Hvordan starte en podcast på riktig måte i 2020 (trinn for trinn)

hvordan lage en podcast med wordpress


Vil du publisere podcaster på ditt WordPress-nettsted? Podcast kan hjelpe deg med å nå ut til nye målgrupper. Du kan oppmuntre besøkende til å abonnere på seriene dine og regelmessig lytte til dem. På den måten kan du bygge et langvarig forhold til lytterne dine og muligens konvertere dem til potensielle kunder og kunder.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du starter en podcast i noen få raske og enkle trinn. Så la oss begynne.

Trinn 1: Lage en podcasting i WordPress: Komme i gang

Å ha en blogg ville være en ekstra fordel hvis du vil kjøre en vellykket podcast-serie. Blogging er mer enn bare et supplement til podcasten. Det er enda mer tilgjengelig enn podcaster i seg selv, spesielt hvis du transkriberer dem og publiserer på bloggen din. I tillegg kan blogging også gi deg et enormt løft på troverdigheten din.

Et viktig skritt mens du setter opp WordPress-bloggen din er å velge et domenenavn og en god vertsplattform.

Et domenenavn er adressen til bloggen din på internett, for eksempel Google.com eller IsItWP.com. Webhotell er der folk lagrer innholdet og filene til bloggene deres.

Vi anbefaler deg å velge BlueHost, en av de ledende webhotellleverandørene på markedet. Bluehost er også en offisielt anbefalt leverandør av webhotell av WordPress.org.

Når du ønsker å starte en ny blogg, kan de samlede kostnadene for domene og hosting virke som ganske mye.

Derfor har vi samarbeidet med Bluehost for å tilby brukerne våre et gratis domenenavn, gratis SSL og over 60% avslag på WordPress hosting.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive Bluehost-tilbudet »

Hvis du ikke har en blogg ennå, her er en guide for hvordan du starter en WordPress-blogg (trinn for trinn).

Trinn 2: Konfigurer en medievert for å opprette podcasts

Generelt er podcastene dine enorme mediefiler som må være vert på en pålitelig plattform. Så ditt neste trinn ville være å velge en god medievertningsplattform. Du lurer kanskje på hvorfor ville du trenge en egen vert for mediefilene dine og ikke bruke Bluehost til det.

Vel, det er fordi du ikke vil at nettstedet ditt skal bremse og ikke reagere på grunn av forbruket av en enorm mengde serverressurser. Media hosting-plattformer vil ta seg av det og sikre at nettstedet ditt alltid klarer raskere.

Blubrry hosting, podcast hosting

For å få best mulig resultat, kan du velge Blubrry, som er en podcast-spesifikk medievert. Blubrry tilbyr også en utmerket plugin kalt Blubrry PowerPress som forenkler prosessen med å håndtere og administrere podcastene dine fra WordPress.

Trinn 3: Velge riktig utstyr

Nå som du er klar med podcasthotellet ditt, er det på tide å velge riktig utstyr for podcastoppsettet. Det viktigste utstyret for podcastere er en mikrofon av god kvalitet.

Hvis du trenger en løsning på inngangsnivå, kan du kjøpe Samson CO1U (USB). Dette er bransjens første USB-studio-kondensatormikrofon, som hjelper deg med å spille inn podcaster av høy kvalitet ved å koble direkte til datamaskinen din via en USB-port.

Alternativt kan du bruke Heil PR-40 (XLR-tilkobling, ikke USB), som er det fagfolk bruker. For denne, må du også kjøpe en lydmikser.

Annet enn det trenger du –

 • Mikrofonarm
 • Støtdemper
 • Popfilter
 • Hodetelefoner

Hvis du vil kjøpe alt nødvendig utstyr som en bunt, kan du vurdere å kjøpe Rode Podcaster Booming Kit, som kommer med en Podcaster, PSA1 Arm og PSM1 støtdemping alt sammen pakket.

La oss nå sjekke ut neste trinn.

Trinn 4: Spille inn din første podcast

For å begynne å spille inn din første podcast-episode, trenger du en lydopptaksprogramvare. Audacity er en av de mest populære innspillingsprogramvarene du kan bruke.

Med Audacity kan du enkelt ta opp filene dine og redigere dem også. Når du har installert det, åpner du programvare »Fil» Start et nytt prosjekt. Det er det. Du kan nå klikke på Ta opp -knappen og begynn å spille inn podcasten din.

Innspilling med Audacity, podcasting med wordpress

Du kan redigere filen din og avgrense den for lytterne dine. Fjern vanskelige pauser, hoste, nysing eller noe du synes er unødvendig.

Du kan også legge til litt bakgrunnsmusikk hvis du vil. Gå til for å legge til bakgrunnsmusikk Fil »Import. Du kan deretter bla gjennom musikkfilene dine og legge til den du liker.

Siden Audacity er et verktøy med en omfattende liste over funksjoner, er det ikke mulig å dekke funksjonene i denne opplæringen. Du kan imidlertid gå gjennom dens wiki tutorials å ha en detaljert innsikt.

Etter innspilling er det neste du må gjøre å eksportere filen. Vanligvis blir podcast-filer eksportert i MP3-format. Ved å gjøre det, er filene sikret i overlegen kvalitet og i mindre filstørrelser. Navngi filen din og lagre den på datamaskinen din.

Trinn 5: Publisere podcasten din med WordPress

For å publisere podcasten din på WordPress-nettstedet ditt, må du først logge inn på adminområdet ditt. Det andre trinnet er å gå til Plugins »Legg til nytt» PowerPress Podcasting-plugin av Blubrry.

PowerPress er en gratis plugin som gjør publisering av podcaster på ditt WordPress-nettsted superenkelt. Når plugin-en er installert og aktivert, går du til din PowerPress dashbord »Innstillinger. Klikk nå på Konfigurer Blubrry-statistikk og hosting-tjenester knapp.

PowerPress-innstillinger, lage podcast med wordpress

Følgende vindu har du på skjermen. Her må du oppgi Blubrry hosting-kontoinformasjonen.

Koble Blubrry med wordpress

Hvis du bla lenger ned på siden, ser du flere alternativer. Fyll ut disse feltene. Plugin-enheten bruker informasjonen i podcastens RSS-strøm. Deretter vil denne informasjonen bli brukt av iTunes til å legge podcasten til katalogen deres.

Lagre endringene du nettopp har gjort. Nettstedet ditt er klart til å begynne å publisere podcastene dine nå.

Trinn 6: Legge til mediefiler til Podcast Hosting

Du er ikke klar til å publisere podcastene dine med mindre de innspilte filene dine blir lastet opp til medievertjenesten. For å laste opp filene dine, logg inn på din Blubrry hosting-konto »Podcaster-dashbord» Last opp nye mediefiler.

Du har nå muligheten til å laste opp nye medier. Klikk på den og begynn å laste opp filene du tidligere har lagret på datamaskinen din.

Trinn 7: Legge til din første podcast til WordPress

Det er nå på tide å legge podcasten til ditt WordPress-nettsted. Så gå til din WP dashbord »Innlegg» Legg til ny side. Legg til en fengende tittel og beskrivelse i podcasten din. Du må også lage en ny kategori for podcastene dine.

Nå bla nedover og finn alternativet Podcast Episode.

Last opp podcast mediefiler til wordpress

Du ser et alternativ som heter Media URL. Bruk ikonet ved siden av dette alternativet for å laste opp mediefilene du nettopp lastet opp i Blubrry-mediet. Hvis du bruker en annen hosting, kan du klikke URLen din i det tomme feltet. Nå treffer publisere knappen til høyre.

Det er det! Podcasten din er live nå.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å starte en podcast på WordPress-nettstedet ditt. Hvis du vil vite om flere WordPress Podcast-plugins, kan du lese innlegget vårt på 12 beste WordPress Podcast-plugins sammenlignet (gratis & Premium)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map