Hvordan lage en nettbutikk i 2020 – trinn for trinn

hvordan lage en nettbutikk


Leter du etter å opprette en nettbutikk? Vi er ikke overrasket. Hvordan starte en eCommerce-butikk var en av de mest etterspurte opplæringene fra vårt publikum.

E-handelsbransjen blomstrer, og nåværende detaljhandelstrender viser at 51% av amerikanerne foretrekker online shopping. Dette er den beste tiden å dyppe tå i en e-handelsvirksomhet. Hvis du lurer på hvordan du skal starte en nettbutikk, er denne guiden noe for deg.

Nedenfor har vi laget et trinnvis gjennomgang for hvordan du starter en nettbutikk som du kan bruke til å opprette din egen butikk. Du trenger ikke å være en teknisk kunnskapsrik person. Du kan bygge en nettbutikk uten å skrive en eneste kodelinje, lover vi.

For å hjelpe deg enkelt å følge denne guiden, har vi delt den opp i 10 forskjellige seksjoner:

Contents

Kapittel 1: Bestemme hva jeg skal selge

lage en nettbutikk - bestem deg for hva du skal selge

Før du begynner å bygge en nettbutikk, må du bestemme hva du skal selge. Å velge riktige produkter å selge er viktig for suksessen til nettbutikken din.

Totalt sett må du selge produkter som online-kjøpere vil kjøpe. For å hjelpe deg med å finne ut hva du skal selge i nettbutikken din, vil du se på en rekke faktorer, inkludert:

 • Markedsetterspørsel – Markedsetterspørsel beskriver etterspørselen etter et bestemt produkt og hvem som ønsker å kjøpe det. Så hvis etterspørselen etter et produkt er stor, er det mer sannsynlig at folk kjøper dette produktet fra nettbutikken din, og betaler mer for det også. Du kan undersøke markedets etterspørsel ved å bruke et gratis verktøy som Googles verktøy for søkeordplanlegger. Skriv inn nøkkelordene for et produkt, for eksempel “organisk ansiktsfuktighetskrem”. Hvis det er et høyt søkevolum for disse søkeordene, viser det at det er mange online-kjøpere som søker etter det produktet.
 • Konkurranse – Det kan være stor etterspørsel etter et produkt, men hvis det er for mye konkurranse, kan det hende at nettbutikken din ikke skiller seg ut fra mengden. Så det er viktig å forske på konkurransen din. Gjør et enkelt Google-søk etter produktnøkkelordene dine, og se på selskapene som dukker opp øverst i søkeresultatene. Bestem hvordan du vil være forskjellig fra dem for å overbevise kjøpere til å kjøpe fra nettbutikken din.
 • Hva er trending – Hvis du kan begynne å selge produkter i nettbutikken din som er en trend, vil du kunne fange nettbutikker før konkurransen gjør det. Så hold deg oppdatert på hva som trender. Du kan se på nettsteder som Amazon, eBay og Etsy, og bla gjennom listene “Hva er varmt” og “mest ønsket” for å finne de nyeste, mest etterspurte produktene.

Husk at uansett hva du velger å selge i nettbutikken din, skal det være noe du brenner for. Å starte en nettbutikk i håp om å tjene penger, men å velge å selge noe du ikke er interessert i eller kunnskap om, vil ikke gi deg suksess. Din lidenskap for produktene skal skinne igjennom på nettstedet ditt. Hvis du virkelig liker og tror på produktene du selger, vil det være mer sannsynlig at nettbutikker vil kjøpe fra deg.

For å hjelpe deg med å finne ut hva du skal selge i nettbutikken din, fortsett å lese.

1.1. Digital vs. fysiske varer

Først må du bestemme om du skal selge digitale produkter eller fysiske varer. Fysiske produkter har lenge vært et populært valg for salg og kjøp på nettet, men digitale produkter blir stadig mer populære og verdifulle også.

La oss se på forskjellene mellom digitale og fysiske produkter.

Hva er et fysisk produkt?

Et fysisk produkt er et berørbart, håndgripelig produkt som du selger og sender til kundene dine. Klær, møbler, mat, skjønnhetsprodukter, malerier osv. Er alle fysiske produkter.

Noen eksempler på populære nettbutikker som selger fysiske produkter inkluderer Amazon, Walmart, Target, American Apparel og Best Buy.

selger et fysisk produkt: walmart

Hva er et digitalt produkt?

Et digitalt produkt, også kjent som en e-vare, er et ikke-håndgripelig produkt eller form for medier som kan selges og distribueres om og om igjen på nettet uten å måtte erstatte varebeholdningen. Digitale produkter kommer i form av nedlastbare filer, PDF-er, plugins, videoer, strømbare filer, maler, etc. eBøker, programvare, lydbøker, musikk og digital kunst er alle eksempler på digitale produkter.

Noen eksempler på populære nettbutikker som selger digitale produkter inkluderer Amazons Kindle Store, iTunes, Shutterstock og Themify som selger WordPress-temaer.

digitale varer eksempel amazon kindle store

Fordeler og ulemper: Digital vs. fysiske produkter

Det er fordeler og ulemper med å selge både digitale og fysiske produkter, du må veie fordeler og ulemper for å bestemme hvilken type produkt du skal selge i nettbutikken din.

Så la oss gå over fordeler og ulemper ved hver enkelt.

Fysiske produkter

Pros:

 • Klar verdi – Det er veldig enkelt å demonstrere verdien av et fysisk produkt. Formålet med fysiske produkter er vanligvis klart og lett å forstå.
 • Høyere oppfattet verdi – Siden fysiske produkter er håndgripelige, forbinder kjøpere dem ofte med en høyere opplevd verdi.
 • Lett å bruke – Med fysiske produkter er det vanligvis ikke mye forklaring, trening eller oppfølging involvert. Bare selg, send, og kunden kan bruke den med en gang.

Ulemper:

 • Fraktkostnader – Siden du må sende et fysisk produkt, må du vurdere kostnadene for frakt og håndtering.
 • Mer tid – Å sende et fysisk produkt til kunder over hele landet tar tid.
 • Oppbevaring – Hvis du selger fysiske produkter, trenger du mesteparten av tiden mye plass til å lagre produktene dine.

Digitale produkter

Pros:

 • Ingen beholdning – Med digitale produkter har du ikke noe inventar. Det betyr at du ikke trenger å forholde deg til å bestille en viss mengde enheter og lagre dem.
 • Ingen fraktkostnader eller tid – Du trenger ikke å sende et digitalt produkt. Kunder laster ned digitale produkter direkte til enhetene sine, noe som betyr at de får produktet umiddelbart, og du kan også sende det gratis.
 • Enklere å skalere – Siden du kan selge det samme digitale produktet gjentatte ganger og ikke trenger å takle lager eller lagring, er det mye enklere å skalere og utvide virksomheten din.
 • Generelt mer enkel – Av alle grunnene ovenfor er digitale produkter generelt enklere å selge og enklere å administrere.

Ulemper:

 • Vanskeligere å demonstrere verdi – Med et digitalt produkt er det vanskeligere å demonstrere verdi. Det krever mer arbeid å overbevise kundene om at det digitale produktet ditt er verdt å kjøpe.
 • Lavere opplevd verdi – Fordi et digitalt produkt ikke er noe kundene kan holde i hendene, er de knyttet til en lavere opplevd verdi.
 • Mye konkurranse – Siden digitale produkter er så enkle å selge på nettet, er det mange som gjør det nå. Så det er sannsynlig at du vil ha mye konkurranse. Men det er konkurranse med å selge fysiske produkter også.

Som du ser er det fordeler og ulemper med å selge både digitale og fysiske produkter. Salg av digitale produkter øker fordi det er enkelt å komme i gang med å selge digitale produkter på nettet. Du trenger ikke bruke mye penger for å komme i gang, og du kan selge det samme produktet om og om igjen. Men forbrukere leter også etter fysiske produkter. Så veier fordeler og ulemper, og bestem deg for hvilket alternativ som er best for deg.

1.2. Opprette egne produkter kontra selge etablerte produkter

Deretter må du bestemme om du vil lage dine egne produkter eller selge etablerte produkter.

Hvis du vil lage dine egne produkter, må du forstå at det vil ta mye av tiden din. Hvis du for eksempel selger håndstrikkede skjerf, må du bruke tid på å lage mye lager før tiden eller bruke uker på å lage en ny vare hver gang noen bestiller en, noe som vil føre til at kunden må vente mye lenger på å motta varen deres.

Bortsett fra håndlagde produkter, vil det ta mye tid, noen ganger år å lage ditt eget fysiske produkt som den neste beste støvsugeren, og du må bruke mye penger, som kanskje ikke er den beste ruten for deg.

På den annen side er det mye enklere å lage ditt eget digitale produkt. Hvis du for eksempel bestemmer deg for å selge maler, kan du opprette en mal om et par timer og selge den om og om igjen – mye enklere.

Å selge etablerte produkter er den enkleste veien å gå fordi du ikke trenger å bruke tid på å bygge eller lage produktet. I tillegg, med visse eksisterende produkter, blir mye av markedsføringen også gjort for deg. Shoppere vil allerede være kjent med produktet og dets verdi, og derfor blir det enklere å ta beslutningen om å kjøpe.

1.3. Amazon Affiliate Store

En annen type nettbutikk du kan opprette, er en Amazon-tilknyttet butikk. Med en Amazon-tilknyttet butikk kan du selge produkter på nettstedet ditt som Amazon bærer. Så du trenger ikke å bekymre deg for å lage dine egne produkter eller håndtere lagring, levering og håndtering, sporing av lager og så videre.

Amazon-tilknyttede butikker administreres gjennom Amazon Associates program, som lar deg tjene en prosentandel på hvert Amazon-produkt som er markedsført og solgt via nettstedet ditt.

tilknyttede butikker i Amazon

Det er gratis å bli Amazon-tilknyttet, alt du trenger å gjøre er å registrere deg. I tillegg har du muligheten til å opprette en ny nettbutikk for å liste og selge Amazon-produkter, eller du kan bruke din eksisterende webside til å selge produktene deres og tjene penger.

For en trinnvis veiledning om hvordan du starter en Amazon-tilknyttet butikk, sjekk ut artikkelen vår om hvordan du oppretter en Amazon-tilknyttet butikk med WordPress.

1.4. Vanlig salg kontra abonnementsmodell

Når du lager en nettbutikk, må du også bestemme om du skal bruke den vanlige salgsmodellen eller bruke abonnementsmodellen.

Et vanlig salg, også kjent som et engangssalg, er når en kunde kjøper et produkt og blir levert til dem en gang. Hvis de vil bestille et annet produkt, må de gå inn på nettstedet ditt, kjøpe det igjen, og deretter blir varen sendt til dem en gang til.

Men en abonnementsmodell er når kunder betaler en tilbakevendende pris med jevne mellomrom for tilgang til et produkt eller en tjeneste.

For eksempel, Hei frisk bruker abonnementsmodellen. Kundene betaler en gjentagende avgift, og hver uke blir måltidssettene levert til dem.

opprette en online abonnementsbutikk

Noen andre populære nettbutikker som følger abonnementsmodellen inkluderer BarkBox, FabFitFun og Netflix.

Du kan også selge digitale produkter gjennom abonnementsmodellen. Mange programvare- og plugin-selskaper krever månedlige avgifter til kundene for bruk av produktet.

Når du selger et produkt til en kunde en gang, må du jobbe hardt for å få dem til å kjøpe igjen. Men med en abonnementsmodell har du månedlige gjentatte inntekter du kan stole på.

Kapittel 2: Stille inn riktige forventninger

skape en nettbutikk riktig forventninger

Før du starter nettbutikken din, må du også stille de rette forventningene. Hvis du er ny på e-handel, er du kanskje ikke klar over de vanlige feilene nye e-handelsnettsteder gjør. Unngå disse nybegynnerfeilene vil bidra til å sette nettbutikken din på vei til suksess. Så la oss se på noen av de vanligste e-handelsfeilene.

Urealistiske salgsforventninger
Det er klart de fleste ønsker å lage en nettbutikk for å tjene penger. Noen forventer at alt de trenger å gjøre er å bygge hjemmesiden sin, legge til produktene sine på nettet, og de store pengene vil begynne å rulle inn. Men å bli en vellykket nettbutikk med mange inntekter tar tid og arbeid. Så du må sette deg realistiske mål for nettbutikken din. Å sette inntektsmål og spore dem vil hjelpe deg å se hvor godt det går med nettbutikken din og hvor nær du er å gjøre nettbutikken din til en fullverdig bedrift.

Sett realistiske mål for:

 • Daglig salg
 • Månedlig salg
 • Årlige salg

Med disse målene må du også vurdere kostnadene ved å drive nettbutikken din. Butikken din vil bare være lønnsom hvis salget overstiger kostnadene dine. Når nettbutikken din vokser, kan du tilpasse målene og forventningene dine til å matche.

Ingen målgrupper
Ikke alle vil være dine kunder. Hvis du prøver å være alt for alle, vil ikke nettbutikken din lykkes. Du må bestemme hvem målgruppen din er, og du må designe og markedsføre nettbutikken din med disse menneskene i tankene. I tillegg må du gi publikum en grunn til å handle hos deg i stedet for store nettsteder som Amazon eller Walmart.

Lag en kundeprofil for din ideelle kunde som inkluderer:

 • demografi – Grunnleggende demografi av målgruppen din som alder, kjønn, beliggenhet, yrke, livsstil osv.
 • Interesser – Hva er publikum interessert i? Matlaging, camping, mote, sport osv.
 • Verdier og tro – Bestem hva som er viktig for publikum? Å være etisk? Ærlig?
 • Smertepunkter – Hvilke problemer / problemer står målgruppen din overfor? Og hvordan hjelper nettbutikken din med å løse det problemet?

Å definere målgruppen din vil hjelpe bedriften med å få kontakt med kundene og få mer salg.

Dårlig nettsteddesign
Mange nye butikkeiere ikke klarer å innse viktigheten av god nettsteddesign. Nettstedet ditt er ofte det første kundene dine vil se. Hvis designen til nettbutikken din er rotete, uprofesjonell og vanskelig å navigere, vil ikke kundene kjøpe fra deg.

Så sørg for at nettbutikken din har et moderne tema, er lett å navigere og ser bra ut på mobil også. En profesjonell logo som du kan vise på e-handelssiden, hjelper deg også med å fremme tillit mellom kjøpere og nettstedet ditt.

Dårlig kundeservice
God kundeservice er en av de viktigste delene av å ha en vellykket nettbutikk. Kunder vil ønske å vite at du leverer god kundeservice allerede før de kjøper. Du kan bevise dette for dem ved å legge til en returpolicy til nettstedet ditt, gi supportkontaktinformasjon som en e-post eller telefonnummer, eller til og med legge til live chat på nettstedet ditt.

Hvis du ikke tilbyr rask, effektiv kundeservice, risikerer du å miste kundene dine.

Vi vil gå over skritt du kan gjøre for å unngå disse feilene senere i artikkelen. Men først må du velge riktig e-handelsplattform og begynne å bygge nettstedet ditt.

Kapittel 3: Velge en e-handelsplattform for å opprette en nettbutikk

lage en nettbutikk-e-handelsplattformer

Å velge riktig eCommerce-plattform er avgjørende for bedriften din, fordi det er vanskelig å slå ut hvis avgjørelsen viser seg å være feil. Faktisk er 60% av mellomstore til store butikkeiere enige om at de burde ha gjennomført bedre aktsomhet før de valgte eCommerce-plattformene.

3 av de mest populære e-handelsplattformene som vi anbefaler er Shopify, BigCommerce og WordPress + WooCommerce.
La oss raskt se på hver av disse populære e-handelsplattformene.

3.1. Beste e-handelsplattformer Showdown

Shopify

shopify nettsted byggherre

Shopify er en fullkommet e-handelsløsning som starter på $ 29 / måned. Shopify gjør det superenkelt å starte en butikk uten å måtte installere programvare eller vedlikeholde en webhostingserver.

Selv om det lar deg tilpasse designen til butikken din, er tilpasningsalternativene begrenset sammenlignet med en egenvert eCommerce-plattform. Du må også betale transaksjonsgebyr for hver bestilling i tillegg til månedsavgiften. Det betyr at de virkelige kostnadene dine vil være høyere enn $ 29 per måned, og de vil øke etter hvert som butikken din vokser.

Pros:

 • Brukervennlig og lett å lære.
 • Shopify administrerer nettbutikken din for deg.
 • Skalering av nettstedet ditt er enkelt og rimelig.

Ulemper:

 • Du har ikke full kontroll over nettstedet ditt.
 • Du må betale transaksjonsgebyr.
 • Begrenset tilpasning på grunn av at du ikke kan velge funksjonene du ønsker.

Les hele Shopify-anmeldelsen vår.

BigCommerce

netthandelsplattform for bigcommerce

BigCommerce er en annen helhotell eCommerce-løsning. Det betyr at du raskt kan lage en nettbutikk uten å måtte administrere noen av de tekniske aspektene. Bare opprett en konto med BigCommerce, design nettbutikken på et øyeblikk ved hjelp av en av de mange elegante e-handelsmalene, legg til produktene dine og begynn å selge.

Du kan komme i gang med BigCommerce for bare $ 29,95 per måned som inkluderer ubegrensede produkter, fillagring og båndbredde. I tillegg, med BigCommerce er det ingen transaksjonsgebyrer for å bruke ledende betalingsportaler i motsetning til med Shopify.

Pros:

 • Brukervennlig og enkelt å starte et nettsted.
 • Ingen transaksjonsgebyrer.
 • Det er en komplett løsning, du trenger ikke å bekymre deg for å administrere nettstedet ditt.

Ulemper:

 • Du har ikke fullstendig kontroll over nettstedet ditt.
 • Tilpasning for nettstedet ditt er begrenset, bare noen få gratis temaer du kan velge mellom for eksempel.
 • Årlige grenser for salg på nettet, hvis du overskrider grensen, må du oppgradere planen.

WooCommerce

woocommerce plattform

Med en egenvert e-handelsløsning som WooCommerce, vil du få full kontroll over nettbutikken din. WooCommerce er plattformen du velger for nesten 28% av alle nettbutikker. Best av alt, det fungerer på toppen av WordPress som en gratis plugin, så hvis du er kjent med WordPress, så kan du enkelt administrere en butikk med WooCommerce. I tillegg, hvis du allerede har et WordPress-nettsted eller en blogg, kan du enkelt gjøre det om til en nettbutikk ved hjelp av WooCommerce.

WooCommerce kommer med en rekke innebygde funksjoner som frakt, betalingsbehandling, lagerstyring, kuponger, rapportering og mer. Du har også muligheten til å kjøpe WooCommerce-utvidelser for å legge til mer kraft i nettbutikken din eller bruke en rekke tredjeparts gratis og betalte WooCommerce-plugins for å øke salget.

Siden WooCommerce er en åpen kildekodeplattform og et WordPress eCommerce-plugin, er det gratis å laste ned fra WordPress.org-depot. For å komme i gang med WooCommerce er alt du trenger et domenenavn, SSL-sertifikat og webhotellkonto. Med noen av de beste webhotellfirmaene, kan du få alt dette for så lite som $ 3-5 / måned, noe som gjør WooCommerce til den laveste måten å starte en nettbutikk på.

Pros:

 • Full kontroll over nettstedet ditt.
 • WooCommerce er en åpen kildekode programvare, tilpasning er uendelig med addons.
 • Rimeligere enn andre e-handelsplattformer.
 • Rimeligere administrerte webhotellalternativer som er WooCommerce-spesifikke.
 • Ingen transaksjonsgebyrer.

Ulemper:

 • Du må administrere ditt eget nettsted, inkludert sikkerhet, oppdateringer, sikkerhetskopieringer og så videre.
 • De ubegrensede funksjonene kan gjøre det litt overveldende å lære.
 • Skalering av nettbutikken din er vanskeligere, siden du må administrere nettstedet ditt selv eller betale mer for administrert webhotell.

Det er viktig å merke seg at for å bruke WooCommerce WordPress-plugin, må du bygge nettstedet ditt med WordPress.org, ikke WordPress.com. Sjekk ut vår artikkel om WordPress.com vs. WordPress.org for å lære mer om forskjellen mellom de to.

3.2. Hvorfor vi anbefaler WooCommerce å opprette en nettbutikk

Mens eCommerce-plattformer som Shopify og BigCommerce er litt enklere å bruke og kommer med alt du trenger utenfor boksen for enkelt å sette opp en nettbutikk, kommer WooCommerce med en lavere startkostnad og du har mer kontroll over nettstedet ditt.

Med WooCommerce har du full kontroll over hvordan nettbutikken din ser ut og presterer. Akkurat som vi foreslår å lage et nettsted med WordPress på grunn av de uendelige tilpasningsmulighetene, gjelder det samme for å lage en nettbutikk med WooCommerce. En nettbutikk med WooCommerce lar deg bruke mange WordPress-plugins for å legge til flere funksjoner i nettbutikken din.

I tillegg får du tilgang til mange fantastiske WooCommerce-temaer for å gi butikken din akkurat det utseendet du ønsker. Det kommer også med integrasjoner, betalingsmetoder, tilleggsprogrammer og mer.

Siden WooCommerce og WordPress-samfunnet er så stort, hvis du noen gang får problemer med nettbutikken din, er det mange online fellesskap og fora tilgjengelig for å hjelpe deg.

Å opprette en nettbutikk med WooCommerce lar deg lage nøyaktig den typen eCommerce-webside du ønsker, uten å måtte bruke en stor del av budsjettet ditt.

I slekt: 6 beste e-handelsplattformer for multivendor markedsplasser

3.3. Forutsetninger for å lage en nettbutikk

Som vi nevnte tidligere, når du oppretter en nettbutikk med WooCommerce, er det et par ting du trenger før du kommer i gang. Siden WooCommerce er en WordPress-plugin, trenger du et WordPress-nettsted som er hostet selv, sammen med disse tre tingene: domenenavn, SSL-sertifikat og webhotell. La oss gå gjennom hva hver av disse forutsetningene er og hvorfor du trenger dem.

Domenenavn
Et domenenavn er adressen til nettstedet ditt. Brukere kan skrive inn domenenavnet ditt i adressefeltet i nettleseren og få tilgang til nettstedet ditt. Noen populære domenenavn som du kanskje er kjent med, inkluderer for eksempel www.IsItWP.com, www.Amazon.com, www.Facebook.com og www.WPBeginner.com.

domenenavn for netthandel

Uten et domenenavn vil ikke brukerne kunne besøke nettstedet for e-handel fra sine egne datamaskiner. Så hvis du vil opprette en nettbutikk, må du kjøpe et domenenavn som samsvarer med merkenavnet til nettbutikken din.

For en mer detaljert forklaring, sjekk ut artikkelen vår: Hva er et domenenavn og hvordan fungerer det?

SSL-sertifikat
Et SSL-sertifikat (Secure Sockets Layer), også kjent som et digitalt sertifikat, oppretter en sikker kobling mellom et nettsted og en besøkende nettleser. Dette sikrer at alle dataene som sendes mellom kundene og nettstedet ditt er trygge og sikre. Et SSL-sertifikat er nødvendig på ethvert nettsted som godtar kredittkortinformasjon.

e-handel ssl-sertifikat

I tillegg bygger det å vise et SSL-sertifikat på nettstedet ditt tillit mellom nettstedet og kundene dine. Hvis nettbutikken din ikke er sikker, vil ikke brukerne kjøpe fra deg. Men et SSL-sertifikat viser dem at informasjonen deres er i trygge hender.

Webhotell
Når du oppretter en eCommerce-webside med WordPress og WooCommerce som er hostet selv, må du også kjøpe webhotell. Når du lager et nettsted, lagres alle filene på datamaskinen din, og ingen andre kan se dem. Men når du kjøper webhotell, lagrer et webhotell selskap nettstedfilene dine på et sted på nettet slik at andre brukere kan besøke nettstedet ditt.

Webhotell er i utgangspunktet der nettstedet ditt bor på internett. Akkurat som at en butikk trenger en fysisk beliggenhet som kjøpere kan gå inn i, trenger nettbutikken din en plass på nettet som brukere også kan besøke. Webhotell vil gi deg det.

Hvis du er redd for at alle disse forutsetningene vil være kostbare, ikke bekymre deg. Vi viser deg hvordan du kan få et gratis domenenavn, gratis SSL-sertifikat og rimelig webhotell i de neste par seksjonene.

3.4. Hvordan velge et merkenavn

Å velge merkenavn er viktig. Et merkenavn er i utgangspunktet navnet på nettbutikken din. Merkevarenavnet ditt bør vanligvis også samsvare med domenenavnet ditt. Tenk for eksempel på den mest populære nettbutikken på nettet, Amazon. Merkenavnet deres er Amazon og deres domenenavn er www.Amazon.com. Hvis du har merkenavnet og domenenavnet ditt det samme, gjør det enkelt for kundene å huske og finne nettstedet ditt på internett.

Men du kan ikke bare velge et merkenavn tilfeldig. I stedet må du velge et merkenavn som gjør at du skiller seg ut fra konkurransen. Så, hvordan velger du det beste merkenavnet for nettbutikken din? Her er noen tips for å velge det beste merkenavnet:

 • Hold det kort og enkelt – Merkenavnet ditt skal være kort og enkelt, slik at det er enkelt for kundene å huske og stave. Lengre, kompliserte merkenavn kan bli feilstavet når kunder skriver domenenavnet sitt i adressefeltet, noe som fører til at de ikke finner nettbutikken din.
 • Vær unik – Med så mange nettbutikker på nettet, trenger merkenavnet ditt å være unikt for å skille seg ut fra mengden. Ta en titt på konkurransen din, hvis de bruker ordet “elektronikk” i merkevarenavnet sitt, kan du komme med et annet ord du kan bruke for å skille deg ut.
 • Bruk nøkkelord – Bruk av nøkkelord i merkenavnet ditt vil hjelpe din nettbutikk å bli funnet av flere online. Hvis for eksempel nettbutikken din selger sko, kan du vurdere å legge ordet “sko” til merkenavnet for å øke de organiske søkeresultatene.

Her er noen eksempler på fantastiske, unike merkenavn for å øke inspirasjonen din:

eksempel dødsønskekaffe

Hvis du har problemer med å komme med et merkenavn, kan du også bruke vår gratis domenenavnegenerator for å hjelpe deg med å komme på noe fantastisk.

isitwp netthetsgenerator for e-handel

Skriv inn et 1 eller 2 nøkkelord, og verktøyet vil gi deg en rekke ideer om merkenavn. Verktøyet sjekker også for tilgjengeligheten av domenenavn, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å velge et navn som noen andre allerede har tatt.

Etter at du har funnet det perfekte merkenavnet, er det på tide å velge webhotell og kjøpe et domenenavn.

3.5. Hvordan velge webhotell

Å velge den beste webhotellet er et annet viktig skritt i å lage en nettbutikk. Du må velge en høy ytelse webhotelløsning for å gi en rask og praktisk handleopplevelse til kundene dine. Hvis eCommerce-nettstedet ditt er tregt, til og med bare en sekunders forsinkelse, kan det redusere salget med 7%. Som du ser, er det viktig å velge et webhotell som har topp hastighet og ytelse.

Det er noen få andre faktorer du bør tenke på når du velger den beste e-handelshotellet, inkludert:

 • 1-klikk på Installer – Webhotellet du velger, bør tilby 1-klikk, enkel installasjon av din foretrukne e-handels-app, for eksempel WooCommerce.
 • SSL-sertifikat – Som vi nevnte tidligere, trenger du et SSL-sertifikat for å beskytte nettbutikken din. Dette bør leveres av webhotellfirmaet du velger.
 • PCI-samsvar – Du må også velge PCI-kompatibel webhotell for å akseptere kredittkortbetalinger på en sikker måte.
 • Support og sikkerhetskopiering – Velg webhotell som gir god støtte, oppdateringer og sikkerhetskopier når du trenger dem.

Det er en rekke de beste e-handelsvertsselskaper å velge mellom. Noen av de beste anbefalingene våre er SiteGround Cloud, BigCommerce, Shopify og WP Engine.

Men siden vi foreslår at du bygger din nettbutikk med WordPress og WooCommerce, anbefaler vi å velge Bluehost WooCommerce.

bluehost woocommerce hosting

Bluehost WooCommerce tilbyr 1-klikk WooCommerce automatisk installasjon, 1 gratis domenenavn, gratis SSL-sertifikat, dedikert IP-adresse og mer. Bluehost driver også over 2 millioner nettsteder over hele verden, og det er offisielt det anbefalte webhotellet som anbefales av WordPress.org.

I tillegg har de blitt enige om å tilby brukerne våre et gratis domene, gratis SSL og 50% avslag på hostingplanen.

Kom i gang med Bluehost i dag.

Merk: Vi tror på full åpenhet. Hvis du kjøper hosting ved å bruke vår henvisningslink, vil vi få en liten provisjon uten ekstra kostnad for deg. Du vil faktisk få rabatt på hosting + et gratis domene + gratis SSL. Vi kan få en provisjon fra omtrent ethvert vertsfirma, men vi anbefaler bare produkter som vi virkelig tror vil gi verdi for leserne våre.

Kapittel 4: Opprette en nettbutikk – Teknisk guide (trinn for trinn)

kapittel 4 opprette nettbutikk

Bare fordi denne delen kalles “teknisk guide”, betyr ikke det at du må være teknisk erfaren. Hvis du kan peke og klikke, kan du følge denne opplæringen og få din nettbutikk i gang på kort tid.

La oss se på hvordan du setter opp en nettbutikk i WordPress ved hjelp av WooCommerce.

4.1. Kjøp et domenenavn og en WooCommerce Hosting-konto

For å starte WooCommerce-butikken, gå til Bluehost-nettstedet og klikk på Kom i gang nå knapp.

bluehost woocommerce hosting

På neste side blir du bedt om å velge en plan. Hver plan kommer forhåndsinstallert med WooCommerce på toppen av WordPress sammen med et gratis SSL-sertifikat.

SSL-sertifikat legger til et spesielt sikkerhetslag på nettstedet ditt, slik at du kan godta sensitiv informasjon som kredittkortnummer og annen personlig informasjon. Dette kreves for at du skal kunne drive en nettbutikk og godta betaling med kredittkort.

Siden du nettopp kommer i gang, kan du velge startplan.

bluehost woocommerce hosting plan

Du kan enten velge å bruke et eksisterende domene som du har, eller få et gratis nytt domene. Vi anbefaler å registrere et nytt domene siden det er gratis.

bluehost domenekjøp

Du blir nå bedt om å oppgi kontoinformasjonen din. For enkel registrering kan du logge deg på med Google-informasjonen din med bare et par klikk.

oppretting av bluehost-konto

Etter å ha lagt inn detaljene dine, blar du nedover til siden til du finner pakkeinformasjonsboksen. Du kan velge startplan i 12 måneder, 24 måneder eller 36 måneder. Du vil også se at noen få tillegg er forhåndsvalgt som øker totalprisen din. Vi anbefaler at du fjerner merket for disse boksene fordi du alltid kan legge dem til senere hvis du bestemmer deg for at du trenger disse tjenestene.

Bluehost-pakkeinformasjon

Deretter må du bla lenger ned på siden for å oppgi betalingsdetaljer. Du vil også bli bedt om å godta deres vilkår for bruk, og klikk deretter på Send.

Det er det!

Du har tegnet en WooCommerce-vertsplan. Du vil nå motta en e-post med informasjon om hvordan du logger deg på kontrollpanelet for webhotell (cPanel) der du kan administrere alt fra hostingfiler til e-post og support.

Gå videre og logg deg på cPanel. Du vil bli møtt med en popup som informerer deg om at WordPress, sammen med WooCommerce, er forhåndsinstallert. Du kan nå klikke logg inn på nettstedet ditt og begynne å administrere nettbutikken din.

woocommerce installert

La oss nå se på hvordan du lanserer nettbutikken din med WooCommerce.

4.2. Konfigurer WooCommerce

Ved å bruke påloggingsinformasjonen fra e-posten din, må du logge deg på WordPress-dashbordet der du får se en velkomstmelding. Gå videre og klikk på Jeg trenger ikke hjelpelink. Ikke bekymre deg, vi vil lede deg gjennom hvert trinn i prosessen.

Det første trinnet er å sørge for at du spesifiserer navnet og taggen på nettstedet ditt. For å gjøre dette, må du besøke Innstillinger »Generelt side og sett inn WordPress-nettstedets tittel og beskrivelse.

WordPress-hostingpakken kom med et gratis SSL-sertifikat. Dette sertifikatet er forhåndsinstallert for domenenavnet ditt. Imidlertid må WordPress-nettstedet ditt konfigureres, så det lastes som https vs http. Du må også endre WordPress-adresse og nettadresse for å bruke https i stedet for http.

wordpress velkomstmelding på bluehost

Deretter må du kjøre WooCommerce-installasjonsveiviseren. Bare klikk på Kjør installasjonsveiviseren knapp. Installasjonsveiviseren leder deg gjennom den grunnleggende konfigurasjonen av WooCommerce butikk.

veocommerce-installasjonsveiviser

I det første trinnet blir du bedt om å spesifisere butikkens beliggenhet. Du blir også bedt om å velge valutaen du vil bruke. Etter å ha fullført det første trinnet, kan du fortsette til betalingstrinnet.

oppsett av woocommerce store

Som standard lar WooCommerce deg bare godta betalinger via PayPal. Du kan ganske enkelt oppgi PayPal-e-posten din i dette trinnet uten å koble PayPal-kontoen din. Hvis du vil legge til flere betalingsmåter, må du installere respektive tillegg (som du kan gjøre senere).

woocommerce betaling

Hvis du velger å selge fysiske varer i WooCommerce-butikken, blir du bedt om å sette opp forsendelsesmetoder og fraktkostnader for både nasjonal og internasjonal frakt.

frakt til handel

Etter at du har konfigurert fraktalternativene, vil WooCommerce overtale deg til å koble nettstedet ditt med Jetpack. Å sette opp Jetpack er ikke et nødvendig trinn for å bygge en WooCommerce-butikk, så du kan hoppe over den. Du kan finne Hoppe over dette trinnet alternativet nederst på siden.

woocommerce med jetpack

Du er ferdig med installasjonsveiviseren.

woocommerce klar

4.3. Endre ditt WordPress-tema

WordPress-temaer styrer det visuelle utseendet på nettstedet ditt. For å gi et unikt design til nettstedet ditt, er alt du trenger å gjøre å finne og installere riktig tema på det. Med WordPress kan du tilpasse et eksisterende tema eller til og med installere et spesialbygget tema etter dine unike krav.

Som standard er WooCommerce-butikken forhåndsinstallert med Storefront-temaet. Storefront er et gratis WordPress-tema som tilbyr dyp integrasjon med WooCommerce.

Hvis du vil tilpasse Storefront-temaet uten å berøre en eneste kodelinje, kan du få Storefront Extensions Bundle som hjelper deg med å glede kundene dine med et unikt utseende.

Alternativt kan du enkelt finne et annet WooCommerce-kompatibelt tema i gratis plugin-repository. Før du velger et tilfeldig tema fra den offisielle katalogen, er det i din beste interesse å se på noen WooCommerce-kompatible temavurderinger, og bestemme hvilken som vil være et perfekt valg for dine behov.

Et premiumtema må lastes ned fra tematørleverandørens nettsted og lastes opp manuelt til WordPress.

Hvis du bestemmer deg for å gå med et gratis WordPress-tema fra det offisielle temaregisteret, kan du søke og installere det direkte fra WordPress-instrumentbordet uten å måtte laste det ned til datamaskinen din.

For å installere et gratis tema, naviger til Utseende »Temaer i WordPress-oversikten. Klikk deretter på Legg til nytt tema eske. Du kan nå finne noen funksjoner som vises i dashbordet.

legg til nytt tema

Før du installerer, kan du forhåndsvise temaet ditt ved å klikke på miniatyrbildene som vises. Du kan også filtrere temaer basert på oppsett, funksjoner og nisjer ved å klikke på Funksjonsfilterknapp.

Siden du leter etter et e-handels-tema, kan du ganske enkelt sjekke E-handel alternativet i emnekolonnen. På denne måten vil det bare vise deg e-handelskompatible temaer.

filter eCommerce-tema

Skriv inn temanavnet i søkefeltet i høyre hjørne. Når du har funnet riktig tema, holder du musepekeren på bildet og klikker på Installere knapp. Klikk deretter Aktiver for å endre nettstedets utseende.

woocommerce-temainstallasjon

4.4. Utvid din nettbutikk med plugins

WooCommerce støtter mange forskjellige addon-plugins som lar deg forbedre din nettbutikk uten å skrive kode eller ansette en profesjonell utvikler.

Akkurat som WordPress-temaer, kan du enkelt finne og installere gratis plugins fra WordPress plugin repository i WordPress-dashbordet.

Alt du trenger å gjøre er å besøke Plugins »Legg til nytt. Bruk søkefeltet i høyre hjørne for å finne en plugin og klikk på Installere nå knapp. Og klikk deretter Aktiver.

installer en plugin

Kapittel 5: Komme i gang med nettbutikken din

kapittel 5 komme i gang nettbutikk

WordPress er en fullt utstyrt nettstedsbyggerløsning som gir deg uendelige muligheter for å tilpasse nettstedet slik du ønsker. I motsetning til andre populære e-handelsløsninger, gjør WordPress det enkelt å integrere en blogg med nettbutikken din og lage frittstående websider.

Hvis du aldri har brukt WordPress før, vil vi lede deg gjennom hvordan du kan starte et fullt utstyrt nettsted sammen med nettbutikken din. Nedenfor er tingene vi skal dekke:

 1. Legg til en blogg i nettbutikken din
 2. Lag frittstående sider
 3. Legg til en navigasjonsmeny
 4. Legg til en widget
 5. Sett opp en statisk hjemmeside

5.1. Legg til en blogg i nettbutikken din

Ønsker du å hjelpe eCommerce-kundene dine med å holde kontakten med merkevaren din? Vil du tiltrekke flere besøkende, generere mer salg og inntekter? Deretter må du integrere en blogg med nettbutikken din.

Hver e-handelsvirksomhet trenger en blogg. Ved å integrere en blogg i butikken din, kan du oppdatere merkevarenyhetene dine og holde kontakten med kundene dine. Å holde en vanlig blogg er en av de beste måtene å drive organisk trafikk til nettstedet ditt også.

La oss se på hvordan du oppretter og publiserer et blogginnlegg på WordPress-nettstedet ditt.

I den venstre menyen på WordPress-oversikten finner du to lignende alternativer som kan forvirre deg som ny bruker: innlegg og sider.

Velge innlegg hvis du vil opprette et nettstedspost som vises i omvendt kronologisk rekkefølge (det nyeste først) på WordPress-nettstedet ditt. Innlegg er også organisert i kategorier og tagger. Du kan lese forskjell mellom kategorier og tagger for mer informasjon.

Hvis du vil lage ditt første blogginnlegg, kan du gå til redigeringsprogrammet ved å gå til Innlegg »Legg til nytt. Du må begynne med å legge til en tittel for blogginnlegget ditt. Etter det kan du begynne å skrive innholdet i blogginnlegget ditt i redigeringsprogrammet.

Hvis du vil laste opp bilder til nettstedet ditt, bruker du ‘+’ knapp. Velg deretter bilde alternativ. Nå kan du enten laste opp et bilde fra din lokale datamaskin ved å bruke opplastingsalternativet eller legge til et eksisterende fra biblioteket ved å bruke mediebiblioteksknappen.

5.2. Lag frittstående sider

Akkurat som en blogg, må du også legge til frittstående sider på nettstedet ditt, for eksempel en Om oss-side, Kontaktside, Servicevilkår-side, osv..

Å legge til en side ligner nesten på å legge til et blogginnlegg. Den eneste forskjellen er at du trenger å besøke Sider »Legg til nytt for å lage en ny side. Når du er ferdig, klikker du på publisere for å publisere siden.

5.3. Legg til en navigasjonsmeny

Navigasjonsmenyen din holder seg til toppen av nettstedet ditt, slik at besøkende enkelt kan finne de viktigste sidene og koblingene.

Gå til for å legge til en navigasjonsmeny Utseende »Menyer. Du må starte med å spesifisere et menynavn i Menynavn felt og klikk Lag meny.

opprett meny i WordPress

Du kan nå velge fra eksisterende sider, innlegg, tilpassede lenker og kategorier. Etter å ha valgt, klikk Legg til i menyen. Med dra og slipp kan du plassere menyens struktur. Du kan også bruke dra og slipp for å lage nestede rullegardinmenyer. Når du er ferdig, velger du visningsstedet og klikker Lagre meny.

posisjonsmenystruktur

5.4. Legg til og tilpass dine widgeter

På WordPress-nettstedet ditt kan du enkelt legge til de rette sidepanel-widgetene etter dine preferanser.

Å legge til en widget er nyttig hvis du vil vise dynamisk innhold i sidefeltet, for eksempel knapper på sosiale medier, facebook-feeds, attester osv. Hvis WordPress-temaet ditt har støtte for bunntekstmoduler, kan du bruke den til å legge til opphavsrettsvarsler, koblinger, og mer.

Gå til Utseende »Widgets og velg blant tilgjengelige widgeter. Deretter må du dra valgene dine til det widgetiserte området på WordPress-nettstedet.

legg til widgeter i wordpress

5.5. Sett opp et statisk hjemmeside

Som standard viser WordPress bloggens siste innlegg som hjemmesiden din i stedet for en statisk side. Hvis du vil angi en tilpasset statisk side som hjemmesiden din, følger du bare trinnene nedenfor.

Etter å ha opprettet en side, gå til Innstillinger »Lesing. I Hjemmesiden din vises -del, må du velge En statisk side og velg deretter siden du vil vise som forsiden i rullegardinmenyen. Når du er ferdig, klikker du Lagre endringer.

statisk hjemmeside

Kapittel 6: Utvid din nettbutikk

kapittel 6 legge til flere funksjoner

Å utvide kjernefunksjonene i WooCommerce-butikken din er like enkelt som å installere plugins (apper). Selv om hver nettbutikk er unik når det gjelder produktlinjene, målgruppen osv., Er det noen anbefalte plugins som nesten hver butikk vil måtte bruke, for eksempel et kontaktskjema-plugin, Google Analytics-plugin, SEO-plugin og mer.

Nedenfor er noen anbefalte WordPress-plugins som du finner nyttige for nettbutikken din:

 • Bygg kontaktskjemaer med WPFormsPro | Gratis
 • Koble nettstedet ditt med Google Analytics ved å bruke MonsterInsightsPro | Gratis
 • Forbedre SEO med Yoast SEOPro | Gratis
 • Legg til et ekstra lag med sikkerhet med Sucuri
 • Ta en vanlig sikkerhetskopi med Updraft Plus – Pro | Gratis
 • Forbedre WordPress-ytelsen med W3 Total Cache
 • Forhindre spam-kommentarer med Akismet – Pro | Gratis
 • Vokse abonnenter og salg med OptinMonster

Siden en detaljert forklaring om alle programtilleggene ville være overveldende, forklarer vi bare de fire viktigste:

 1. Aktiver kundesporing med MonterInsights
 2. Legg til skjemaer online på nettstedet ditt med WPForms
 3. Forbedre butikkens SEO med Yoast
 4. Reduser oppsigelse av handlekurv med OptinMonster

6.1. Aktiver kundesporing med MonsterInsights

Vil du vite hvordan kundene dine samhandler med nettstedet ditt? Vil du spore salget og inntektene til butikken din?

Deretter må du aktivere e-handelssporing med Google Analytics i butikken din. Google Analytics er det mest omfattende sporingsverktøyet for nettstedet ditt. Det gir deg detaljert innsikt i hvordan de besøkende finner nettstedet ditt og samhandler med sidene dine. Det beste av alt er at Google Analytics er helt gratis å bruke.

Standardoppsettet for Google Analytics lar deg ikke spore komplekse brukerinteraksjoner som e-handelstransaksjoner, skjemainnleveringer, nedlastinger av filer osv. Det er her MonsterInsights-pluginen kommer inn. MonsterInsights gjør Google Analytics enkelt for nettstedet ditt. Med bare noen få klikk kan du spore komplekse brukeraktiviteter, inkludert e-handelstransaksjoner.

Les hele MonsterInsights-anmeldelsen.

La oss se på hvordan du aktiverer Google Analytics-sporing på nettstedet ditt.

Gå over til Plugins »Legg til nytt. Søk etter MonsterInsights, og klikk på når plugin-programmet vises Installere nå og så, Aktiver.

installer monsterinsights

Gå over til Innsikt »Innstillinger for å autentisere nettstedet ditt med Google Analytics. Klikk Autentiser med Google-kontoen din.

klikk autentiser med Google-kontoen din

Velg Google-kontoen din på neste skjermbilde.

Velg en Google-konto for analyse

La deretter MonsterInsights administrere kontoen din.

la monsterinsights å administrere analyser

Til slutt velger du riktig nettstedsprofil for nettstedet ditt og klikker på Fullstendig godkjenning.

godkjenne monsterinsights

Etter autentisering kan du enkelt finne hvordan det går med nettstedet ditt ved å besøke Innsikt »Rapporter.

wordpress google analytics med monsterinsights

e-handelssporing er en profffunksjon i MonsterInsights. Du må oppgradere til MonsterInsights Pro til aktiver e-handelssporing.

Kom i gang med MonsterInsights i dag for enkelt å sette opp Google Analytics på nettstedet ditt.

Vil du starte med gratisversjonen i stedet? Prøve MonsterInsights Lite.

6.2.Legg til online skjemaer med WPForms

Når du driver en nettbutikk, må du bygge mange forskjellige skjemaer på nettet, for eksempel kontaktskjemaer, kundestøtteskjemaer, produktgjennomgangsskjemaer, undersøkelsesskjemaer, registreringsskjemaer, tilpassede påloggingsskjemaer, osv..

Den beste måten å opprette alle de forskjellige skjemaene for nettstedet ditt er ved å installere WPForms-plugin. WPForms gjør det enkelt å lage alle typer skjemaer på nettstedet ditt med sin kraftige dra- og-slipp-byggherre. I tillegg til brukervennligheten, nedenfor er noen få grunner til at WPForms er den beste WordPress-skjemabyggeren:

 • Massevis av innebygde formmaler: Plugin-en er samlet med mange nyttige ferdiglagde skjemamaler, slik at du ikke trenger å opprette alle former fra grunnen av. Med Template Pack-tillegget ditt får du et stort utvalg av forhåndsbygde maler for enhver nisje og bransje.
 • Integrasjoner med favorittappene dine: WPForms integreres sømløst med dine e-postmarkedsføringstjenester og andre tredjepartsapper du bruker.
 • Egendefinerte registrerings- og påloggingsskjemaer: Ha en jevn merkevarebygging på hele nettstedet ditt, inkludert registrerings- og påloggingsskjemaene.
 • Og mye mer …

Les hele WPForms-gjennomgangen.

Hvis du vil opprette et skjema på bloggen din, må du først installere WPForms ved å navigere til Plugins »Legg til nytt. Søk etter WPForms-pluginen, og klikk når den vises Installere nå, og så Aktiver.

installer wpforms

Du vil nå bli ledet til den vakre velkomstsiden til WPForms. Du kan enten klikke på Lag ditt første skjema knappen eller klikk WPForms »Legg til nytt å lage din første form.

lag din første form

Deretter blir du bedt om å velge en mal. Du kan velge en av de forhåndsinnlagte malene eller starte med et blankt skjema. Hvis du vil, kan du gi et eget navn til det første kontaktskjemaet.

Velg en formmal

WPForms gjør det enkelt å lage et skjema med dra og slipp. Klikk på de aktuelle skjemafeltene i venstre panel for å legge dem til skjemaet. Du kan også enkelt ordne dem og til og med fjerne enkelt unødvendige felt. Etter å ha gjort de nødvendige endringene, klikk Lagre.

lage en enkel form

Gå deretter til oversikten og klikk på WPForms »Alle former. Nå ser du alle skjemaene du har opprettet. Bare ved siden av skjemanavnet ditt vil du se kortkoden til skjemaet. Kopier denne kortkoden.

WPForms

Gå nå til innlegget eller siden der du vil legge til skjemaet, og klikk på ‘+’ skilt øverst til venstre på Gutenberg-redaktøren din.

Bruke søkefeltet se etter kort kode. Velg den når den blir funnet. Følgende vil du ha på skjermen.

Lim nå inn koden som du kopierte tidligere, og lim den inn i det gitte feltet og trykk på publisere knappen til høyre.

Det er det! Du har nå publisert et kontaktskjema.

Vil du opprette et kontaktskjema på den enkle måten? Deretter, komme i gang med WPForms i dag.

Vil du starte med gratisversjonen i stedet? Prøve WPForms Lite.

6.3. Forbedre butikkens SEO med Yoast

Vil du utvide rekkevidden til produktene dine? Vil du drive mer målrettet trafikk fra søkemotorer som sannsynligvis vil kjøpe produktene dine?

Da trenger du i hovedsak å forbedre SEO-en. Den beste måten å forbedre SEO for nettbutikken din er å installere en SEO-plugin som Yoast SEO.

Gå til WordPress-oversikten Plugins »Legg til nytt. Søk etter Yoast i søkefeltet som du kan finne øverst til høyre. Yoast SEO-pluginen vil nå ha dukket opp på siden din. Klikk Installere og så Aktiver.

yoast seo installere

I WordPress-oversikten kan du nå finne SEO-menyen i venstre meny. Bare klikk på den.

Hvis plugin-en oppdager noen SEO-feil, kan du fikse dem ved å følge forslagene som følger med.

Å konfigurere Yoast SEO er enkelt å bruke konfigurasjonsveiviseren. Bare klikk på konfigurasjonsveiviseren å komme i gang.

yoast seo konfigurasjonsveiviser

I det første trinnet blir du spurt om du vil konfigurere Yoast SEO selv eller ansette en ekspert som skal gjøre det for deg. Å velge KONFIGURERE YOAST SEO å gjøre det selv.

konfigurer yoast seo

I neste trinn blir du spurt om nettstedet ditt er klart til å indekseres. Du kan velge alternativ A. Klikk deretter på neste.

yoast seo indeksering

Deretter må du velge nettstedstype. I dette tilfellet vil du velge – En nettbutikk. Klikk deretter neste.

yoast seo nettstedstype

For Googles kunnskapskort, blir du spurt om nettstedet drives av en person eller merkevare. Hvis Person er valgt, må du angi navnet på personen. Hvis firmaet er valgt, må du også legge til logoen. Klikk deretter neste.

yoast seo selskap eller person

Du kan nå oppgi URL-adressene for sosiale medier i de aktuelle feltene. Klikk deretter neste.

yoast seo sosiale profiler

I synlighetstrinnet for søkemotorer trenger du ikke endre standardinnstillingene fordi de er konfigurert til å indeksere innleggene og sidene dine. Bare klikk neste.

yoast seo synlige søkemotorer

Forfatterarkiver kan lage duplikatinnholdsproblemer for søkemotorer. For å forhindre det, kan du deaktivere det hvis bloggen din ikke har flere forfattere.

yoast seo flere forfattere

Deretter blir du bedt om å koble nettstedet til Google Search Console, som er et gratis verktøy som gir deg detaljert innsikt i hvordan blogginnholdet ditt oppfattes av Google.

yoast seo google søkekonsoll

Deretter kan du sette opp tittelen for bloggen din, og deretter klikke på neste.

innstillinger for seo tittel

Du kan nå avslutte konfigurasjonsveiviseren fordi de andre trinnene ble opprettet for salgsfremmende formål, for eksempel å registrere deg for Yoasts nyhetsbrev.

Kom i gang med Yoast SEO i dag for å forbedre butikkens SEO.

Vil du starte med gratisversjonen i stedet? Prøve gratis Yoast SEO.

6.4. Reduser forlengelse av handlekurv med OptinMonster

Visste du at den gjennomsnittlige nedleggelsesfrekvensen for online handlekurv er rundt 70%? Det betyr at bare 3 av 10 kunder fullfører kassen.

Åpenbart er oppgivelse av handlekurv den største hindringen for e-handelsvirksomhet å overvinne. Men du kan redusere forlatelse av handlekurv med en plugin som OptinMonster.

OptinMonster er et populært leadgenerasjonsverktøy som lar deg vise målrettede popups som konverterer forlatte besøkende til abonnenter.

Når en kunde for eksempel skal forlate nettstedet før han fullfører kassen, kan du be dem om å fullføre det med en målrettet popup-kampanje. Du kan bruke OptinMonsters exit-intensjonsteknologi for å vise en målrettet kampanje.

Hvis du vil opprette en målrettet popup-kampanje for exit-intention, må du først opprette en konto med OptinMonster på deres offisielle hjemmeside. Når du har registrert deg for en konto, kan du begynne å opprette den første popup-kampanjen med exit-intensjon for å redusere avviklingen av handlekurven. Klikk først på det grønne Lag kampanje.

create-optinmonster-kampanje

Velg deretter kampanjetype ved å klikke på popup.

optinmonster-kampanje-type

Etter det blir du bedt om å velge en forhåndsdesignet mal for kampanjen din. OptinMonster har en forhåndsbygget mal som er spesifikk for å forlate handlekurv, så la oss velge den, med tittelen Å forlate kassen. Hold musepekeren over malen og klikk på Bruk mal knapp.

optinmonster forlatt vogn mal

Etter å ha klikket på Bruk mal -knappen, blir du bedt om å navngi kampanjen din og velge hvilket nettsted popupen din skal gå på. Klikk deretter på Begynn å bygge -knappen for å fortsette.

Du blir så ført til kampanjebyggeren. I dette området kan du begynne å tilpasse kampanjen din slik at den blir din egen. Du kan endre farger, legge til ditt eget bilde og tekst og mer.

rediger vognoppgivelse-popup

Når du er fornøyd med hvordan popupen din ser ut, er det på tide å angi visningsregler. Klikk på Visningsregler fanen øverst på skjermen. I rullegardinmenyen velger du avkjørsel oppdaget. Du kan også velge sensitivitetsnivået til exit-intensjonen for å være lavt, middels eller høyt.

exit detekterte visningsregel

Du kan også legge til andre regler, for eksempel bare å vise popup-en til brukere som også har besøkt kassesiden. Lek med reglene for å se hva som fungerer best for deg.

Etter å ha designet kampanjen din, angitt skjermreglene og sørget for at kampanjen er koblet til e-postmarkedsføringstjenesten, treffer du det grønne Lagre -knappen, og klikk deretter på publisere.
Herfra kan du bytte kampanje til Bo i Status seksjon.

live optinmonster kampanje

Velg WordPress i plattformdelen, og følg de enkle instruksjonene for å legge inn kampanjen på nettstedet ditt.

legge inn optinmonster kampanjeinstruksjoner

I stedet for å miste dyrebart salg, vil du kunne konvertere de som forlater besøkende til glade kunder.
Noen andre måter å redusere forlatelse av handlekurv inkluderer å legge til sikkerhetsmerker på nettstedet ditt og tilby gjestekasse. Hvis du legger til et sikkerhetsmerke, hjelper det å gi tillit til kundene dine og gjestekassa gjør det enkelt for kundene å fullføre en bestilling, slik at de ikke trenger å opprette en konto.

Kapittel 7: Legge til dine første produkter

kapittel 7 legg til første produkter

Du kan nå begynne å registrere produktene dine i butikken din ved å klikke på Lag et produkt knapp. Dette vil lede deg til Products-redigeringsprogrammet i dashbordet. Det er enkelt å legge til et produkt i WooCommerce-butikken.

Akkurat som å lage en side eller et innlegg, må du legge til produktdetaljer som tittel, produktbeskrivelse, produktkategorier, produktkoder, produktbilde og galleri ved å navigere til Produkter »Legg til nytt.

woocommerce legge til nytt produkt

Rett under tekstredigeringsprogrammet kan du finne en produktdataboks hvor du kan spesifisere produktspesifikke detaljer som:

 • Vanlig og salgspris
 • Administrer varelager
 • Fraktdetaljer som vekt og dimensjoner
 • Produkt selger og kryss selger detaljer
 • Og mer…

produktdata for woocommerce

Du vil også finne en kort beskrivelseskasse som brukes når det er flere produkter på en side.

Kapittel 8: Sjekkliste før lansering

kapittel 8 før sjekkliste for lansering

Nå som nettbutikken din nesten er ferdig, før du går i live, må du sørge for at du har alt i orden. Å starte nettbutikken din før den er klar, kan føre til problemer for deg og til og med kunne fjerne potensielle kunder.

Så her er en sjekkliste før lansering som inkluderer hvert trinn du bør krysse av oppgavelisten din. Sørg for å fullføre hvert av disse trinnene før du lanserer nettbutikken din til hele verden.

 1. Bygg din nettbutikk – Bygg nettbutikken din og sørg for at alt ser perfekt ut for dine fremtidige kunder. Forsikre deg om at du har alle sidene du trenger, for eksempel produktsider, om side, kontaktside. Som nettbutikk trenger du også handlekurv og kasseside.
 2. Gjør klar med en kommende side – Bli publikum begeistret for nettbutikken din før den til og med lanseres ved å legge til en kommende side på nettstedet ditt. Du kan enkelt gjøre dette ved å bruke et WordPress-program som snart kommer SeedProd.
 3. Legg til produktene dine – Legg alle produktene dine til nettbutikken din. Dette inkluderer bilder av høy kvalitet, produktbeskrivelser, priser osv.
 4. Optimaliser bildene dine – Nettbutikker er bildetunge som kan bremse nettstedet ditt. Sørg for å optimalisere bildene dine ved hjelp av et bildeoptimaliseringsprogram reSmush.it.
 5. Juster innstillingene for avgift og frakt – Kontroller skatte- og leveringsinnstillingene for å forsikre deg om at du belaster riktig pris for produktene du selger.
 6. Test for mobil – Mange forbrukere gjør online shopping fra sine mobile enheter, så pass på at nettbutikken din er mobilvennlig.
 7. Test ytelsen til nettstedet ditt – Test hastigheten og ytelsen til nettbutikken din for å sikre at den er optimalisert for kjøpere. Du kan bruke vårt gratis nettstedshastighetstestverktøy til å teste nettstedet ditt og få forslag til forbedringer.
 8. Installer Analytics – Lag en Google Analytics-konto og bruk MonsterInsights for å spore nettstedets data. Test for å sikre at den sporer nøyaktig før du lanserer nettbutikken din.
 9. Optimaliser nettstedet ditt for SEO – Installer en plugin som Yoast SEO for å optimalisere nettstedet ditt for SEO.
 10. Konfigurer e-postmarkedsføring – Du må sende kundene dine på e-post og omvendt, så sørg for å konfigurere e-postmarkedsføring. Du bør også begynne å utvide e-postlisten din med et leadgenerasjonsverktøy som OptinMonster.
 11. Legg inn en testordre – Forsikre deg om at kundene dine kan kjøpe produkter fra butikken din ved å plassere en testordre ved å bruke betalingsporten. Du kan tilbakebetale bestillingen rett etter at du har bekreftet at den fungerer.
 12. Markedsfør din nettbutikk – Begynn å markedsføre nettbutikken din for å føre flere kunder til e-handelsnettstedet. Begynn for eksempel å markedsføre nettbutikken din på sosiale medier og begynn å blogge.

Kapittel 9: Markedsfør og utvid din nettbutikk

kapittel 9 utvide nettbutikken din

Hvis du er en e-handelsselger, bør det endelige målet ditt være å øke salget og inntektene dine. Det er mange forskjellige måter å generere mer salg på nettbutikken din. La oss se på noen av dem nedenfor:

 • Kjør målrettet trafikk.
 • Gjør besøkende til kundeemner og kunder ved å lage en e-postliste.
 • Ressurser for å lære og mestre WordPress og WooCommerce.

9.1. Kjør målrettet trafikk

Å drive mer trafikk er livsnerven i enhver online virksomhet, men husk at mer trafikk ikke alltid tilsvarer mer salg. Du må sørge for at du tiltrekker deg målrettet trafikk som er interessert i produktene dine.

Et par måter å drive mer målrettet trafikk til nettstedet ditt er:

 • SEO: Forbedre SEO og hjelpe potensielle kunder med å oppdage produktene dine på Google og andre søkemotorer.
 • Betalte annonser: SEO kan være tidkrevende, så hvis du vil ha en rask løsning for å drive målrettet trafikk, kan det være lurt å bruke markedsføringsdollar på betalte annonser.
 • Tilknyttet program: Start et tilknyttet program og oppfordre folk til å markedsføre produktene dine for å tjene henvisningsinntekter.

9.2. Bygg og utvid e-postlisten din

En av grunnene til at du ikke forvandler besøkende til kunder, er at du ikke har et forhold til dem. Kundene dine kjenner deg ikke, så de er redde for å kjøpe fra butikken din.

Å lage en e-postliste er den beste måten å starte og fremme forhold til potensielle kunder.

Å bygge en e-postliste hjelper deg med å kvalifisere potensielle kunder, bygge en langvarig forbindelse med dem, og til slutt hjelper deg deg med å gjøre besøkende til kundeemner og kunder. Faktisk, ifølge en undersøkelse, e-post har en avkastning på rundt 4.300%, så hvis du ikke tar listen på alvor, så vil du raskt bli etter.

Med OptinMonster, Du kan skyrocket e-postlisten din ved å vise målrettede listebyggingskampanjer ved å oppdage deres individuelle brukeratferd.

I slekt: Slik utvider du e-postlisten din, EKTE RASKT!

9.3. Lær og mestre WordPress og WooCommerce

For å kunne drive en vellykket nettbutikk, er det viktig å lære og mestre WordPress og WooCommerce.

Nedenfor er noen ressurser du vil finne nyttige.

 • OptinMonster-bloggen: OptinMonster-bloggen er en go-to-ressurs på nettet for alle ting online markedsføring og konverteringsfrekvensoptimalisering.
 • IsItWP: Hos IsItWP publiserer vi regelmessig WordPress-opplæringer, WordPress-tema og plugin-roundups, anmeldelser, WordPress-tilbud og mye mer.
 • WPBeginner: WPBeginner er den største gratis WordPress-ressursen på nettet for WordPress nybegynnere. De publiserer jevnlig nyttige opplæringsprogrammer, videoer, kupongkoder for WordPress-produkter og mye mer.
 • WPForms blogg: Hvis du vil lese veiledninger som hjelper deg med å utvide virksomheten din ved hjelp av WordPress-plattformen, må du følge WPForms-bloggen. Du kan også finne tips og anbefalte fremgangsmåter for å bygge alle typer online WordPress-skjemaer.
 • MonsterInsights-bloggen: MonsterInsights-bloggen er en utmerket ressurs du kan følge for å få tak i beste praksis og anbefalinger fra Google Analytics. Du kan finne mange WooCommerce-spesifikke artikler inkludert konfigurering forbedret e-handelssporing, individuell kundesporing, osv. for WooCommerce.

Kapittel 10: Vanlige spørsmål

kapittel 10 faqs for e-handel

Etter å ha hjulpet mange brukere med å etablere sine nettbutikker med WordPress + WooCommerce, har vi funnet ut at folk ofte stiller samme slags spørsmål igjen og igjen. Dette er grunnen til at vi har satt sammen en liste med ofte stilte spørsmål, slik at du enkelt kan starte nettbutikken din uten problemer.

Når bør en bedrift begynne å opprette en nettbutikk?

Ettersom nettsalget vokser raskt, har det å ha en nettbutikk en enorm fordel i forhold til konkurrentene.

Hvis du vil utvide virksomheten din online og øke inntektene, bør du starte en nettbutikk så snart som mulig.

Hvor mye koster det å starte en nettbutikk?

For å starte en nettbutikk drevet av WooCommerce, må du kjøpe et domenenavn for $ 14,99 per år og en hosting-konto, som koster rundt $ 7,99 per måned. Til sammen koster det å starte et nettsted så lavt som $ 110,87 årlig.

Kan jeg starte en nettbutikk uten å kjøpe en hostingkonto?

Nei. Hver nettside trenger en hostingkonto. Du kan finne flere e-handelsplattformer som lar deg bygge en nettbutikk med et premiumabonnement som inkluderer hosting som en del av den.

Kan jeg starte en nettbutikk uten WordPress / WooCommerce?

Ja, det er mange e-handelsplattformer som lar deg bygge en nettbutikk enkelt. Det viktigste som skiller WooCommerce fra konkurransen er imidlertid brukervennligheten. WooCommerce fungerer på toppen av WordPress, verdens mest populære plattform for bygging av nettsteder. Det betyr at grensesnittet vil være kjent hvis du noen gang har brukt WordPress før.

En annen fordel er at WooCommerce, i motsetning til andre selvbaserte e-handelsplattformer, ikke krever at du går gjennom en kjedelig installasjonsprosess. Faktisk støtter de fleste webhotellleverandører, inkludert Bluehost WooCommerce-hosting, slik at du raskt kan få din nettbutikk i gang uten programvareinstallasjon eller manuelt oppsett på slutten..

Hvordan legger jeg til en blogg i nettbutikken min?

Det er enkelt å legge til en blogg i din WooCommerce-butikk. Alt du trenger å gjøre er å lage artikler ved å navigere til Innlegg »Legg til nytt, og publiser dem ved å klikke på publisere knapp.

I tillegg må du legge til en kobling til bloggen din i navigasjonsmenyen slik at de besøkende lett kan oppdage den.

Hvordan gjør jeg produktene mine Google søkbare?

Hvis du vil at potensielle brukere skal oppdage produktet ditt på Google, må du forbedre SEO (søkemotoroptimalisering). SEO er praksisen med å øke nettstedstrafikken fra søkemotorer ved å få websidene til å rangere høyere i resultatene fra søkemotoren.

Hvordan kan jeg lære mer om WordPress-terminologier?

Henvis til dette WordPress Ordlistevilkår for nybegynnere når du blir overrasket av rare WordPress-termer eller forkortelser.

Hvilke betalingsmetoder støttes på WooCommerce?

Som standard lar WooCommerce deg godta betalinger via PayPal. For å legge til flere betalingsportaler i butikken din, forenkler du finne riktig WooCommerce-tillegg og installerer det i butikken din. Du kan bruke kredittkort via Stripe, Authorize.net, Braintree og flere andre gateways. Du kan også godta bankoverføringer, bitcoins og mer.

Hvordan administrerer jeg frakt i WooCommerce?

WooCommerce støtter noen få leveringsalternativer:

 • Gratis frakt
 • Fraktkostnad
 • Internasjonal frakt
 • Lokal levering / lokal henting

Hvis du selger mange produkter, kan du installere et frakttillegg som FedEx Shipping Method. På denne måten trenger du ikke å bekymre deg for levering av bestillinger kundene dine gjør, og gi deg en ro i sjelen.

Hvordan får jeg trafikk til nettbutikken min?

Noen måter å drive trafikk til nettbutikken på er:

 • Optimalisering av søkemotorer
 • Kjør trafikk på sosiale medier
 • Invester i annonser på nettet

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å opprette en nettbutikk med WooCommerce.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me