Hvordan migrere GoDaddy Website Builder Site til WordPress

hvordan du flytter fra godaddy builder til wordpress


Vil du flytte fra GoDaddy nettstedsbygger til WordPress? Hvis du har bygget et nettsted på GoDaddy nettstedsbygger og nå ønsker å bytte til WordPress, kan det virke som en skremmende oppgave, spesielt for nybegynnere. Selv om det kan være tidkrevende, er det absolutt verdt det. Så, hvordan flytter du fra GoDaddy byggherre til WordPress?

Dessverre er det ingen direkte måte å flytte på, sannsynligvis fordi GoDaddy ikke vil at du skal forlate. Men du kan gjøre det manuelt, og vi kan vise deg hvordan.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du migrerer GoDaddy-nettstedets byggerside til WordPress, steg for steg.

Her er en rask innholdsfortegnelse for å veilede deg gjennom trinnene i denne artikkelen:

 1. Velg Hosting for nettsteder
 2. Sikkerhetskopier innholdet ditt fra GoDaddy Builder
 3. Ta sikkerhetskopi av koblingsstrukturen
 4. Pek domenet ditt mot WordPress Hosting
 5. Installer WordPress
 6. Importer GoDaddy nettstedinnholdet ditt i WordPress
 7. Oppsett viderekoblinger

La oss komme i gang med hvordan du flytter GoDaddy nettstedets byggerside til WordPress.

Fordeler med å flytte fra GoDaddy til WordPress

WordPress er det mest populære innholdsstyringssystemet (CMS) i verden, og det gir over 75 millioner nettsteder.

Et nettsted bygget på WordPress kommer med en rekke fordeler, inkludert:

 • Ingen begrensninger – Med WordPress kan du bygge, tilpasse og vokse nettstedet ditt slik du måtte ønske uten begrensninger.
 • Enkel tilpasning – WordPress tilbyr massevis av gratis temaer som lar deg lage et flott nettsted på et øyeblikk.
 • Lagt til kraft – Du får tilgang til tusenvis av gratis WordPress-plugins for å gjøre nettstedet ditt enda kraftigere.

Med alle disse fordelene kan du være sikker på at valget ditt om å flytte nettstedet ditt fra GoDaddy til WordPress er bra.

Det er viktig å merke seg at det er to forskjellige WordPress-plattformer, WordPress.org og WordPress.com. Vi anbefaler at du flytter GoDaddy-nettstedets byggerside til WordPress.org. Sjekk ut vårt andre innlegg for en detaljert forklaring av forskjellene mellom WordPress.com og WordPress.org.

1. GoDaddy til WordPress: Velg WordPress Hosting

For å lage et nettsted på WordPress, trenger du WordPress-hosting. Nettstedshosting er der nettstedet ditt er hostet og filene dine lagres.

Hvis du allerede har hosting med GoDaddys vertstjeneste, er du god til å gå! Du kan bruke GoDaddys hosting-tjeneste med det nye WordPress-nettstedet ditt.

Men hvis du trenger å bytte webhotell til en annen eller velge en ny hostingtjeneste for ditt WordPress-nettsted, anbefaler vi å velge Bluehost.

Bluehost-wordpress-hosting

Bluehost er et av de mest populære hostingfirmaene i verden, og det er en offisielt anbefalt hostingleverandør av WordPress.org. I tillegg får IsItWP-lesere en fantastisk avtale når de registrerer seg hos Bluehost.

De tilbyr brukerne våre et gratis domenenavn, gratis SSL og 65% avslag på WordPress-hosting.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost »

Med Bluehost betaler du bare så lavt som $ 2,75 per måned for å starte WordPress-nettstedet ditt.

Hvis du senere bestemmer deg for å bytte WordPress-nettstedet ditt til en annen webhost, kan du sjekke innlegget vårt om hvordan du går fra en webhotell til en annen uten driftsstans.

I slekt: Inngående Bluehost-anmeldelse.

2. Sikkerhetskopier innholdet av GoDaddy Website Builder

Før du begynner å flytte GoDaddy nettstedets byggerside til WordPress, må du ta sikkerhetskopi av innholdet på nettstedet ditt. Hvis du bare har et par sider med innhold og bilder, kan du sikkerhetskopiere ved å bare kopiere teksten til tekstfiler på datamaskinen din og lagre bildene også på datamaskinen din.

backup-site

For å organisere sikkerhetskopien din bedre, kan du lagre all hjemmesideteksten i en tekstredigeringsfil som heter “Hjemmeside” og alle hjemmesidebildene dine i en mappe som heter “Hjemmeside” og så videre. Gjør dette for hver side på nettstedet ditt.

Et annet raskt alternativ for å sikkerhetskopiere nettstedets innhold er å besøke hver av sidene på websiden din i nettleseren din. Trykk på CTRL + S (Kommando + S for Mac) på tastaturet, dette vil åpne dialogboksen Lagre. Sørg for å velge “Webpage, Complete” i “format” eller “lagre som type” -feltet. Lagre hver av nettsidene dine på denne måten.

backup-site-to-move-wordpress

Du kan også bruke et gratis verktøy som HTTrack som lar deg lagre hvilken som helst webside på din PC. Bare last ned HTTrack og skriv inn nettadressen til nettstedet ditt. Verktøyet lager da en kopi av nettstedet ditt på datamaskinen din.

HTTrack-verktøy

HTTrack er absolutt en raskere måte å sikkerhetskopiere alle nettstedfilene dine på. Den eneste ulempen er at siden GoDaddy-nettstedbyggeren og dens temaer lagrer filene sine på forskjellige CDN-servere, noe som gjør det vanskelig å laste ned alle bildene dine. Så hvis nettstedet ditt stort sett er tekst og du ikke har noe imot å miste bildene dine, er HTTrack et fint alternativ.

Før du går videre til neste trinn med å overføre fra GoDaddy til WordPress, må du dobbeltsjekke at du har lastet ned alle nettstedfilene dine. Når du har deaktivert nettstedbyggeren, vil du ikke kunne få nettstedet tilbake. Så koble fra Internett på datamaskinen din og sjekk om du har all informasjonen på nettstedet ditt.

3. Ta sikkerhetskopi av koblingsstrukturen

Deretter må du ta sikkerhetskopi av koblingsstrukturen. Hvis noen klikker på en URL til det gamle nettstedet ditt, vil de ikke kunne finne nettstedet ditt. Så du må omdirigere alle brukerne som besøker de gamle nettadressene til nettstedet ditt til de nye nettadressene på WordPress-nettstedet ditt.

For å ta sikkerhetskopi av koblingsstrukturen, trenger du en fullstendig liste over alle nettadressene på nettstedet ditt. Hvis du ikke har mange, bare kopier og lim inn URL-ene i en tekstfil på datamaskinen din.

link-struktur-godaddy-til-wordpress

Alternativt kan du bruke et online verktøy som Klipper for å trekke ut nettadresser fra nettstedet ditt og lagre dem i en tekstfil.

4. Pek domenet ditt mot WordPress Hosting

Dette trinnet er for brukere som har et domenenavn registrert med GoDaddy og ønsker å bruke det med en annen WordPress-hosting-tjeneste som Bluehost eller SiteGround. Hvis du ikke har et domenenavn registrert med GoDaddy, kan du hoppe over dette trinnet.

Hvis du vil peke domenet ditt til andre WordPress-hosting-tjenester, går du til GoDaddy-kontoen og navigerer til domener seksjon. Klikk på Få til -knappen ved siden av domenet du vil endre.

administrere-GoDaddy-domene

Deretter klikker du på Tilleggsinnstillinger og deretter på Administrer DNS.

administrerer-dns-GoDaddy

Bla nå ned til navnetjenere og velg Endring knapp.

endringsnavnetjenere

Deretter klikker du på rullegardinmenyen for å bytte navneservertype til Tilpasset. Nå kan du legge inn dine nye WordPress-verts navneservere her. Hvis WordPress-hosting-tjenesten din har mer enn to navneservere, klikker du på Legg til navneserver å legge til en annen linje.

custom-navneservere

Etter at du har skrevet inn navnetjenerne dine, klikker du på OK knappen og deretter Lagre for å lagre innstillingene. Det er viktig å merke seg at DNS-endringer kan ta opptil 24 timer før de trer i kraft, men det tar vanligvis bare noen få timer.

Når domenet ditt begynner å peke til din nye WordPress-vert, kan du gå videre til neste trinn.

5. Installer WordPress

Nå må du installere WordPress. WordPress er kjent for sin 5-minutters installasjon, så dette bør ikke ta tid i det hele tatt.

Mange webhotellfirmaer tilbyr 1-klikk WordPress-installasjon også. Så når du registrerer deg for en WordPress-hostingtjeneste og velger planen din, kan du installere WordPress rett fra dashbordet for hostingtjenesten. Nedenfor er hvordan prosessen ser ut når du registrerer deg hos Bluehost, men den vil være lik for andre WordPress-hosting-tjenester også.

Først blir du bedt om å velge et WordPress-tema. Du kan velge hvilken som helst WordPress-flerfunksjonstema og endre det enkelt når som helst du vil.

installering-wordpress-velge tema

Deretter blir du bedt om å navngi WordPress-nettstedet ditt og velge en tagline for nettstedet ditt.

create-a-new-wordpress-site

Etter å ha skrevet inn detaljene, klikker du på neste. Nå vil Bluehost automatisk installere WordPress for deg. Når installasjonen er ferdig, ser du en WordPress installert skjerm.

GoDaddy-til-wordpress-installasjon-suksess

Nå kan du logge inn på nettstedet ditt for å begynne å bygge det og overføre innholdet ditt til det. En enkel måte å logge inn på ditt WordPress-nettsted er ved å legge til wp-admin til slutten av nettadressen din.

For eksempel http://mysite.com/wp-admin.

En skjermbilde vil da vises der du kan logge deg på WordPress-siden din med påloggingsinformasjonen som ble sendt til e-posten din.

wordpress-login

6. Importer GoDaddy nettstedinnholdet ditt i WordPress

Nå er det på tide å importere innholdet ditt fra GoDaddy-nettstedets byggerside til det nye WordPress-nettstedet. Som vi nevnte tidligere, er det ingen måte å importere innholdet automatisk til WordPress, så du må gjøre det manuelt.

WordPress kommer med 2 forskjellige innebygde innholdstyper: sider og innlegg. Du må opprette sider for nettstedet ditt, for eksempel en “Om oss” -side, en “Tjenester” -side, en “Kontakt” -side og så videre. Du må opprette innlegg hvis du vil ha en blogg.

Lag sidene dine i WordPress ved å klikke på sider knappen i WordPress-oversikten og klikk deretter Legg til ny. Følg de samme instruksjonene for å opprette blogginnlegg, men velg innlegg i stedet.

create-wordpress-side

Nå kan du kopiere innholdet fra det gamle GoDaddy-nettstedet som du lagret, og lim det inn i WordPress-redigeringsprogrammet.

import-nettside-builder-innhold til wordpress

Når du er ferdig med å importere innholdet, klikker du på publisere -knappen for å gjøre siden din live på nettstedet ditt. Gjenta dette trinnet til alt innholdet på GoDaddy-nettstedbyggeren er importert til WordPress.

7. Oppsett viderekoblinger

Hvis du lagret en liste over koblinger fra det gamle GoDaddy-nettstedet ditt for byggherrer, kan du sette opp omdirigeringer. Omdirigeringer forteller søkemotorene at den forespurte URL-en er flyttet til en ny URL.

Du kan enkelt konfigurere viderekoblinger ved hjelp av en gratis WordPress-plugin som Simple 301 Redirects. Naviger til plugins på WordPress-oversikten, søk etter “Simple 301 Redirects” og klikk på Installere nå.

enkel-301-viderekobling-plugin

Når plugin-en er installert og aktivert, gå til innstillinger >> 301 viderekoblinger. Skriv inn den gamle URL-en i feltet “Forespørsel” og “Destinasjon” -feltet, skriv inn den nye URL-en for WordPress.

innstillinger-omdirigeringer

Klikk på Lagre endringer for å lagre viderekoblingen og gjenta prosessen for alle de andre nettadressene.

Hva er det neste etter en vellykket migrasjon?

Nå som GoDaddy-nettstedets byggerside er flyttet fra GoDaddy til WordPress, hva er det neste? Etter å ha migrert fra GoDaddy til WordPress, er det en rekke WordPress-funksjoner du bør dra nytte av å inkludere:

 • Finn det perfekte WordPress-temaet – Det er mange WordPress-temaer som er spesielt laget for alle bransjer og nettsteder, så finn et som passer perfekt til dine mål.
 • Forbedre SEO – Forbedre SEO for det nye nettstedet ditt med noen kraftige WordPress-plugins som YoastSEO og MonsterInsights.
 • Legg til et kontaktskjema – Legg til et kontaktskjema på nettstedet ditt slik at de besøkende enkelt kan kontakte deg med en plugin som WPForms.
 • Øke sikkerheten – Be up sikkerheten til ditt WordPress-nettsted ved hjelp av noen av de beste WordPress-sikkerhetspluginene.

Vi håper du likte denne artikkelen om hvordan du migrerer GoDaddy nettstedets byggerside til WordPress. Nå som du har flyttet fra GoDaddy til WordPress, kan det være lurt å sjekke artikkelen vår om de 25 Must-Have WordPress-plugins for bedriftsnettsteder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map