Hvordan lage en online portefølje på WordPress (trinn for trinn)

Hvordan lage en online portefølje


Vil du lage en online portefølje for å imponere potensielle kunder? En ideell portefølje presenterer arbeidet ditt på en vakker, profesjonell måte. Ved hjelp av WordPress kan du legge porteføljen din online på nettstedet ditt for å få mer virksomhet og øke inntektene.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du enkelt lager en online portefølje med WordPress.

Hvorfor bør du lage en online portefølje?

En online portefølje gir mange muligheter ombord. Når den blir presentert godt, vil kvaliteten på arbeidet ditt virkelig skinne, noe som vil imponere besøkende på nettstedet, og de vil bli ambassadørene dine.

Det er mange grunner til å opprette en online portefølje. Vi lister opp noen nedenfor, slik at du vil forstå de viktigste fordelene ved å ha din egen porteføljeside:

 • Hvis du har en bedriftsnettsted, deler du sannsynligvis tjenestene du tilbyr. Du bør også vise porteføljen din for å vise potensielle kunder dine tidligere prestasjoner. En portefølje er visuelt bevis på at du kan utføre tjenestene du tilbyr.
 • Når noen spør deg om porteføljen din, trenger du ikke sende den til dem på mail eller faks. Du kan ganske enkelt dele lenken til porteføljesiden din.
 • En online porteføljeside forbedrer nettstedets søkemotorrangeringer.

I slekt: Beste plugins for bedriftsnettsteder.

Den elektroniske porteføljen din vil ikke bare hjelpe deg med å få mer virksomhet, den forbinder deg også med likesinnede som ønsker å utvide virksomhetene sine i samme retning. Du må imidlertid sørge for at porteføljen din ser profesjonell og interessant ut for å høste fordelene.

Hvordan ser en god portefølje ut?

Porteføljer kan være forskjellige for hver virksomhet eller nisje. For eksempel vil et nettsted for utvikling av nettsteder sannsynligvis vise nettstedene de har laget; mens en eiendomsvirksomhet ville vise sine byggeprosjekter.

Bruk av visuelt innhold på en engasjerende måte kan ha større innvirkning enn vanlig, flat tekst. Du kan bygge en iøynefallende portefølje ved å vise ditt beste arbeid først.

Porteføljeeksempel

Med et WordPress-nettsted kan du bruke et bildegalleri eller en glidebryter for å presentere porteføljen din. Hvis du bruker et bildegalleri-plugin, kan du også legge til tekst som følger med bildene for å forklare arbeidet ditt. Jo mer presentabel en portefølje du lager, jo mer vil du samarbeide med brukerne dine.

Sjekk også: Beste WordPress-plugins for fotografer.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du kan bygge en vakker online portefølje med WordPress.

Bygg en online portefølje med WordPress

Nå som du vet hvorfor trenger du en online portefølje, og hva som gjør at porteføljen din ser bra ut, er det på tide at vi leder deg gjennom hvert trinn i å lage en online portefølje fra bunnen av.

Merk: Hvis du allerede har et nettsted, kan du gå direkte til tredje trinn.

Trinn 1: Velge et domenenavn og webhotell

Hvis du nettopp begynner, er det første du trenger et domenenavn og webhotell. Du kan kjøpe et domene fra en av de beste domenenavnregistratorene på markedet. Et enkelt domenenavn koster vanligvis $ 11 / år.

Deretter finner du mange webhotellfirmaer med forskjellige tilbud.

Vi anbefaler å bruke Bluehost. Det er den mest populære webhotellleverandøren og en offisielt anbefalt WordPress hosting-partner.

Bluehost-register-domenenavn fritt

For brukerne våre tilbyr de et gratis domenenavn og en enorm rabatt på webhotell. Det vil spare deg for mye penger rett utenfor balltre når du oppretter din online portefølje.

Trinn 2: Installere WordPress

WordPress er verdens mest populære nettstedbygger takket være den store fleksibiliteten og funksjonene. Det lar deg bygge en online portefølje nøyaktig hvordan du vil.

Etter å ha kjøpt et domenenavn og webhotell, må du installere WordPress. Hvis du bruker Bluehost, kan du bruke 1-klikk-installasjonsprogrammet til å installere WordPress på hostingkontoen din.

Når du er installert, kan du lage et nettsted med WordPress.

Deretter kan du ta en titt på de beste WordPress-temaene og pluginene for å lage og tilpasse nettstedet ditt. Det er veldig enkelt og krever ikke kodingskunnskap.

Trinn 3: Bruke WordPress-porteføljetemaer

WordPress har en stor samling gratis og premium porteføljetemaer. Du kan finne gratis temaer på WordPress.org nettsted. Bare søk etter “porteføljen” -begrep, så viser den alle temaene som kan brukes til å lage en online portefølje.

Søk etter porteføljetemaer

Du kan også finne hundrevis av andre temaer / maler på internett.

For denne guiden bruker vi MyThemeShops porteføljetema. For mer informasjon, bør du sjekke ut denne artikkelen om hvordan du installerer et WordPress-tema.

Når du er installert, kan du velge en layout. Den tilbyr 2 design: bloggportefølje og standardportefølje. Standard porteføljemal viser bildene dine på startskjermen med store miniatyrbilder.

Porteføljetema

Du kan legge til porteføljeelementene fra WordPress admin-backend. Temaet lar deg legge til filtre i porteføljen og organisere arbeidet ditt for å gjøre surfingen enkel for de besøkende. Du kan også velge antall kolonner for å vise bildene.

Det er mange andre nyttige funksjoner i temaet som å endre størrelse på bilder, porteføljenavigering, sidefeltwidgets (fungerer også med flytende sidefeltwidget), etc. Du kan lage en kraftig online portefølje for å få oppmerksomhet fra potensielle kunder.

Er du ikke en fan av vårt eksempel? Ingen bekymringer. Du kan bruke stort sett alle WordPress-porteføljetemaer til å lage din portefølje. Alternativene og innstillingene vil være forskjellige for hvert tema, men du vil fremdeles kunne oppnå ønsket resultat.

Trinn 4: Bruke WordPress Portfolio Plugins

Mens WordPress-porteføljetemaer utelukkende er fokusert på å lage et nettsted for porteføljer på nettet, kan du også bruke et flerbruks-tema og deretter bruke plugins for å legge til porteføljen din på websiden din. Bare sjekk guiden vår for hvordan du legger til en portefølje til ditt WordPress-nettsted.

Du kan søke etter gratis portefølje-plugins i WordPress.org-plugins-lagringsstedet.

Portefølje plugins

Hvis du ønsker å legge til premiumfunksjoner i porteføljen din, kan du også finne betalte WordPress-plugins på internett. Alle disse programtilleggene har forskjellige funksjoner og alternativer. Du må undersøke litt og velge den perfekte porteføljeplugin som samsvarer med dine krav.

Hva gjør du etter å ha laget en online portefølje

Når din online portefølje er klar, bør du ikke stoppe der.

Du må markedsføre det, slik at flere kan se arbeidet ditt. Det er mange måter å gjøre det på, inkludert markedsføring via e-post, deling på sosiale medier og å få et munnhørlig rop fra de beste påvirkerne i din nisje. Du kan også starte en blogg og dele opplevelsen din på en engasjerende, profesjonell måte.

Du må også optimalisere porteføljens nettsted eller sider for søkemotorene. Det hjelper deg med å få mer organisk trafikk. SEO vil lede de rette personene til din portefølje som aktivt søkte etter en lignende type arbeid. Ta en titt på vår komplette guide for de beste SEO-verktøyene for å øke trafikken på nettstedet ditt.

Det er alt. Vi håper denne guiden hjalp deg med å lære hvordan du lager en online portefølje med WordPress. Det kan også være lurt å sjekke artikkelen vår om hvordan du bruker Google Optimize i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map