Hvordan lage et WordPress-donasjonsskjema (trinn for trinn)

hvordan lage et donasjonsskjema i WordPress


Leter du etter å lage et donasjonsskjema i WordPress? Enten du er en ideell organisasjon eller bare noen som trenger litt ekstra hjelp, trenger ikke å legge et donasjonsskjema til nettstedet ditt.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du oppretter et donasjonsskjema i WordPress, steg for steg, den enkle måten.

Hvordan lage et tilpasset donasjonsskjema i WordPress

Med sin intuitive drag and drop-byggherre, WPForms den beste formskaperen for WordPress tilgjengelig på markedet. Til og med en komplett nybegynner kan installere den, aktivere den og begynne å bygge former uten problemer.

For å behandle utbetalinger på donasjonsskjemaet ditt, trenger du enten PayPal eller Stripe addon for WPForms. Begge er inkludert i Pro versjon (og Ultimate-versjonen) av WPForms-plugin.

Trinn 1: Installer og aktiver WPForms

Før du kan bruke WPForms, du må få det. Fornuftig, ikke sant? Så ta turen videre til WPForms nettsted og ta tak i Pro- eller Ultimate-versjonen. Last ned den, installer den og aktiver den.

Når det er gjort, er du klar til å rulle!

Er du usikker på hvordan du installerer og aktiverer en plugin? Ikke noe problem! Vi skrev en guide for det.

Trinn 2: Lag et donasjonsskjema i WordPress

Klikk på for å komme i gang med den nylig aktiverte pluginen WPForms »Legg til nytt.

Når skjemaet er lastet inn, må du gjerne navngi skjemaet ditt øverst på siden.

Derfra ser du en liste over maler. Velg malen Donasjonsform ved å klikke på Lag et donasjonsskjema.

En melding om “Ikke glem: Klikk på fanen Betalinger for å konfigurere betalingsleverandøren din” vises. Ikke bekymre deg for dette nå. Vi vil dekke det enda et skritt videre i denne opplæringen. Bare klikk på “OK” for å få det ut av ansiktet ditt.

Som standard inneholder malen for donasjonsskjema du valgte felt for:

 • Navn
 • e-post
 • Bidragsbeløp
 • Kommentar eller melding

I denne malen er feltet Donasjonsbeløp et enkelt element-felt, som lar brukere skrive inn hvilket beløp de ønsker å bidra med. For denne opplæringen viser vi deg hvordan du endrer dette feltet til et flervalgsfelt, og gir deg kontroll over beløpene brukerne har lov til å donere.

For å gjøre dette, klikk på Flere elementer knappen under Betalingsfelt seksjon. Dra og slipp feltet over Donasjonsbeløpsfeltet (hvis du fortsatt vil tillate brukere å ha et alternativ til å velge sine egne beløp; hvis ikke, plasser det hvor du vil).

For å redigere feltet Flere elementer, klikker du bare på det. Omskriv etiketten for å si “Donasjonsbeløp.” Derfra skriver du inn trinnene du ønsker, og et alternativet “Angi beløp”.

Etter at du har gjort det, er det på tide å endre feltet Enkeltelement slik at det bare vises hvis alternativet “Angi beløp” er merket av.

Velg i feltet Enkel vare ved å klikke på det. Dette vil tillate deg å redigere det. Forsikre deg om at avkrysningsruten “Påkrevd” ikke er valgt, eller at giverne dine ikke kan bruke noe, MEN dette alternativet (flervalgsfeltene blir ugyldige).

Klikk på Conditionals-delen, litt lenger ned på redigeringspanelet. Derfra klikker du på “Aktiver betinget logikk.” Konfigurer det deretter for “Vis dette feltet hvis donasjonsbeløp er Angi beløp.”

Når du er ferdig, lagrer du endringene og går videre til neste trinn.

Trinn 3: Konfigurer betalingsintegrasjon

Deretter er det på tide å sette opp betalingsintegrasjoner. Du kan bruke enten Stripe eller PayPal. Men for denne opplæringen viser vi deg hvordan du konfigurerer PayPal, siden det er det mest populære. Bare husk at å sette opp Stripe praktisk talt er den samme prosessen.

Siden du fremdeles er på skjermredigeringsskjermen, kan du bare klikke på betalinger kategorien på venstre side, og klikk deretter PayPal-standard.

Skriv inn innstillingene på høyre side av skjermen. Først, sjekk Aktiver PayPal Standard betalinger. Velg deretter Donasjon fra rullegardinmenyen Betalingstype.

Rett under disse konfigurasjonene har du muligheten til å sende brukere til en URL hvis de avbryter kassen. Dette er en fantastisk mulighet til å få dem engasjert på nytt på nettstedet ditt på andre måter, ved å sende dem til abonnementsiden din, et nylig blogginnlegg eller en undersøkelse som ber om tilbakemelding.

Klikk på Lagre når du er ferdig, og gå til det nest siste trinnet.

Trinn 4: Tilpass varslene dine

Dette trinnet er nødvendig for å sikre at giverne dine får en bekreftelses-e-post etter at de har gitt deg.

Gå over til Innstillinger »Varsler å komme i gang.

Som standard vil et varsel bli sendt til deg, administratoren av nettstedet. Men ved å klikke Legg til ny varsel, kan du opprette en egen varsling for giveren.

Gi varselet ditt navn. Deretter ved siden av Send til e-postadresse, klikk Vis smarte tagger. I listen som dukker opp velger du e-post.

Derfra er det bare å bla ned og tilpasse meldingen du vil at giverne skal motta.

Klikk Lagre og gå deretter til det siste trinnet. Du er nesten der!

Trinn 5: Legg donasjonsskjemaet til ditt WordPress-nettsted

Alt som gjenstår å gjøre nå er å legge skjemaet på nettstedet ditt. Du er nesten der!

Du kan legge inn donasjonsskjemaet ditt i et hvilket som helst innlegg, side eller widget-klart område (sidefelt / topptekst / bunntekst).

For denne opplæringen legger vi skjemaet til på en side.

Først, ta turen til Sider »Legg til nytt. Tittel på siden din, og klikk deretter på Legg til skjema -knappen over verktøylinjen.

Velg donasjonsskjemaet du opprettet fra rullegardinmenyen. Gi deretter Sett inn skjema knappen et fint hjertelig klikk.

En kortkode vises på siden din. Legg gjerne til tekst eller bilder du vil rundt det. Når du er ferdig, klikker du på publisere knapp.

Bratsj! Du har nå et donasjonsskjema på en side på WordPress-nettstedet ditt!

Foretrekker du å ha skjemaet ditt i sidefeltet? Ikke et problem. Bare ta turen til Utseende »Widgets og dra WPForms-widgeten til sidefeltområdet.

Velg skjemaet du lagde fra rullegardinmenyen i widgetens innstillinger. Klikk deretter Lagre. Det er det! Nå er donasjonsskjemaet ditt i sidefeltet.

Vi håper dette innlegget hjalp deg med å lære hvordan du oppretter et donasjonsskjema i WordPress. Du kan også glede deg over å lese 25 legitime måter å tjene penger online blogging på.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map