Hvordan migrere til WordPress fra hvilket som helst CMS eller nettsted (trinn for trinn)

Hvordan migrere til WordPress fra hvilket som helst CMS eller nettsted


Vil du migrere til WordPress fra hvilket som helst CMS eller nettsted?

Det er helt greit hvis du allerede har bygget et nettsted på en plattform eller CMS. Når bedriften vokser, når som helst kan du migrere nettstedet ditt til WordPress, uansett hvilken CMS du bruker. Ikke bare er det billigere å drive et nettsted på WordPress, men det gir deg også uendelige muligheter for å forbedre nettstedet ditt med alle funksjoner du kan tenke på, for eksempel å integrere en e-handel butikk, fora, nisjenettverk, osv..

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du migrerer til WordPress fra hvilket som helst CMS eller nettsted.

The Ultimate WordPress Migration Guide

Her er de nøyaktige trinnene vi vil dekke i trinnvise migreringsveiledning for WordPress:

 1. Identifiser nettstedplattformen din: Statisk eller CMS
 2. Velg en WordPress Hosting
 3. Installer WordPress og velg et tema
 4. Eksporter ditt eksisterende nettsted
 5. Importer nettstedet til WordPress
 6. Administrer viderekoblinger og permalink
 7. Ting å gjøre etter migrasjon

Hvorfor skal du flytte nettstedet ditt til WordPress?

WordPress er den mest populære nettstedbyggeren i verden. Det er svært fleksibelt og enkelt å tilpasse. Mange av de største merkevarene i verden bruker WordPress for å administrere nettstedene sine.

WordPress kan administreres uten kunnskap om koding eller programmering. Den har også mange innebygde funksjoner som gjør det til det beste valget for både nybegynnere og utviklere.

La oss se på noen viktige årsaker som gjør at folk velger WordPress fremfor andre plattformer.

SEO-Friendly: Enten din er et lite forretningssted, porteføljeside eller noe annet, gjør WordPress det enkelt å optimalisere nettstedet ditt for SEO. Du kan velge en tilpasset SEO-vennlig permalinkstruktur med noen få klikk. Ved å installere en SEO-plugin, kan du enkelt legge til metabeskrivelse, metatittel og annen SEO-informasjon, uten å måtte kode webområdet ditt.

Lett å tilpasse: Med bruk av Gutenberg-redaktør og WordPress Customizer er det nå enklere enn noen gang å bruke WordPress !. Bare gjør eventuelle redigeringer og se endringene umiddelbart i instrumentbordet uten å måtte forhåndsvise siden.

For flere grunner, sjekk ut vår komplette guide for hvorfor du bør bruke WordPress.

Før du begynner, er det viktig å vite at det finnes to typer WordPress-plattformer. WordPress.com, som er en hostet løsning og WordPress.org, som er en plattform som er selv vert. For denne guiden bruker vi WordPress.org som er vert for det, fordi det gir deg full kontroll over nettstedet ditt.

La oss begynne å migrere til WordPress fra hvilket som helst CMS eller nettsted, trinn for trinn.

Merk: Før du dykker i, forutsetter denne opplæringen at du har et dynamisk CMS-basert nettsted. Hvis du har et statisk / HTML-nettsted, kan det være lurt å ansette en profesjonell utvikler for å flytte nettstedet ditt til WordPress.

Trinn 1: Identifiser nettstedplattformen din: CMS eller Statisk

Det første du trenger å gjøre er å finne ut om kildenettstedet er bygget oppå et Content Management System eller bare et statisk / HTML-nettsted. Et innholdsstyringssystem lar deg tilpasse nettstedet ditt fra backend.

Du kan finne ut om nettstedet ditt er dynamisk eller statisk ved å gå til Wappalyzer.com. Skriv deretter inn domenenavnet på nettstedet ditt i boksen, og finn ut om det bruker et program.

wordpress migrasjon fra CMS teknologi oppslag

Hvis nettstedet ditt ikke er utviklet på noen CMS eller applikasjon, kan det være lurt å ansette en profesjonell utvikler for å flytte nettstedet ditt til WordPress.

Migrasjonsprosessen er forskjellig basert på applikasjonen nettstedet ditt er bygget med.

 • Fortsett til neste trinn hvis nettstedet ditt er bygget med et tilpasset CMS
 • Blogger til migreringsveiledning for WordPress
 • Wix til migreringsveiledning for WordPress
 • Weebly til WordPress migreringsguide
 • Medium til WordPress migreringsguide
 • Godaddy Website Builder til WordPress migreringsguide

Trinn 2: Velg et WordPress Hosting

For å starte et nettsted på WordPress.org som er vertskap for selv, må du eie et domenenavn og en webhotellkonto.

Et domenenavn er en URL (for eksempel isitwp.com) som folk skriver inn nettleserne for å få tilgang til nettstedet ditt. En webhotell er et sted hvor du lagrer alt innholdet og filene dine. For mer informasjon, sjekk forskjellene mellom et domenenavn og webhotell.

Selv om det finnes dusinvis av WordPress-hosting der ute, anbefaler vi å bruke Bluehost. Det er en av de mest populære webhotellleverandørene og en offisielt anbefalt hosting-tjeneste av WordPress.org.

Vi har forhandlet en avtale med Bluehost for å tilby brukerne våre et gratis domenenavn, gratis SSL-sertifikat og god rabatt på webhotell.

Bluehost-nettsted

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost »

Gå til Bluehost-nettstedet og klikk på Kom i gang knapp. Deretter må du velge en hostingplan for det nye WordPress-nettstedet. La oss velge den grunnleggende planen når du nettopp kommer i gang. Det inkluderer et gratis domenenavn og gratis SSL-sertifikat. Du kan alltid oppgradere senere etter hvert som nettstedet ditt vokser.

Velg en bluehost-plan for restaurantnettstedet

Etter det må du velge et domenenavn. Du kan enten bruke et eksisterende domene som du eier eller registrere et nytt gratis.

bluehost domenekjøp

På neste side må du oppgi kontoinformasjonen. For enkel registrering kan du logge på med Google og fullføre oppsettet med noen få klikk.

oppretting av bluehost-konto

Nå blar du ned til pakkeinformasjonsboksen. Det er flere alternativer, inkludert en grunnleggende plan for 12 måneder, 24 måneder eller 36 måneder. Du kan også se at noen få tillegg er forhåndsvalgt, og legger opp totalprisen. Vi anbefaler å fjerne merket for tilleggene fordi du ikke trenger disse med en gang. Du kan alltid kjøpe dem senere når du vil.

For å få den beste prisen på webhotell, velg 36-månedersplanen.

Bluehost-pakkeinformasjon

Når du beveger deg fremover, må du bla videre for å legge inn betalingsinformasjonen. Du må godta ‘brukervilkårene’ og deretter klikke Sende inn.

I neste trinn må du opprette et passord for hostingkontoen din. Du vil motta en e-post med informasjon om hvordan du logger deg på kontrollpanelet for webhotell (cPanel) der du kan administrere hostingfiler, e-postmeldinger og support.

For mer informasjon om Bluehost, sjekk ut vår komplette Bluehost-anmeldelse.

Trinn 3: Installer WordPress og velg et tema

Etter å ha kjøpt domenenavnet og webhotellet, må du installere WordPress. Mange webhotellleverandører, inkludert Bluehost, tilbyr 1-klikk WordPress-installasjon for å spare deg for tid.

Du må gå til Bluehost-kontoen din. Derfra kan du klikke på WordPress-ikonet for å legge til navn og tagline på nettstedet ditt. Du må også velge ditt WordPress-tema og klikke på Installere knapp.

Temakatalog

Siden det er tusenvis av gratis WordPress-temaer, er det skremmende å finne den rette for nettstedet ditt. Alle temaene har forskjellige funksjoner og alternativer. Et godt tema bør inneholde vakker maldesign, navigasjonsmeny, sidefelt, widgetstøtte, kortkoder og sidemaler.

Det kan også være lurt å sjekke ut de beste og mest populære WordPress-temaene gjennom tidene.

Av hensyn til denne guiden bruker vi Astra Theme. Det er et populært og flerbruks WordPress-tema bygget for å opprette et hvilket som helst nettsted.

Astra-tema

Trinn 4: Eksporter ditt CMS-baserte nettsted

Det er så enkelt å eksportere et eksisterende eller kildeside fra et CMS. I administratordelen på nettstedet ditt vil det være et alternativ å eksportere XML-filen med komplett innhold, media og database. Du må lagre denne filen på datamaskinen din for overføringen.

Trinn 5: Importer ditt CMS-baserte nettsted til WordPress

For å importere et CMS-basert nettsted i WordPress, er det første du må gjøre å installere og aktivere WP All Import plugg inn. For mer informasjon, bør du sjekke guiden vår for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Når den er aktivert, må du besøke All import »Ny import i WordPress admin-området. Derfra klikker du på Last opp en fil knapp.

Last opp en fil

Det åpner en dialogboks der du må velge XML-filen du har eksportert. Klikk på Åpen -knappen for å fortsette.

Åpne XML-fil

Når du laster opp filen, ser du en fremdriftslinje som viser fremgangen til opplastingsprosessen.

Fremgang av filopplasting

Deretter må du klikke på Fortsett til trinn 2 knapp.

Fortsett trinn to

Det er flere elementer å importere i WordPress. Du bør velge et element og klikke på Fortsett til trinn 3 knapp.

Importer element

Nå må du dra og slippe tittelen og beskrivelsen i de respektive feltene fra høyre side av skjermen.

Legg til tittelbeskrivelse

Bla ned og klikk på Fortsett til trinn 4 knapp.

I neste trinn, må du klikke på Automatisk gjenkjenning for Unique Identifier-feltet. Det vil fylle feltet med riktig element automatisk.

Automatisk gjenkjenning

Bla ned til bunnen og klikk på Fortsette knapp.

Når du er klar, klikker du på Bekrefte & Kjør import knapp. Alle dataene fra XML-filen blir importert til WordPress.

Bekreft import

Du vil også se en suksessmelding etter at importen er fullført.

Trinn 6: Administrer viderekoblinger og permalink

Du må legge til viderekoblinger på nettstedet ditt for å bevare rangering av søkemotorer. Når en bruker besøker en gammel URL, omdirigeres den til den samme siden på det nye WordPress-nettstedet ditt.

Bare følg denne trinnvise guiden sette opp omdirigeringer i WordPress.

Det neste du trenger å gjøre er å administrere permalinks-strukturen. Gå til WordPress admin-området Innstillinger »Permalinks for å velge et URL-format.

Permalinks struktur

Du kan også opprette en tilpasset permalink-struktur hvis du vil.

Trinn 7: Ting å gjøre etter migrasjon

Etter en vellykket migrering til WordPress, er det neste du trenger å gjøre å utnytte det fulle potensialet til WordPress.

Det er tusenvis av gratis og premium WordPress-plugins tilgjengelig på markedet. Disse pluginene vil hjelpe deg med å øke funksjonaliteten til nettstedet ditt i løpet av noen få klikk. Det kan også være lurt å sjekke ut listen vår med must-have WordPress-plugins.

Ta en titt på noen av de mest populære programtilleggene du trenger å installere på WordPress-nettstedet ditt etter overføringen:

 • WPForms: Det er den mest nybegynner WordPress-kontaktskjema-plugin. Du kan bruke WPForms til å legge til et kontaktskjema, kartleggingsskjema, brukerregistreringsskjema og hvilken som helst type tilpasset skjema på nettstedet ditt.
 • MonsterInsights: Det er den mest populære Google Analytics-pluginen. Denne pluginen vil vise fullstendig innsikt og trafikkrapporter i WordPress-oversikten, slik at du kan forbedre nettstedet og øke trafikken.
 • OptinMonster: OptinMonster hjelper deg med å konvertere besøkende til abonnenter og kunder. Det er den kraftigste plugin som er generert for leadgenerering og konverteringsoptimalisering. Du kan også bruke deres Exit-Intent® teknologi for å vise tilbud og avtaler til de besøkende som forlater og be dem om å abonnere på e-postlisten din.
 • BackupBuddy: Denne plugin vil hjelpe deg med å opprettholde sikkerhetskopier av ditt WordPress-nettsted. Hvis noe går galt eller nettstedet ditt er hacket, kan du gjenopprette alt i løpet av få minutter ved å bruke BackupBuddy.
 • Sucuri: Snakker om malware og hacking, Sucuri er et populært WordPress-sikkerhetsplugin. Det sikrer nettstedet ditt fra alle slags ondsinnede aktiviteter og hackere.

Nettstedet ditt kan se bra ut og fungere problemfritt, men det anbefales å teste nettstedet i flere nettlesere for å se etter mulige feil. For mer informasjon, sjekk denne guiden på feilsøking av vanlige WordPress-feil.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du migrerer til WordPress fra hvilken som helst CMS. Det kan også være lurt å sjekke guiden vår om hvordan du overfører WordPress fra en lokal server til et live nettsted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map