Hvordan lage et sosialt nettverk som Facebook med WordPress

Hvordan lage et sosialt nettverk som Facebook på WordPress


Ønsker du å lage et nettsted for sosiale nettverk som Facebook med WordPress?

WordPress er så fleksibelt at det lar deg bygge hvilken som helst form for nettsted, inkludert et nisje-sosialt nettverk, som Facebook. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du lager et nisje for sosiale nettverk som Facebook med WordPress.

Hvorfor bygge et nisje sosialt nettverk?

Det er mange sosiale nettverk som Facebook, Twitter, Instagram osv. Men, disse plattformene er for alle, og du kunne ikke kontrollere publikum på dem. Du kan opprette private grupper på Facebook som ikke er offentlig tilgjengelige, men siden du ikke eier gruppen, kan Facebook slette den når som helst uten ditt samtykke.

Et sosialt nisjenettverk vil gi deg full kontroll over brukerne, brukeraktivitetene og selve nettverket. Du kan bygge et nettsted som Facebook slik at brukerne dine skal la dem få forbindelse med hverandre.

Lag ditt sosiale nettverk som Facebook ved hjelp av BuddyPress

BuddyPress er et populært WordPress-plugin som kan forvandle ethvert WordPress-nettsted til et sosialt nettverk. Det er gratis tilgjengelig fra WordPress.org-depot.

Den har lignende funksjoner som Facebook som brukerregistrering, profiladministrasjon, brukergrupper og mer. Brukerne kan også sende venneforespørsler til hverandre og kommunisere på private meldinger. Som administrator kan du kontrollere aktiviteten, og ingen kan slette det nisjære sosiale nettverket.

Trinn 1: Kjøp et domenenavn og webhotell

Det første du trenger å gjøre er å kjøpe et domenenavn og webhotell.

Vi anbefaler å bruke Bluehost. Det er en av de mest populære webhotellleverandørene og en offisiell WordPress hosting-partner.

For IsItWP-brukere tilbyr de også et gratis domenenavn, gratis SSL-sertifikat og god rabatt på webhotell.

Bluehost anmeldelse

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost »

Det kan også være lurt å sjekke ut denne komplette Bluehost-anmeldelsen!

Besøk Bluehost-nettstedet og klikk på Kom i gang knapp. Deretter blir du bedt om å velge en vertsplan. For en Facebook som et sosialt nettverk, la oss velge den grunnleggende planen når du nettopp er i gang (det inkluderer et gratis domenenavn og gratis SSL-sertifikat). Du kan alltid oppgradere senere etter hvert som nettstedet ditt vokser.

Velg en Bluehost-plan

Nå må du legge inn domenen informasjonen. Du kan enten fortsette med et eksisterende domene som du eier eller kjøpe et nytt gratis. Velg det beste alternativet som passer din situasjon.

Bluehost Velg domene

Etter å ha valgt et domenenavn, må du oppgi kontoinformasjonen. For enkel registrering kan du logge på med Google og fullføre oppsettet med noen få klikk.

Opprettelse av Bluehost-konto

Deretter blar du ned til du finner pakkeinformasjonsboksen. Du kan velge grunnleggende plan i 12 måneder, 24 måneder eller 36 måneder. Den viser også at noen få tillegg er forhåndsvalgt, og legger opp totalprisen. Vi anbefaler å fjerne merket for tilleggene fordi du ikke trenger disse med en gang. Du kan alltid kjøpe dem senere når du vil.

Hvis du velger 36-månedersplan, får du den beste verdien for pengene.

Bluehost-pakkeinformasjon

Til slutt må du bla videre til siden og angi betalingsopplysningene dine. Du må godta deres vilkår for bruk og deretter klikke på Sende inn knapp.

Det er det!

Du har tegnet en hostingplan. Gå videre og lag et passord for kontoen din.

Etter det vil du motta en e-post med informasjon om hvordan du logger på kontrollpanelet for webhotell (cPanel), der du kan administrere alt, inkludert webfiler, e-postmeldinger og support.

Trinn 2: Konfigurer WordPress for nettstedet ditt for sosiale nettverk

Det er enkelt å sette opp et nettsted som Facebook med WordPress.

Bluehost tilbyr 1-klikks WordPress-installasjon på dashbordet deres. Du må besøke Bluehost-kontoen din og oppgi informasjon om nettstedet ditt. Det vil installere WordPress om noen minutter.

Med Bluehost trenger du ikke å gå gjennom en manuell installasjon av WordPress. Dette sparer deg for tid og krefter. Legg til nettstedets navn og tagline, velg et tema, så er du klar til å komme i gang med WordPress umiddelbart.

Du kan endre alle innstillinger senere fra WordPress admin-dashbordet.

Trinn 3: Velg riktig WordPress-tema for ditt sosiale nettverk

Selv om du kan finne mange forskjellige WordPress-temaer for BuddyPress-nettstedet ditt, anbefaler vi Kleo. Dette temaet forvandler nettstedet ditt til et fellesskapsdrevet nettsted. Bortsett fra BuddyPress, støtter dette temaet bbPress også.

Gå videre og installer og aktiver Kleo-temaet. For mer informasjon, bør du sjekke guiden vår for hvordan du installerer et WordPress-tema.

Kleo WordPress Theme Review

Trinn 4: Installer BuddyPress for å lage et Facebook-lignende nettsted

Deretter installerer og aktiverer du Buddypress plugg inn. For mer informasjon, kan du se vår guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Etter aktivering må du gå til Innstillinger »BuddyPress for å se på standardinnstillinger for plugin-moduler.

BuddyPress innstillinger

Innstillingssiden har flere faner, inkludert komponenter, alternativer, sider og studiepoeng.

I komponenter -fanen, kan du merke av for ethvert alternativ for å aktivere eller deaktivere innstillingene. Etter å ha gjort endringene, må du klikke på Lagre innstillinger -knappen nederst på siden.

Lagre komponenter

I alternativer -fanen, kan du administrere generelle, profil- og aktivitetsinnstillinger. Som standard fungerer disse innstillingene med ethvert sosialt nettverk.

Alternativer innstillinger

Hvis du har tenkt å endre et alternativ, kan du merke av for det og gå til bunnen av siden for å klikke på Lagre innstillinger knapp.

I sider -fanen, kan du administrere kataloger og registreringssider. Når du installerer BuddyPress, oppretter den de nødvendige sidene automatisk, noe som betyr at standardinnstillingene kan fungere for ditt sosiale nettverk.

Innstillinger for sider

Hvis du endrer sideinnstillinger, klikker du på Lagre innstillinger knapp.

De studiepoeng fanen vil vise teamet bak BuddyPress plugin.

Trinn 5: Opprette navigasjonsmenyen for ditt nisje sosiale nettverk

Etter de generelle innstillingene, må du lage en navigasjonsmeny for ditt sosiale nettverk. Det vil hjelpe brukere å navigere til andre sider enkelt.

For dette må du besøke Utseende »Menyer -siden i WordPress admin-området. Og legg alle BuddyPress-sidene til i navigasjonsmenyen.

Navigasjonsmenyer

Klikk på Lagre meny -knappen for å fortsette.

Deretter kan du besøke ditt nisje-sosiale nettverk for å sjekke ut sidene.

Nettsider

Du kan klikke på hvilken som helst BuddyPress-side som Aktivitetssiden. Dette viser brukeraktiviteten og lar deg også legge ut en statusoppdatering akkurat som Facebook.

Aktivitetsside

BuddyPress-pluginen er kompatibel med de populære WordPress-temaene. Du kan også finne flere BuddyPress-spesifikke maler på internett. Så, navigasjonsmenyen vil se bra ut på nettstedet ditt til sosiale nettverk.

Trinn 6: Å drive ditt sosiale nettverk med BuddyPress

Nå som du har opprettet et nettsted for sosiale nettverk, er det viktig å holde det i gang og gjøre brukere engasjert. Det betyr også å unngå spam og moderat innhold sendt inn av brukerne dine.

Heldigvis kommer BuddyPress med flere ferdige verktøy som hjelper deg med å administrere og drive det sosiale nettverkssiden din jevnt.

Først må du besøke Aktivitet siden fra WordPress admin meny. Derfra kan du administrere nylig brukeraktivitet. Den lar deg filtrere aktiviteten etter medlemmer, profiler og aktivitetsstrømmer.

Aktivitetsinnstillinger

Du kan utføre bulkhandlinger for å merke som spam, slette permanent og merke ingen spam på aktivitetene.

Deretter bør du besøke brukere side. Derfra kan du gjøre store tiltak for å slette brukere, redigere profiler, merke spam-brukere, etc. Du kan også endre brukerroller for å kontrollere deres tilgang til det sosiale nettverket.

Registrering av bruker

Du kan også besøke Administrer påmeldinger side for å sjekke ut nye brukerregistreringer. Derfra kan du godkjenne en bruker og slette spam-brukere.

Trinn 7: Legge til grupper i det sosiale nettverket

Brukergrupper er en vanlig funksjon på Facebook. Du kan også la dine brukere av det sosiale nettverket opprette grupper. Disse gruppene fungerer som sosiale samfunn der brukerne kan legge til andre medlemmer, invitere brukere, legge ut statusoppdateringer osv.

Du kan besøke grupper siden i WordPress-adminområdet ditt for å opprette din første brukergruppe. Klikk på Legg til ny -knappen for å begynne å opprette gruppen.

Legg til ny gruppe

Begynn med å legge til gruppenavn og beskrivelse. Deretter må du klikke på Opprett gruppe og fortsett knapp.

Opprett gruppe og fortsett

Etter det vil det vise deg personvernalternativene. Du kan opprette offentlige, private eller skjulte grupper. Med hvert personvernalternativ kan du finne vilkårene og betingelsene som hjelper deg å bestemme hvordan du vil lede gruppen din.

Gruppepersonvern

Du kan også velge innstillinger for gruppeinvitasjoner nedenfor. Klikk på Neste steg -knappen for å fortsette.

Nå må du legge til et gruppeprofilbilde og klikke på Neste steg knapp.

Gruppeprofilbilde

I det neste alternativet, bør du legge til forsidebildet for gruppen din. Klikk på Neste steg knapp.

Etter det kan du invitere brukere til å bli med i gruppen din. Medlemmene kan også søke etter gruppen din og sende forespørselen om å bli med i den.

Legg medlemmer til gruppen

Klikk på Bli ferdig knappen og gruppen er klar.

Brukerne dine kan besøke grupper side fra navigasjonsmenyen for å sjekke ut alle gruppene på sosiale nettverk.

Trinn 8: Konfigurer e-postvarsler

For å sende varsler til brukere om den nylige aktiviteten på tidslinjen deres, kan du sette opp e-postvarsler og tilpasse meldingene for brukerne.

Besøk e-post -siden i WordPress admin-området. Hvis du vil opprette en ny e-postvarsling, klikker du på Legg til ny knapp.

Legg til ny e-post

Det er flere forhåndsbygde e-postmaler som du kan redigere og endre i henhold til ditt nisje sosiale nettverk.

Rediger e-postmeldinger

Med tilpasningsalternativet kan du endre bakgrunnsfarge, tekstfarge og tekststørrelse for varslingsemailene dine.

Tilpass alternativ for e-post

Klikk på publisere for å lagre disse innstillingene.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du oppretter et sosialt nettverk som Facebook på WordPress. Det kan også være lurt å sjekke guiden vår om hvordan du oppretter et nettsted som Reddit med WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map