Hvordan migrere fra medium til WordPress (ingen driftsstans!)

Medium til WordPress


Leter du etter en enkel løsning for å flytte blogginnholdet ditt fra Medium til WordPress? Medium er en populær bloggplattform som brukes av millioner av bloggere for sine personlige og profesjonelle blogger. Når du trenger flere funksjoner og tilpasning, begynner du imidlertid å lete etter en bedre plattform. Og så kommer WordPress med ubegrensede tilpassede alternativer og brukervennlig grensesnitt.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan flytte bloggen din ordentlig fra Medium til WordPress.

Her er en liste over trinnene vi vil dekke i denne guiden:

 1. Sette opp WordPress
 2. Eksporter artiklene dine fra medium
 3. Importer dine medium blogginnlegg til WordPress
 4. Importer de manglende mediefilene dine fra Medium til WordPress
 5. Opprette viderekoblinger i WordPress
 6. Legg til et WordPress-tema for innholdet ditt
 7. Installer WordPress-plugins du trenger

Hvorfor du bør flytte bloggeinnholdet ditt fra Medium til WordPress?

WordPress brukes av over 32% av blogger og nettsteder i verden. Det betyr at hvert tredje nettsted er bygget på WordPress. Mange toppmerker bruker WordPress for blogger og nettsteder, inkludert banker, eiendommer, små bedrifter, utdanningsinstitusjoner og andre.

Sammenlignet med Medium, er WordPress kraftigere og tilbyr fantastiske funksjoner. La oss se på noen av funksjonene som WordPress tilbyr som Medium ikke gjør.

 • Mer trafikk – Du kan bruke WordPress for å få mer trafikk på bloggen din. På Medium får du for eksempel ingen kontroll over metadataene dine, som er viktig for å øke SEO.
 • Fullstendig eierskap – Når du oppretter en blogg eller nettsted på WordPress, eier du innholdet ditt. Men innholdet ditt på Medium eies av dem. De kan stenge nettstedet, slette artiklene dine eller forby deg fra nettstedet når som helst.
 • tilpasning – På Medium kan du ikke tilpasse utseendet til bloggen din eller legge til noen tilleggsfunksjoner. På den annen side kommer WordPress med tusenvis av plugins og temaer for å tilpasse bloggen din slik du trenger.

Som du ser, ved å opprette en blogg eller et nettsted på WordPress gir du deg frihet til å tilpasse den til dine nøyaktige behov, så vel som muligheten til å vokse nettstedet ditt slik du ønsker. Og det er blant den mest brukte og den beste bloggplattformen.

Merk: Det er to typer WordPress-nettsteder som kan forvirre nybegynnere. Du finner WordPress.com, som er en hostet plattform; og WordPress.org, som er en løsning som er hostet selv. Du kan lese vår sammenligning mellom WordPress.com og WordPress.org for mer informasjon.

For denne guiden bruker vi WordPress.org som er vert for det, fordi det er enkelt å bruke og tilbyr uendelige muligheter. Du kan også opprette en webside med WordPress og tjene penger på nettet.

Klar til å flytte bloggen din fra Medium til WordPress?

La oss gå steg for steg med skjermbilder om hvordan du kan gå ordentlig fra Medium til WordPress uten å miste noe innhold eller bilder.

Trinn 1: Konfigurere WordPress

Først må du konfigurere WordPress. For det må du kjøpe et domenenavn og webhotell.

Et domenenavn er bedriftsnavnet eller nettadressen din (som mywebsite.com) som folk vil bruke for å finne deg på internett. Webhotell blir imidlertid koblet til domenenavnet ditt, og det er her filene dine vil bli lagret. Du kan også sjekke guiden vår om forskjellen mellom domenenavn og webhotell.

Vi anbefaler å bruke Bluehost. Det er den mest populære selgeren av webhotell og domenenavn. Bluehost er også offisielt anbefalt av WordPress ‘kjerne. Du bør lese Bluehost-anmeldelsen for å lære mer om dem.

For brukere av IsItWP tilbyr de et gratis domenenavn, gratis SSL-sertifikat og 60% rabatt på webhotell. Det er mye å komme i gang med WordPress.

start-a-nettside-Bluehost

Hvis du leter etter flere alternativer for å være vert for nettstedet eller bloggen din, kan du sjekke ekspertvalgene våre til de beste WordPress-hostingleverandørene i verden.

Etter å ha kjøpt ditt domenenavn og webhotell, kan du installere WordPress. Normalt finner du et 1-klikks installasjonsalternativ for WordPress i vertspanelet. Hvis du ikke er sikker på hvor du skal se etter det, kan du kontakte kundestøtten til hostingleverandøren din, så vil de guide deg.

Du kan også sjekke ut vår komplette guide for hvordan du installerer WordPress.

Når den er installert, kan du begynne å flytte bloggen din fra Medium til WordPress.

Trinn 2: Eksporter artiklene dine fra medium

For å eksportere dataene dine fra Medium, må du bruke Medium til WordPress-importør verktøy. Det er et enkelt, gratis verktøy som lar deg eksportere dataene dine fra Medium i et format som støttes av WordPress.

Besøk Medium til WordPress-importør verktøyets nettsted. Du må skrive Medium URL, navnet og e-postadressen din.

Medium til WordPress verktøy

Hvis du bruker et tilpasset domenenavn for din Medium-blogg som ‘mypersonalblog.com’ eller ‘eksempel.personalblog.com’, kan du skrive det domenenavnet i URL-feltet.

Når du oppgir din Medium URL, vil den også be deg om å laste opp en Medium Export-fil før du skriver inn navnet og e-postadressen din.

Last opp Medium eksportfil

Du kan laste ned Medium eksportfilen fra Medium dashbordet. Bare logg inn på Medium-kontoen din. Nå, gå til innstillinger fra profilikonet øverst i høyre hjørne etter innlogging.

Medium innstillinger

Derfra må du gå til Last ned informasjonen din og trykk på ‘Last ned zip’ -knappen for å få Medium Export File.

Last ned zip-knapp

Den tar deg til eksportsiden. Du kan klikke på “Eksporter” -knappen, og en lenke vil bli sendt til e-postadressen din. Bare gå til nedlastingslenken, så får du Medium Export File.

Merk: Denne eksportfilen er ikke kompatibel med WordPress. Du må behandle det med Medium til WordPress-importør verktøy for å importere Medium-bloggen din til WordPress.

Nå går du tilbake til verktøyet Medium til WordPress importør, og du kan laste opp filen du lastet ned fra Medium.

Last opp medium datafil

Du kan klikke på knappen “Eksporter mitt medium nettsted” og Medium eksportfil vil være klar til å eksportere. Når du er klar, ser du en suksessmelding, og du kan klikke på knappen “Last ned medium eksportfil”.

Last ned Medium til WordPress-fil

Deretter kan du gå videre og enkelt importere Medium blogginnlegg til WordPress ved å bruke denne filen.

Trinn 3: Importer dine medium blogginnlegg til WordPress

Hvis du vil importere Medium-blogginnleggene i WordPress, kan du gå til Verktøy »Import fra ditt WordPress admin-område. Den har flere alternativer for å importere eksternt innhold til WordPress.

Du trenger WordPress-importøren for å importere Medium-innhold. Klikk på alternativet Installer nå under WordPress-importørverktøyet.

WordPress-importør

Den installerer WordPress-importøren på admin-backend og holder deg fortsatt på samme side. Etter det kan du klikke på ‘Kjør importør’ -lenken for å fortsette.

Kjør WordPress-importør

På neste side må du klikke på ‘Velg fil’ -knappen og velge Medium Export File som du la ned i forrige trinn.

Merk: Eksportfilen skal være i .xml-format for å importere den enkelt i WordPress.

Deretter klikker du på knappen “Last opp fil og import”. Du blir bedt om grunnleggende informasjon, for eksempel å velge forfattere for blogginnleggene du vil importere i WordPress.

Tildel forfattere

Du har mange alternativer som å importere forfattere fra Medium, opprette en ny forfatter for artiklene eller velge en forfatter fra WordPress-nettstedet ditt for å tilordne artiklene.

Merk: Du kan endre forfatterne senere, så velg et alternativ for å fortsette.

Forsikre deg om at du krysser av for “Last ned og importer filvedlegg” som det vil hjelpe til med å få mediefilene dine fra Medium til WordPress.

Når du er klar, klikker du på ‘Send’ -knappen så vil prosessen starte.

Det tar noen minutter, avhengig av størrelsen på innholdet du importerer fra Medium til WordPress. Etter import vil den vise en suksessmelding og råd for de neste trinnene.

Importer suksess

Det er det. Du kan gå til ‘Innlegg’ -delen i WordPress for å se de importerte artiklene. Skjønt det skulle importere alle innleggene dine fra Medium til WordPress, men hvis noe var igjen, kan du gå tilbake og kjøre importøren igjen. Den importerer bare de gjenværende blogginnleggene, og ingenting vil bli duplisert.

Trinn 4: Importer de manglende mediefilene dine fra Medium til WordPress

Som innholdet, hvis du finner ut at WordPress-importøren ikke klarte å importere noen av bildene fra Medium-bloggen din, kan du alltid importere dem igjen.

Merk: Du kan sjekke bildene fra Media »Bibliotek i WordPress.

Mediebibliotek

For å løse dette problemet kan du installere Last opp bilder automatisk plugin i WordPress. Sjekk ut vår artikkel om hvordan du installerer en WordPress-plugin for hjelp.

Når den er aktivert, kan du gå videre og oppdatere innleggene én for én som ikke klarte å importere bildene. Plugin vil hente bildene fra Medium og oppdatere dem i WordPress.

Plugin-enheten lar deg også oppdatere alle WordPress-artiklene dine med ett klikk, slik at du ikke trenger å redigere og oppdatere innleggene manuelt.

Trinn 5: Opprette viderekoblinger i WordPress

Når du bruker en medium.com-URL for ditt Medium-innhold, vil du ikke kunne legge til viderekoblinger i WordPress. Imidlertid, hvis du hadde et tilpasset domenenavn, er det enkelt å lage viderekoblinger for Medium-artiklene dine i WordPress.

Bare følg denne komplette guiden på hvordan du konfigurerer viderekoblinger i WordPress.

Trinn 6: Legg til et WordPress-tema for innholdet ditt

Det beste med WordPress er at den har fantastiske funksjoner for å tilpasse blogginnholdet. Når du installerer WordPress, kommer det med noen få standardtemaer du kan bruke til bloggen din.

Hvis du ikke liker standardtemaene, kan du sjekke ekspertvalgene våre om de beste gratis WordPress-bloggetemaene. Du kan også sjekke ut følgende:

 • Enkle WordPress-temaer for å starte et nettsted
 • Beste WordPress-temaer for reiseblogger
 • Beste fotograferingstemaer for WordPress
 • Beste WordPress flerbruks-temaer
 • Beste WordPress-temaer for pedagogiske blogger

Dette er anbefalingene våre, men du kan finne mange andre temaer på nettet. Når du har valgt et tema for bloggen din, kan du fortsette og installere WordPress-temaet.

Trinn 7: Installer WordPress-plugins du måtte trenge

Siden vi allerede har fortalt deg om WordPress i begynnelsen av denne artikkelen, har du sannsynligvis en god ide om hvor enkelt du kan tilpasse bloggen din for å få flere lesere. WordPress-plugins hjelper deg med å legge til flere funksjoner i bloggen din.

Du finner tusenvis av WordPress-plugins på internett. Plugins er delt inn i kategorier som e-handel, utdanning, personlig, online portefølje og mye mer. WordPress.org har over 55 000 gratis plugins. Ja, du har lest det riktig!

Imidlertid kan det ikke være lett for nybegynnere å vite hvilke plugins som er best for dem. Det er derfor vi har skrevet ned de viktige WordPress-plugins du trenger rett utenfor flaggermusen.

WPForms Lite: Det er gratis og den beste WordPress-kontaktskjema-plugin i bransjen. Du kan installere den på bloggen din for å legge til et enkelt kontaktskjema. Hvis du vil tilpasse kontaktskjemaet senere, oppgraderer du til WPForms premium plugin.

Yoast SEO: Det er den beste WordPress SEO-plugin. Du kan bruke Yoast SEO for å optimalisere bloggen din for søkemotorer. Det lar deg få mer trafikk på nettet.

MonsterInsights Lite: Når du begynner å få trafikk, er det nødvendig å følge med på den. MonsterInsights Lite er den beste Google Analytics-plugin og viser statistikk over personene som besøker WordPress-bloggen din. Hvis du vil se mer detaljert statistikk, kan du oppgradere til MonsterInsights premium versjon.

Etter det anbefaler vi at du sjekker ut vår komplette liste over må ha WordPress-plugins for enda flere funksjoner og funksjonaliteter.

Hvis du tenker på å bytte domener, kan du sjekke denne guiden for hvordan du ordentlig kan flytte WordPress til et nytt domenenavn.

Det er alt. Vi håper denne guiden hjalp deg å lære å flytte bloggen din fra Medium til WordPress. Hvis du likte denne artikkelen, kan det være lurt å sjekke ut våre guider for å flytte en blogg fra Blogger til WordPress og overføre WordPress fra lokal server til live-side.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map