Hvordan lage et bildegalleri i WordPress (med og uten plugin)

bildegallerier i wordpress


Vil du lage et bildegalleri på WordPress-nettstedet ditt?

Et bildegalleri får bildene dine til å se organiserte og pene. Med bildegallerier kan du vise flere bilder på nettstedet ditt i form av et rutenettoppsett med flere rader og kolonner.

Legge til WordPress Image Galleries: 2 metoder

Den gode nyheten er at med WordPress er det enkelt å legge til et bildegalleri. Du kan legge til et bildegalleri på to måter: med en plugin eller uten en plugin.

Ut av boksen blir WordPress levert med en standard gallerifunksjon, som kommer med mange begrensninger. Hvis du bare trenger et grunnleggende galleri, kan du bruke WordPress-standardgalleriet til å vise frem bildene dine. Men hvis du vil gå utover, kan det være lurt å velge et WordPress gallery-plugin, for eksempel Envira Gallery.

I denne artikkelen skal vi snakke om begge måtene å legge til bildegallerier i WordPress. Vi viser deg også hvilken metode som er den beste og hvorfor.

Metode 1: Legge til WordPress-bildegallerier med en plugin

Med så mange fantastiske plugins som er tilgjengelige i WordPress-depotet, har det blitt superenkelt å legge til nye funksjoner på nettstedet ditt. Og å lage et bildegalleri er ikke noe unntak. Spesielt med en plugin som Envira Gallery .

Miljøalliansen-galleriet

Envira Gallery er en fantastisk gallery-plugin for WordPress som gjør det superenkelt å legge til vakre og responsive gallerier for å vise bildene dine. Det lar deg vise frem bildene dine på en fantastisk måte ved å åpne dem i popup-lys, lysbildefremvisning og mer. Sjekk ut vårt komplette Envira-galleri her.

Trinn 1: Last opp bilder med Envira Gallery

For å bruke denne pluginen, må du først laste ned og installere Envira Gallery på WordPress-nettstedet ditt. Når du er ferdig, går du til Envira Gallery på venstre side av skjermen og klikker på Legg til ny.

Envira Gallery

Navngi galleriet ditt, og avhengig av kilden du vil laste opp bildene dine fra, bruk alternativene for å legge til bildene dine.

Når du legger til bildene dine, ser du et blyantikon i miniatyrbildene. Klikk på ikonet for å redigere bildene dine. Du kan nå legge til nøkkelord, bildetekst, alt-tags osv. Du har også muligheten til å åpne bildene i et nytt vindu når brukerne klikker på dem..

Trinn 2: Konfigurere innstillingene for bildegalleriet

Når det er gjort, klikker du på kategorien Konfigurasjon rett under galleriet. Du kan jobbe med innstillingene til galleriet ditt her. Du kan angi antall gallerikolonner, aktivere lat lasting, velge høyden på bildene, størrelsen og dimensjonen, osv. Så avhengig av dine behov, gjør nødvendige endringer.

Når endringene er gjort, klikker du på Lysboks fane. Nå kan du velge et lysboks-tema, bestemme om du vil vise eller skjule bildetittelen, velge bildestørrelse og gjøre mye mer.

Envira Gallery lightbox-innstillinger, bildegalleri wordpress

Neste klikk på Mobil fane. Denne fanen lar deg gjøre galleriet ditt responsivt på mobile enheter. Du kan velge layoutdimensjon, galleri-miniatyrbredde og alt annet for at bildene dine skal se fantastiske ut på mobile enheter.

Hvis du vil ha flere innstillingsalternativer, kan du bruke Diverse fane også. Du kan hoppe over denne kategorien også hvis du vil. Det er helt opp til deg.

Nå er du klar til å publisere galleriet. Bruke publisere -knappen til høyre for å få galleriet ditt opprettet med Envira Gallery til å gå live.

Trinn 3: Sett inn galleriet ditt i WordPress

Det neste trinnet ditt er å sette inn dette galleriet i innlegget eller siden der du vil at det skal vises. Opprett et nytt innlegg eller rediger et eksisterende innlegg. Klikk øverst på venstre hjørne av utkastet + alternativ. Du har flere alternativer, inkludert Envira Gallery. Velg dette alternativet.

Nå bruker du rullegardinpilen for å søke etter galleriet du nettopp opprettet med Envira ved navn. Når du har funnet det, velg galleriet for å legge det til i innlegget eller siden din.

Plugin vil automatisk laste opp galleriet til innlegget ditt nå. Du kan nå treffe Oppdater -knappen på høyre side for å se galleriet vises i innlegget ditt. Slik ser galleriet ut på vårt eksempelinnlegg.

Det er det! Slik legger du til et bildegalleri i WordPress-innlegg eller -sider ved hjelp av en plugin. La oss nå sjekke hvordan du legger til et galleri uten en plugin.

Metode 2: Legge til et bildegalleri uten plugin

I WordPress kan du enkelt legge til et bildegalleri selv uten å legge til en plugin. Dette er det beste valget for deg hvis du trenger et grunnleggende galleri på nettstedet ditt.

Trinn 1: Legge til bildegalleriet i et innlegg eller en side

Først må du redigere innlegget der du vil vise bildegalleriet. Nå, akkurat som i trinnet ovenfor, klikk på + og velg Galleri.

bildegalleri uten plugin

Du kan nå laste opp bildene dine ved å laste opp fanen. Dette kan enten være fra datamaskinen eller mediebiblioteket. Du kan enten velge ett bilde om gangen eller velge flere bilder sammen ved å trykke på Ctrl-tasten på tastaturet.

Trinn 2: Bildeinnstillinger og publisering av galleriet

Du kan endre antall kolonner til høyre rett under publisere knapp. Du har også muligheten til å legge til en overskrift for hele galleriet. Når du er ferdig med å gjøre endringene, trykker du på Oppdater-knappen. Nå skal galleriet ditt være live.

Hvilken metode er bedre for å legge til bildegallerier i WordPress

Etter å ha sett begge resultatene, lurer du kanskje på hvorfor du bruker Envira Gallery når du kan få samme resultat selv uten det. Svaret er enkelt. Ved å legge til et galleri med en plugin, har du muligheten til å ta kontroll over alle små detaljer relatert til det. Du kan bruke innstillingene for å tilpasse bildedimensjoner, høyde og bredde på galleriet og til og med tilpasse det mobile utseendet.

Imidlertid, hvis du bare trenger et grunnleggende bildegalleri, kan du bruke den innebygde WordPress-gallerifunksjonen.

Og det handler om å legge til et bildegalleri i WordPress. Vi håper denne artikkelen er nyttig for deg. Du kan også være interessert i å vite hvordan du legger til tilpassede bildestørrelser i dialogboksen Legg til medier.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map