Hvordan lage et nettsted fra riper i 2020 (trinn for trinn)

hvordan lage en nettside


Ønsker du å bygge et nettsted fra bunnen av? Å bygge et bedriftsnettsted eller et personlig nettsted tidligere var ganske utfordrende i det siste, spesielt hvis du ikke var en teknisk kunnskapsrik person. Den gode nyheten er at med alle de forskjellige alternativene som er tilgjengelige på internett i dag, har det blitt ekstremt enkelt å starte et nettsted, selv for ikke-teknisk kyndige brukere. Hallelujah!

I utgangspunktet, hvis du vet hvordan du skal lese, peke og klikke med musen, kan du opprette et nettsted på mindre enn 60 minutter.

Ved å opprette en webside fra bunnen av, kan du utvide rekkevidden til et bredere publikum og få kontakt med likesinnede over hele kloden. Med de riktige strategiene på plass kan nettstedet ditt også hjelpe deg med å bygge en jevn strøm av onlineinntekter.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du starter et nettsted trinn for trinn uten teknisk kunnskap.

For enkelhets skyld har vi organisert vår ultimate guide til å lage et nettsted i 10 forskjellige kapitler:

Contents

Kapittel 1: Hvorfor bygge et nettsted fra riper?

kapittel 1 hvorfor bygge et nettsted fra grunnen av

Når tusenvis av nettsteder blir opprettet hver dag, lurer du kanskje på, hvorfor starte et nettsted? Det er så mange der allerede, hvordan kan du konkurrere? Men det er viktig å huske, selv om nettstedet ditt ikke er det mest populære der ute, kan det fortsatt ha store fordeler for deg.

Noen fordeler med å starte ditt eget nettsted inkluderer:

 • Ta kontakt med nye mennesker – En egen webside kan hjelpe deg med å få kontakt med andre likesinnede fra hele verden.
 • Del lidenskapen din – Hvis du brenner for noe, kan du opprette et nettsted for å dele den lidenskapen med andre.
 • Hjelp andre – Vil du dele kompetansen din for å hjelpe andre? Et nettsted kan hjelpe deg med det.
 • Få en ny jobb – Mange arbeidsgivere leter etter kandidater på nettet. Ved å lage et profesjonelt nettsted, kan du vise frem ditt tidligere arbeid, som hjelper deg med å lande en ny jobb.
 • Tjen ekstra penger – Med annonser, tilknyttet markedsføring eller salg av produkter på nettet, kan du bygge et nettsted for å tjene deg litt ekstra penger på siden.
 • Markedsfør virksomheten din – Hvis du har en eksisterende virksomhet, kan du starte et nettsted for å markedsføre virksomheten din og få nye kunder på nettet.

I tillegg er det så enkelt å starte et nettsted i disse dager. Så det er ingenting som hindrer deg i å opprette ditt eget nettsted, enten det er for forretninger eller for moro skyld.

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

Kapittel 2: Typer nettsteder

lage forskjellige typer nettsteder

Før du lager et nettsted, må du bestemme hvilken type nettsted du skal lage. Den typen nettsted du vil lage er et viktig skritt for å finne ut hvordan nettstedet ditt skal se ut og hva du trenger på nettstedet ditt.

Det finnes en rekke forskjellige typer nettsteder. Vi vil gå over noen få av dem nedenfor for å hjelpe deg med å bestemme hvilken type nettsted du vil lage.

Online-butikk
En nettbutikk, ellers kjent som en e-handelsnettsted, er der folk kan kjøpe produkter direkte fra nettstedet ditt. Du har sannsynligvis besøkt en rekke e-handelsnettsteder før, de fleste store merkevarer har slike som Walmart, Amazon, Beste kjøp, og så videre.

lage amazon e-handel nettsted

Du kan besøke disse nettstedene, kjøpe et produkt på nettet og få det sendt til deg. Men nettbutikker er ikke bare for store merkevarer, mindre selskaper kan ha dem også.

På et e-handelsnettsted må du oppgi produktene du har til salgs, som inkluderer et bilde, produktbeskrivelse og pris. Du trenger også en handlekurv og en kasseside der besøkende kan legge inn betalingsinformasjonen sin for å gjøre et kjøp.

Så hvis du planlegger å selge produkter på nettstedet ditt, vil du opprette en nettbutikk.

bloggen
En blogg er et informasjonsnettsted med regelmessig oppdaterte innlegg / artikler skrevet i en uformell, samtale stil presentert i omvendt kronologisk rekkefølge (de nyeste blogginnleggene først). Da blogger først ble introdusert, brukte folk dem hovedsakelig som en type online dagbok hvor de ville dele det de spiste til frokost, hva de gjorde den dagen, delte tankene og så videre.

Men i dag er blogger mye mer enn det. Blogger er ikke bare for moro skyld lenger, du kan faktisk tjene penger på en blogg ved å legge til annonser og tilknyttede lenker. I tillegg kan folk besøke bloggsider ikke bare for å lese om noens liv, men for å lære om et bredt spekter av emner. Noen populære blogg nisjer inkluderer:

 • livsstil
 • Tech
 • entreprenørskap
 • Mat / Oppskrifter
 • foreldre
 • Helse og fitness
 • Reise
 • Økonomi / budsjettering

Noen populære eksempler på blogger inkluderer vår egen, IsItWP, så vel som WPBeginner, Pinch of Yum, Techcrunch, og Huffington Post.

blogg nettsted

Hvis du vil dele kunnskapen din om et bestemt emne, bør du velge å starte en bloggnettsted.

For mer detaljert informasjon, sjekk innlegget vårt om hva som er en blogg og forskjellene mellom en blogg og et nettsted.

Forums
Et forumnettsted er et diskusjonsnettsted på nettet der folk kan holde samtaler i form av utsendte meldinger. Dette er forskjellig fra et live chat nettsted fordi forumer nesten aldri blir live og meldingene kan leses når som helst av noen på nettstedet..

Et forumnettsted, også kjent som et meldingstavle, er en mulighet for likesinnede til å komme sammen for å diskutere et bredt spekter av temaer. Forum er vanligvis organisert og ordnet i forskjellige emner, slik at brukere enkelt kan finne det de leter etter.

Noen populære forumnettsteder inkluderer Quora og Reddit.

bygge et reddit forum nettsted

Hvis du vil opprette et online fellesskap for brukere å diskutere et emne eller en rekke emner, kan du vurdere å opprette et forumnettsted.

Nisje sosiale nettverk
Vi har alle hørt om sosiale nettverkssider som Facebook og Twitter, som er plattformer som kan skryte av milliarder av brukere. Men et nisjenettsted for sosiale nettverk er kun rettet mot et bestemt segment av befolkningen.

I et sosialt nisjenettverk kan brukere danne forbindelser med andre som ligner seg selv eller er interessert i de samme fagene. For eksempel kan du opprette et nisjenettverk for hundeeiere eller profesjonelle musikere.

Noen populære nisje sosiale nettverk inkluderer Klassekamerater, Last.fm, og oppmøte.

klassekamerater nisje sosiale nettverk

Vil du lage et tett ridderfellesskap som gjør at likesinnede kan komme i kontakt med hverandre? Start et nisje for sosiale nettverk.

Medlemskapsside
Et medlemsnettsted er et inngjerdet nettsted der bare personene som har abonnert kan få tilgang til innholdet bak porten. “Porten” er ganske enkelt en barriere som du legger på forsiden av nettstedet ditt, der brukerne må logge seg på for å få tilgang til det eksklusive innholdet ditt, spesialtilbud eller for å samhandle med samfunnet. Et medlemsnettsted kan betales, gratis eller litt av begge deler.

Du kan enkelt gjøre hvilken som helst webside til et medlemsnettsted ved hjelp av en WordPress-plugin som ProfilePress eller MemberPress.

Noen populære medlemssider inkluderer Ønskeliste Innside, Stille spekulasjoner, og Autoritet av CopyBlogger.

ønskeliste-insider-medlemskap stedet

Hvis du vil lage et nettsted med en VIP-følelse, kan du vurdere å opprette et medlemskapsside.

Statisk forretningssted
En annen populær type nettsted er et statisk bedriftsnettsted. Et statisk bedriftsnettsted er et uforanderlig, sjelden oppdatert nettsted som representerer og promoterer en spesifikk virksomhet. Denne typen nettsteder eksisterer slik at folk kan oppdage virksomheten din på nettet og forhåndsvise hva du har å tilby.

Et statisk bedriftsnettsted kan inneholde adressen til virksomheten din, telefonnummeret ditt, en kontaktside og oversikt over hva virksomheten din gjør. De inkluderer også vanligvis en Om-side, slik at potensielle kunder kan bli kjent med deg og legitimasjonsbeskrivelsen, en liste over tjenestene du tilbyr, bedriftsbilder og omtaler eller attester..

Noen eksempler på statiske forretningsnettsteder inkluderer Fantastisk motiv og små bedriftsnettsteder som Nye Eco-landskap.

awesome-motiv-nettsted

Så hvis du vil skape en online tilstedeværelse for småbedrifter og ikke har produkter å selge på nettet, velger du et statisk bedriftsnettsted.

Forhåpentligvis har du nå bestemt deg for hvilken type nettsted du skal lage. Neste trinn er å begynne å bygge den! Men først må du velge riktig nettstedbygger.

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 1 – Hvorfor bygge et nettsted fra riper?

Kapittel 3: Velge en nettstedsbygger

velge en nettstedsbygger for å starte et nettsted

Det var vanskelig å bygge et nettsted. Hvis du ønsket ditt eget nettsted, må du begynne å bygge det fra bunnen av, noe som krever et ekspertnivå for kodingsevner. Eller du må ansette en nettdesigner for å bygge den for deg, noe som kan være ganske dyrt. Heldigvis er det ikke tilfelle lenger.

Det er et antall nettstedbyggere på markedet som lar deg enkelt bygge et nettsted på kort tid. Men ikke alle nettstedbyggere er opprettet likt. Og med så mange å velge mellom, hvordan vet du hvilken nettstedbygger som er best for deg?

I neste avsnitt skal vi gå gjennom noen av de beste nettstedbyggere. Vi vil diskutere deres funksjoner, brukervennlighet, pris og mer for å hjelpe deg med å bestemme hvilken nettstedbygger som er det beste alternativet for å bygge nettstedet ditt.

3.1. Beste nettstedbyggere showdown

Følgende nettstedbyggere er alle nybegynnervennlige, dette betyr at du kan lage et nettsted fra bunnen av i løpet av timer med noen av disse alternativene. Vi vil gå over hver enkelt for å hjelpe deg med å bestemme hvilken nettstedsbygger som passer best for dine behov.

Wix
Wix-nettside-builder

Wix er dra og slipp nettstedsbygger som lar deg enkelt opprette alle typer nettsteder. Du kan designe ditt eget nettsted med en tom skifer, eller du kan velge mellom over 500 designermaler som gir nettstedet ditt et profesjonelt utseende på et øyeblikk. Du kan også legge til videobakgrunner, animasjoner og mer, enkelt.

Pros:

 • Gratis – Med Wix kan du lage et nettsted uten kostnad. Deres gratis plan lar deg lage et enkelt dra og slipp nettsted med begrensede funksjoner.
 • Responsiv utforming – Ethvert nettsted du oppretter med Wix vil være optimalisert for mobil, nettbrett og stasjonære maskiner. Dette betyr uansett hvilken enhet nettstedets besøkende bruker, nettstedet ditt vil tilpasse seg deretter.
 • Avanserte funksjoner – Med Wix kan du enkelt integrere avanserte funksjoner, for eksempel å legge til en butikk for e-handel. Wix tilbyr også SEO-verktøy og guider som hjelper deg med å optimalisere nettstedet ditt for organisk trafikk.

Ulemper:

 • Wix-merkede annonser – Wix viser merkede annonser på nettstedet ditt med gratisplanen. Du må oppgradere til en premiumplan for å fjerne annonser.
 • Begrenset tilpasning – Tilpasning er begrenset med Wix. Du må oppgradere til en premiumplan for å få tilgang til flere funksjoner, og selv da er den fremdeles begrenset sammenlignet med andre nettstedbyggere. Hvis du for eksempel vil godta online betalinger på nettstedet ditt, må du oppgradere til en forretningsplan som starter på $ 20 per måned.
 • Ingen eksport – Wix tilbyr ingen mulighet til å eksportere nettstedets data. Så hvis du vil flytte nettstedet ditt til en annen plattform i fremtiden, er det ingen enkel måte å gjøre det på.

Pris:
Du kan bygge et enkelt nettsted fra bunnen av gratis med Wix. Men for å få tilgang til kraftigere funksjoner og fjerne Wix-merkede annonser, må du oppgradere til en betalt nettstedsplan. Disse planene varierer fra $ 5 / måned – $ 29 / måned. Som vi nevnte tidligere, hvis du ønsker å starte et e-handelsnettsted med Wix, må du oppgradere til en bedrift & e-handelsplan, alt fra $ 20 / måned – $ 35 / måned.

GoDaddy Nettstedsbygger
GoDaddy-nettstedet bygger

GoDaddy er en kjent domeneregistrator og hosting-tjenesteleverandør, men de tilbyr også en enkel dra og slipp nettstedbygger. De tilbyr en rekke maler for nettstedsbygger for å komme i gang. I tillegg kan malene enkelt tilpasses ved bruk av mix-and-match-seksjoner.

Pros:

 • Markedsføringsverktøy – GoDaddy Website Builders kommer med en rekke markedsføringsverktøy inkludert SEO og e-postmarkedsføring for å øke din online tilstedeværelse.
 • Alternativer for nettstedstype – Denne nettstedsbyggeren lar deg opprette en rekke forskjellige nettstedstyper. Du kan enkelt legge til en blogg eller e-handel butikk på nettstedet ditt.
 • Mobil-Friendly – Alle nettsteder opprettet på GoDaddy Website Builder er mobilvennlige.

Ulemper:

 • Begrenset tilpasning – Denne nettstedsbyggeren tilbyr færre designalternativer og mindre funksjoner for nettstedet ditt enn andre alternativer.

Pris:
Det tilbys ingen gratis plan med denne nettstedbyggeren. Du kan komme i gang med GoDaddy Website Builder for bare $ 5,99 / måned med deres personlige plan. Hvis du imidlertid ønsker å godta online betalinger eller donasjoner med PayPal på nettstedet ditt, må du oppgradere til forretningsplanen for $ 9,99 / måned.

Vil du lage et e-handelssted med GoDaddy Website Builder? Da må du velge den dyreste planen, Online Store, som vil koste deg $ 29,99 / måned.

Shopify
Shopify-nettside-builder

Shopify er en populær nettstedbygger som er rettet mot e-handelsnettsteder. Denne nettbaserte nettstedbyggeren lar deg lage en nettbutikk på kort tid, uten å måtte forholde deg til noen kode. De tilbyr massevis av gratis og betalte, tilpassbare temaer for å gi nettbutikken din et profesjonelt utseende på et øyeblikk.

Pros:

 • Online betalinger – Du kan akseptere betaling på Shopify uten noen tredjepartskontoer. I tillegg har de sømløs integrasjon med over 100 tredjeparts betalingsportaler.
 • Avanserte markedsføringsverktøy – Shopify tilbyr avanserte markedsføringsverktøy som SEO-verktøy og innebygde blogger. I tillegg gir de markedsføringspanelerapporter, slik at du kan følge med på ytelsen til nettbutikken din.
 • Mobil-Friendly – Nettbutikken din vil se bra ut uansett hvilke enhetsbrukere ser nettstedet ditt på.

Ulemper:

 • Transaksjonsgebyrer – Hvis du bruker en ekstern betalingsgateway, blir du belastet med en heftig transaksjonsgebyr, fra 0,5 til 2%.
 • Dyre apper – Apper for integrering av sosiale medier, live chat, flash-salg og mer må kjøpes separat. Dette kan gjøre det veldig dyrt å tilpasse nettbutikken din.

Pris:
Du kan komme i gang med Shopify for $ 29 / month med Basic-planen, dette inkluderer et transaksjonsgebyr på 3%. Du kan oppgradere til den nest høyeste planen, $ 79 / måned, for å redusere transaksjonsgebyret til 1%. Hvis du vil redusere transaksjonsgebyret til 0,5% og få tilgang til alle de avanserte funksjonene du trenger for å drive nettbutikken din, må du oppgradere til den dyreste planen som koster $ 299 / måned.

Square
Square-nettside-builder

Squarespace er en annen populær nettstedbygger som kommer med alt du trenger for å bygge et personlig eller forretningsnettsted. De tilbyr en rekke fantastiske maler designet for en rekke bransjer og nisjer for å transformere nettstedet ditt på et sekund. I tillegg har hver mal flere funksjoner som kan tilpasses.

Sjekk også ut vår trinnvise guide for å bytte fra Squarespace til WordPress.

Pros:

 • båndbredde & Oppbevaring – Med noen av planene deres, får du ubegrenset båndbredde og ubegrenset lagring.
 • Ingen transaksjonsgebyrer – Du får ikke belastet transaksjonsgebyr for e-handelstransaksjoner med grunnleggende eller avanserte eCommerce-planer.

Ulemper:

 • Ingen gratis plan – Squarespace tilbyr ingen gratis plan, i motsetning til andre nettstedbyggere. I tillegg er deres startplan dyrere enn andre nettstedbyggere.
 • Ingen tredjepartsapper – Squarespace tillater ikke tredjepartsapper eller utvidelser.

Pris:
Den personlige planen for Square koster $ 12 / måned, dette inkluderer muligheten til å bygge ubegrensede sider. Hvis du vil legge til en butikk for e-handel på nettstedet ditt, må du oppgradere til forretningsplanen deres som koster $ 18 / måned med et transaksjonsgebyr på 3%. Hvis du vil fjerne transaksjonsgebyrer, må du oppgradere til deres grunnleggende nettbutikkplan for $ 26 / month.

WordPress.org
WordPress-nettsted bygger

WordPress.org er den mest populære nettstedbyggeren gjennom tidene, og den makter faktisk over 30% av alle nettsteder på nettet. Med WordPress, også kjent som WordPress som er selv vert, kan du enkelt bygge hvilken som helst type nettsted du ønsker, inkludert en blogg, småbedrifter eller bedriftsnettsted, e-handelsbutikk, portefølje og mer.

Pros:

 • Uendelig tilpasning – Med WordPress får du tilgang til tusenvis av gratis og betalte temaer for å transformere utseendet på nettstedet ditt. I tillegg kan du endre temaet enkelt når du vil. Du får også tilgang til tusenvis av gratis og betalte plugins for å tilpasse og legge til ekstra strøm på nettstedet ditt. Å lage et fullt tilpasset nettsted er enkelt og rimelig med WordPress.
 • Kontroll – Når du bruker WordPress, har du fullstendig kontroll over nettstedet ditt.

Ulemper:

 • Lett læringskurve – Å lære å bruke WordPress tar litt tid. Men det er plugins du kan bruke for å gjøre prosessen enklere som dra og slipp sidebyggere.
 • Kan ikke opprette gratis nettsted – Du kan ikke opprette et gratis nettsted med WordPress.org, du må betale for hosting og et domenenavn.

Pris:
Mens WordPress-programvaren er gratis å bruke, må du fremdeles bruke litt penger for å lage et nettsted. Du må kjøpe et domenenavn og webhotell, men ikke bekymre deg, disse kan være veldig rimelige avhengig av hvilke leverandører du velger. I tillegg skal vi gå nærmere inn på hvordan du kjøper et domenenavn og webhotell videre i denne guiden.

3.2. Hvorfor anbefaler vi WordPress.org?

WordPress er det desidert beste valget for å bygge en webside. Det er den mest populære nettstedbyggeren av en grunn. Du kan bruke WordPress til å bygge en hvilken som helst type nettsted du ønsker, enten det er en bedriftsnettsted, blogg, medlemsnettsted, forumnettsted, eCommerce-side og så videre. I tillegg, med WordPress, får du øyeblikkelig tilgang til alle funksjoner du trenger for å gjøre nettstedet ditt vellykket.

Sjekk også artikkelen vår om de beste WordPress-bøkene for flere ressurser om WordPress.

La oss raskt gå gjennom årsakene til at WordPress.org er den beste nettstedbyggeren:

 • Gratis – WordPress er gratis å bruke. Du må kjøpe et domenenavn og webhotell, men selv med disse kostnadene er WordPress fortsatt en av de rimeligste nettstedbyggerne der ute.
 • Populær – Med mer enn 30% av alle nettsteder på nettet, er WordPress den mest brukte nettstedbyggeren. Det er antall tall.
 • Samfunnet – Det er et stort WordPress-samfunn på nettet. Når som helst du har et problem eller trenger svar på et spørsmål, kan du finne mange artikler, veiledninger og diskusjoner på nettet for å hjelpe deg.
 • temaer & plugins – Med andre nettstedbyggere må du betale ekstra for å få tilgang til plugins som gir mer strøm og tilpasning til nettstedet ditt. Men med WordPress får du tilgang til tusenvis av gratis plugins øyeblikkelig. Ikke bare det, men de tilbyr også tusenvis av gratis temaer.
 • Lett å bruke – Mens WordPress tar litt å bli vant til, er det faktisk veldig enkelt og enkelt å bruke. Det tar ingen tid å installere WordPress selv i det hele tatt, mange hostingleverandører tilbyr 1-klikk WordPress-installasjon.

Så totalt sett anbefaler vi å bruke WordPress til å bygge nettstedet ditt. Selv komplette nybegynnere kan lage et fullt tilpasset nettsted med WordPress på kort tid.

Ikke bli WordPress.org forvekslet med WordPress.com. Vi anbefaler å bygge nettstedet ditt med WordPress.org fordi du får full kontroll over nettstedet ditt, ubegrensede tilpasningsmuligheter, og det er rimeligere også. For mer informasjon, sjekk ut vår artikkel som sammenligner WordPress.com mot WordPress.org.

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 2 – Typer nettsteder

Kapittel 4: Konfigurer nettstedet ditt med WordPress – Teknisk guide

kapittel 4 starte et nettsted

WordPress er den mest populære nettstedsbyggerplattformen som er tilgjengelig på internett. Det gir mer enn 30% av alle nettsteder i dag.

WordPress gjør det utrolig enkelt å bygge en webside fra bunnen av. Du kan enkelt tilpasse utseendet og funksjonene på nettstedet ditt ved å installere henholdsvis riktig tema og plugins (apper).

Det beste er at du ikke trenger å kjenne noen kode eller være teknisk kunnskapsrik. Vi hjelper deg med å få WordPress-nettstedet ditt i gang på mindre enn en time. Alt du trenger å gjøre er å følge trinnvise guiden nedenfor.

4.1. Velge en plattform – WordPress med egen vert

Fordi det er mange forskjellige nettstedbyggere å velge mellom, er det lett å bli overveldet. Selv om mange nettstedsbyggere er gratis å bruke, anbefaler vi alltid å starte et nettsted på en selvhost WordPress-plattform.

wordpress

Med en gratis nettstedbygger kan du ikke konfigurere et tilpasset domenenavn. For eksempel vil du ikke kunne få et tilpasset domene som:

www.mycoolwebsite.com

I stedet vil du sitte fast med noe som:

www.freewebsitebuilder.com/mycoolwebsite.com.

Noe som ikke er så profesjonelt og det er vanskeligere for besøkende å huske. En gratis nettstedbygger viser også irrelevante annonser, noe som gjør at nettstedet ditt ser uprofesjonelt ut og kan irritere de besøkende. Hvis du vil sette opp et tilpasset domenenavn og fjerne annonsene deres, krever nesten hver nettstedsbygger at du abonnerer på en premiumplan som er ganske dyr.

En annen ulempe er at grensesnittet til de fleste nettstedbyggere leveres med mange oppblåste alternativer som du sannsynligvis aldri vil trenge. Dette gjør det å skape et nettsted en kjedelig oppgave for nybegynnere.

På den annen side gir en WordPress-plattform som er selv vert, full kontroll over nettstedet ditt. Grensesnittet er ryddig, og du kan enkelt utvide funksjonene på nettstedet ditt ved å bare installere plugins du trenger. I tillegg tilbyr WordPress tusenvis av gratis plugins, dette lar deg gjøre nettstedet ditt kraftigere uten kostnad.

I tillegg kan du finne tusenvis av gratis WordPress-temaer fra det offisielle temaregisteret som lar deg enkelt tilpasse utseendet til nettstedet ditt slik du vil.

4.2. Kjøp et domenenavn og en hostingkonto

For å starte et nettsted på WordPress.org som er vertskap for selv, må du eie et domenenavn og en webhotellkonto.

Domenenavn: Ditt domenenavn er nettstedets adresse (URL) på internett, for eksempel Google.com eller IsItWP.com. Det er hva kundene dine skriver inn i nettleserne deres for å få tilgang til nettstedet ditt. Et domenenavn koster vanligvis rundt $ 14.99 per år.

I slekt: Beste nettstedgeneratorverktøy (helt gratis)

Webhotell: Din webhotellkonto er der nettstedets innhold og filer lagres online. Tenk på det som nettstedets fysiske hus. Når en besøkende prøver å få tilgang til nettstedet ditt ved å skrive inn webadressen din (domenenavn), blir de ledet til nettstedet du har satt opp på webhotellserveren. Webhotell koster vanligvis $ 7,99 per måned.

De samlede kostnadene for et domenenavn og hosting kan være ganske dyre, spesielt hvis du nettopp begynner.

Derfor har vi jobbet med en avtale med Bluehost for å tilby våre brukere et GRATIS domenenavn og over 60% avslag på webhotell. Det er mye å komme i gang.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive Bluehost-tilbudet »

Bluehost er et av de største hosting-selskapene i verden. De har samarbeidet med WordPress-samfunnet siden 2005, og de er en offisiell anbefalt vertsleverandør av WordPress selv. Les Bluehost-anmeldelsen vår for mer informasjon.

Merk: Vi tror på full åpenhet. Hvis du kjøper hosting ved å bruke vår henvisningslink, vil vi få en liten provisjon uten ekstra kostnad for deg. Du vil faktisk få rabatt på hosting + et gratis domenenavn + gratis SSL. Vi kan få en provisjon fra omtrent ethvert vertsfirma, men vi anbefaler produkter som vi virkelig tror vil gi verdi for leserne våre.

For å starte WordPress-nettstedet ditt, gå over til Bluehosts nettsted og klikk på Kom i gang nå knapp.

opprette en webside på bluehost

På neste side blir du bedt om å velge en plan. Siden du nettopp kommer i gang, bør du velge grunnleggende plan. Det inkluderer et gratis domenenavn og gratis SSL-sertifikat. Du kan alltid oppgradere senere etter hvert som nettstedet ditt vokser.

Velg en bluehost-plan for å starte et nettsted

På neste skjermbilde blir du bedt om å velge et eksisterende domene du eier, eller du kan kjøpe et nytt domene gratis. Gå videre og kjøp en ny, siden den er gratis.

bluehost domenekjøp

Du blir nå bedt om å oppgi kontoinformasjonen din. For enkel registrering kan du logge på Google med bare et par klikk.

oppretting av bluehost-konto

Etter å ha lagt inn detaljene dine, blar du ned på siden til du finner pakkeinformasjonsboksen. Du kan velge grunnleggende plan i 12 måneder, 24 måneder eller 36 måneder. Du kan også se at noen få tillegg er forhåndsvalgt, og legger opp totalprisen. Vi anbefaler å fjerne merket for tilleggene fordi du ikke trenger disse med en gang. Du kan alltid kjøpe dem senere hvis behovene dine endres.

Å velge 36 måneders plan vil gi deg den beste verdien for pengene.

Bluehost-pakkeinformasjon

Når du er ferdig med å velge planene dine, blar du nedover på siden for å legge inn betalingsdetaljene dine. Du må godta deres vilkår for bruk og deretter klikke på Send.

Det er det!

Du har tegnet en hostingplan. Du blir bedt om å opprette et passord for kontoen din.

Deretter vil du motta en e-post med informasjon om hvordan du logger deg på kontrollpanelet for webhotell (cPanel) der du kan administrere alt fra hostingfiler til e-post og support.

4.3. Installer WordPress på webverten din

Med Bluehost slipper du å gå gjennom en egen WordPress-installasjonsprosess fordi Bluehost nå installerer WordPress som standard. Alt du trenger å gjøre er å velge WordPress-temaet ditt, angi navn og tagline for nettstedet ditt, så er du klar til å komme i gang med WordPress.

Når du abonnerer på hostingplanen din, blir du bedt om å velge et WordPress-tema. Du kan bare velge hva som helst i løpet av dette trinnet fordi du alltid kan endre temaet senere (vi viser deg hvordan du gjør det i et senere trinn i denne opplæringen). Den viktigste delen er å begynne å bygge nettstedet ditt slik at ethvert tema vil gjøre jobben for nå.

velg et tema

Du blir deretter bedt om å velge navn og tagline for nettstedet ditt.

opprette et nytt WordPress nettsted

Etter å ha spesifisert detaljene, klikk neste. Bluehost vil nå installere WordPress for deg, og når du er ferdig, vil du vise en skjerm som denne:

Wordpress installasjon vellykket

Du kan logge inn på nettstedet ditt ved å legge ved wp-admin til nettadressen din. Slik ser WordPress-påloggingsadressen din ut:

http://example.com/wp-admin

Du kan nå logge deg på WordPress-nettstedet ditt med legitimasjonsbeskrivelsen som er sendt til din e-postadresse.

wordpress innlogging

4.4. Endre ditt WordPress-tema

Med WordPress kan du enkelt endre det visuelle utseendet på nettstedet ditt. Alt du trenger å gjøre er å finne riktig WordPress-tema og installere det på WordPress-nettstedet ditt.

Standard WordPress-temaet er bra, men hvis du vil ha et annet utseende for nettstedet ditt, kan du finne et alternativt tema fra den offisielle temakatalogen og installere det på nettstedet ditt. Å finne det perfekte temaet vil gjøre deg i stand til å gjøre nettstedet virkelig ditt, og gi det den personlige “du” -følelsen.

Det anbefales på det sterkeste å ta en titt på vår topp WordPress-temaliste før du dykker inn og installerer et tilfeldig tema.

Hvis du velger et premiumtema, må det lastes ned fra temaleverandørens nettsted og lastes opp til WordPress.

Hvis du bestemmer deg for å gå med et gratis WordPress-tema fra det offisielle temaregisteret, kan du installere det direkte fra WordPress-oversikten uten manuell nedlasting fra datamaskinen din..

For å installere et gratis tema, naviger til Utseende »Temaer i WordPress-oversikten. Klikk deretter på Legg til nytt tema eske.

legg til nytt tema

Dette vil vise deg noen funksjoner i dashbordet. Før du installerer, kan du til og med se på forhåndsvisningen og dens detaljer ved å klikke på bildet.

Du kan også filtrere temaer basert på oppsett, funksjoner og nettstednisje ved å klikke på Funksjonsfilter knapp.

temafunksjonsfilter

I høyre hjørne skriver du inn navnet på tematikken i søkefeltet. Når du har funnet det perfekte temaet, hold musepekeren over bildet og klikk deretter på Installere knapp. Deretter klikker du på Aktiver -knappen for å endre nettstedets utseende.

temainstallasjon

4.5. Lag din første side

Etter å ha endret nettstedets utseende, er det på tide å opprette en ny side på nettstedet.

I venstre meny på WordPress-oversikten kan du finne to lignende alternativer som ofte er forvirrende for nybegynnere: innlegg og sider.

Velge sider Hvis du vil lage frittstående sider på WordPress-nettstedet ditt, for eksempel en Om oss-side, Kontaktside, Servicevilkår-side, osv..

Velge innlegg Hvis du vil opprette et blogginnlegg som vises i omvendt kronologisk rekkefølge (nyere først) på WordPress-nettstedet ditt. Innlegg er også organisert i kategorier og tagger. Du kan lese forskjell mellom kategorier og tagger for mer informasjon om dette.

Hvis du vil lage din første side, kan du gå over til sidredigereren ved å klikke på Sider »Legg til nytt. Du ser redaktøren der du kan begynne å opprette siden din. Du må legge til en tittel på siden din før du begynner å skrive innhold i sideditoren. Klikk nå på ‘+’ for å legge til en blokk.

Du vil se flere alternativer her. Velg nå blokken basert på hva du vil legge til på siden din. Hvis du vil legge til et avsnitt, velger du avsnittsalternativet; for bilder, velg bildealternativet og last deretter opp et bilde fra din lokale datamaskin, eller velg et fra biblioteket og så videre.

4.6. Sett opp et statisk hjemmeside

Som standard viser WordPress bloggens siste innlegg som hjemmesiden din i stedet for en statisk side. Hvis du vil angi en tilpasset side som hjemmesiden din, følger du ganske enkelt trinnene nedenfor.

Etter å ha opprettet en side, gå til Innstillinger »Lesing på WordPress admin-dashbordet. I Hjemmesiden din vises alternativet, må du velge En statisk side og velg siden du vil vise som forsiden i rullegardinmenyen. Når du er ferdig, klikker du på Lagre endringer knapp.

statisk hjemmeside

4.7. Legg til en navigasjonsmeny

Navigasjonsmenyen din holder seg til toppen av nettstedet ditt, slik at besøkende enkelt kan finne de viktigste sidene og koblingene, slik at det er enkelt å utforske nettstedet ditt.

Hvis du vil legge til en navigasjonsmeny, må du gå til Utseende »Menyer i WordPress-administratoren din. Angi et menynavn i Menynavn felt (dette kommer spesielt nyttig hvis temaet støtter flere navigasjonsmenyer). Klikk deretter Lag meny.

opprett meny i WordPress

Du kan nå velge fra eksisterende sider, innlegg, tilpassede lenker og kategorier. Etter å ha valgt det du føler fortjener å bli omtalt, klikker du Legg til i menyen. Med dra og slipp kan du plassere menyens struktur. Deretter må du spesifisere visningsstedet og klikke Lagre meny.

posisjonsmenystruktur

4.8. Legg til og tilpass dine widgeter

På WordPress-nettstedet ditt kan du enkelt legge til widgeter i sidefeltet og andre widget-klare steder som nettstedets bunntekst, topptekst osv..

Ved å legge til en widget kan du legge til tilpasset / dynamisk innhold. Det lar deg legge til ting som menyer, kalendere, kontaktskjemaer, gallerier og andre fine ting på nettstedets sidefelt eller bunntekstområde.

Du kan legge til en widget ved å gå til Utseende »Widgets og velg blant tilgjengelige widgeter. Du drar og slipper dine foretrukne funksjoner til det widgetiserte området på WordPress-nettstedet.

legg til widgeter i wordpress

4.9. Tilpass WordPress med plugins

Det fine med WordPress er at du enkelt kan forbedre funksjonene på nettstedet ditt ved å bare installere de riktige pluginsene. Tenk på plugins som apper for nettstedet ditt (dvs. kontaktskjema, galleri osv.).

Akkurat som WordPress-temaer, kan du enkelt finne og installere gratis plugins fra WordPress plugins repository i WordPress-dashbordet.

Alt du trenger å gjøre er å besøke Plugins »Legg til nytt. Bruk søkefeltet i høyre hjørne for å finne en plugin, og klikk på Installere nå knapp. Når den er installert, klikker du på Aktiver for å få det til å fungere.

installer en plugin

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 3 – Velge en nettstedsbygger

Kapittel 5: Konfigurere nettstedinnstillingene

konfigurere sideinnstillinger

Deretter vil du konfigurere nettstedinnstillingene. Å konfigurere de grunnleggende WordPress-innstillingene er viktig for hvordan nettstedet ditt fungerer. Det er noen viktige nettstedsinnstillinger du bør fokusere på, vi går gjennom disse nedenfor.

5.1. Gjør nettstedet ditt synlig for Google

Først må du sørge for at nettstedet ditt er synlig for Google. Dette gjør at nettstedet ditt skal rangeres i søkemotorresultater, noe som gjør at brukerne lettere kan finne deg på nettet.

Gå til WordPress-oversikten innstillinger, deretter til Lesning seksjon. I delen Søkemotorsynlighet, må du forsikre deg om at boksen ikke er merket av.

tilpass-wordpress-innstillinger

5.2. Angi Permalink-strukturen

Deretter vil du angi permalink-strukturen. En permalink er nettadressen som brukes til å koble til innholdet ditt. Som standard angir WordPress permalink-strukturen, men den er ikke den mest optimaliserte. I stedet vil du ha en permalink-struktur som hjelper søkemotorer og besøkende på nettstedet ditt med å forstå innholdet ditt.

Så, gå til innstillinger, deretter til Permalinks. Under Vanlige innstillinger, velg Innleggsnavn alternativ.

wordpress-permalinks

5.3. Kommentarer og varsler

Hvis du starter en blogg eller blogger på nettstedet ditt, vil du også konfigurere kommentarinnstillingene for nettstedet ditt.

Enhver blogg skal tillate brukere å kommentere innlegg, dette øker engasjementet på nettstedet ditt, øker tiden brukerne bruker på siden og oppfordrer til å besøke nettstedet ditt igjen.

Gå til for å konfigurere kommentarene innstillinger, deretter Diskusjon. Her kan du velge om du vil tillate folk å kommentere nye artikler og tillate lenkevarsler fra andre blogger (pingbacks og trackbacks) på nye artikler.

wordpress-kommentarer-varslinger

Du kan også bestemme om du vil at kommentatorer skal fylle ut navn og e-post før de kommenterer eller bli registrert og logget inn for å kommentere. I tillegg kan du velge å motta en e-postvarsling når som helst noen kommenterer på bloggen din.

5.4. Oppdater tidssonen din

Du bør også sørge for at WordPress-nettstedet ditt er satt til riktig tidssone. Planlagte aktiviteter og plugins vil gå når WordPress er satt til.

Så hvis du vil forsikre deg om at WordPress-nettstedet ditt er satt til riktig tidssone, går du til innstillinger og deretter til Generell.

wordpress-tidssone

I rullegardinmenyen ved siden av Tidssonen, velg en by i samme tidssone som du eller en UTC-soneforskyvning.

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 4 – Opprette et nettsted – Teknisk guide (trinn for trinn)

Kapittel 6: Viktige WordPress-plugins & Opplæringer (grunnleggende)

kapittel 6 viktige plugins og opplæringsprogrammer

Uansett hvilken type nettsted du vil opprette, må du legge til de samme viktige funksjonene (for eksempel muligheten til å opprette et kontaktskjema, muligheten til enkelt å legge til SEO-koder, og så videre).

Med WordPress kan du enkelt legge til disse funksjonene uten å ansette en utvikler eller skrive en eneste kodelinje. Alt du trenger å gjøre er å finne riktig plugin og installere den på nettstedet ditt.

Vi skal forklare …

 1. Slik legger du til et kontaktskjema på nettstedet ditt
 2. Slik sporer du besøkende med Google Analytics
 3. Slik forbedrer du nettstedets SEO

6.1. Slik legger du til et kontaktskjema på nettstedet ditt

Uavhengig av nettstedets nisje, størrelse og formål, er det viktig å legge til et kontaktskjema. Når du har lagt til kontaktskjemaer, kan de besøkende enkelt nå deg direkte fra nettstedet ditt uten å måtte logge inn på e-postkontoen sin.

WPForms er det beste kontaktskjema-plugin for WordPress nybegynnere. Den lar deg lage kontaktskjemaer med en dra og slipp-byggherre og lar deg enkelt publisere skjemaene du oppretter hvor som helst på nettstedet ditt.

Noen flere fordeler med å bruke WPForms:

 • Lag alle typer online-skjemaer uten problemer, for eksempel kontaktskjemaer, donasjonsskjemaer, registreringsskjemaer, påmeldingsskjemaer og mer…
 • Alle skjemaer du oppretter med WPForms vil være 100% responsive, noe som betyr at de fungerer på mobil-, nettbrett- og stasjonære nettlesere.
 • Integrer skjemaet sømløst med dine favorittverktøy for markedsføring via e-post eller tredjeparts webapper.
 • Og mer…

Les hele WPForms-gjennomgangen for mer informasjon.

For å opprette et skjema på bloggen din, må du installere WPForms ved å navigere til Plugins »Legg til nytt. Søk etter WPForms-pluginen, og klikk når den vises Installere nå, og klikk deretter Aktiver.

installer wpforms

Du vil nå bli ledet til den vakre velkomstsiden for WPForms. Du kan enten klikke på Lag ditt første skjema knappen eller klikk WPForms »Legg til nytt å lage din første form.

lag din første form

Deretter blir du bedt om å velge en mal. Du kan velge en av de forhåndsinnlagte malene eller starte med et blankt skjema. Hvis du vil, kan du gi et eget navn til det første kontaktskjemaet.

Velg en formmal

WPForms gjør det enkelt å lage et skjema med dra og slipp. Klikk på passende skjemafelt i venstre panel for å legge dem til skjemaet. Du kan også ordne dem på nytt eller til og med fjerne enkel unødvendige felt. Etter å ha gjort de nødvendige endringene, klikk Lagre.

lage en enkel form

Gå deretter til oversikten og klikk på WPForms »Alle former. Nå ser du alle skjemaene du har opprettet. Bare ved siden av skjemanavnet ditt vil du se kortkoden til skjemaet. Kopier denne kortkoden.

WPForms

Gå nå til innlegget eller siden der du vil legge til skjemaet, og klikk på ‘+’ skilt øverst til venstre på Gutenberg-redaktøren din.

Bruke søkefeltet se etter kort kode. Velg den når den blir funnet. Følgende vil du ha på skjermen.

Lim nå inn koden som du kopierte tidligere, og lim den inn i det gitte feltet og trykk på publisere knappen til høyre.

Det er det! Du har nå publisert et kontaktskjema.

Vil du opprette et kontaktskjema på den enkle måten? Kom i gang med WPForms i dag.

Vil du starte med gratisversjonen i stedet? Prøve WPForms Lite.

6.2. Slik sporer du besøkende ved hjelp av Google Analytics

Hvis du vil øke nettstedstrafikken din, må du først forstå hvordan folk finner nettstedet ditt og hva de gjør når de kommer dit.

Den enkleste måten å spore brukerinteraksjoner på nettstedet ditt er ved å bruke Google Analytics. Google Analytics er den beste sporingsløsningen for nettsteder, og den er helt gratis å bruke.

MonsterInsights-pluginen gjør det enkelt for deg å konfigurere Google Analytics på WordPress-nettstedet ditt. I tillegg lar den deg utnytte det fulle potensialet i sporing av Google Analytics, for eksempel sporing av nedlastinger av filer, annonsesporing, sporing av skjemainnleveringer, sporing av e-handelstransaksjoner, etc. uten å måtte berøre en eneste kodelinje.

Les den komplette MonsterInsights-anmeldelsen for mer informasjon.

Gå til til å konfigurere Google Analytics på nettstedet ditt Plugins »Legg til nytt. Søk etter MonsterInsights, og klikk på når plugin-programmet vises Installere nå og så, activate.

installer monsterinsights

Gå over til Innsikt »Innstillinger for å autentisere nettstedet ditt med Google Analytics. Klikk Autentiser med Google-kontoen din knapp.

klikk autentiser med Google-kontoen din

Velg Google-kontoen din på neste skjermbilde.

Velg en Google-konto for analyse

La deretter MonsterInsights administrere kontoen din.

la monsterinsights å administrere analyser

Til slutt velger du riktig nettstedsprofil for nettstedet ditt og klikker på Fullstendig godkjenning.

godkjenne monsterinsights

Etter autentisering kan du enkelt oppdage hvordan det går med nettstedet ditt ved å besøke Innsikt »Rapporter.

wordpress google analytics med monsterinsights

Kom i gang med MonsterInsights i dag for enkelt å sette opp Google Analytics på nettstedet ditt.

Vil du starte med gratisversjonen i stedet? Prøve MonsterInsights Lite.

6.3. Slik forbedrer du nettstedets SEO

Vil du tiltrekke et målrettet publikum til nettstedet ditt? Den beste måten å tiltrekke målrettede besøkende er å drive mer søkemotortrafikk, også kjent som organisk trafikk, ved å forbedre nettstedets SEO.

I følge OptinMonster, SEO er praksisen med å øke nettstedstrafikken din ved å få websidene til å rangere høyere i resultatene fra søkemotoren. Besøkende som ankommer nettstedet ditt via søkemotorer kalles organisk trafikk.

SEO kan bli teknisk og komplisert, men takket være gratis SEO-plugins har det blitt ganske enkelt forbedre WordPress SEO, selv for nybegynnere.

Selv om du kan finne mange forskjellige SEO-plugins der ute, bruker og anbefaler vi Yoast SEO. Det er den mest populære SEO-pluginen for WordPress (med god grunn!).

Med Yoast SEO kan du enkelt legge til metakoder og titler i WordPress-blogginnlegg og -sider. Det tvinger deg også til å velge et fokusnøkkelord for blogginnlegg og sider for å sikre at du bruker nøkkelordet på riktig måte på den siden.

Gå til WordPress-oversikten Plugins »Legg til nytt. Søk etter Yoast i søkefeltet øverst til høyre hjørne. Yoast SEO-pluginen vil nå ha dukket opp på siden din. Klikk Installere, og så Aktiver.

yoast seo installere

På WordPress-oversikten kan du nå finne SEO-menyen i venstre oppgavelinje. Bare klikk på den. Hvis plugin-en oppdager noen SEO-feil, kan du fikse dem ved å følge forslagene som følger med.

Å konfigurere Yoast SEO er enkelt når du bruker konfigurasjonsveiviseren. Bare klikk på konfigurasjonsveiviseren å komme i gang.

yoast seo konfigurasjonsveiviser

I det første trinnet blir du spurt om du vil konfigurere Yoast SEO selv eller ansette en ekspert som skal gjøre det for deg. Å velge KONFIGURERE YOAST SEO å gjøre det selv.

konfigurer yoast seo

I neste trinn blir du spurt om nettstedet ditt er klart til å indekseres. Du kan velge alternativ A. Klikk deretter på neste.

yoast seo indeksering

Du kan finne mange forskjellige nettstedstyper på listen. Sørg for å velge riktig type, og klikk deretter neste.

yoast seo nettstedstype

For Googles kunnskapsgrafikkort blir du spurt om nettstedet drives av en person eller merkevare. Hvis Person er valgt, må du angi navnet på personen. Hvis firmaet er valgt, må du legge til logoen også. Klikk deretter neste.

yoast seo selskap eller person

Du kan nå oppgi nettadressen til sosiale medier i det aktuelle feltet. Klikk deretter neste.

yoast seo sosiale profiler

I synlighetstrinnet for søkemotorer trenger du ikke endre standardinnstillingene fordi de er konfigurert til å indeksere innleggene og sidene dine. Bare klikk neste.

yoast seo synlige søkemotorer

Forfatterarkiver kan lage dupliserte innholdsproblemer for søkemotorer. For å forhindre dette kan du deaktivere det hvis bloggen din ikke har flere forfattere.

yoast seo flere forfattere

Deretter blir du bedt om å koble nettstedet til Google Search Console, som er et gratis verktøy som gir deg detaljert innsikt i hvordan blogginnholdet ditt oppfattes av Google.

yoast seo google søkekonsoll

Deretter kan du sette opp tittelen for bloggen din, og deretter klikke på neste.

innstillinger for seo tittel

Du kan nå avslutte konfigurasjonsveiviseren fordi andre trinn bare er opprettet for salgsfremmende formål (for eksempel å registrere deg for Yoasts nyhetsbrev).

Kom i gang med Yoast SEO i dag for å forbedre bloggens SEO.

Vil du starte med gratisversjonen i stedet? Prøve gratis Yoast SEO.

Hvis du leter etter noen flere anbefalte plugins for nettstedet ditt, kan du se nedenfor:

 • Bygg kontaktskjemaer med WPFormsPro | Gratis
 • Koble nettstedet ditt med Google Analytics ved å bruke MonsterInsightsPro | Gratis
 • Forbedre SEO med Yoast SEOPro | Gratis
 • Legg til et ekstra lag med sikkerhet med Sucuri
 • Lag vanlige sikkerhetskopier med Updraft PlusPro | Gratis
 • Forbedre WordPress-ytelsen med W3 Total Cache
 • Forhindre spam-kommentarer med Akismet – Pro | Gratis
 • Vokse abonnenter og salg med OptinMonster

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 5 – Konfigurere nettstedinnstillingene

Kapittel 7: Legg til forbedrede funksjoner på nettstedet ditt (avansert)

kapittel 7 legge til flere funksjoner

Avhengig av dine behov, kan det være lurt å legge til forbedrede funksjoner på nettstedet ditt. WordPress er ekstremt utvidbart, så alt du trenger å gjøre er å finne riktig plugin som lar deg legge til forbedrede funksjoner på nettstedet ditt uten å måtte opprette det selv eller ansette en profesjonell utvikler.

La oss se på hvor enkelt det er å legge til forbedrede funksjoner på WordPress-nettstedet ditt.

 1. Begynn å blogge
 2. Legg til en butikk for e-handel
 3. Legg til et diskusjonsforum / forum
 4. Gjør nettstedet ditt tilgjengelig på flere språk

7.1. Begynn å blogge

Å legge til en blogg på nettstedet ditt er en fin måte å føre trafikk til den nye nettsiden din og gjøre det lettere for brukerne å oppdage deg på nettet. Så du vil starte en blogg på det nye WordPress-nettstedet ditt.

Velg først hva du skal blogge om. Blogginnleggene du skriver skal samsvare med målet på nettstedet ditt. Hvis du for eksempel starter et lite forretningssted for landskapsarkitekturfirmaet, kan du blogge om tips til plenpleie til kundene dine. Hvis du oppretter en nettbutikk, kan du blogge om gaveanbefalinger for å markedsføre produktene dine. Hvis du starter en livsstilsblogg, vil du selvfølgelig skrive om livsstilsemner.

Trinn 1: Lag et blogginnlegg
Hvis du vil opprette ditt første blogginnlegg, klikker du på WordPress-oversikten innlegg, og så Legg til ny. Dette vil ta deg til WordPress-redaktøren hvor du kan begynne å skrive innlegget ditt. Skriv inn tittelen på blogginnlegget ditt og begynn å skrive innlegget på innlegget under det.

start-blogging

I blogginnleggene dine kan du legge til blokker som bilder, overskrifter, lyd, galleri, sitater, liste, video og mer. Hvis du vil legge til en ny blokk, klikker du på (+) -ikonet øverst i venstre hjørne. De vanligste blokkene vises først. Bare klikk på blokken du vil legge til i blogginnlegget ditt.

add-blokker

Trinn 2: Legg til kategorier og tagger
Når du oppretter et blogginnlegg, vil du også legge til kategorier og koder. Kategorier og tagger vil holde blogginnholdet på nettstedet ditt organisert og gjøre det enkelt for besøkende å finne det de leter etter.

Kategorier er ment å være brede grupperinger. På en oppskriftsblogg kan du for eksempel ha brede kategorier som frokostoppskrifter, lunsjoppskrifter, middagsoppskrifter og dessertoppskrifter.

Hvis du vil legge til en kategori i blogginnlegget ditt, går du til girpanelet på høyre side. Under kategorier delen, klikk Legg til ny kategori.

wordpress-bloggen kategorier

Navngi kategorien i tekstfeltet som følger med, og klikk på Legg til ny kategori knappen under. Når den nye kategorien er opprettet, vises den med en blå avkrysningsrute.

legge kategorier

Du kan legge til så mange kategorier og underkategorier du vil.

Merkelapper er ment å beskrive spesifikke detaljer om innlegget ditt og kan brukes til å mikrokategorisere innleggene dine. For eksempel kan et blogginnlegg for en spaghetti-oppskrift være i kategorien “Middagsoppskrifter” og inkludere koder som “spaghetti-oppskrift” og “hjemmelaget pasta”.

Hvis du vil legge til en tag, går du til panelet på høyre side av WordPress-redigereren. Under Tags seksjon, skriv inn koden og trykk enter for å legge til en kode i innlegget ditt.

blogg-post-koder

Når du er ferdig med å skrive blogginnlegget ditt og legge til kategorier og koder, klikker du på det blå publisere -knappen øverst til høyre for å gjøre blogginnlegget live på nettstedet ditt.

7.2. Legg til en Storefront for e-handel

E-handelsbransjen blomstrer, og fremtiden for detaljhandel er e-handel. Med WordPress er det like enkelt å legge til en butikk for e-handel på nettstedet ditt som å installere en plugin.

Selv om du kan finne dusinvis av eCommerce-plugins, slår WooCommerce buksene av all konkurranse og holder seg foran kurven med sine unike funksjoner og brukervennlighet.

woocommerce netthandel

WooCommerce er den beste eCommerce-plugin for WordPress. Det lar deg enkelt integrere en butikkfront med ditt eksisterende nettsted og lar deg godta betalinger via PayPal. Når det er sagt, er det i din beste interesse å sørge for at WordPress-temaet ditt er kompatibelt med WooCommerce.

Noen få funksjoner i WooCommerce er:

 • Lar deg selge fysiske eller digitale varer på nettstedet ditt.
 • Legg enkelt til flere betalingsportaler med tilleggsprogrammer.
 • Støtt mange gratis og premium tilleggsprogrammer for å forbedre butikken.
 • Hvis du trenger å ansette utviklere for å legge til tilpassede funksjoner på nettstedet ditt, er det enkelt å finne dem fordi WooCommerce er den mest populære e-handelsløsningen for WordPress.

Les hele WooCommerce-vurderingen for mer informasjon.

Ønsker du å integrere en butikk på nettet med nettstedet ditt? Kom i gang med WooCommerce i dag.

7.3. Legg til et diskusjonsnett / forum

Å legge til et diskusjonsforum eller forum på ditt WordPress-drevne nettsted er nyttig for å vokse et engasjert samfunn. WordPress gjør det enkelt å tilby gjengede diskusjonsfora der brukerne dine kan blande seg og samarbeide med et større publikum.

bbPress er et av de beste pluginene for WordPress-fora, og er opprettet av de samme menneskene bak WordPress.org.

bbPress

Noen av de kule fordelene med å drive nettstedet ditt med bbPress-fora er:

 • Hundrevis av tilleggsprogrammer er tilgjengelige som lar deg enkelt forbedre forumet ditt.
 • Gjør det enkelt å få forumene i gang med bare noen få klikk.
 • Leveres med et komplett sett med funksjoner inkludert utvidede profiler, gruppeforum, varslinger og aktivitetslogging osv.

Les hele bbPress-gjennomgangen.

Ønsker å integrere et diskusjonsforum / forum med nettstedet ditt? Kom i gang med bbPress i dag.

7.4. Gjør nettstedet ditt tilgjengelig på flere språk

Vil du nå et bredere publikum ved å gjøre nettstedet ditt tilgjengelig på flere språk? Det er enkelt å opprette et flerspråklig nettsted og nå et globalt publikum med WordPress takket være de forskjellige typer oversettelsesplugins som er tilgjengelige i markedet.

Med WordPress kan du finne mange forskjellige plugins som gjør det enkelt å lage et flerspråklig nettsted.

Mens noen plugins fokuserer på brukervennlighet og lar deg enkelt opprette og administrere det flerspråklige nettstedet ditt, hjelper andre plugins deg med å levere automatisk oversettelse basert på brukernes preferanser. Du kan også finne plugins som hjelper deg
få kontakt med profesjonelle oversettere fra ditt WordPress-dashbord.

For å lage et flerspråklig nettsted med letthet, anbefaler vi å bruke Polylang, et av de mest populære WordPress-oversettelsespluginene i plugin-katalogen.

polylang

Med Polylang kan du bruke så mange språk du vil, som er søkemotorvennlig og også er kompatibel med WooCommerce-plugin.

Kom i gang med Polylang i dag.

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 6 – Viktige WordPress-plugins & Guider

Kapittel 8: Markedsfør og utvid nettstedet ditt

kapittel 8 fremme nettsted

Før du begynner å investere tid og ressurser i å markedsføre nettstedet ditt, er det verdt å ta et øyeblikk å undersøke om nettstedet ditt gir verdi for de besøkende. Uansett hvor mye du bruker på markedsføring av nettsteder, vil de besøkende ikke holde seg med mindre det gir en slags verdi.

Hvis nettstedet ditt for eksempel er en nettbutikk, kan det være lurt å publisere nyttige videoer som demonstrerer produktene dine og hvordan du bruker dem. Du kan også tilby enorme rabatter for førstegangskunder og samlet kjøp.

På samme måte, hvis du har et innholdsnettsted, kan du opprette pilarinnhold som rangerer godt på Google, slik at det tiltrekker seg nye besøkende og tilbakekoblinger.

Når du har bygget et system på nettstedet ditt, for eksempel pilarinnhold som gir en slags verdi til de besøkende, kan du begynne å investere tiden og ressursene dine for å drive trafikk.

Husk at uten disse systemene vil ikke de besøkende holde seg rundt, noe som gjør markedsføringsinnsatsen mindre effektiv.

8.1. Kjør trafikk til nettstedet ditt

Trafikk er livet til hvert nettsted, og uten det vil nettstedet ditt være verdiløst.

Noen få forskjellige måter å drive trafikk til bloggen din er:

 • Gjestepost: Publiser gjesteartiklene dine i en populær blogg og ta med en tilbakekobling til nettstedet ditt. Bortsett fra å drive trafikk, hjelper det deg å demonstrere ekspertisen din i din nisje og etablere deg som en autoritet.
 • E-post oppsøkende: Lag en liste over bloggere i nisjekretsene dine. Start en e-postkampanje for å nå bloggerne og be dem om å gi en tilbakekobling til nettstedet ditt. Med riktige strategier er denne taktikken effektiv i å bygge tilbakekoblinger og føre trafikk.
 • Søkemotoroptimalisering (SEO): SEO lar deg øke trafikken på nettstedet ditt ved å få blogginnleggene til å rangere høyere i søkemotorene. Med SEO-taktikker på stedet og på stedet kan du drive mer målrettet organisk trafikk til nettstedet ditt.
 • Sosiale medier: Oppfordre leserne til å dele blogginnleggene dine til sosiale medier. Dette kan hjelpe deg med å føre brukere av sosiale medier til nettstedet ditt.

8.2. Flere måter å markedsføre nettstedet ditt

Salgsfremmende strategier er ikke begrenset til å drive øyeblikkelig trafikk. Hvis du bare er fokusert på kortsiktige gevinster, er sjansen stor for at du snart kommer etter.

Lurer du på hvilke markedsføringsstrategier du kan stole på på lang sikt? La oss se på noen av dem nedenfor.

1. Start en e-postliste:

En av de beste måtene å holde besøkende nær med merkevaren eller nettstedet ditt er ved å opprette en e-postliste. Faktisk har det vist seg at 70% av førstegangs besøkende aldri kommer tilbake til nettstedet ditt når de forlater det. Med en e-postliste kan du imidlertid opprette en forbindelse med de besøkende ved å oppdatere dem regelmessig om hva som har skjedd på nettstedet ditt, og til slutt bringe dem tilbake til nettstedet ditt.

Du kan registrere deg for et listebygningsverktøy som Constant Contact, AWeber eller MailChimp og begynne å utvide e-postlisten din ved å legge til en registreringsboks i bloggen din.

2. Utvid listen din eksponentielt:

De fleste standard påmeldingsformer du oppretter fra e-postmarkedsføringstjenester er kjedelige. Dette gjør blygenerering mindre effektiv, noe som også reduserer veksten av e-postlisten betydelig.

Med OptinMonster, kan du lage vakre optin-skjemaer med letthet som er bevist å føre til flere påmeldinger. Det kommer også med dusinvis av målrettingsalternativer, slik at du kan vise skjemaet til rett bruker på rett sted på nettstedet ditt til rett tid uten å frustrere dem.

OptinMonster hjelper deg også med å redusere avvik fra vogna med tidssensitive atferdsbaserte tilbud, noe som kan være veldig nyttig for nettbutikker.

3. Anskaffe kundeemner og kunder:

Å investere i online annonser er en av de beste måtene å skaffe besøkende, kundeemner og kunder. I motsetning til tradisjonelle annonser, hjelper onlineannonser deg med å lasermålrette dine potensielle kunder. På grunn av dette kan du bruke annonseringsbudsjettet effektivt og få mer inntekter gjennom det.

Facebook-annonser: Facebook-annonsering er sannsynligvis den enkleste, men likevel effektive nok til å føre dine målrettede kunder til nettstedene dine. Det kommer med mange målrettingsalternativer som lar deg vise annonsene dine til riktig segment av Facebook-målgrupper som det er mer sannsynlig å bli dine kunder.

Google adwords: Når det gjøres riktig, er Google AdWords den mest pålitelige annonseringsmetoden som hjelper deg å generere flere potensielle kunder og kunder for din online virksomhet. Du kan plassere annonsene dine rett over Googles søkeresultater for å tiltrekke besøkende til nettstedet ditt og selge produktene dine.

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 7 – Legg til forbedrede funksjoner på nettstedet ditt

Kapittel 9: Sjekkliste før lansering

kapittel 9 før sjekkliste for lansering

Å lage et nettsted er seriøs virksomhet. Å legge ut nettstedet ditt for verden å se før det er klart, kan påvirke omdømmet ditt og koste deg fremtidige kunder. Så før du lanserer nettstedet ditt, må du sørge for at du har alt i orden.

For å forhindre at du lanserer nettstedet ditt før det er klart, her er en sjekkliste før lansering du kan følge. Sjekk ut listen nedenfor, og før du lager nettstedet ditt, må du sørge for å sjekke av hvert trinn.

 1. Bygg nettstedet ditt – Bygg nettstedet ditt og sørg for at du har alle viktige sider, for eksempel en hjemmeside, om, kontaktside osv.
 2. Gjør klar med en kommende side – Bli publikum begeistret for nettstedet ditt før det til og med lanseres ved å legge til en kommende side på nettstedet ditt. Du kan enkelt gjøre dette ved å bruke et WordPress-program som snart kommer SeedProd.
 3. Se etter feil – Sjekk nettstedet ditt for små feil som stavefeil. Forsikre deg om at det er enkelt å lese ved å sjekke skrifter og farger.
 4. Sjekk bilder – Kontroller at bildene dine vises på nettstedet ditt, at de er optimaliserte og at de har alt-tekst.
 5. Testkoblinger – Test alle lenkene på nettstedet ditt for å sikre at de fungerer og føre til riktig sted. Dette inkluderer navigasjonen på nettstedet ditt, samt knapper eller lenker i innholdet.
 6. Konfigurer WordPress-innstillinger – Konfigurer WordPress-innstillinger som søkemotorsynlighet, permalinkstruktur, kommentarer og varsler og tidssone.
 7. Installer Analytics – Lag en Google Analytics-konto og bruk MonsterInsights for å spore nettstedets data. Test for å sikre at den sporer nøyaktig før du starter nettstedet ditt.
 8. Test for mobil – Forsikre deg om at nettstedet ditt er mobilvennlig.
 9. Sjekk nettleserkompatibilitet – Forsikre deg om at nettstedet ditt vises riktig i alle forskjellige nettlesertyper ved hjelp av et verktøy som Browsershots.
 10. Test ytelsen til nettstedet ditt – Test hastigheten og ytelsen til nettstedet ditt for å sikre at det er optimalisert for brukere. Du kan bruke vårt gratis nettstedshastighetstestverktøy til å teste nettstedet ditt og få forslag til forbedringer.
 11. Optimaliser nettstedet ditt for SEO – Installer en plugin som Yoast SEO for å optimalisere nettstedet ditt for SEO.
 12. Sikre nettstedet ditt – Installer en sikkerhetsplugin for nettstedet ditt som Sucuri. Sørg for å bruke en sikkerhetskopi-plugin som Updraft Plus og forhindre spam-kommentarer med Akismet.

Etter at du har sjekket av hvert trinn i denne sjekklisten før lansering, er det på tide å gjøre nettstedet ditt live!

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 8 – Markedsfør og utvid nettstedet ditt

Kapittel 10: Nyttige ressurser og vanlige spørsmål

kapittel 10 wordpress ressurser

For å kunne drive et nettsted og vokse det på en WordPress-plattform, er det mest mulig å mestre og fatte WordPress-ferdighetene dine. Selv om du ikke trenger å lære noen programmeringsspråk, bør du kunne løse noen vanlige tekniske problemer selv. Det anbefales å følge noen av de beste WordPress-ressursene på nettet.

Noen av de beste gratis WordPress-ressursene du vil finne nyttige er:

 • IsItWP: Hos IsItWP publiserer vi regelmessig WordPress-veiledninger, WordPress-tema- og plugin-anmeldelser, produktoppdateringer, WordPress-tilbud og mye mer..
 • WPBeginner: WPBeginner er den største gratis WordPress-ressursen på nettet for WordPress nybegynnere. Med jevne mellomrom publiserer de nyttige WordPress-tutorials, videoer, avtaler for WordPress-produkter og mye mer.
 • WPForms blogg: Vil du utvide din online virksomhet ved hjelp av WordPress-plattformen? Deretter må du følge WPForms-bloggen der du kan finne beste fremgangsmåter og WordPress-anbefalinger for å bygge alle typer WordPress-online skjemaer.
 • MonsterInsights-bloggen: Bloggen fra MonsterInsights er en utmerket ressurs du kan følge for å få tak i beste fremgangsmåter og tips fra Google Analytics.

Etter å ha hjulpet tusenvis av brukere med å starte nettsteder, har vi funnet ut at folk ofte stiller de samme spørsmålene om og om igjen. Dette er grunnen til at vi har satt sammen en liste med ofte stilte spørsmål, slik at du enkelt kan få nettstedet ditt i gang.

Kan jeg lage et nettsted uten WordPress?

Ja, du kan bygge et nettsted ved hjelp av HTML, CSS eller med hvilken som helst nettstedbygger. Vi anbefaler imidlertid alltid å starte et nettsted med WordPress fordi de fleste gratis nettstedbyggere viser annonsene sine på ditt gratis nettsted, slik at det ser uprofesjonelt ut. De lar deg ikke engang velge et tilpasset domenenavn for nettstedet ditt, med mindre du abonnerer på en premiumplan. Hvis du bryter noen av vilkårene deres, kan de også slå av nettstedet ditt uten forvarsel.

På den annen side, med WordPress, får du full frihet over nettstedet ditt. I tillegg kan du legge til tilleggsfunksjoner uten å ansette en utvikler (som kontaktskjemaer, en nettbutikk osv.).

Kan jeg lage et nettsted på WordPress uten koding?

Med WordPress kan hvem som helst lage et nettsted uten teknisk kunnskap. Du kan enkelt velge mellom mange forskjellige WordPress-temaer som hjelper deg med å endre websidens utseende. WordPress har også flere drag & slippsidebyggere som Beaver Builder og Divi som gjør det superenkelt for deg å lage helt tilpassede nettsteder.

Hva er forskjellen mellom WordPress.com og WordPress.org (self-hosted WordPress)?

WordPress.com er en gratis bloggplattform som lar deg enkelt starte et nettsted. Imidlertid kommer det med mange begrensninger som begrenset tematilgjengelighet og begrenset lagringsplass. I tillegg tillater ikke gratisplattformen deg å tjene penger på nettstedet ditt med tredjepartsleverandører (som Google AdSense).

WordPress.org, også kjent som WordPress som er selv vert, krever at du eier et domenenavn og en hostingkonto for å drive et nettsted. Med en plattform som er hostet selv, får du full kontroll over nettstedet ditt, kan du tjene penger på det du ønsker, og det gir ubegrensede tema- og tilpasningsalternativer samt ubegrenset lagringsplass avhengig av hostingleverandøren.

Hvor mye koster det å starte et nettsted?

For å starte et nettsted på WordPress med egen vert, må du kjøpe et domenenavn for $ 14,99 per år og en hosting-konto, som koster rundt $ 7,99 per måned. Til sammen koster det å starte et nettsted så lavt som $ 110,87 årlig.

Du kan finne tusenvis av gratis temaer og plugins for nettstedet ditt. Imidlertid, hvis du foretrekker premium temaer og plugins, kan driftskostnadene for nettstedet ditt øke.

Les også ekspertens råd om hvor mye koster et nettsted for å få et grundig svar.

Hvordan gjøre en webside mobil responsiv?

Å velge et responsivt tema for nettstedet ditt er den enkleste måten å gjøre nettstedet ditt mobil responsivt, slik at det fungerer på alle enheter inkludert stasjonære datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett.

Hvordan gjøre et nettsted Google søkbart?

Hvis du vil at potensielle brukere skal oppdage nettstedet ditt på Google, må du forbedre SEO (søkemotoroptimalisering). SEO er praksisen med å øke nettstedstrafikken fra søkemotorer ved å få websidene til å rangere høyere i resultatene fra søkemotoren.

Kan jeg starte et nettsted anonymt?

Hvis du vil publisere et nettsted, men forbli anonymt, må du sørge for å beskytte domenet ditt med WHOIS-personvern slått på. For anonyme nettsteder bruker folk vanligvis et pseudonym / kallenavn for å skrive under. Du kan til og med opprette en unik e-post bare for å administrere nettstedet.

Hvordan tjener nettsteder?

Det er mange forskjellige måter å tjene penger på nettstedet ditt og tjene penger på. Noen av dem er:

 • Reklame: Selg annonserom til potensielle annonsører direkte eller gjennom en tredjepartsleverandør som Google AdSense.
 • Tilknyttet markedsføring: Markedsfør produkter på nettstedet ditt, og begynn å generere inntekter når de besøkende kjøper produkter gjennom tilknyttede lenker.
 • Produktsalg: Legg til en butikkfront på nettstedet ditt, og begynn å selge produktene dine til besøkende.
 • Selg tjenester: Tilby en tjeneste til kundene dine og generer inntekter gjennom den.

Kan jeg legge til en blogg på nettstedet mitt?

Med WordPress er det enkelt å legge til en blogg på nettstedet ditt. Alt du trenger å gjøre er å lage artikler ved å navigere til Innlegg »Legg til nytt, og publiser dem ved å klikke på publisere knapp.

I tillegg må du legge til en kobling til bloggen din i navigasjonsmenyen slik at de besøkende lett kan oppdage den.

Kan et nettsted administreres av mange brukere?

Ja. WordPress kommer med fem standard brukerroller som du kan administrere roller og tillatelser for hver bruker på nettstedet ditt: administrator, redaktør, forfatter, bidragsyter og abonnent.

Hva er kategorier og koder i WordPress?

Innholdet i WordPress-bloggen din er organisert etter kategorier og tagger.

Kategorier er i utgangspunktet en bred gruppering av blogginnleggene dine. Tenk på det som generelle emner du dekker eller en innholdsfortegnelse for bloggen din. Siden kategorier er hierarkiske, kan du ha så mange underkategorier du vil.

Merkelapper er ment å beskrive spesifikke detaljer om innlegget ditt. De kan brukes til å mikrokategorisere innholdet ditt, og de er ikke hierarkiske. Tenk på disse som indeksdelen av en bok.

Hvordan kan jeg lære mer om WordPress-terminologier?

Henvis til dette WordPress Ordlistevilkår for nybegynnere når du blir overrasket av rare WordPress-termer eller forkortelser.

Hvordan lager jeg nettstedet mitt raskere?

Å velge en pålitelig webhotell som Bluehost er en av de anbefalte måtene å gjøre nettstedet ditt raskere. Noen andre metoder er:

 • Reduser bildene du bruker på en enkelt side, eller la dem laste inn hvis du vil bruke mange av dem på en enkelt side.
 • Øk ytelsen til nettstedet ditt ved hjelp av en hurtigbuffertillegg W3 Total Cache.
 • Bruk en Content Delivery Network (CDN).

Hvordan sikrer jeg nettstedet mitt?

For å gjøre nettstedet ditt sikret anbefales det at du tar sikkerhetskopi av det regelmessig og bruker en sikkerhetsplugin, for eksempel Sucuri, slik at du kan skanne den og løse eventuelle problemer slik de er funnet.

Vi håper denne guiden hjalp deg med å lære hvordan du starter et WordPress-nettsted uten å ansette en utvikler.

Hvis du likte denne artikkelen, kan du sjekke guiden vår om hvordan du starter en podcast på riktig måte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map