Hvordan lage en restaurantnettsted med WordPress (trinn for trinn)

Lag en restaurantnettsted


Vil du opprette en restaurantnettsted med WordPress?

Et restaurantnettsted viser vanligvis menyer, reservasjonsinformasjon og beliggenhet, slik at kundene enkelt kan finne den og muligens bestille en online reservasjon. WordPress gjør det enkelt å bygge en restaurantnettsted selv om du ikke er teknisk erfaren.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du oppretter en restaurantnettsted med WordPress trinn for trinn.

Viktige funksjoner for et restaurantnettsted

Normalt når kunder kommer inn i en restaurant, ville de se etter en god atmosfære, matmeny og noen som kan hjelpe dem. Restaurantene samler også tilbakemeldinger / forslag fra kunder for å forbedre tjenestene deres.

Det beste med å bygge en restaurantnettsted er at du kan tilby de samme alternativene på nettet. Du kan til og med hjelpe kunder med å oppdage posisjonen din, foreta en online-reservasjon og til og med lese kundenes tilbakemeldinger.

Nedenfor er noen funksjoner du ofte finner på en restaurantnettsted.

 • Restaurant-menysiden
 • Online reservasjonsskjema
 • Ikoner for sosiale medier
 • Kontaktside med adresse og telefonnummer
 • Og mer..

Krav til å lage et restaurantnettsted

For å bygge et restaurantnettsted, trenger du følgende ting:

 • Et domenenavn: Det er nettadressen som brukerne skriver inn nettleserne for å få tilgang til nettstedet ditt (for eksempel google.com eller isitwp.com)
 • Webhotell: Det er her du lagrer nettstedets filer inkludert bilder.
 • Et WordPress-restauranttema: Et restauranttema eller mal er huden på nettstedet ditt. Det inkluderer også funksjoner og alternativer som støtter formålet med nettstedet.
 • WordPress-plugins (valgfritt): Vi anbefaler å bruke følgende WordPress-plugins for restaurantnettstedet ditt.
  • Start booking (valgfritt): Det lar deg sette opp et online reservasjonssystem, noe som gjør det enklere for kundene å bestille bord i restauranten din.
  • MonsterInsights: Det er den beste Google Analytics-plugin som gir deg detaljerte rapporter om hvordan de besøkende finner og engasjerer seg på restaurantnettstedet.
  • WPForms: Det beste WordPress-skjemaet plugin som også lar deg publisere brukergenererte anmeldelser og tilbakemeldinger på restaurantnettstedet.

Bygge en restaurantnettsted med WordPress

Nå som du vet om de viktigste funksjonene og kravene, la oss gå gjennom trinn for trinn og lage et nettsted for restauranten din.

Trinn 1: Kjøp et domenenavn og webhotell

For å komme i gang er det første du trenger å kjøpe et domenenavn og webhotell.

Vi anbefaler å bruke Bluehost. Det er en av de mest populære leverandørene av webhotell og er en offisiell anbefalt vertpartner av WordPress.org. For brukere av IsItWP tilbyr de også et gratis domenenavn, gratis SSL-sertifikat og 60% rabatt på webhotellplaner.

Bluehost anmeldelse

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost »

Du kan lese vår Bluehost-anmeldelse for mer informasjon.

Gå til Bluehost og klikk på Kom i gang. Deretter blir du bedt om å velge en vertsplan for å lage et restaurantnettsted. La oss velge den grunnleggende planen når du nettopp kommer i gang. Det inkluderer et gratis domenenavn og gratis SSL-sertifikat. Du kan alltid oppgradere senere etter hvert som nettstedet ditt vokser.

Velg en bluehost-plan for restaurantnettstedet

På neste side blir du spurt om du vil fortsette med et eksisterende domene som du eier eller kjøpe et nytt gratis. Velg det beste alternativet for deg.

bluehost domenekjøp

Du blir nå bedt om å oppgi kontoinformasjonen din. For enkel registrering kan du logge på med Google og fullføre oppsettet med bare et par klikk.

oppretting av bluehost-konto

Etter å ha lagt inn detaljene dine, blar du ned til du finner pakkeinformasjonsboksen. Du kan velge grunnleggende plan i 12 måneder, 24 måneder eller 36 måneder. Du kan også se at noen få tillegg er forhåndsvalgt, og legger opp totalprisen. Vi anbefaler å fjerne merket for tilleggene fordi du ikke trenger disse med en gang. Du kan alltid kjøpe dem senere når du vil.

Hvis du velger 36-månedersplan, får du den beste verdien for pengene.

Bluehost-pakkeinformasjon

Når du er ferdig med å velge planene dine, blar du nedover på siden for å legge inn betalingsdetaljene dine. Du må godta deres vilkår for bruk og deretter klikke på Send.

Det er det!

Du har tegnet en hostingplan. Du blir bedt om å opprette et passord for kontoen din.

Deretter vil du motta en e-post med informasjon om hvordan du logger deg på kontrollpanelet for webhotell (cPanel) der du kan administrere alt fra hostingfiler til e-post og support.

Trinn 2: Konfigurer WordPress for din restaurantside

WordPress er den mest populære nettstedbyggeren på markedet. 30% av nettet drives av WordPress, og mange kjente merkevarer bruker WordPress aktivt for å drive sine nettsteder.

Det finnes to typer WordPress: WordPress.com, som er en hostet løsning og WordPress.org, som er en plattform som er selvhotell. Du kan sjekke ut forskjellen mellom WordPress.com vs WordPress.org for å fjerne forvirringen.

For restaurantnettstedet ditt trenger du et WordPress.org som er selvhusholdende fordi det gir deg full kontroll over nettstedet ditt.

Bluehost tilbyr 1-klikks WordPress-installasjon på dashbordet deres. Du må legge til detaljer om nettstedet ditt, og det installerer WordPress om noen minutter automatisk. Du kan også lære hvordan du installerer WordPress trinnvis.

Lurer du på hvorfor skal du bruke WordPress? Sjekk ut vår komplette WordPress-anmeldelse. Du kan også lese disse viktige grunnene til å bruke WordPress på nettstedet ditt.

Med Bluehost slipper du å gå gjennom en egen WordPress-installasjonsprosess for restaurantnettstedet. Etter å ha registrert deg for en Bluehost-plan, er alt du trenger å gjøre å velge WordPress-temaet ditt, angi navn og tagline for restaurantnettstedet ditt, så er du klar til å komme i gang med WordPress.

Trinn 3: Velg et WordPress Restaurant-tema

Etter å ha satt opp WordPress, er det neste du trenger å gjøre å velge et restauranttema og installere det på nettstedet ditt.

Temakatalog

Det er tusenvis av gratis og premium WordPress-temaer som du kan bruke. Når du velger et tema, må du se på designen, funksjonene og alternativene som følger med det.

Et godt WordPress-restauranttema bør tilby en attraktiv layout med en enkel navigasjonsmeny, sidefelt, widget-støtte og sidemaler. Du kan se på ekspertvalget vårt av de beste WordPress-restauranttemaene for å velge et tema for nettstedet ditt enkelt.

La oss bruke Foodica, et av de beste WordPress-temaene for restauranter, oppskriftsnettsteder, matbloggere og magasiner for denne opplæringen..

Foodica

Trinn 4: Sett opp et online restaurantreserveringssystem (valgfritt)

Når bedriften vokser, må du legge til et online reservasjonssystem på nettstedet ditt for at kundene kan bestille bord i restauranten din.

Online reservasjon

I motsetning til å reservere bord via telefonsamtaler, fungerer det elektroniske reservasjonssystemet automatisk når det er satt opp. Basert på plugin-modulen du bruker, kan du legge til helligdager, åpnings- og stengetid og til og med blokkere bookingen manuelt. Det beste er at det genererer e-postvarsler for deg og kunden din. Som restauranteier kan du bekrefte eller avvise en bestilling basert på tilgjengeligheten av bord.

Det beste er at du kan bruke en WordPress-plugin som Start Booking for å legge til reservasjonsfunksjonen på nettstedet ditt med noen få klikk uten å skrive kode.

begynn å bestille

Denne pluginen tilbyr alle funksjonene som er nevnt over. Det gir også tillegg for e-postintegrasjon, eksportbestillinger og mer.

Les mer: Beste online reservasjonssystem plugins.

Trinn 5: Vis bildegallerier og glidebryter

Bortsett fra å ha et online reservasjonssystem, er det viktig at du viser bilder av restauranten din, maten osv. På nettstedet ditt.

Restaurantgalleri

Du kan bruke en WordPress-bildeplugin som Envira Gallery og Soliloquy for å gjøre bildene dine enda mer attraktive.

Envira Gallery er en populær WordPress-plugin som lar deg lage bildegallerier og album på restaurantnettstedet. Med Soliloquy, derimot, kan du raskt og enkelt legge til vakre bilde-skyvekontroller på enhver webside.

Trinn 6: Opprett en Kontakt oss-side

En kontakt oss-side er en viktig del av ethvert nettsted. Denne siden vil være svært nyttig for potensielle kunder for å finne ut hvor restauranten din ligger og komme i kontakt med deg. På kontaktsiden din kan du legge til adresse, lokasjonskart og annen kontaktinformasjon.

Kontakt oss-siden skal også inneholde et skjema for kunder å skrive tilbakemeldinger eller forslag. Vi anbefaler å bruke WPForms plugin for å legge til kontaktskjemaet i WordPress.

Videre kan du også legge til sosiale medieikoner og vise de offisielle sosiale sidene dine som Facebook, Twitter, Instagram osv.

Trinn 7: Markedsfør restaurantnettstedet ditt

Når nettstedet ditt er klart, er det neste du må gjøre å markedsføre det på nettet.

Det er flere WordPress-markedsføringsplugins som hjelper deg med å spre ordet. La oss se på noen av nyttige plugins som du kan bruke for å maksimere rekkevidden og få mer trafikk på nettet.

Konstant kontakt: Det er en av de beste e-postmarkedsføringstjenestene. Det lar deg sende bulk-e-poster til abonnentene dine og vanlige kunder om de daglige tilbudene, den nye restaurantmenyen og mer med noen få klikk.

MonsterInsights: Dette er den beste Google Analytics-plugin som du kan bruke til å spore besøkende. Den viser de populære sidene dine rett i WordPress-oversikten, slik at du kan forbedre nettstedets brukeropplevelse og øke trafikken.

OptinMonster: Det er det beste konverteringsoptimaliseringsprogrammet. Med fantastiske popups øker plugin-posten påmeldinger, online reservasjoner eller andre ønskelige handlinger du vil at brukerne dine skal gjøre på nettstedet ditt.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du oppretter en restaurantnettsted med WordPress. Det kan også være lurt å sjekke ut våre håndplukkede WordPress-temabutikker for å kjøpe det perfekte temaet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map