mer. Selv om du ikke bruker mange av funksjonene temaet gir, må temakoden fortsatt lastes.

Så, for å gjøre WordPress-nettstedet ditt raskere og øke ytelsen, velger du et tema som bare har funksjonene du trenger og er bygget for hastighet.

Gå med et tema fra en premium WordPress-temabutikk som StudioPress, Themify eller CSSIgniter. Alle temaene deres er helt topp – de er kodet og designet for hastighet.

For eksempel er StudioPress ‘Authority Pro-tema fortsatt elegant, har alle funksjonene du trenger for å lage et profesjonelt nettsted, og det er designet med tanke på hastighet.

Studio-myndighet-pro

Velg et minimalistisk nettdesign

Når du snakker om å velge et av de beste WordPress-temaene, kan du vurdere å gå med et minimalistisk nettdesign for å gi nettstedet ditt et løft i hastighet og ytelse.

Ikke bare er minimalistiske nettsteder veldig trendy akkurat nå, men de hjelper også nettstedet ditt til å laste raskere. Et WordPress-tema som er designet med minimalisme i tankene, vil redusere rotet, så nettstedet ditt vil ikke ta så mye tid å laste.

I tillegg er et minimalistisk design også bra for brukeropplevelsen.

Ta en titt på dette fantastiske minimalistiske temaet. Themifys elegante tema er designet med enkelhet i tankene. Den fjerner alle fancy animasjoner og grafiske effekter for å fokusere på innholdet ditt og øke hastigheten på nettstedet ditt.

themify-elegant tema

Du kan ha et WordPress-tema som er designet for å laste raskt, men når alt kommer til alt, jo mer enkelt WordPress-temaet ditt er, desto raskere vil det lastes. Du kan også sjekke ut listen vår over de beste flerbruks WordPress-temaene.

Bruk et WordPress Cache-plugin

Å bruke en god cache-plugin er nøkkelen til å øke hastigheten og ytelsen til ditt WordPress-nettsted. Hvordan gjør en hurtigbufring-plugin ditt WordPress-nettsted raskere?

En cache-plugin genererer statiske HTML-sider på nettstedet ditt og lagrer det på serveren din. Hver gang en bruker besøker nettstedet ditt, vil cache-pluginen tjene opp en lettere HTML-side i stedet for å behandle de tyngre WordPress PHP-skriptene som den ville hatt før. Denne prosessen fremskynder virkelig lastetiden for siden.

En av de beste WordPress cache-pluginene etter vår mening er WP Rocket.

wp-rakett-caching-plugin

Denne populære caching-pluginen for premium er superenkelt å bruke. Når du aktiverer plugin-modulen, starter hurtigbufringen automatisk.

Bortsett fra hurtigbufring, inkluderer andre funksjoner WP Rocket tilbyr forhåndsinnlasting av cache, komprimering av statiske filer, bilder på forespørsel, minifisering av HTML-, JavaScript- og CSS-filer og mer.

For flere av våre anbefalinger, sjekk innlegget vårt om de 7 beste WordPress-hurtigbufring-pluginene sammenlignet.

Optimaliser bilder automatisk for hastighet med en WordPress-plugin

Nettsteder som er veldig bildetunge tar lenger tid å laste. Dette fordi typiske bildefiler er så store. Men du kan ikke kvitte deg med alle bildene på nettstedet ditt – de er viktige for designet ditt og brukeropplevelsen, så hva kan du gjøre?

Først kan du endre størrelse på store bilder før du legger dem til på nettstedet ditt. Men du kan ta det et skritt lenger enn det ved å komprimere bildene.

Du kan enkelt optimalisere og komprimere bildene dine for hastighet ved hjelp av en WordPress-bildekomprimeringsplugin. Et av de beste valgene våre for de beste pluginene for bildekomprimering er reSmush.it.

resmush-det-bilde-komprimering-plugin

reSmush.it er de mest populære plugin-programmene for bildekomprimering tilgjengelig, brukt av mer enn 300 000 nettsteder. Med denne plugin kan du automatisk optimalisere bilder når de lastes opp. De tilbyr også muligheten til å bulkoptimere alle eldre bilder med bare to klikk.

Noen andre gode komprimeringsprogrammer for bilder inkluderer EWWW Image Optimizer, WP Smush, og ShortPixel Image Optimizer.

Slett ubrukte plugins

En av de største fordelene ved å starte en blogg eller et nettsted på WordPress er at du får tilgang til tusenvis av gratis plugins for å gjøre nettstedet ditt kraftigere. Når du først starter, kan det hende du blir litt gal når du installerer hver plugin som til og med er litt interessant for deg.

Men hvis du har massevis av plugins på nettstedet ditt som du ikke bruker, kan det bremse nettstedet ditt. Derfor er det viktig å slette ubrukte plugins. Selv om du bare deaktiverer programtilleggene du ikke bruker, vil du redusere mengden kode som nettstedet ditt trenger å laste inn.

Det samme gjelder temaer og medier også. Hvis du ikke trenger dem, kast dem.

Velg Raskere plugins

WordPress-plugins kan være gode tillegg til nettstedet ditt, men du må være forsiktig med hvilke du velger å legge til nettstedet ditt. Plugins som er dårlig kodet, kan dramatisk påvirke hastigheten på nettstedet ditt, og det er derfor det er så viktig å bare installere de beste og raskeste programtilleggene på nettstedet ditt.

Hvis du ikke er sikker på om en bestemt plugin forårsaker at nettstedet går tregt, kan du ganske enkelt kjøre en test. Du kan bruke vårt verktøy for gratis hastighetstesting for å teste nettstedets hastighet med plugin-en installert og aktivert og uten plugin-modulen. Hvis nettstedet ditt scorer lavere når plugin-en er installert, er det et godt tegn at plugin forårsaker problemer.

Når du velger en plugin for nettstedet ditt, er det best å undersøke og velge en som har gode anmeldelser. Vi publiserer lister for våre anbefalinger med de beste plugins regelmessig for å hjelpe deg med å velge de beste WordPress-plugins for nettstedet ditt.

For eksempel er vårt toppvalg for plugin for den beste formbyggeren WPForms. Vårt viktigste valg for sidebygger-plugins er Beaver Builder, og vår anbefaling for det beste galleri-plugin-programmet er Envira Gallery.

Følg artiklene våre for å hjelpe deg med å velge de beste WordPress-plugins for nettstedet ditt som ikke vil skade nettstedets hastighet eller ytelse.

Hold WordPress oppdatert

En annen enkel løsning for å gjøre WordPress-nettstedet ditt raskere er å holde WordPress oppdatert. WordPress-teamet kommer stadig ut med mindre og større oppdateringer for kjerneteknologien. Disse oppdateringene kommer ut av en grunn, enten det er å introdusere nye funksjoner og forbedringer, fikse feil og til og med å legge til rettelser for å forbedre hastigheten.

Mange vertsleverandører tar seg av store WordPress-oppdateringer automatisk for deg. Men du må fremdeles gjøre din del for å sikre at WordPress-nettstedet ditt kjører den nyeste versjonen.

I WordPress-oversikten klikker du på oppdateringer. Her får du beskjed om du kjører den nyeste versjonen av WordPress. Hvis du ikke er det, kan du oppdatere det.

keep-wordpress-oppdatert

I dette området kan du også se alle plugins som må oppdateres. Pluginsene dine bør alltid oppdateres av samme grunn som WordPress-kjernen også må være oppdatert: for topp ytelse, hastighet og sikkerhet.

Sikre ditt WordPress-nettsted

Ikke glem at nettstedet ditt kan bremses av ikke bare seg selv, men det kan bremses av handlinger fra andre mennesker også – hackere.

En viktig del av å holde nettstedets hastighet og ytelse på sitt beste er ved å sikre WordPress-nettstedet ditt. For eksempel er Dial-angrep (Denial of Service) vanlige. Disse typer angrep tar over serverens ressurser og bremser nettstedet ditt for å dirigere nettstedstrafikken din til deres eget nettsted. Så for å beskytte nettstedet ditt mot disse typer angrep og andre, må du sørge for å sikre deg WordPress-nettstedet.

Vi anbefaler at du bruker en sikkerhetsplugin for å enkelt beskytte nettstedet ditt, og en av de beste sikkerhetspluginene er Sucuri.

Sucuri-wordpress-security-plugin

Sucuri fikser hacks og forhindrer fremtidige angrep med kontinuerlig overvåking. Denne pluginen er også optimalisert for å øke hastigheten på nettstedet ditt. De tilbyr raske funksjoner som høyytelsesservere, smarte cache-alternativer, globalt allcast-nettverk, rask HTTP / 2-støtte og mer.

For mer informasjon, sjekk ut vår fulle anmeldelse av Sucuri.

Optimaliser hjemmesiden din for hastighet

Hjemmesiden din er sannsynligvis det første stedet de nye nettstedets besøkende vil lande på. Hvis hjemmesiden din lastes sakte, risikerer du at de besøkende forlater nettstedet ditt før de selv ser på resten av sidene dine. Så av den grunn må du optimalisere hjemmesiden din for hastighet.

Mange WordPress-temaer er designet for å vise blogginnlegg på hjemmesiden. Men blogginnlegg er vanligvis langvarig innhold. Jo mer innhold du har på hjemmesiden din, jo lengre tid tar det å laste.

Så for å optimalisere hjemmesiden din for hastighet, bare vis utdrag av blogginnleggene dine. Som standard viser WordPress hele innholdet i hver artikkel på hjemmesiden din. Gå til WordPress-oversikten innstillinger, Klikk deretter på Lesning. Kontroller at du velger “Sammendrag” i stedet for “Fulltekst” i delen “For hver artikkel i en feed, vis”..

vise-blog-utdrag

Mens du endrer innstillingene for å vise utdrag av artiklene dine, bør du også vurdere å redusere antall blogginnlegg som vises på en side. Dette vil også bidra til å øke hastigheten på lastetiden. I delen “Bloggsider vises på det meste” er du der du kan angi antall blogginnlegg du vil vises på en side.

Del lange innlegg på sider

Du kan også dele dine lange innlegg på forskjellige sider for å gjøre WordPress-nettstedet ditt raskere også. Hvis du skriver dyptgående, lange artikler, er det fantastisk for SEO og leserne dine vil elske det. Men det tar lengre tid å laste.

Så del de ekstra lange artiklene opp i sider.

Alt du trenger å gjøre er å skrive inn et sideskift når du skriver et langt blogginnlegg.

split-lang-innlegg-til-sider

Del kommentarer inn på sider

Et annet aspekt av bloggen din som kan føre til at nettstedet ditt går tregt er kommentardelen. Hvis du har en kommentarseksjon på bloggen din som er livlig med aktivitet, er det flott for engasjementet ditt. Men det kan ikke være så bra for nettstedets hastighet og ytelse, fordi nettstedet ditt må laste inn alle disse kommentarene hver gang noen besøker blogginnleggene dine.

Del kommentarer på sider for å bekjempe dette problemet og gjøre WordPress-nettstedet ditt raskere.

Gå til innstillinger, deretter Diskusjon. Merk deretter av i ruten ved siden av delen for “Del kommentarer til sider”.

gjør-det-wordpress-nettside-raskere

Ikke last opp videoer direkte til ditt WordPress-nettsted

Du har muligheten til å laste opp videoer og lydfiler direkte til ditt WordPress-nettsted. Å legge til video og lyd på nettstedet ditt er en fin måte å blande innholdet ditt, fange oppmerksomheten til besøkende på nettstedet og øke engasjementet. Men du bør aldri laste opp videoer eller lyd direkte til WordPress-nettstedet ditt fordi det kan føre til at nettstedet ditt lastes i sneglers tempo.

Ikke bare det, men å være vertskap for store mediefiler kan øke sikkerhetskopieringsstørrelsene dramatisk, og det kan også koste deg båndbredde. Nettstedets vertsfirma kan til og med belaste deg for meravgift eller stenge nettstedet ditt selv om planen din inneholder “ubegrenset” båndbredde.

Last opp mediefilene dine til plattformer som YouTube, Vimeo, SoundCloud og så videre. Deretter kan du med WordPress innebygde videoembed-funksjonen kopiere og lime inn URL-en i innlegget ditt for å legge inn videoen / lyden automatisk.

Bruk Lazy Loading for bildene dine

En annen måte du kan optimalisere bildene på nettstedet ditt for hastighet og ytelse, er å bruke lat lasting for bildene dine.

Slik lat innlasting fungerer, er det at hvis du har massevis av bilder på nettstedet ditt, lastes bare ned bildene som kan sees på brukerens skjerm. Så i stedet for at alle bildene dine blir lastet ned samtidig, lastes bare ned bildene som er på skjermen den gang. Når brukeren ruller ned, lastes bildene etter behov. Denne prosessen forbedrer lasting av side.

Du kan enkelt dra nytte av lat lasting ved hjelp av en plugin som Lazy Load av WP Rocket.

lat-load-wp-rakett

Denne pluginen fungerer på alle bildene i et innlegg eller widget-tekst, miniatyrbilder, avatarer, smilies og iframes.

Du kan også bruke lat lasting for videoer også med en plugin som Lat Load for Videos.

Bruk et innholdsleveringsnettverk (CDN)

Som vi nevnte tidligere, kan brukere på forskjellige geografiske steder oppleve nettstedet ditt annerledes. For brukerne dine i USA kan nettstedet ditt for eksempel være supersnurt, men for brukerne dine i India er nettstedet ditt mye tregere.

Dette er fordi nettstedet ditt ikke er på en webhotellserver som har datasentre i andre deler av verden, noe som forårsaker etterslep i lastetiden. Men du kan bruke et innholdsleveringsnettverk (CDN) for å løse dette problemet.

Et CDN er et nettverk som har servere over hele verden. Hver server lagrer det statiske innholdet og filene som utgjør nettstedet ditt. Deretter leveres disse filene til brukeren fra hvilken server som er nærmest deres bestemte sted. Dette sikrer at nettstedet ditt lastes raskt for alle brukere uansett hvor de befinner seg i verden.

Du kan bruke en WordPress CDN-løsning som StackPath CDN.

stackpath-cdn

Med StackPath CDN kan nettstedet ditt leveres over hele verden med lynets hastighet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map