Hvordan legge til kodebiter på WordPress-nettstedet ditt på riktig måte

hvordan du legger til kodebiter på wordpress-nettstedet


Vil du vite den riktige måten å legge til tilpassede kodebiter på WordPress-nettstedet ditt? Å legge til kodebiter i WordPress er ikke rakettvitenskap, men selv den minste feil kan krasje nettstedet ditt. Hvis du hopper inn uten å vite hva du gjør, kan det være livsfarlig for bedriften din.

Så når du legger til tilpasset kode på nettstedet ditt, må du sørge for at du gjør det RIKTIG VEI.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du korrekt kopierer og limer inn kodebiter til ditt WordPress-nettsted. Når du er ferdig med å lese, har du kunnskapen og selvtilliten til å endre nettstedet ditt som du vil. Du kan til og med ha litt moro!

Hvorfor legge til kodebiter i WordPress?

Å legge til kodebiter på nettstedet ditt er en av de enkleste måtene å utvide nettstedets funksjoner. Selv om det å installere en plugin er en åpenbar måte å forbedre de innebygde funksjonene i WordPress til, spesielt for ikke-utviklere, til tider, er det vanskelig å finne en plugin som adresserer dine behov til bokstaven. På den annen side kan du finne hundrevis av WordPress-opplæringer på nettet som anbefaler å legge til kodebiter for å dekke dine behov.

Når det er sagt, er det viktig at du setter inn de tilpassede kodebitene riktig i riktig fil og på rett sted. Ellers kan det krasje nettstedet ditt, og igjen sabotere virksomheten og omdømmet ditt.

La oss dele opp denne opplæringen i to forskjellige seksjoner:

 1. Tilpasse WordPress malfiler
 2. Tilpasse files.php-fil

I. Tilpasse WordPress malfiler

La oss se på hva en WordPress-malfil er, før vi dykker inn.

Hva er en WordPress-mal?

tilpasse en mal

Hvert WordPress-tema består av malfiler. Malfilene på temaet ditt definerer hvordan nettstedet ditt skal vises. Header.php er for eksempel en standardmal som brukes i de fleste WordPress-temaer for å definere topptekstområdet på WordPress-genererte websider, for eksempel bloggartikler og frittstående sider..

La oss se på noen få standard WordPress-maler som brukes av de fleste WordPress-temaer.

 • php – definerer hovedsiden
 • php – definerer overskriftsdelen
 • php – definerer bunntekstdelen
 • php – definerer funksjonene som brukes i temaet
 • php – definerer enkeltinnlegget / blogginnlegget
 • php – definerer den frittstående siden
 • php – definerer kommentarfeltet

Slik setter du inn utdrag i en malfil

Du kan sette inn kodebiter i hvilken som helst malfil, for eksempel features.php, single.php osv. Ved å bruke en av disse to metodene: ved å bruke et underordnet tema eller ved å legge koden direkte til det eksisterende overordnede temaet.

Det anbefales imidlertid ikke å tilpasse malen direkte i ditt overordnede tema, fordi du når du oppgraderer temaet, mister alle tilpasningene du har gjort. For å bevare tweaks selv etter at du har oppgradert temaet, kan det være lurt å opprette et barnetema og gjøre tilpasning innenfor det.

Et barn-tema er et WordPress-tema som arver funksjonaliteten fra et annet WordPress-tema (overordnet tema). Å bruke et barn-tema er det riktige valget hvis du vil lage mange justeringer til malfilene dine.

La oss se på hvordan du oppretter et underordnet tema og setter inn utdrag i malfilen din.

For en detaljert guide, kan du sjekke ut hvordan lage et barnetema på WordPress.

II. Tilpasse files.php-fil

Hva er funksjoner.php-fil?

features.php-fil

features.php er en malfil i ditt WordPress-tema som lar deg enkelt utvide funksjonene i temaet ditt og WordPress-installasjonen. For å utvide funksjonene, er alt du trenger å gjøre å legge til bestemte kodebiter til funksjonsfilen.

Akkurat som alle andre malfiler, kan du legge til tekstutdrag direkte til funksjonsfilen. I tillegg, for å beholde tilpasningen selv etter oppgradering av temaet, kan du opprette et underordnet tema og sette inn koden i det.

Ulempen er imidlertid at du mister all tilpasningen du har gjort på et barn-tema hvis du går over til et nytt / annet tema. Det er her en stedsspesifikk plugin kommer inn.

En nettstedsspesifikk WordPress-plugin er uavhengig av temaet ditt, som lar deg legge til tilpassede tekstutdrag på nettstedet ditt. Du kan bruke stedsspesifikk plugin på to måter:

 • Metode nr. 1: Bruke en ferdig plugin, for eksempel kodebiter
 • Metode nr. 2: Manuelt oppretter en stedsspesifikk plugin

Metode nr. 1: Bruke en readymade-plugin

Kodeutdrag er en WordPress-plugin som gir et grafisk grensesnitt for å håndtere tekstutdrag som ligner på Plugins-menyen.

Det fjerner behovet for å sette inn tilpassede tekstutdrag i temaets funksjoner.php-fil. Siden du ikke setter inn koden i noen temafiler, kan du bevare tilpasningen på nettstedet ditt selv etter å ha byttet tema.

Med kodebiter kan du aktivere eller deaktivere kodebiter, akkurat som plugins.

Når du har aktivert kodebiten plugin, kan du legge til egendefinerte tekstutdrag, og deretter spesifisere en tittel, beskrivelse og koder for kodebitene som referanse for deg selv nede på linjen. På den måten kan du i fremtiden enkelt finne ut av formålet med hver kodebit du har lagt til.

For mer informasjon, kan du lese innlegget vårt om hvordan du oppretter en stedsspesifikk plugin.

2. Lag en stedsspesifikk plan og sett inn koden

Du kan opprette en stedsspesifikk plugin manuelt og sette inn koden i den. I motsetning til en ferdig plugin, er en manuelt opprettet nettstedsspesifikk plugin vanligvis en enkel, lett plugin som ikke har et grafisk grensesnitt for å håndtere utdrag.

For å gjøre tilpasninger, kan du gå over til plugin-editoren og sette inn koden i den.

legge til tekstutdragene dine i den stedspesifikke plugin-modulen

For en trinn-for-trinn-guide, kan du sjekke om du oppretter en stedsspesifikk plugin.

Det er det!

Vi håper denne guiden hjalp deg med å legge til kodebiter til ditt WordPress-nettsted.

Nå, gå videre og finn noen kodebiter som du kan legge til for å forbedre WordPress-funksjonaliteten.

Hvis du likte denne artikkelen, kan det også være lurt å sjekke ut must-have-plugins for bedriftsnettstedet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map