Hvordan lage et nettsted for mat og oppskrifter (og tjene penger)

hvordan lage en matnettsted


Vil du lage et nettsted for mat og oppskrifter? Det er en fantastisk idé! Enten du driver en blogg som anmelder pris fra lokale restauranter eller deler dine egne oppskrifter, kan en perfekt utformet WordPress-webside sikre deg lesernes oppmerksomhet.

I denne artikkelen vil vi dele hvordan du lager et nettsted for mat og oppskrifter i fire enkle trinn.

Starte et nettsted for mat og oppskrifter

Mange naysayers vil fortelle deg at mat- og oppskriftsnisjen er overmettet med online-innhold. Selv om det er sant at det finnes mange mat- og oppskriftsnettsteder på internett, bør du ikke la det hindre deg i å følge drømmen din.

Den enkle sannheten er: alle spiser mat, og det vil alltid trengs ferske oppskrifter. Som et unikt individ med din egen skrivestemme og stil, vil du bringe noe spesielt til bordet bare ved å være deg.

Når det er sagt, for å skille seg ut fra mengden, må du finpusse på din individuelle unikhet. Du må finne ut nøyaktig hva som gjør innholdet ditt virkelig annerledes. For å gjøre det, må du velge en nisje innen mat- og oppskriftsjangeren.

De mest vellykkede nettstedene for mat og oppskrifter er spesialiserte. De har valgt en nisje. I stedet for å servere middelmådig innhold i en rekke kategorier, la publikum ha en måltid på 1 eller 2 nisjekategorier som blir tatt i betraktning av en kokk med mesterinnhold. Akkurat som en fin matopplevelse, når det kommer til en vellykket matblogg, vinner kvalitet over kvantitet alltid dagen.

Eksempler på mat- og oppskriftsnisjer er:

 • Spise på et budsjett
 • Veganske eller vegetariske måltider
 • Supper og gryteretter
 • Stekt mat
 • Helsebevisst matlaging
 • Soya-fri, glutenfri, nøttefri eller sukkerfri oppskrifter
 • Kulturelle retter
 • Barnevennlig mat
 • Matlaging med insekter

Dette er bare noen få forslag fra toppen av hodet. Vi er sikre på at du kan tenke på mer. Det fantastiske med å starte et nettsted for mat og oppskrifter, er at nisjemulighetene er uendelige. Ta deg god tid og grave dypt ned i din matsjel. Akkurat som de smakigste rettene er laget med kjærlighet, bør mat- og oppskriftsbloggen din også stamme fra hjertet. Hvilke matvarer brenner du mest for?

Når du har valgt matnisje, følg trinnene nedenfor for å få oppskriften til suksess.

Trinn 1: Velg et domenenavn og hosting for ditt matnettsted

Det første trinnet for å lage et nettsted for mat og oppskrifter er å lage et nettsted med WordPress.

Når du har den grunnleggende rammen for et “generisk” nettsted, kan du finjustere det til ditt hjerte for å gjøre det om til mat- og oppskriftsnettstedet for dine drømmer..

For å gjøre dette, trenger du et domenenavn og webhotell.

Et domenenavn er nettstedets adresse på internett, også kjent som nettadressen din. For eksempel er vårt domenenavn IsItWP.com; og det er det du skriver inn i nettleseren din for å finne oss på nettet. Domenenavnet på nettstedet ditt skal være relatert til matnisje du valgte. Bruk nøkkelord koblet til mat- eller oppskriftsjangeren.

Hvis du trenger hjelp til å velge et domenenavn for nettstedet ditt, anbefaler vi å bruke nettstedgeneratoren vår.

Webhotell er derimot filene på nettstedet ditt. Tenk på det på denne måten: hvis domenenavnet er adressen din, er webhotellet ditt hus. Fornuftig så langt, ikke sant? Dette er grunnen til at du trenger både et domenenavn OG webhotell for å bygge et riktig nettsted.

Heldigvis kan du få begge elementene til en rabattert pris fra vennene våre på Bluehost!

Bluehost tilbyr IsItWP-lesere et gratis domenenavn, gratis SSL-sertifikat (for å sikre nettstedet ditt) og MASSIV rabatt på WordPress webhotell.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost »

Når du er klar med et domenenavn og webhotell, er det på tide å gå videre til det andre trinnet!

Trinn 2: Installer WordPress for din matblogg

Hvis du valgte Bluehost (anbefalt ovenfor) for webhotellet ditt, vil det være enkelt å installere WordPress.

Tidligere tilbød Bluehost en 1-klikks installasjon for WordPress. Det kunne umulig bli noe enklere enn det, ikke sant? Stemmer ikke. Bluehost tok det opp et nytt hakk og gjorde prosessen helt uanstrengt ved å forhåndsinstallere WordPress på nye nettsteder.

Sjekk også: Inngående gjennomgang av Bluehost Web Hosting.

Nå, alt du trenger å gjøre er å velge et tema for WordPress-nettstedet ditt, angi tittel på nettstedet, skrive taglinjen din, så er du klar til å rocke. La oss se hvordan det ser ut, steg for steg:

For temaet, velg bare hva som helst for nå. Du kan alltid velge et annet tema senere (vi har noen fantastiske temaer å velge mellom senere i denne guiden). Det primære målet ditt akkurat nå er å komme i gang med WordPress. Alle de andre små detaljene kan sorteres ut og endres senere.

velg et tema

Skriv tittelen og streklinjen på neste side i de gitte feltene.

opprette et nytt WordPress nettsted

Etter å ha fylt ut detaljene dine, klikk neste. Bluehost installerer deretter WordPress automatisk for deg, problemfritt, og du vil se en skjerm som dette når installasjonen er fullført:

Wordpress installasjon fullført

Dine innloggingsinformasjon på WordPress vil bli sendt til din e-postkonto.

Nå som du har installert WordPress på nettstedet ditt, kan du logge deg på WordPress-dashbordet ved å legge ved wp-admin til nettadressen din. Påloggingsadressen din vil se slik ut: https://yoursite.com/wp-admin

Bruk legitimasjonsbeskrivelsen du ble sendt til, for å logge inn på den splitter nye WordPress-nettsiden.

wordpress innloggingsside

Hvis du ikke valgte Bluehost som webhotell, kan du lese vår komplette guide for hvordan du installerer WordPress for mer informasjon. Vi dekker alle mulige scenarier, inkludert hvordan du installerer WordPress manuelt fra datamaskinen din.

Når du har installert WordPress, går du videre til det tredje trinnet.

Trinn 3: Velg temaet Perfect Food

Hvis du leter etter et raskt, gratis tema for å komme i gang, kan du laste ned og installere et fra WordPress-temaregisteret. Du får tilgang til dette fra WordPress-oversikten.

Bare klikk på Utseende »Temaer og klikk deretter Legg til ny.

Legg til nytt tema

Derfra kan du søke etter et gratis WordPress-tema du liker ved å bruke søkefunksjonen deres:

Søk i temaer

Eller, hvis du allerede har lastet ned et tema, kan du laste det opp ved å klikke på Last opp tema -knappen øverst på siden.

Når du har funnet temaet du ønsker, klikker du på Installere og Aktiver å få det til å gå live på nettstedet ditt. Derfra kan du tilpasse den fra Utseende »Tilpass.

For å gjøre det enda enklere for deg, har vi satt sammen en liste over våre favoritt WordPress-temaer for mat- og oppskriftsnettsteder nedenfor. Hvis du ikke ønsker å gå gjennom bryet med å søke etter et tema på egen hånd, velg gjerne en av anbefalingene våre.

Husk at bruk av et innebygd WordPress-tema (dvs. et mat- og oppskrifttema) kommer med et unikt sett med fordeler og ulemper. Det viktigste ‘pro’en’ er at temaet vil være forhåndsinnlastet med alt du trenger for å lage et profesjonelt nettsted i mat-nisjen. Imidlertid er den primære ‘con’ at disse forhåndsbelastede funksjonene kan begrense fleksibiliteten din når det gjelder tilpasning.

Hvis du vil slå bakken løpende og hoppe rett inn i lanseringen av mat- eller oppskriftsnettstedet ditt med et forhåndsbygget rammeverk, er temaene listet nedenfor fantastiske alternativer. Men hvis du har en spesifikk visjon i tankene som krever massiv tilpasning, vil du være bedre å velge favoritt-WordPress-temaene våre og deretter finpusse det med mat eller oppskriftspesifikke plugins.

Følgende temaer reagerer alle sammen og vil se bra ut på alle enheter:

1. Foodica

Foodica

Dette nydelige temaet i magasin-stil er perfekt for alle typer matbaserte eller oppskriftsnettsteder. Med 10 fargevalg å velge mellom, vil du enkelt kunne matche nettstedet ditt til merkevarebyggingen din.

Foodica har sin egen oppskriftsindeks, i tillegg til en vakker glidebryter for utvalgte bilder. I tillegg er den integrert med WooCommerce slik at du enkelt kan gjøre nettstedet ditt til en nettbutikk. Hvis du selger kokebøker, oppskriftskort, ferdiglagde måltider eller noe annet; dette er det perfekte temaet for deg!

Kom i gang med Foodica i dag!

2. Foody Pro

FoodyPro

FoodyPro er lett og optimalisert for hastighet, er oversettelsesklar, SEO-vennlig og fullt integrert med WooCommerce.

Det er utrolig raskt uten å ofre stil. Den har et stramt, profesjonelt utseende og har en tilpasset oppskriftsindeks samt flere widget-klare områder.

Kom i gang med Foody Pro!

3. Matrik

foody

Foody lar deg komme i gang øyeblikkelig takket være 2 demo-nettsteder du kan installere ved å klikke med musen. Foretrekker du å bygge nettstedet ditt fra bunnen av? Ikke noe problem! Foody har mange tilpasningsmuligheter for å komme deg av på høyre fot.

Dette temaet inkluderer også 2 premium plugins, Revolution Slider og WPBakery, GRATIS!

Kom i gang med Foody!

4. Food4Soul

Food4Soul

Restauranter, kafeer, blogg om matanmeldelse og nettsteder med oppskrifter har alle en flott tid med Food4Soul-temaet. Vi elsker spesielt det gjennomsiktige topptekstområdet, som er modent for tilpasning.

Food4Soul er et stilig, porteføljestil tema som har alt du trenger for å lage en iøynefallende mat- eller oppskriftsnettsted.

Kom i gang med Food4Soul!

5. Foodie Pro

foodie pro

Foodie Pro er et sofistikert WordPress-tema i minimalistisk stil som er fullpakket med massevis av kraftige funksjoner. Du kan bygge nettstedet ditt fra bunnen av, eller bruke de ferdiglagde malene for å få deg til å rulle.

Som StudioPress-tema kjører Foodie Pro deres stadig populære Genesis-rammeverk; sikre at nettstedet ditt alltid kjører så smidig som mulig.

Kom i gang med Foodie Pro!

Trinn 4: Installer perfekte plugins

For å få tilgang til gratis WordPress-plugins for å komme i gang, kan du zip på over til WordPress-plugin-repository via nettstedets dashbord.

Klikk på Plugins »Legg til nytt å komme i gang.

Legg til nytt plugin

Derfra kan du bruke søkefunksjonen for å finne nyttige gratis plugins for nettstedet:

Søk etter plugins

Når du har funnet noe du liker, Installere og Aktiver det for å teste det ut!

For enkelhets skyld har vi listet opp noen av våre favoritt-plugins nedenfor.

Følgende er en blanding av plugins alle nettsteder bør ha, sammen med noen få som virkelig vil få maten eller oppskriftsnettstedet til å skinne:

1. WPForms

WPForms

Som verdens beste kontaktskjema-plugin, er WPForms akkurat det du trenger for å komme i kontakt med leserne og potensielle kunder. I tillegg kan du med innlegget til innleggsinnleggelser oppfordre leserne dine til å sende inn egne oppskrifter eller blogginnlegg for å sikre at du har en uendelig strøm av innhold.

IsItWP-lesere får 10% avslag når de bruker kupongkoden SAVE10 i kassen!

Kom i gang med WPForms i dag!

2. OptinMonster

OptinMonster

OptinMonster er verdens beste blygenerasjonsverktøy på markedet. Med det kan du skyrocket på nyhetsbrevabonnementene dine, gjøre besøkende til kunder og så mye mer.

Hvis du har en produktkampanje, en freebie å gi bort, eller bare ønsker å hage noen leser-e-poster; OptoinMonster er verktøyet for deg.

Kom i gang med OptinMonster i dag!

3. MonsterInsights

monsterinsights

Å ha mye trafikk betyr ingenting hvis du ikke har dyptgående data å analysere de besøkende med. MonsterInsights er den perfekte plugin som hjelper deg å spore, administrere og analysere besøkende på nettstedet.

Med noen få enkle museklikk kan du koble WordPress-nettstedet til Google Analytics-kontoen din. Derfra kan du se alle statistikkene du noen gang trenger, direkte fra komforten på WordPress-dashbordet. Du trenger ikke mer å gå til tredjeparts nettsteder!

Kom i gang med MonsterInsights i dag!

4. WP Ultimate Recipe

WP Ultimate Recipe

Denne pluginen gjør det å laste opp oppskrifter. Malene er perfekte, og de har til og med utdrag som hjelper deg med å se fantastisk ut på Google.

Leserne dine kan skrive ut reseptkort, gjøre justeringer i serveringsstørrelser før nedlasting og til og med dele oppskriftene med letthet på sine sosiale mediekontoer.

Vi elsket spesielt at WP Ultimate Recipe kan brukes på innlegg og sider via kortkoder eller “Instant Recipe” -knappen som vises over innlegg / sidredigeringsverktøylinjen. Du kan til og med legge til flere oppskrifter i samme innlegg eller side!

Kom i gang med WP Ultimate Recipe i dag!

5. reSmush.it

resmush.it

Nettsteder for mat og oppskrifter handler om bilder. Ingenting selger en leser på en matblogg ganske som bilder av fristende, sikleverdige måltider.

Dessverre er bilder av fantastiske matretter ofte ganske store og kan bremse hele nettstedet; noe som er dårlig for den generelle brukeropplevelsen. For å bekjempe dette, anbefaler vi å bruke reSmush.it! Denne praktiske plugin-en krymper bildene dine, uten å ofre kvalitet, slik at de øyeblikkelig blir hurtigoptimaliserte.

Kom i gang med reSmush.it i dag!

6. WordPress relaterte innlegg

wordpress relaterte innlegg

En av de beste måtene å holde lesere engasjert og sikre at de holder seg på nettstedet ditt, er å anbefale relaterte innlegg. Med WordPress Relaterte innlegg kan de besøkende lese en oppskrift eller gjennomgå og deretter ha flere andre innlegg anbefalt til dem automatisk basert på hva de nettopp har lest. Klikkene deres vil øke, og avvisningsfrekvensen din vil gå ned. Alle vinner!

Kom i gang med WordPress relaterte innlegg i dag!

7. Yoast SEO

Yoast-seo

Søkemotoroptimalisering (SEO) er viktig for å rangere på søkemotorer og bli oppdaget av målgruppen din. Yoast SEO guider deg gjennom søkemotoroptimaliseringsprosessen på innleggene og sidene dine, og klassifiserer hvor godt du brukte oppskriften og mat nøkkelordene dine i det skrevne innholdet ditt.

Kom i gang med Yoast SEO i dag!

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære å lage et nettsted for mat og oppskrifter i WordPress.

Hvis du elsket denne opplæringen, vil du kanskje også like vår trinn-for-trinn-guide for hvordan du legger til et skjema for innsending av et gjestepost til ditt WordPress-nettsted!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map