Hvordan legge til Google Analytics til WordPress (med og uten plugin)


Vil du legge til Google Analytics på ditt WordPress-nettsted?

Å legge til Google Analytics på WordPress-nettstedet ditt er den beste måten å spore hvordan de besøkende samhandler med nettstedet ditt. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du installerer Google Analytics på WordPress-nettstedet ditt i to enkle trinn.

Før vi går inn på å installere Google Analytics på WordPress-nettstedet ditt, la oss undersøke hva Google Analytics er, hvorfor det er viktig og hvordan det fungerer. Hvis du heller vil kutte rett til jakten og dykke ned i den trinnvise installasjonsprosessen for Analytics, så gå for det.

Google Analytics for WordPress – den komplette installasjonsguiden

Ta en titt på innholdsfortegnelsen …

Hva er Google Analytics?

google analytics for WordPress

Google Analytics er det mest omfattende sporingsverktøyet for nettstedet ditt som lar deg se hvor de besøkende kommer fra, hva de gjør på nettstedet ditt, hvilket innhold som er populært, og så videre.

Det gir deg en bedre forståelse av markedsføringseffektene dine ved å gi statistikk som er lett å forstå. Enten du er en utgiver, eier av småbedrifter eller e-handel, Google Analytics gir deg alt du trenger å vite om de besøkende.

Bortsett fra grunnleggende statistikk for besøkende engasjement, er noen av sporingsfunksjonene i Google Analytics du finner nyttige:

 • Annonsesporing
 • Forbedret e-handelssporing
 • Hendelsessporing
 • Online skjema sporing
 • Og mye mer

Hvorfor bruke Google Analytics i WordPress?

Å forstå de besøkende på nettstedet ditt er nøkkelen til å øke trafikken, abonnentene og inntektene dine. Ved å installere Google Analytics på WordPress-nettstedet ditt, kan du samle alle nettsteddataene dine, som gir handlingsfulle innsikt for å utvide virksomheten din. På den måten kan du eliminere gjetning og begynne å ta informerte beslutninger basert på dataene du har samlet.

Sjekk også: Alternativer til Google Analytics.

Nedenfor er noen fordeler med å spore besøkende på nettstedet ditt ved hjelp av Google Analytics:

Bli kjent med WordPress-besøkende i Analytics

google analytics wordpress dashbord

Du kan samle og spore besøkende informasjon som geografisk beliggenhet, demografi og interesser, enheter og nettlesere de brukte mens du så på nettstedet ditt, og mye mer. Disse dataene hjelper deg å bedre forstå publikummet ditt, slik at du bedre kan lage markedsføringsmeldingene dine på en måte som best resonerer dem. Men sørg for at du viser ansvarsfraskrivelse for datainnsamling i henhold til GDPR-regler. Dette kan enkelt vises ved å bruke WordPress GDPR-plugins.

Hvis du for eksempel opplever at de fleste besøkende på nettstedet ditt er kvinner basert i USA, kan du sammenstille innhold som imøtekommer behovene til den spesifikke brukerbasen..

Forstå hvordan besøkende samhandler med ditt WordPress-nettsted

Google Analytics-rapport

Du kan også spore detaljer som hva de besøkende gjør mens de er på nettstedet ditt, hvor lenge de blir værende på nettstedet ditt, osv. Ved hjelp av disse dataene kan du komme med strategier for å gjøre dem mer engasjerte, holde dem lenger, og overbevise dem til og med om å kjøpe på nettstedet ditt.

Forstå hvor nettstedets besøkende kommer fra

google analytics wordpress trafikkilde

Google Analytics gir deg oversikten over forskjellige trafikkilder som søkemotorer, sosiale, henvisninger, direkte trafikk osv. Ved å analysere trafikkildene dine, kan du forstå hvilken kilde som bidrar med flest besøkende på nettstedet ditt.

Det kan også gi deg innsikt i hvordan du kan øke besøkende på nettstedet.

Hvis for eksempel den beste henvisningskilden din er et eksternt nettsted, kan det være lurt å vurdere å ha et partnerskap med det nettstedet, for eksempel å sende inn gjesteposter.

Hvordan fungerer Google Analytics?

For å kunne spore de besøkende dataene, må du implementere et stykke sporingskode på nettstedet ditt som du får fra Analytics-kontoen din. Sporingskoden må legges til på hver side på nettstedet ditt. Dette kan gjøres ved å legge koden rett inn i overskriftsdelen av WordPress.

Hver gang noen ankommer nettstedet ditt, merkes de av sporingskoden i nettleseren, og deretter begynner økten på nettstedet ditt.

Det er ganske enkelt å installere Google Analytics på WordPress-nettstedet ditt. Alt du trenger å gjøre er å installere en Google Analytics-plugin, for eksempel MonsterInsights, og konfigurere den med Analytics. Alternativt kan du legge til sporingskoden manuelt på nettstedet ditt, men ulempen er at det vil begrense muligheten for å aktivere forbedrede sporingsfunksjoner for Google Analytics.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du legger til Google Analytics-sporing til WordPress både via MonsterInsights og manuelle metoder.

Hvordan bruker jeg Google Analytics i WordPress? (Trinn-for-trinn-guide)

La oss se på hvordan du konfigurerer Analytics på nettstedet ditt, steg for steg. Vi vil også forklare hvordan du konfigurerer Analytics med og uten å bruke en WordPress-plugin.

Trinn 1: Registrer deg for en Google Analytics-konto

Det første du trenger å gjøre før du installerer Google Analytics, er å registrere deg for tjenesten. Google Analytics er tilgjengelig gratis, så alt du trenger å gjøre er å besøke Google Analytics og registrer deg med Google-kontoen din.

I øvre høyre hjørne kan du finne Logg inn nedtrekksmenyen. Bare klikk på den.

hvordan du installerer google analytics i wordpress

Du blir bedt om å velge mellom forskjellige Analytics-løsninger. Når vi ønsker å registrere deg på Google Analytics, klikker du på Analytics.

klikk på analytics

Dette vil lede deg til en side der du blir bedt om å logge på med Google Analytics-kontoen din eller registrere deg for en ny Google-konto.

logg på analytics

Etter at du har logget deg på Google-kontoen din, må du registrere deg for Google Analytics. Klikk på Melde deg på -knappen på høyre side av siden for å komme i gang.

Google Analytics-registrering

Deretter må du oppgi innstillingene for nettstedet du vil begynne å spore. Forsikre deg om at nettsted alternativet er valgt øverst.

GA spor nettsted

Deretter må du bla deg ned for å legge inn informasjon om nettstedet ditt. Du må også navngi Google Analytics-kontoen din og oppgi nettstedets navn, URL og bransje, samt tidssonen din.

ga kontooppsett

Fyll ut informasjonen som er nødvendig for å opprette en Google Analytics-konto.

Etter å ha fylt ut informasjonen på nettstedet ditt, kan du bla litt ned for å tilpasse innstillinger for datadeling. Når du er ferdig med å velge alternativene, kan du klikke på Få sporings-ID -knappen nederst på siden.

få analytisk sporings-ID

I popup-vinduet som vises, kan du gå gjennom og godta tjenestevilkårene.

godta vilkår for bruk av Google Analytics

Det er det! Du er nå påmeldt Google Analytics.

Trinn 2: Legg Google Analytics til WordPress

Nå som du har registrert deg for Google Analytics, er det neste du trenger å gjøre å legge til Analytics på WordPress-nettstedet ditt. Det er mange måter å legge til Google Analytics til WordPress. La oss se på dem nedenfor:

 1. Installer Google Analytics på nettstedet ditt ved å bruke MonsterInsights (anbefalt)
 2. Legg til rå sporingskode i overskriften på WordPress-nettstedet ditt med en plugin
 3. Legg til sporingskoden manuelt i header.php
 4. Legg til sporingskoden manuelt i features.php

MonsterInsights vs. Manuell installasjon av Google Analytics i WordPress

Før vi går inn i Google Analytics-installasjonsprosessen, er det verdt å ta et øyeblikk å undersøke hvorfor det er anbefalt å bruke MonsterInsights-plugin-en over manuell Analytics-installasjon..

For noen brukere kan det å installere Google Analytics virke som en “no brainer” -oppgave. Av den grunn legger de manuelt Analytics-sporingskode til nettstedet sitt uten å bruke noen plugins.

Når du manuelt installerer Google Analytics, kan du samle grunnleggende trafikkstatistikker som økter, sidevisninger, avvisningsfrekvens osv., Men ulempen er at det ikke tillater deg å utnytte det fulle potensialet til Google Analytics..

Hvis du for eksempel trenger å benytte deg av flere Analytics-sporingsfunksjoner som nedlastingssporing, koblingssporing, skjemaoppfølging, e-handel, sporing og mer, må du tilpasse koden manuelt for alle forekomster. Uten tvil kan dette være slitsomt, spesielt hvis du ikke er en utvikler eller en Analytics-ekspert.

Sjansen er at til og med en liten feil kan skjule hele Analytics-sporing, noe som betyr at du får uriktige data fra Analytics-kontoen din, noe som vil føre til at du tar feil beslutninger for bedriften din.

MonsterInsights

På den annen side gjør MonsterInsights det superenkelt å installere Analytics med bare noen få klikk. MonsterInsights er den mest populære Google Analytics-pluginen for WordPress som eksisterer. For å aktivere forbedrede sporingsfunksjoner, er alt du trenger å gjøre å gjøre noen få klikk eller installere de respektive tilleggene.

Ettersom du aldri trenger å berøre en eneste kodelinje, sparer det din dyrebare tid under hele installasjonsprosessen.

Kom i gang med MonsterInsights i dag for enkelt å sette opp Google Analytics på nettstedet ditt.

Vil du starte med gratisversjonen i stedet? Prøve MonsterInsights Lite.

Metode nr. 1. Legge til Google Analytics på nettstedet ditt ved hjelp av MonsterInsights (anbefalt)

Slik konfigurerer du Google Analytics på nettstedet ditt, abonner på en MonsterInsights-plan og last ned plugin-modulen. Hvis du heller vil begynne med gratisprogrammet, kan du gå til Plugins »Legg til nytt. Søk etter MonsterInsights, og klikk på når plugin-programmet vises Installere nå og så, Aktiver.

installer monsterinsights

Gå over til Innsikt »Innstillinger for å autentisere bloggen din med Google Analytics. Klikk Autentiser med Google-kontoen din.

klikk autentiser med Google-kontoen din

Velg Google-kontoen din på neste skjermbilde.

Velg en Google-konto for analyse

La deretter MonsterInsights administrere kontoen din.

monsterinsights å administrere analytics i wordpress

Til slutt velger du riktig nettstedsprofil for bloggen din og klikker på Fullstendig godkjenning.

godkjenne monsterinsights

Etter autentisering kan du enkelt finne hvordan det går med nettstedet ditt ved å besøke Innsikt »Rapporter.

wordpress google analytics med monsterinsights

Metode nr. 2. Legg til Google Analytics-kode i WordPress Header Med en plugin

Du kan legge til den rå sporingskoden i overskriften til nettstedet ditt med Sett inn topp- og bunntekst plugg inn. Etter installasjon og aktivering av plugin, gå til Innstillinger »Sett inn topptekster og bunntekst og plasser koden i innstillingene for plugin-modulen.

sett inn topptekster og bunntekst

3. Legg Google Analytics-koden manuelt til WordPress i header.php

legg google analytics sporingskode til header.php

En litt mer sammensatt måte ville være å åpne temaet ditt header.php og plasser koden rett etter taggen.

google analytics sporingskode lagt til

Vær oppmerksom på at hvis du legger til koden til hovedtemaet ditt, vil den bli overskrevet hver gang du oppdaterer temaet. Å bruke et barn-tema er den beste måten å legge tilpasninger som dette på ditt WordPress-nettsted.

4. Legg til Google Analytics-kode manuelt til WordPress i features.php

Hvis du føler deg trygg på kunnskapen din om php, kan du åpne temaet ditt functions.php og legg til følgende kode. Forsikre deg om at du erstatter den fjerde linjen med Google Analytics-koden.

<?php
add_action (‘wp_footer’, ‘add_googleanalytics’);
funksjon add_googleanalytics () { ?>
// Lim inn Google Analytics-koden din her
<?php}
?>

Ved å bruke en av disse metodene, bør du ha lagt til Google Analytics på nettstedet ditt.

Google Analytics i WordPress: vanlige spørsmål

Her er noen få vanlige spørsmål angående konfigurering av Google Analytics i WordPress.

Hvor lang tid tar det Google Analytics i WordPress å begynne å jobbe?

Etter installasjonen kan det hende du ikke umiddelbart begynner å se informasjon på Google Analytics-oversikten. Det vil ta omtrent 12 til 24 timer (eller noen ganger til og med 48 timer) før du kan se data i Analytics-kontoen din.

Hvordan vet jeg om Google Analytics jobber med WordPress-nettstedet mitt?

For å bekrefte sporing av Google Analytics, må du se på kildekoden til nettstedet ditt.

Bruk en snarvei for å se kildekoden til nettstedet ditt. Hvis du er på Windows eller Linux, trykk Ctrl + U for å se kildekoden. Hvis du er på Mac, trykk Kommando + U.

Slik ser Google Analytics-sporingskoden ut:

google analytics sporingskode

Husk at hvis du bruker MonsterInsights for Analytics-oppsett, må du slå på inkognitomodus (privat surfing) i nettleseren for å se sporingskoden. Det skyldes at MonsterInsights ikke sporer dine egne besøk for å unngå å skjule Google Analytics-dataene dine.

Hva er den beste Google Analytics-pluginen for WordPress?

Med over 2 millioner aktive installasjoner er MonsterInsights den mest populære og omfattende Google Analytics-pluginen for WordPress. Ikke bare gjør det enkelt å installere Analytics, men det lar deg også aktivere mange sporingsfunksjoner i Analytics, for eksempel e-handelssporing, nedlasting av sporing osv. Uten å berøre en eneste kodelinje.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å installere Google Analytics på ditt WordPress-nettsted. Det er en fin måte å optimalisere nettstedet ditt, planlegge innholdet og utvide virksomheten din.

Hvis du likte denne artikkelen, kan du kanskje også lese vår beste Analytics-løsning for WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map