Hvordan lage et WordPress-nettsted mobilvennlig i 2020


Vil du gjøre WordPress-nettstedet ditt mobilvennlig?

Realiteten er at et mobilvennlig nettsted ikke lenger er et “hyggelig å ha.” Det er et absolutt must.

Med over 55% av all webtrafikk som kommer fra mobile enheter, trenger nettstedet ditt å støtte mobile responsive funksjoner og vises vakkert på tvers av skjermer i alle former og størrelser.

Derfor vil vi i denne artikkelen vise deg hvordan du lager et WordPress-nettsted mobilvennlig.

Hvorfor bør du gjøre WordPress nettstedet ditt mobilvennlig?

Hvis WordPress-nettstedet ditt ikke er fullt ut responsivt eller mobilvennlig, lar du mange trafikk falle gjennom sprekkene. Ikke overbevist?

Her er noen grunner til at WordPress-nettstedet ditt skal være fullt responsivt på mobilen.

Søkemotorer: Hvis du vil rangere i søkemotorer, er det obligatorisk å gjøre WordPress-nettstedet ditt mobilvennlig. Søkemotorer som Google oppfordrer til mobile nettsteder og fraråder ikke-responsive nettsteder.

Visning og synlighet: Et mobilvennlig WordPress-nettsted ser bedre ut på små skjermer og nettbrett. Hvis nettstedet ikke reagerer, er det mer sannsynlig at besøkende vil forlate med en gang, og avvisningsraten din øker. Dette har en negativ innvirkning på SEO-innsatsen din.

bruk: Som vi sa tidligere, kommer mer enn halvparten av all webtrafikk i verden fra telefoner og nettbrett. Du må gjøre WordPress-nettstedet ditt mobilvennlig for å få kontakt med et bredere publikum.

Nå som du vet viktigheten av å ha et responsivt nettsted, la oss se på hvordan du lager et WordPress-nettsted mobilvennlig.

Metode 1: Bruk et mobilt responsivt WordPress-tema

Den enkleste måten å gjøre WordPress-nettstedet ditt mobilvennlig er å velge et mobil-responsivt tema fra starten av. Men hva bør du gjøre hvis du allerede bruker et ikke-responsivt tema?

I så fall er det absolutt verdt tiden din å gjøre en oppgradering eller bytte til et annet mobilvennlig WordPress-tema.

Gjør WordPress nettsted mobilvennlig

Heldigvis er de fleste nye WordPress-temaer fullt responsive som standard. Og mange andre temaer som ikke reagerer, oppdaterer tjenestene sine for å gi brukerne et mobilvennlig miljø.

For brukerne våre har vi valgt ut de beste WordPress-temaene. Ta en titt…

1. Divi – Leveres med 100+ ferdige temapakker

Divi Theme

Divi er det mest populære WordPress-temaet i verden. Bortsett fra ferdige temapakker, kommer Divi også bunter med Divi Builder, en dra og slipp side-byggherre.

Det betyr uansett ferdighetssett, du kan bygge en blogg slik du vil.

2. WP Astra – gratis tema fra WordPress.org

Astra-tema

WP Astra er et av de populære gratis temaene i WordPress.org-depotet. Det fungerer sømløst med alle WordPress-sidebyggere og passer godt for deg som har et stramt budsjett.

Hvert av disse temaene er mobilklare og fullt responsive fra farta. Det betyr at nettstedet ditt vil være klar til å støtte din mobiltrafikk med liten eller ingen anstrengelse som kreves for å gjøre det.

Har du allerede et tema, men vurderer en endring? Hvis du vil bytte det nåværende temaet til et som er mobilvennlig, kan du sjekke denne artikkelen på hvordan du endrer et WordPress-tema riktig.

Metode 2: Bruk plugins for å gjøre ditt WordPress-nettsted mobilvennlig

WPTouch Pro er en premium WordPress-plugin med kraftige innstillinger for å gjøre nettstedet ditt mobilvennlig.

Du må opprette en konto på WPTouch Pro ved å bruke e-postadressen din og laste ned premium-plugin. Din Lisensnøkkel dukker opp i oversikten, som du trenger senere.

Etter det må du installere og aktivere WPTocuh Pro-pluginen. Hvis du aldri har installert en plugin før, er det ingen grunn til bekymring. Bare sjekk ut denne trinnvise opplæringen om hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Når plugin-en er aktivert, må du klikke på WPTouch Pro fanen i ditt WordPress admin-område. Den viser deg en installasjonsveiviser der du kan starte med å velge et språk:

Velg språk

Etter det må du legge til e-postadressen du brukte til å opprette WPTouch Pro-kontoen din. Deretter skriver du inn lisensnøkkelen fra WPTouch Pro-instrumentbordet.

Når du har lagt inn den informasjonen, klikker du på Aktiver lisens og deretter på neste pilknapp:

Legg til lisensnøkkel

Nå ser du flere temaer for en webside, blogg eller nettbutikk. Du kan velge et tema som passer best til nettstedet ditt og klikke på neste pilknapp:

Velg tema

For å spare tid kan du hoppe over alle de andre alternativene og gå direkte til den siste delen, der du kan klikke på Konfigurer innstillinger knapp:

Konfigurer innstillinger

Dette vil automatisk omdirigere deg til WPTouch Pro »Innstillinger» Generelt side. Innstillingene inkluderer nettstedstittel, valg av destinasjonssider og muligheten til å aktivere eller deaktivere flere alternativer:

WPTouch-innstillinger

Derfra kan du besøke Nettstedskompatibilitet fane for å administrere innstillingene for kortkoder, hurtigbufring og aktive plugins:

Nettstedskompatibilitet

Den lar deg også aktivere eller deaktivere aktive plugins for mobilområdet ditt.

Nå kan du gå til enheter fane for å aktivere eller deaktivere mobile enheter og nettlesere på mobilnettstedet ditt:

enheter

Etter det kan du klikke på Menyinnstillinger -fanen for å administrere alternativene for navigasjonsmenyen på mobilområdet ditt:

Menyinnstillinger

Hvis du vil tilpasse navigasjonsmenyen til nettstedet ditt, kan du gå til Utseende »Menyer -siden i WordPress-administratorområdet ditt:

Utseende menyer

Du må gå til Menyposisjoner fanen for å legge til mobilnettmenyen din i WPTouch Pro Header Menu område.

Hvis du ikke har en egen meny, kan du opprette en ny navigasjonsmeny for mobilområdet ditt. Du kan også bruke hvilken som helst annen meny for mobilvisningen.

Mobil nettstedmeny

Hvis du vil tilpasse temaet for mobilområdet ditt, kan du gå til WPTouch Pro »Innstillinger side. Derfra må du gå til Temaer »Tilpass tema fanen og klikk på Gå til Customizer knapp:

Tilpass tema

Dette tar deg med til WordPress-tilpasningen der du kan se en direkte forhåndsvisning av nettstedet ditt. Du kan enkelt administrere nettstedets tittel, farger, bakgrunn og andre tilpassede innstillinger.

Og det er det!

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du lager et WordPress-nettsted mobilvennlig. Det kan også være lurt å sjekke artikkelen vår om de beste WordPress-temaene for mobile apper og programvare.

Hvis du likte dette innlegget, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor, vi vil gjerne høre fra deg!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me