Hvordan starte en WordPress-blogg i 2020 [Komplett guide]

Slik starter du en blogg


Leter du etter å lage en blogg? Vi vet at tanken på å lansere en blogg kan være skummel, spesielt hvis du ikke er en teknisk kunnskapsrik person. Men, den gode nyheten er: å starte en blogg er mye enklere enn du tror, ​​uavhengig av ferdighetssettet ditt.

Bloggplattformer som WordPress gjør det superenkelt for alle å starte en blogg uten å vite en eneste kodelinje. Når du har satt opp bloggen, kan du opprette innhold i en postredigerer som ligner veldig på Microsoft Word. Du kan tilpasse design, utseende og følelse av bloggen din med et brukervennlig dra- og slipp-grensesnitt.

Å starte en blogg i 2020 er med andre ord MYE enklere enn å starte en for 10 år siden.

Så, du vil lage en blogg … men hvorfor lytte til oss?

I motsetning til andre wannabe-eksperter og falske profeter, forkynner vi bare det vi praktiserer.

Vi har bygget flere store blogger i karrieren vår, inkludert denne. Etter å ha hjulpet tusenvis av WordPress-brukere i gang med blogging, vet vi nøyaktig hva som trengs for å bygge en fantastisk blogg fra grunnen av.

Enten du er en absolutt nybegynner eller bare trenger en oppfriskning, i denne guiden, vil du finne alt du trenger for å få bloggen din i gang.

Vi har delt opp denne guiden i 12 forskjellige kapitler:

I denne trinn-for-trinn-guiden vil vi lede deg gjennom hvordan du starter en blogg fra grunnen av på under en time.

Hvis du heller vil kutte rett mot jakten og dykke ned i trinnvis teknisk opplæring, så gå for det.

Contents

Kapittel 1: Hvorfor starte en blogg?

kapittel 1 hvorfor starte en blogg

Blogging har kommet langt siden oppstarten. Opprinnelig ble det brukt av enkeltpersoner til å dele sine personlige tanker og meninger. Nå utnytter til og med bedrifter over hele verden blogger for å utvide rekkevidden og for å generere nye potensielle kunder.

Når det gjelder blogging, er det kritisk å ha et formål, eller du mister retningen og inspirasjonen når tiden går. Når du blogger med et formål, vil leserne dine koble seg til det fordi det formålet skinner gjennom i forfatterskapet ditt.

Her er noen av grunnene til at folk blogger:

Journal / personlig blogging

Noen mennesker blogger for å dokumentere alt de har foregått, slik at de kan følge med på fremdriften. Det hjelper deg å få kontakt med likesinnede i samfunnet og bygge langvarige forhold til dem.

Tjen penger på blogging

Mange mennesker starter en blogg med et enkelt mål: å tjene penger på nettet.

Bloggen din kan være din semi-passive inntektskilde, noe som betyr at du kan tjene penger selv når du ikke aktivt oppdaterer den. Noen av måtene du kan tjene penger på bloggen på er:

 • Reklame: Selg annonseplass på bloggen din og generer en jevn strøm av inntekter fra den.
 • Tilknyttet markedsføring: Henvis produkter til publikum og generer inntekter når de kjøper ved å bruke henvisningskoblingene.
 • Selg produkter: Lag et produkt som du vet at publikum vil elske og selge det på bloggen din.

Etabler deg selv som en myndighet

I denne overfylte digitale epoken kan blogging hjelpe deg med å demonstrere ekspertisen din og etablere deg som en autoritet. For å gjøre dette, må du følge med på trender i din nisje og konsekvent blogge om det.

Sørg for å tilby tips og anbefalinger til publikummet ditt regelmessig, slik at de vil innse at bloggen din er en god ressurs når det kommer til alt som er relatert til din nisje..

1.1. Velg riktig nisje for bloggen din

Når du starter en blogg, er det viktig å innse at blogging ikke alltid kommer til å være regnbuer og enhjørninger. Blogging er et maraton, ikke en sprint.

For å drive en blogg på lang sikt, må du være vedvarende. Og for å være vedvarende, må du vurdere noen forskjellige ting når du velger et emne til bloggen din:

 • Lidenskap: For vedvarende blogging, må du velge et tema du virkelig brenner for. Du kan ikke kontinuerlig skrive om et emne som ikke spennende deg.
 • Trafikkvolum: Bare fordi du elsker et emne, betyr ikke det alltid at det er det beste for å starte en blogg. Hvis ingen andre ønsker å lese en blogg om emnet du skal velge, må du vurdere emnet på nytt før du hopper inn.
 • Hensikt: Tenk på formålet med bloggen din når du bestemmer deg for et tema. Hvis du for eksempel vil tjene penger på reklame, men nisjen er for smal med lite trafikkvolum, kan det være lurt å utvide nisjen eller endre inntektsstrategien.

1.2. Lær konvensjonelle skriveleksjoner

Blogging er litt forskjellig fra konvensjonell skriving. Hvis du er en håpefull blogger, kan det hende du må avlære noen få ting du ble lært i engelskundervisningene dine.

Når du for eksempel blogger eller skriver for nettet, anbefales det å lage korte setninger og enda kortere avsnitt, slik at leserne raskt kan konsumere artikkelen din. Dette er hovedsakelig fordi folk har kortere oppmerksomhetsspenn på nettet.

En annen forskjell er at trykkredaksjoner ofte anbefaler forfattere å skrive i tredjeperson. Bloggerne forventes imidlertid å skrive med en førstepersons stemme. Ved å skrive med en førstepersonsstemme, snakker du direkte med leserne dine akkurat som du ville gjort med vennene dine.

Bortsett fra å snakke med leserne dine direkte, må du også optimalisere blogginnleggene dine for søkemotorer. Dette hjelper søkemotorer med å oppdage og indeksere nettstedet ditt, slik at du kan tiltrekke mer søkemotortrafikk, også kjent som organisk trafikk, til bloggen din.

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

Kapittel 2: Velge en bloggplattform

kapittel 2 velg en bloggplattform

Bloggplattformen du velger kan lage eller ødelegge bloggen din.

Ikke alle bloggplattformer er skapt like. Det er lett å bli overveldet med alle de forskjellige bloggplattformene som er tilgjengelige. Så før du hopper inn, er det verdt å ta et øyeblikk å undersøke noen få forskjellige faktorer:

 • Bloggformålet ditt: Når du velger en plattform, er det viktig at du sjekker om den stemmer overens med bloggmålene dine.
 • Usability: Det er klart at du må velge en plattform som er enkel å bruke. Med en intuitiv plattform kan du enkelt få ting gjort med minimal læringskurve.
 • inntjenings: Kontroller om bloggplattformen du velger, kan du tjene penger på bloggen din med annonser. Noen plattformer, som gratis WordPress.com, lar deg for eksempel ikke tjene penger på bloggen din. Det betyr at en slik plattform ikke passer godt for deg hvis målet ditt er å tjene penger på blogging.

2.1. Beste blogging plattformer showdown

Nå som du vet hvilke faktorer du må ta hensyn til, la oss se på noen av de beste bloggplattformene som finnes.

WordPress.org

wordpress.org

Uten tvil er WordPress den mest populære bloggplattformen der ute. Opprinnelig ble WordPress startet som en bloggplattform, men det er nå forvandlet til et fullverdig innholdsstyringssystem.

Med WordPress kan du bygge alle slags nettsteder du kan forestille deg, for eksempel en e-handelsbutikk, forum, nisjenettverk, osv..

Vi anbefaler på det sterkeste at du begynner med WordPress fordi det gir deg full kontroll over bloggen din. Ta også en titt på artikkelen vår om de beste WordPress-bøkene, inkludert bøkene om å lage en webside eller blogg med WordPress.

Priser: For å bygge en blogg, må du kjøpe et domenenavn og en webhotellkonto. Et domenenavn koster rundt $ 14.99 per år og webhotell koster rundt $ 7.99 per måned. Vi har jobbet en avtale med Bluehost for IsItWP-brukere, så du trenger bare å betale $ 2.65 per måned.

Det betyr 60% avslag på WordPress hosting og et gratis domenenavn.

Wix

wix logo

Wix er en gratis plattform for bygging av nettsteder som også lar deg lage en helt ny blogg fra grunnen av. For å opprette en blogg med Wix, må du integrere Blogg-appen på Wix-nettstedet. Den gratis Wix-planen lar deg bruke 500 MB lagring og 1 GB båndbredde.

For å fjerne Wix-merkevarebygging og forbedre de innebygde funksjonene, kan du kjøpe en premium-plan, som starter på $ 17 per måned.

WordPress.com

wordpress.com bloggplattform

WordPress.com er en gratis bloggplattform som administreres av samme folk som WordPress.org. Med WordPress.com kan du opprette en gratis blogg, uten å kjøpe et domenenavn. Du kan oppgradere abonnementet ditt for forbedrede funksjoner, for eksempel et tilpasset domene, inntektsgenerering, ekstra lagring osv.

Sørg for å sjekke forskjellene mellom WordPress.com og WordPress.org.

Priser: Du kan starte en grunnleggende blogg gratis. For $ 48 per år kan du koble til et tilpasset domenenavn og fjerne WordPress.com-annonser. For å tjene penger på bloggen din, må du få Premium-planen for $ 96 per år.

Blogger

Blogger.com bloggplattform

Blogger er en gratis bloggplattform av Google. Blogger lar deg starte en blogg og tjene penger på annonser uten å bruke en krone. Selv om det kommer med alle funksjonene du trenger for å drive en blogg, kan du ikke legge til forbedrede funksjoner som en e-handel butikk.

Priser: Blogger er en 100% gratis bloggplattform.

2.2. Hvorfor anbefaler vi WordPress.org å opprette en blogg?

Vi anbefaler å bruke WordPress.org-plattformen som er vert for alle, fordi det er en virkelig overlegen bloggplattform. Vi bruker det på alle våre nettsteder, inkludert denne!

wordpress

Den viktigste forskjellen mellom WordPress og andre alternativer er at det gir deg full frihet og kontroll over nettstedet ditt. Du kan tilpasse utseendet og følelsen etter behov. Du kan tjene penger på nettstedet ditt du vil. Du kan til og med legge til en nettbutikk i bloggen din.

Sist, men ikke minst, er det ingen som kan slette bloggen din bare fordi du ikke fulgte deres vilkår for bruk. Se denne guiden for å se den komplette listen over forskjeller mellom WordPress.com vs WordPress.org.

Sjekk også ut denne artikkelen om å flytte en blogg fra blogger til WordPress.

Nå som vi har valgt plattformen, la oss se på hva trenger du for å starte en WordPress-blogg.

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 1 – Hvorfor starte en blogg?

Kapittel 3: Opprette en blogg – Teknisk guide (trinn for trinn)

kapittel 3 starte en bloggteknisk guide

Å starte en blogg er ikke rakettvitenskap. Med riktig sett med verktøy er det enkelt å få bloggen din i gang.

Uansett hva slags blogg du ser etter å opprette, må du ha noen få ting i hånden, for eksempel et domenenavn, en bloggplattform og webhotell.

Etter å ha konfigurert bloggen, må du tilpasse utseendet, legge til viktige funksjoner og mer.

I dette kapitlet forklarer vi:

 • Hvordan velge et domenenavn
 • Hvordan sette opp domenenavn og webhotell
 • Slik installerer du WordPress på verten
 • Slik installerer du et WordPress-tema for å tilpasse bloggens utseende
 • Hvordan installere en WordPress-plugin for å legge til funksjonaliteter

3.1. Hvordan velge et domenenavn

Det er enkelt og billig å registrere et domenenavn, men det er viktig å velge riktig domenenavn for nettstedet ditt som er enkelt å skrive og huske.

Domenenavnet ditt er bloggen din adresse på internett, for eksempel Google.com eller IsItWP.com. Det er hva kundene dine skriver inn i nettleserne deres for å få tilgang til nettstedet ditt. Et domenenavn koster normalt rundt $ 14.99 per år.

La oss se på noen få forskjellige tilnærminger du kan følge for å velge et domenenavn for bloggen din.

Gå til et merkbart domenenavn

Borte er de dagene du kan øke bloggens søkerangeringer med et nøkkelord fylt domenenavn. Selv om det å ha et nøkkelord i domenenavnet ditt fortsatt kan ha en positiv innvirkning, kan det å fylle med nøkkelord ha negativ innvirkning på SEO-innsatsen din.

Når du velger et domenenavn, anbefales det å oppgi merkevarenavnet domenenavn, som ProBlogger.com eller OptinMonster.com, over et nøkkelordfylt navn, for eksempel copywritingtweaks.com eller killercopywriting.com.

Ikke bare er de lettere å huske, men det hjelper deg å få positiv SEO-påvirkning på lang sikt.

Velg riktig domeneforlengelse

.com-domener er så populære at det er mer sannsynlig at folk skriver inn [yourblog] .com i nettleseren sin for å besøke nettstedet ditt. Faktisk, hvis du velger en annen utvidelse, kan det være lurt å gjøre ekstra arbeid for å få folk til å huske det.

Vi anbefaler selvfølgelig alltid å velge et .com-domenenavn for bloggen din. Hvis .com imidlertid ikke er tilgjengelig, kan du gå for .net eller .org.

Bruk en domenenavnegenerator

Domain Name Generator av IsItWP

Å velge et perfekt domenenavn for bloggen din kan være skremmende fordi det er veldig sannsynlig at ditt første domenenavn allerede er tatt. Det betyr at du trenger å brainstorme ideer om domenenavn og se etter tilgjengeligheten én etter én.

En domenenavngenerator hjelper deg å spare tid ved automatisk å generere mange ideer om domenenavn ved å taste inn ett eller to nøkkelord.

Du kan velge IsItWPs domenenavngenerator for å finne det perfekte domenenavnet.

3.2. Hvordan sette opp domenenavn og webhotell

Nå som du har funnet et domenenavn, er det neste du trenger å gjøre å registrere det og sette opp webhotell.

Hvis du er ny på webområdet, er definisjonen av et domenenavn og WordPress webhotell nedenfor.

Domenenavn: Domenenavnet ditt er bloggen din adresse på internett, for eksempel Google.com eller IsItWP.com. Det er hva kundene dine skriver inn i nettleserne deres for å få tilgang til nettstedet ditt. Et domenenavn koster normalt rundt $ 14,99 per år, men vi viser deg hvordan du får et gratis senere i denne artikkelen.

Webhotell: Din webhotellkonto er der bloggens innhold og filer er lagret. Tenk på det som nettstedet ditt hus. Når en besøkende prøver å få tilgang til bloggen din ved å skrive inn webadressen din (domenenavn), blir de ledet til nettstedfilene som er lagret på webhotellserveren. Webhotell koster vanligvis $ 7,99 per måned.

Ta også en titt på disse beste blogghotellfirmaene for referanse.

Når du først begynner bloggen din, kan de samlede kostnadene for et domenenavn og hosting virke som ganske mye.

Derfor har vi samarbeidet med Bluehost for å tilby brukerne våre et gratis domenenavn, gratis SSL og over 60% avslag på WordPress hosting.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive Bluehost-tilbudet »

Bluehost er et av de største hosting-selskapene i verden. De har vært involvert i WordPress-samfunnet siden 2005, og de er en offisiell anbefalt vertsleverandør av WordPress.org.

Merk: Vi tror på full åpenhet. Hvis du kjøper hosting ved å bruke vår henvisningslink, vil vi få en liten provisjon uten ekstra kostnad for deg. Du vil faktisk få rabatt på hosting + et gratis domene + gratis SSL. Vi kan få en provisjon fra omtrent ethvert vertsfirma, men vi anbefaler bare produkter som vi virkelig tror vil gi verdi for leserne våre.

For å starte WordPress-bloggen din, gå over til Bluehosts nettsted og klikk på Kom i gang nå knapp.

opprette en blogg på bluehost

På neste side blir du bedt om å velge en plan. Siden du nettopp kommer i gang, kan du velge den grunnleggende planen som også inkluderer et gratis domene og gratis SSL-sertifikat. Du kan alltid oppgradere kontoen din etter hvert som nettstedet ditt vokser.

Velg en bluehost-plan for å starte en blogg

Du kan nå enten velge et eksisterende domene du har eller kjøpe et nytt domene gratis. Vi anbefaler å få et nytt domene siden det er gratis.

bluehost domenekjøp

Du blir nå bedt om å oppgi kontoinformasjonen din. For enkel registrering kan du logge på Google med bare et par klikk.

oppretting av bluehost-konto

Etter å ha lagt inn detaljene dine, blar du nedover til siden du finner pakkeinformasjonsboksen. Du kan velge grunnleggende plan i 12 måneder, 24 måneder eller 36 måneder. Du vil også se at noen få tillegg er forhåndsvalgt som øker totalprisen. Du kan fjerne merkingen av disse tilleggene fordi du ikke trenger dem med en gang. Du kan alltid legge dem til senere, om nødvendig.

Merk: Hvis du velger 36 måneders plan, får du den beste verdien for pengene!

Bluehost-pakkeinformasjon

Når du har konfigurert planen din, blar du videre nedover på siden for å legge inn betalingsinformasjonen. Du må være enig i vilkårene for bruk og deretter klikke på Send.

Det er det!

Du har tegnet en hostingplan. Du blir bedt om å opprette et passord for kontoen din. Etter det vil du motta en e-post med informasjon om hvordan du logger på kontrollpanelet for webhotell (cPanel) der du kan administrere alt fra hostingfiler til e-post og support.

3.3. Slik installerer du WordPress på webverten

Med Bluehost trenger du ikke å gå gjennom en egen WordPress-installasjonsprosess fordi Bluehost nå gjør det som standard. Alt du trenger å gjøre er å velge WordPress-temaet ditt, deretter angi navn og tagline for bloggen din, så er du klar til å komme i gang med WordPress.

Etter å ha abonnert på hostingplanen din, vil du nå bli bedt om å velge et WordPress-tema. Du kan velge omtrent hva som helst i løpet av dette trinnet fordi du alltid kan endre temaet senere (vi viser deg hvordan du gjør dette i et senere trinn i denne opplæringen). Den viktigste delen er å begynne å bygge bloggen din, så gå videre og velg ethvert tema som fanger blikket ditt bare for å få deg til å rulle.

velg et tema

Du blir deretter bedt om å velge navn og tagline for bloggen din.

opprette en ny wordpress-blogg

Etter å ha spesifisert detaljene, klikk neste. Bluehost vil nå automatisk installere WordPress for deg. Når det er gjort, vil det vise deg en skjerm som denne:

Wordpress installasjon vellykket

Du kan logge inn på nettstedet ditt ved å legge ved wp-admin til nettadressen din. Slik ser WordPress-påloggingsadressen din ut:

http://example.com/wp-admin

Du kan nå logge deg på WordPress-bloggen din med legitimasjonsbeskrivelsen som er sendt til din e-postadresse.

wordpress innlogging

3.4. Slik installerer du et WordPress-tema

Nå som du har logget deg på WordPress, er det enkelt å endre det visuelle utseendet til bloggen din. Alt du trenger å gjøre er å finne riktig WordPress-tema og installere det på WordPress-bloggen din.

Standard WordPress-temaet er bra, men hvis du vil ha et annet utseende for nettstedet ditt, kan du finne et alternativt tema fra den offisielle temakatalogen og installere det på nettstedet ditt.

Men før du velger et tilfeldig gratis tema for bloggen din, kan du ta en titt på listen over de beste WordPress-temaene og bestemme hvilket som vil være det beste valget.

Hvis du velger et premiumtema, må det lastes ned fra temaleverandørens nettsted og lastes opp til WordPress.

Hvis du bestemmer deg for å gå med et gratis WordPress-tema fra det offisielle temaregisteret, kan du søke og installere det direkte fra WordPress-instrumentbordet uten å måtte laste det ned til datamaskinen din.

For å installere et gratis tema, naviger til Utseende »Temaer i WordPress-oversikten. Klikk deretter på Legg til nytt tema eske.

legg til nytt tema

Du vil se noen funksjoner i ditt dashbord. Før du installerer et tema, kan du forhåndsvise det ved å klikke på miniatyrbildene som vises.

Du kan også filtrere temaer basert på oppsett, funksjoner og blogg-nisjer ved å klikke på Funksjonsfilter knapp.

temafunksjonsfilter

Skriv inn temanavnet i søkefeltet i høyre hjørne. Når du har funnet riktig tema, holder du musepekeren på bildet og klikker deretter på Installere knapp. Deretter må du klikke Aktiver for å endre bloggens utseende.

temainstallasjon

3.5. Slik installerer du et WordPress-plugin

Nå som du har installert et WordPress-tema, vil du sannsynligvis vite hvordan du kan forbedre bloggen din ved å legge til funksjoner som et kontaktskjema, fotogalleri, osv..

Med WordPress kan du finne tusenvis av gratis plugins (apper) som lar deg enkelt legge til flere funksjoner i bloggen din uten å måtte berøre en eneste kodelinje. Akkurat som WordPress-temaer, kan du enkelt finne og installere gratis plugins fra WordPress plugin repository i WordPress-dashbordet.

Alt du trenger å gjøre er å besøke Plugins »Legg til nytt side og bruk søkefeltet i høyre hjørne for å finne en plugin. Når du har funnet pluginen du leter etter, klikker du på Installere nå -knappen, og klikk deretter Aktiver.

installer en plugin

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 2 – Velge en bloggplattform

Kapittel 4: Konfigurere WordPress-blogginnstillingene

kapittel 4 konfigurere blogginnstillinger

Nå har du hatt ditt grunnleggende bloggoppsett.

Du vet allerede hvordan du endrer et WordPress-tema og installerer plugins. Så langt så bra.

Før du hopper inn og begynner å publisere artikler på bloggen, må du endre noen standard blogginnstillinger og tilpasse dem til dine preferanser. La oss ta en titt…

4.1. Velg Permalink-strukturen din

I WordPress er permalink nettadressen / URLen til innholdet du publiserer på nettstedet ditt. Det er hva folk går inn i nettleserens adressefelt for å besøke websidene på nettstedet ditt.

Feil valg av permalink kan skade søkemotortrafikken og henvisningstrafikken, så det er viktig at du velger det riktige når du setter opp nettstedet ditt.

Standard permalink-struktur kjent som Vanlig inneholder noen tilfeldige tall i nettadressen din, som ikke forteller noe om innholdet ditt, så stort sett noe annet valg er bedre. Velg den som best passer dine behov.

Gå til for å velge riktig permalinkstruktur Innstillinger »Permalinks i WordPress-oversikten.

Wordpress permalink innstillinger

Hvis du ikke har noen preferanser, kan du ganske enkelt velge Innleggsnavn alternativet fra listen.

4.2. Velg søkemotorsynlighet

WordPress kommer med et alternativ som lar deg enkelt forhindre søkemotorer fra å indeksere nettstedet ditt med et enkelt klikk. For ikke å nevne, du bør aldri sjekke dette alternativet hvis du driver med et annonsert nettsted eller en blogg.

synlighet i søkemotoren

Nedenfor er noen få brukstilfeller når du ønsker å avskrekke søkemotorer fra å indeksere nettstedet ditt.

 • Privat innhold: Det er ikke sikkert du ønsker å indeksere det private innholdet ditt bak en betalingsmur som et medlemskapsside, som er opprettet spesielt for medlemmene dine.
 • Test / utvikling / demoside: For å unngå duplikatinnhold for produksjonsnettstedet ditt, kan det være lurt å avindeksere utviklingsnettstedet ditt fra søkemotoren.
 • Dynamisk innhold: På samme måte kan det være lurt å hindre søkemotoren fra å indeksere nettstedet ditt hvis du lager dynamisk innhold som oppdateres for ofte.

4.3. Konfigurer WordPress Customizer

Vil du oppdatere temainnstillingene dine umiddelbart mens du forhåndsviser nettstedets utseende?

Det er nå mulig med WordPress Customizer. WordPress Customizer lar deg forhåndsvise hvordan innholdet på nettstedet ditt vil se ut med et annet tema, med forskjellige temainnstillinger og mer.

Du kan for eksempel angi nettstedtittel, tagline og Favicon enkelt.

Alt du trenger å gjøre er å navigere til for å endre innstillingene Utseende »Tilpass.

Wordpress Customizer

4.4. Lag en navigasjonsmeny

Navigasjonsmenyen gir en rask kobling til noen av de viktigste sidene på nettstedet. I WordPress er navigasjonsmenyen en temafunksjon.

Dets utseende og skjerm styres av ditt WordPress-tema. Når du har laget noen viktige sider, kan du gå videre og sette opp en navigasjonsmeny.

Gå til for å legge til, redigere eller administrere navigasjonsmenyen Utseende »Menyer. Klikk deretter lag en ny meny.

opprett meny i WordPress

Du blir nå bedt om å spesifisere Menynavn.

Som du kan se på skjermdumpen, støtter vårt tema to forskjellige menylokasjoner: Toppmeny og Sosiale koblingsmeny. Husk at menyplasseringer og navnene deres varierer fra tema til tema.

Velg deretter sidene du vil legge til i menyen, og klikk deretter Legg til i menyen.

posisjonsmenystruktur

Du kan plassere menyen med dra og slipp. Du kan deretter velge menyposisjon og klikke på Lagre meny knapp.

4.5. Konfigurer sidefelt / bunntekst-widgeter

WordPress-widgeter er enkle bevegelige elementer som lar deg enkelt tilpasse nettstedet ditt. Du kan bruke widgeter til å gjøre en rekke ting, for eksempel å vise nylige innlegg, populære kommentarer, påmeldingsboks for e-post osv.

Du kan legge til widgeter til de widget-klare områdene på nettstedet ditt. Vanligvis betyr dette bloggens sidefelt, men mange temaer støtter å legge til widgeter til bunntekst, så vel som andre seksjoner på hjemmesiden.

Følg trinnene nedenfor for å legge til widgets i widget-klare områdene, for eksempel sidefelt og bunntekst.

Navigere til Utseende »Widgets.

wordpress widgets

I panelet til venstre kan du finne en liste over tilgjengelige widgeter. Du kan finne noen forskjellige bokser på høyre side, som er widget-klare områder som støttes av ditt tema.

I vårt eksempel støtter widgeten vår 3 forskjellige widget-klare områder: sidefelt, bunntekst 1 og bunntekst 2.

For å legge til en widget, er alt du trenger å gjøre å dra den til hvilket som helst widget-klart område.

4.6. Bestem deg for å godta kommentarer

Kommentarer er livsnerven i enhver blogg eller online publikasjon. Blogger er ikke monologer. De er laget for å ha en 2-veis samtale med leserne dine gjennom kommentarer.

Med bloggkommentarer kan du oppmuntre leserne til å engasjere seg med deg og andre lesere. Men du må alltid moderere kommentarene dine før den går i live. På den måten kan du sikre at bare legitime kommentarer blir publisert.

Som standard tillater WordPress brukere å kommentere bloggen din. Hvis du ikke vil godta kommentarer, kan du gå til Innstillinger »Diskusjon, og fjern merket i ruten ved siden av Tillat folk å kommentere nye artikler.

Tillat kommentarer

4.7. Bestem deg for Tillat pingbacks / trackbacks

Som kommentarer tillater WordPress som standard pingbacks og trackbacks. Pingbacks og trackbacks lar andre blogger varsle deg når de lenker til deg.

Siden de fleste pingbacks og trackbacks er spam, er det i din beste interesse å deaktivere dem på nettstedet ditt. For å gjøre dette, kan du fjerne merket i ruten, Tillat koblingsvarsler fra andre blogger ved å gå til Innstillinger »Diskusjoner.

4.8 Angi ønsket tidssone

Standard tidssone for WordPress er UTC +0. Etter å ha installert WordPress på nettstedet ditt, kan det være lurt å endre tidssonen til dine preferanser. Dette gjør det enkelt for deg å planlegge innleggene dine på forhånd.

Gå til for å endre tidssonen Innstillinger »Generelt og velg enten en by- eller UTC-tidssoneforskyvning.

tidssone

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 3 – Opprette en blogg – Teknisk guide (trinn for trinn)

Kapittel 5: Viktige plugins & Veiledninger for WordPress-bloggen din

kapittel 5 viktige plugins og opplæringsprogrammer

Å ha riktig sett med plugins i verktøykassen er nødvendig for å utvide kjernefunksjonene i WordPress-bloggen din.

Hver blogg er unik når det gjelder publikum, innhold, design og funksjoner. Imidlertid er det noen vanlige plugins som nesten hver blogg vil måtte installere. Siden det er ganske enkelt å bli overveldet med alle de forskjellige pluginene som er tilgjengelige for WordPress som gjør nesten det samme, har vi valgt ut de beste nedenfor.

Vi bruker disse programtilleggene på våre egne nettsteder og anbefaler at brukerne våre installerer dem også. For enkelhets skyld, sammen med plugins-navnet, har vi også forklart bruken av dem og gitt lenker til pro- og gratisversjonene.

 • Bygg kontaktskjemaer med WPFormsPro | Gratis
 • Koble nettstedet ditt med Google Analytics ved å bruke MonsterInsightsPro | Gratis
 • Forbedre SEO med Yoast SEOPro | Gratis
 • Legg til et ekstra lag med sikkerhet med Sucuri
 • Gjør en vanlig sikkerhetskopi med Updraft Plus – Pro | Gratis
 • Forbedre WordPress-ytelsen med W3 Total Cache
 • Forhindre spam-kommentarer med Akismet – Pro | Gratis
 • Vokse abonnenter og salg med OptinMonster

Siden en detaljert forklaring om ALLE plugins ville være overveldende, forklarer vi hvordan du bare legger til 3 av de mest viktige funksjonene til bloggen din ved å bruke pluginsene som er oppført ovenfor..

 1. Slik legger du til et kontaktskjema med WPForms
 2. Slik kobler du bloggen din til Google Analytics med MonsterInsights
 3. Slik forbedrer du SEO med Yoast SEO

5.1. Hvordan legge til et kontaktskjema med WPForms

Uansett bloggens emne, er det nødvendig å inkludere et kontaktskjema på bloggen din. Å legge til et kontaktskjema til bloggen din gjør det enkelt for de besøkende å kontakte deg.

WPForms er det beste kontaktskjema-plugin for WordPress nybegynnere. Den lar deg opprette et kontaktskjema med en dra og slipp-byggherre og lar deg enkelt publisere det hvor som helst på nettstedet ditt.

Noen flere fordeler med å bruke WPForms er:

 • Lag alle typer online-skjemaer uten problemer, for eksempel kontaktskjemaer, donasjonsskjemaer, registreringsskjemaer, påmeldingsskjemaer og mer…
 • Alle skjemaer du oppretter med WPForms, vil være 100% responsive, noe som betyr at det fungerer på mobil, nettbrett og stasjonære maskiner.
 • Integrer skjemaet sømløst med dine favorittverktøy for markedsføring via e-post eller tredjeparts webapper.
 • Og mer…

Les hele WPForms-gjennomgangen.

Hvis du vil opprette et skjema på bloggen din, må du først installere WPForms ved å navigere til Plugins »Legg til nytt. Søk etter WPForms-pluginen, og klikk når den vises Installere nå, og så Aktiver.

installer wpforms

Du blir så henvist til den vakre velkomstsiden til WPForms. Du kan enten klikke på Lag ditt første skjema knappen eller klikk WPForms »Legg til nytt å lage din første form.

lag din første form

Deretter blir du bedt om å velge en mal. Du kan velge en av de forhåndsinnlagte malene eller starte med et blankt skjema. Hvis du vil, kan du gi et eget navn til det første kontaktskjemaet.

Velg en formmal

WPForms gjør det enkelt å lage et skjema med dra og slipp. Klikk på de aktuelle skjemafeltene i venstre panel for å legge dem til skjemaet. Du kan også enkelt ordne dem og til og med fjerne enkelt unødvendige felt. Etter å ha gjort de nødvendige endringene, klikker du på Lagre.

lage en enkel form

Gå deretter til oversikten og klikk på WPForms »Alle former. Nå ser du alle skjemaene du har opprettet. Bare ved siden av skjemanavnet ditt vil du se kortkoden til skjemaet. Kopier denne kortkoden.

WPForms

Gå nå til innlegget eller siden der du vil legge til skjemaet, og klikk på ‘+’ skilt øverst til venstre på Gutenberg-redaktøren din.

Bruke søkefeltet se etter kort kode. Velg den når den blir funnet. Følgende vil du ha på skjermen.

Lim nå inn koden som du kopierte tidligere, og lim den inn i det gitte feltet og trykk på publisere knappen til høyre.

Det er det! Du har publisert et kontaktskjema.

Vil du opprette et kontaktskjema på den enkle måten? Deretter, komme i gang med WPForms i dag.

Vil du starte med gratisversjonen i stedet? Prøve WPForms Lite.

5.2. Slik kobler du bloggen din til Google Analytics med MonsterInsights

Hvis du vil øke bloggtrafikken din, må du forstå hvordan folk finner bloggen din og hva de gjør når de er på bloggen..

Den enkleste måten å spore brukerinteraksjon på nettstedet ditt er å bruke Google Analytics. Google Analytics er den beste sporingsløsningen for nettsteder, og den er gratis å bruke.

MonsterInsights-pluginen gjør det enkelt for deg å sette opp Google Analytics på WordPress-bloggen din. I tillegg tillater det deg å utnytte det fulle potensialet i Google Analytics-sporing, som sporing av nedlastinger av filer, annonsesporing, sporing av skjemainnleveringer, sporing av e-handelstransaksjoner, etc. uten å måtte berøre en eneste kodelinje.

Les hele MonsterInsights-anmeldelsen.

Gå til til å konfigurere Google Analytics på bloggen din Plugins »Legg til nytt. Søk etter MonsterInsights, og klikk på når plugin-programmet vises Installere nå og så, activate.

installer monsterinsights

Gå over til Innsikt »Innstillinger for å autentisere bloggen din med Google Analytics. Klikk Autentiser med Google-kontoen din.

klikk autentiser med Google-kontoen din

Velg Google-kontoen din på neste skjermbilde.

Velg en Google-konto for analyse

La deretter MonsterInsights administrere kontoen din.

la monsterinsights å administrere analyser

Til slutt velger du riktig nettstedsprofil for bloggen din og klikker på Fullstendig godkjenning.

godkjenne monsterinsights

Etter autentisering kan du enkelt finne ut hvordan det går med nettstedet ditt ved å besøke Innsikt »Rapporter.

wordpress google analytics med monsterinsights

Kom i gang med MonsterInsights i dag for enkelt å sette opp Google Analytics på nettstedet ditt.

Vil du starte med gratisversjonen i stedet? Prøve MonsterInsights Lite.

5.3. Slik forbedrer du SEO med Yoast SEO

Vil du tiltrekke et målrettet publikum til bloggen din? Den beste måten å tiltrekke målrettede besøkende er å drive mer søkemotortrafikk, også kjent som organisk trafikk, ved å forbedre nettstedets SEO.

I følge OptinMonster er SEO praksis å øke nettstedstrafikken din ved å få websidene dine til å rangere høyere i resultatene fra søkemotoren. Besøkende som ankommer nettstedet ditt via søkemotorer blir referert til som organisk trafikk.

SEO kan bli teknisk og komplisert, men takket være gratis SEO-plugins og WordPress SEO-guider har det blitt ganske enkelt, selv for nybegynnere.

Selv om du kan finne mange forskjellige SEO-plugins der ute, bruker og anbefaler vi Yoast SEO. Det er den mest populære SEO-plugin på markedet.

Med Yoast SEO kan du enkelt legge til metakoder og titler i WordPress-blogginnlegg / -sider. Det tvinger deg også til å velge et fokusnøkkelord for blogginnlegg og sider for å sikre at du bruker nøkkelordet på riktig måte på den siden.

Gå til WordPress-oversikten Plugins »Legg til nytt. Søk etter Yoast i søkefeltet som du kan finne øverst til høyre. Yoast SEO-pluginen vil vises på siden din. Klikk Installere og så Aktiver.

yoast seo installere

I WordPress-oversikten kan du nå finne SEO-menyen i oppgavelinjen til venstre. Bare klikk på den. Hvis plugin-en oppdager noen SEO-feil, kan du fikse dem ved å følge forslagene som følger med.

Å konfigurere Yoast SEO er enkelt å bruke konfigurasjonsveiviseren. Bare klikk på konfigurasjonsveiviseren å komme i gang.

yoast seo konfigurasjonsveiviser

I det første trinnet blir du spurt om du vil konfigurere Yoast SEO selv eller ansette en ekspert som skal gjøre det for deg. Å velge KONFIGURERE YOAST SEO å gjøre det selv.

konfigurer yoast seo

I neste trinn blir du spurt om nettstedet ditt er klart til å indekseres. Du kan velge alternativ A. Klikk deretter på neste.

yoast seo indeksering

Du må velge nettstedstype i neste trinn. For deg er det bloggen. Klikk deretter neste.

yoast seo nettstedstype

For Googles kunnskapsgrafikkort blir du spurt om bloggen drives av en person eller merkevare. Hvis Person er valgt, må du angi navnet på personen. Hvis firmaet er valgt, må du legge til logoen også. Klikk deretter neste.

yoast seo selskap eller person

Du kan nå oppgi nettadressen til sosiale medier i det aktuelle feltet. Klikk deretter neste.

yoast seo sosiale profiler

I synlighetstrinnet for søkemotorer trenger du ikke endre standardinnstillingene fordi de er konfigurert til å indeksere innleggene og sidene dine. Bare klikk neste.

yoast seo synlige søkemotorer

Forfatterarkiver kan lage dupliserte innholdsproblemer for søkemotorer. For å forhindre det, kan du deaktivere det hvis bloggen din ikke har flere forfattere.

yoast seo flere forfattere

Deretter blir du bedt om å koble nettstedet til Google Search Console, som er et gratis verktøy som gir deg detaljert innsikt i hvordan blogginnholdet ditt oppfattes av Google.

yoast seo google søkekonsoll

Deretter kan du sette opp en tittel for bloggen din, og deretter klikke neste.

innstillinger for seo tittel

Du kan nå avslutte konfigurasjonsveiviseren fordi de andre trinnene ble opprettet for salgsfremmende formål, for eksempel å registrere deg for Yoasts nyhetsbrev.

Kom i gang med Yoast SEO i dag for å forbedre bloggens SEO.

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 4 – Konfigurere blogginnstillingene

Kapittel 6: Arbeide med WordPress Editor for å lage en blogg

kapittel 6 arbeider med wp-redaktører

WordPress skryter av å være den beste publiseringsplattformen som eksisterer, med tanke på popularitet og fleksibilitet. Med en enorm markedsandel på 60%, slår WordPress selvfølgelig buksene av all konkurransen.

Imidlertid er den viktigste ulempen at innlegg og side-redigerere ikke er like slanke som andre bloggplattformer. Den arv WordPress-redaktøren, som nå er kjent som Classic Editor, har et tekstprosessor-stilgrensesnitt. Den lar brukere legge inn tekst i enten tekst- eller visuell modus. Siden det hadde vært en del av WordPress i over et tiår, er eksisterende brukere vant til dette grensesnittet.

Imidlertid er redaktører av andre publiseringsplattformer, for eksempel Medium eller Ghost, mer intuitive enn WordPress.

I slekt: Hvordan migrere fra medium til WordPress (ingen driftsstans!)

For å gjøre å legge rik innhold til WordPress enklere og morsomt, med 5.0-utgivelsen, leveres WordPress med en helt ny redaktør, kjent som Gutenberg.

I dette kapittelet, la oss se på forskjellene mellom Gutenberg og Classic Editor.

6.1. Skriveinnhold – Classic Editor vs. Gutenberg

Som standard leveres WordPress med Gutenberg editor, som lar deg øyeblikkelig forhåndsvise artikkelen din rett i redaktøren. Classic Editor derimot lar brukere legge inn tekst i enten tekst- eller visuell modus.

klassisk redaktør

Med Classic Editor kan brukere ikke forhåndsvise den ferdige siden med en gang de skriver innholdet. Å redigere og flytte forskjellige elementer kan også være et problem. Brukere må bytte frem og tilbake mellom tekst- og visuell modus. De kan også skape problemer med avstand og størrelse. Det er her Gutenberg-redaktøren kommer inn.

Gutenberg-redaktøren lar deg se hvordan en ferdig side ser ut mens du er i redaktøren. På den måten kan du justere størrelse og avstand i sanntid uten å måtte bytte til forhåndsvisningspanelet. Hele redigeringsopplevelsen er bygget opp for medierikt innhold.

gutenberg redaktør

Gutenberg skiller alle elementene på innholdet ditt i individuelle enheter som kalles blokker. I motsetning til Classic Editor, hjelper Blocks in Gutenberg deg med å tilpasse stilen og utseendet til multimediainnholdet uten å måtte bruke tilpasset kode..

6.2. Bestemmer deg for å velge en sidebygger

Uten tvil er Gutenberg bygget for å gi enestående skrive- og redigeringsopplevelse på WordPress. Målet er å gjøre det å legge rik innhold til WordPress enklere og morsomt. Imidlertid betyr det ikke å erstatte sidebygger plugins for WordPress.

De innebygde WordPress-redaksjonene kommer med alle viktige verktøy ut av boksen for å lage en grunnleggende side på nettstedet ditt. Imidlertid, hvis du ønsker å bygge en iøynefallende side, kan det være lurt å bruke en sidebygger på nettstedet ditt.

Ikke bare hjelper det deg å lage en tilpasset layout for websiden din, men du kan også lage en fantastisk side uten å endre eksisterende WordPress-temaer.

Vi anbefaler å bruke Beaver Builder for å lage en tilpasset side. Du kan også sjekke ut de beste sidebyggerne for WordPress.

Vi håper at du nå har en grunnleggende ide om WordPress-redaktører. I de neste to kapitlene forklarer vi hvordan du oppretter WordPress-sider og innlegg.

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 5 – Viktige WordPress-plugins & Guider

Kapittel 7: Opprette WordPress-sider

kapittel 7 opprette en side på wordpress

I WordPress kan du publisere innhold enten som et innlegg eller side. Når du vil publisere en vanlig bloggartikkel, skriver du et innlegg, og når du vil publisere en frittstående webside, som Om, Kontaktsider, skriver du en side.

En annen forskjell er at Innlegg lar deg organisere innholdet ved hjelp av kategorier og koder, mens sider lar deg bruke tilpassede maler og omorganisere dem basert på dine behov.

7.1. Viktige sider du trenger

hjemmeside

Hjemmesiden din er sannsynligvis den første siden de besøkende ser på bloggen din. For å ønske de første besøkende velkommen, kan det være lurt å tilpasse hjemmesiden din. Bare se på et eksempel på IsItWPs hjemmeside for inspirasjon.

Som standard angir WordPress bloggsiden din som hjemmesiden. Du kan imidlertid opprette en side og velge den som hjemmesiden din. Før du dykker inn og oppretter en hjemmeside, nedenfor er noen få ting du bør vurdere.

 • Innebygd mal: Sjekk om temaet ditt støtter en hjemmeside mal. I så fall kan du bruke den i stedet for å opprette en helt ny hjemmeside med mindre du vil ha en annen.
 • Layout i full bredde: Hvis du ønsker å sette opp en hjemmeside på egen hånd, kan det være lurt å velge en fullbredde / ikke-sidefeltoppsett for siden. På den måten kan du unngå sidefeltelementer fra hjemmesiden din og enkelt lage en svært tilpasset side.
 • Velg en sidebygger: Du kan finne dusinvis av forskjellige sidebyggere som hjelper deg å lage en fantastisk tilpasset side på egen hånd.

Når du har satt opp en side for hjemmesiden, kan du gå til Innstillinger »Lesing.

hjemmesideinnstillinger i wordpress

Velg deretter statisk side som hjemmesiden din, og velg deretter ønsket hjemmeside og innleggsside.

Om side

Å lage en omside er en flott måte å bygge en emosjonell forbindelse med publikum på. På din om-side kan du forklare hvordan du startet, hvorfor og hvilke verdier bloggen din står for.

Det er viktig for deg å forstå motivasjonen og frykten for publikum før du oppretter en om side. På den måten kan du lage en overbevisende historie om deg selv som publikum enkelt kan forholde seg til. Du må også finne ut de rette emosjonelle båndene for å koble bloggen din til lesernes problemer.

Hvis du leter etter inspirasjon, kan du se på omsiden til SyedBalkhi.com.

Om sideeksempel- Syed Balkhi

På omtrent siden avslører Syed kampene han har opplevd gjennom reisen sin som gründer. Siden bloggen er rettet mot håpefulle gründere og markedsførere, kan leserne lett knytte en forbindelse med hverdagen.

Kontaktside

Kontaktsiden din spiller en viktig rolle i å gjøre besøkende på nettstedet til kunder. Hvis du vil oppmuntre publikum til å komme i kontakt med deg, må du sørge for å legge til et kontaktskjema på kontaktsiden din.

Sammenlignet med å vise en e-postadresse, gjør det å ha et kontaktskjema på kontaktsiden din det lettere for publikum å få kontakt med deg. På den måten kan publikum komme i kontakt med deg uten å forlate nettstedet ditt.

Du kan bruke WPForms å lage et kontaktskjema på nettstedet ditt, som er en av de beste skjermbygger plugins for WordPress.

7.2. Hvordan lage en bloggside med Classic Editor

Gå til til å lage en ny side Sider »Legg til nytt.

Ny side i WordPress

Du kan nå spesifisere tittel for den nye siden og legge til noe innhold i tekstområdet.

De Sideattributter delen lar deg velge en overordnet side. Du kan også hekke sider basert på dine behov.

Noen WordPress-temaer gir deg tilpassede sidemaler. Å velge en mal hjelper deg enkelt å legge til strukturelle variasjoner på websidene.

Når du har lagt til innhold, kan du forhåndsvise siden din og deretter klikke publisere. Du har publisert en ny side.

7.3. Hvordan lage en bloggside med Gutenberg

La oss nå se på hvordan du oppretter en side ved hjelp av Gutenberg-redigereren.

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere Gutenberg-plugin. Dette vil erstatte Classic Editor med Gutenberg.

Gå til til å lage en side Sider »Legg til nytt. Du blir bedt om å legge til en tittel for innlegget. Du kan deretter begynne å skrive innhold, akkurat som Classic Editor.

Gutenberg lar deg enkelt legge til en hvilken som helst innholdsblokk du vil ha, for eksempel tekst, bilder, gallerier, heltebilder, knapper, etc. For å legge til en blokk, trenger du bare å klikke på Inserter-verktøyet (+).

blokker i Gutenberg-redaktør

For å finne Sideattributter , klikk på girknappen øverst til høyre og klikk deretter på kategorien Dokument. I Sideattributter kan du velge en forside og hekke sider basert på dine behov.

side attributter gutenberg

I kategorien Dokument kan du endre sidemalen for å legge til strukturell variasjon på sidene.

For å tilpasse hvilken som helst blokkering, kan du navigere til blokkeringsfanen og endre konfigurasjonene til den valgte blokken.

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 6 – Arbeide med WordPress Editor

Kapittel 8: Skrive ditt første blogginnlegg

kapittel 8 opprette et blogginnlegg

Nå som du har laget statiske WordPress-sider og fylt sidefelt og bunntekst med passende informasjon, er det på tide å begynne å publisere det første blogginnlegget ditt.

På dette tidspunktet har du kanskje allerede funnet ut formålet og nisjen til bloggen din. Hvis du ikke gjør det, kan du gå tilbake til Kapittel 1 å lære det.

8.1. Hvordan lage et innlegg med Classic Editor

Hvis du vil opprette det første blogginnlegget ditt, kan du gå til redigeringsprogrammet ved å klikke Innlegg »Legg til nytt.

Du må legge til en tittel til innlegget ditt og begynne å skrive innhold i innstillingsredigereren. For å laste opp bilder til bloggen din, er alt du trenger å gjøre å dra og slippe bildene dine i teksteditoren fra datamaskinen din. Alternativt kan du bruke Legg til medier for å laste opp bilder og videoer.

legg til medier

8.2. Hvordan lage et innlegg med Gutenberg

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere Gutenberg-pluginen.

Gå til til å lage et innlegg Innlegg »Legg til nytt. Du blir bedt om å legge til en tittel for innlegget. Du kan deretter begynne å skrive innhold, akkurat som Classic Editor.

Gutenberg lar deg enkelt legge til en hvilken som helst innholdsblokk du vil ha, for eksempel tekst, bilder, gallerier, heltebilder, knapper, etc. For å legge til en blokk, trenger du bare å klikke på Inserter-verktøyet (+).

8.3. Legge til kategorier og tagger

Innholdet i WordPress-bloggen din er organisert etter kategorier og tagger.

Kategorier er i utgangspunktet en bred gruppering av blogginnleggene dine. Tenk på det som generelle emner du dekker eller en innholdsfortegnelse for bloggen din. Når de er hierarkiske, kan du ha så mange som underkategorier for hver enkelt.

Merkelapper er ment å beskrive spesifikke detaljer om innlegget ditt. De kan brukes til å mikrokategorisere innholdet ditt, og de er ikke hierarkiske.

Slik legger du til kategorier og tagger med Classic Editor:

I innlegget-redigeringsskjermen blar du ned til metaboksen for kategorier på høyre side. Du kan klikke Legg til ny kategori eller bare velg fra de eksisterende kategoriene.

kategorier og tagger - klassisk redaktør

På samme måte kan du bruke metaboksen Tagger, opprette nye tagger eller velge fra de eksisterende kodene.

For å legge til en kategori og legge til koder i blogginnlegget ditt, kan du klikke på tannhjulikonet øverst til høyre i redaktøren din. I kategorien Dokument kan du legge til kategorier og koder til blogginnlegget ditt. Du kan også endre det valgte bildet, utdraget ditt og til og med endre alternativene for status og synlighet.

kategorier og tagger- gutenberg

For å tilpasse hvilken som helst blokkering, kan du navigere til blokkeringsfanen og endre konfigurasjonene til den valgte blokken.

Du kan klikke på de 3 punktene for å endre visningen til redaktøren din. Du kan også bytte til kodeditor hvis du vil.

Til slutt kan du klikke på knappen Publiser i høyre hjørne.

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 7 – Opprette WordPress-sider

Kapittel 9: Markedsfør bloggen din

kapittel 9 promoter bloggen din

En blogg uten lesere og engasjement er en død blogg. Det er ingen verdi å opprettholde en blogg hvis ingen ønsker å konsumere innholdet ditt.

Bare fordi du publiserte noe bra innhold på bloggen din, betyr det ikke alltid at det kan føre til mye trafikk. Du må faktisk tiltrekke deg det rette segmentet av lesere som vil elske typen innhold du publiserer. Ellers holder de seg ikke, noe som ikke vil være lønnsomt for deg i det lange løp.

I dette kapitlet forklarer vi noen forskjellige måter å markedsføre bloggen din.

 • Lag pilarinnhold
 • E-post oppsøkende
 • Epost markedsføring
 • Sosiale medier
 • Andre måter

9.1. Opprett søyleinnhold

Før du dykker inn og begynner å markedsføre bloggen din, er det viktig at du publiserer noe pilarinnhold på nettstedet ditt. Faktisk er det ingen som ønsker å holde seg til et nettsted som ikke gir verdi. Det betyr at hvis du fører trafikk til en blogg som ikke har et solid fundament, som pilarinnhold, mister du noen av de mest verdifulle eiendelene dine: tid, penger og andre ressurser.

Pilarens innhold er grunnsteinen til bloggen din. Vanligvis er det en serie blogginnlegg som representerer det beste arbeidet ditt, men det kan også være infografikk, videoer eller noe annet innhold.

Den viktigste fordelen med pilarens innhold er at det gir et rush av nye besøkende og tilbakekoblinger. Siden det gir en slags verdi, er det mer sannsynlig at publikum holder seg til bloggen din og markedsfører den. Det beste av alt er at det fortsetter å tiltrekke seg mer trafikk – lenge etter at de opprinnelig ble lagt ut.

Er du usikker på hvilken type blogginnlegg du bør skrive?

Ikke bekymre deg! Vi forklarer noen få forskjellige typer blogginnlegg som viser seg å fungere.

 • Veiledninger og instruksjonsguider: Forklar hvordan du gjør en kjedelig oppgave trinnvis, i en lett å følge stil. Denne spesielle guiden du leser akkurat nå, er et perfekt eksempel på en tutorial.
 • Listicles: Listeposter er alltid blant det mest delte innholdet på internett fordi de er lette å fordøye.
 • Siste bransjenyheter: Følg med på de siste bransjens nyhetene og blogg om den. Du kan til og med forklare hva hver trend betyr for en gjennomsnittlig leser, og hvordan de kan omfavne endringene i bransjen din.
 • Kontroversielle fag: Å snakke om kontrovers kan føre noen lesere til bloggen din, men vær forsiktig! Kontroverser kan være svært emosjonelle. Vær oppmerksom på språket du bruker, og prøv å ikke være målrettet ondsinnet når du uttrykker tankene dine.

Ser du etter flere ideer til blogginnlegg? Lese 73 typer blogginnlegg som viser seg å fungere.

Husk at blogging er en konstant prosess. Bare fordi du har laget en serie innlegg, betyr ikke det at du har gjort med innhold. Husk at blogging er et maraton, ikke en sprint.

Suksessen til bloggen din ligger i hvor vedvarende du er når det gjelder å produsere kvalitetsinnhold. Nå trenger du ikke å produsere ett blogginnlegg hver dag. Ha en publiseringsplan og hold deg til den.

9.2. E-post oppsøkende

Når du har lagt et solid grunnlag for bloggen din ved å lage en serie med søyleinnhold, er det på tide å trappe opp og begynne å markedsføre bloggen din.

E-postoppsøking hjelper deg med å markedsføre bloggen din på noen få forskjellige måter: Du kan drive trafikk og tilbakekoblinger, få pressemeldinger, tilby gjesteposter på populære blogger og mer.

Uten tvil er e-postoppsøkelse den enkleste måten å utvikle en personlig forbindelse med påvirkere i din nisje. Slik gjør du e-postoppsøking, på riktig måte.

Trinn 1: Forstå formålet ditt.

Du kan for eksempel starte en oppsøkende kampanje for å tilby gjesteartikler på populære blogger. Eller hvis du vil bygge tilbakekoblinger, kan det være lurt å slå innpå påvirkere og gi dem beskjed om at du har produsert verdifullt innhold på bloggen din som det er verdt å koble til.

Steg 2: Finn e-postadresser basert på formålet ditt.

Hvis du ser etter gjestepost, kan du lage en liste over e-postadresser til populære bloggere.

Trinn 3: Bruk et e-postoppsøkingsverktøy, som OutreachPlus for å opprette en oppsøkende kampanje.

outreachplus

OutreachPlus hjelper deg å tilpasse kampanjen din, for bedre leverbarhet, svar og engasjement. Det effektiviserer oppsøkende innsats og hjelper deg med å gi de beste resultatene.

Med riktige strategier kan e-postoppsøking være veldig effektiv når det gjelder å bygge tilbakekoblinger og føre trafikk.

9.3. Epost markedsføring

Visste du at 95% av de første gangene dine aldri kommer tilbake til nettstedet ditt? Det betyr at hvis du ikke bygger en forbindelse med første gangs besøkende og får dem til å besøke gjentatte ganger, vil de være borte for alltid.

Å opprette et nyhetsbrev via e-post er den beste måten å opprette forbindelse med publikum og oppfordre dem til å gå tilbake til nettstedet ditt.

For å opprette et nyhetsbrev via e-post, kan du velge en e-postmarkedsføringsprogramvare som Constant Contact eller MailChimp. Noen ganger kan du sende dem nyttige e-postmeldinger for å bygge et langvarig forhold. En gang i blant kan du markedsføre de nyeste blogginnleggene i nyhetsbrevet ditt og oppmuntre abonnentene dine til å besøke nettstedet ditt.

9.4. Sosiale medier

Sosiale medier er en av de mest pålitelige trafikkildene for bloggen din. Hvis du sliter med å knekke koden for å drive sosial trafikk til bloggen din, er noen tips som kan hjelpe deg nedenfor.

Sett opp det grunnleggende

Lag en profil for bloggen din på forskjellige sosiale nettverk. Du kan vise disse profilene på bloggen din og oppmuntre brukerne dine til å få kontakt med deg. I tillegg kan du installere en sosial delingsplugin som Delt teller og gjøre det lettere for brukerne dine å dele innholdet på sosiale medier.

Fokus på en eller to sosiale medier-plattformer

Å fokusere på alle sosiale nettverk der ute kan spre deg for tynn. Hvis du har et begrenset budsjett og ressurser, er det i din beste interesse å bare fokusere på en eller to sosiale plattformer i utgangspunktet.

Hvis du leter etter inspirasjon til å drive trafikk på sosiale medier, kan du sjekke ut det hvordan du kan øke Facebook-trafikken med 332%.

Optimaliser innholdet ditt

Hvis du noen gang har delt et blogginnlegg på sosiale medier, har du kanskje lagt merke til at det sosiale nettverket automatisk trekker fram bilde, tittel og beskrivelse av innholdet ditt. Denne informasjonen gir en grunnleggende oversikt over innholdet du deler, som lokker andre brukere til å klikke på den.

Hvis du ikke finner en vakker forhåndsvisning av innlegget ditt mens du deler det på sosiale medier, er sjansen stor for at temaet ditt ikke støtter OG-koder (Open Graph). OG-tagger hjelper sosiale nettverk med å trekke riktig informasjon fra lenken din. Hvis du har det samme problemet for koblingene du deler, kan det være lurt å sjekke ut det hvordan fikse Facebook feil miniatyrproblem.

9.5. Andre måter å markedsføre bloggen din

Nedenfor er et par måter å markedsføre bloggen din på.

Bloggkommentarer: Kommenter aktivt populære blogger i din nisje og bli involvert i samtalene. Når brukere klikker på navnet ditt, blir de ledet til bloggen din (forutsatt at bloggen du kommenterte tillater tilbakekoblinger fra et kommentators navn).

Søkemotoroptimalisering (SEO): SEO lar deg øke trafikken på nettstedet ditt ved å få blogginnleggene til å rangere høyere i søkemotorene. Med SEO-taktikker på stedet og på stedet kan du drive mer målrettet organisk trafikk til nettstedet ditt. Du kan finne mer om dette i neste kapittel.

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 8 – Skrive ditt første blogginnlegg

Kapittel 10: WordPress SEO: Komme i gang

kapittel 10 wordpress seo

Vil du drive målrettet trafikk til nettstedet ditt fra søkemotorer? Søkemotoroptimalisering (SEO) kan være vanskelig på grunn av de stadig skiftende søkealgoritmene.

Med riktig strategi kan du imidlertid øke din organiske trafikk til tross for de stadige algoritmeendringene. Ved å følge de beste SEO-taktikkene lar du søkemotorer enkelt skanne og indeksere nettstedet ditt.

I dette kapittelet diskuterer vi følgende:

 • Søkeordforskning
 • On-side SEO
 • Koblingsbygg

10.1. Søkeordforskning

Søkeordforskning er en av de viktigste sidene ved SEO. Søkeordundersøkelser hjelper deg å forstå hva publikum leter etter på Google.

Ideelt sett må du finne alle mulige kombinasjoner av søkeord som det potensielle publikummet ditt bruker på Google for å finne innholdet ditt.

Nedenfor er noen få søkeordforskningsverktøy som du kan finne nyttige.

 • Googles nøkkelordplanlegger: Søkeordplanlegger er et gratis verktøy som hjelper deg å finne de riktige nøkkelordene for AdWords-kampanjene dine. Du kan bruke det samme verktøyet for å brainstorme innholdsidéene dine.
 • Google søk: Google Søk hjelper deg å finne mange relaterte nøkkelord for bloggen din. Du kan finne relaterte nøkkelord nederst på søkeresultatsiden.
 • SEMRush: SEMRush er et betalt verktøy som hjelper deg å finne en liste over potensielle nøkkelord for bloggen din. Det hjelper deg å finne ut hva som fungerer for konkurransen din, hvilke besøkende i din bransje søker etter og hvilke nøkkelord du bør fokusere på.

Når du har en liste over potensielle nøkkelord, er det på tide å lage en redaksjonskalender for å effektivisere innholdsskapingsprosessen.

10.2. On-side SEO

For å rangere høyere på Google og plassere websidene dine på toppen av søkeresultatene, må du optimalisere websidene dine for søkemotoren.

Med WordPress er det enkelt å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer. Slik gjør du det.

Installer en SEO-plugin

En SEO-plugin hjelper deg med å gjøre søkemotoren vennlig på nettstedet. Vi anbefaler å installere Yoast-plugin på siden din. Når du installerer plugin-modulen, vil du finne en metaboks på hvert innlegg og sideredigeringsprogram for å legge til SEO tittel, beskrivelse og fokus søkeord.

Yoast SEO tvinger deg til å velge et nøkkelord når du publiserer innhold, og sørger for at du bruker det riktig på den siden.

Legg til alt-tagger for bilder

Alt tags hjelper deg med å beskrive hva som er på bildet. Google legger en relativt høy verdi på alt-teksten for å identifisere hva som er på bildet og emnet for den omkringliggende teksten.

Intern kobling

Legg til 2-3 interne lenker til hvert enkelt innlegg.

Interne lenker lar brukere navigere til andre sider. Det holder besøkende lengre på nettstedet ditt, og enda viktigere, øker din lenkesaft, noe som forbedrer SEO-en.

10.3. Link Building

Linkbygging er en viktig faktor i hvordan Google rangerer websider. Du kan forbedre rangeringen av bloggen din ved å øke antall høykvalitetslenker som lenker til sidene dine.

Det er mange forskjellige måter å legitimere bygge tilbakekoblinger til nettstedet ditt. La oss se på noen få av dem nedenfor.

Lag pilarinnhold:

Vi har nevnt det allerede, men vi sier det igjen. Før du dykker inn og prøver å bygge tilbakekoblinger, må du sørge for at du allerede har publisert en håndfull innhold som er verdt å koble til. Noen eksempler på pilarens innhold er veiledninger, lister og case-studier.

Lag delbar infografikk:

Du kan enten ansette en grafisk designer eller opprette den selv ved å bruke et infografikkverktøy som f.eks Lerret, Piktochart eller Visme. Når du har opprettet den, kan du gjøre den delbar ved å oppgi en innebygd kode som brukerne dine enkelt kan bruke.

Nå ut til sannsynlige lenker:

Lag en liste over blogger som sannsynligvis vil gi en kobling tilbake til bloggen din. For eksempel kan du finne blogger som publiserer ukentlig oversikt over din nisje og ber dem om å inneholde artikkelen din i deres kommende innlegg.

Publiser intervjuer:

Lag en liste over påvirkere og publiser et ett-spørsmål intervju med dem. Sjansen er stor for at de sannsynligvis vil legge til en lenke til intervjuet du har publisert.

Gjesteblogging:

Publiser høykvalitetsgjesteartikler på anerkjente nettsteder i din nisje. Selv om det er en effektiv strategi å få koblinger, må du huske at Google har slått ned på markedsførere som misbruker denne taktikken med artikler og lenker av lav kvalitet..

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 9 – Markedsfør bloggen din

Kapittel 11: Tjene penger på bloggen din

kapittel 11 tjene penger på bloggen din

Vil du avslutte jobben din fra 9 til 5? Lurer du på hvordan du kan starte en blogg og tjene penger? Da er du ikke alene!

Selv om bloggpenger ikke er et raskt rikt opplegg, med riktige strategier, er det totalt mulig å tjene en solid inntekt.

I dette kapitlet forklarer vi fire forskjellige metoder for å tjene penger på blogging.

 1. Reklame
 2. Tilknyttet markedsføring
 3. freelancing
 4. Selger produkter

11.1. Reklame

Annonsering er sannsynligvis den enkleste måten å tjene penger på blogging.

Du kan starte med å vise annonser av Google AdSense, som er et annonseringsnettverk av Google. Det beste er at det ikke krever at du har et stort trafikkmengde for å bli med i programmet.

Alternativt kan du selge direkteannonser på nettstedet ditt. Det er effektivt for bloggen din hvis den tiltrekker seg en betydelig trafikkbase. Siden det ikke avhenger av annonsenettverk, kan du beholde hele fortjenesten for annonseinntekter.

For å tjene penger på nettstedet ditt med alle typer annonser, anbefaler vi at du bruker AdSanity-pluginen. Det forenkler annonseadministrasjon og hjelper deg å generere mer annonseinntekter med minimal innsats.

11.2. Tilknyttet markedsføring

Affiliate markedsføring hjelper deg med å generere inntekter fra bloggen din når noen kjøper et produkt gjennom henvisningene dine. I utgangspunktet velger du et produkt du liker, setter inn en tilknyttet lenke til det produktet, og når noen kjøper det ved å klikke på lenken din, kan du tjene provisjoner.

Hvis du synes annonser er irriterende, er tilknyttet markedsføring den beste måten å tjene solide inntekter fra bloggen din. Du kan til og med bruke den i forbindelse med annonsering og andre inntektsgenereringsmetoder.

Vi bruker og anbefaler ThirstyAffiliates for å håndtere og tilknytte tilknyttede lenker.

11.3. freelancing

Å tilby ferdighetene og kompetansen din på bloggen din som frilanser er den beste måten å tjene til livets opphold. Ikke bare vil du kunne vise frem porteføljen din på bloggen, men du kan også tiltrekke deg det rette segmentet med betalende kunder.

Sørg for å opprette en leie meg-side på bloggen din og markedsføre den siden i utstrakt grad.

11.4. Selger produkter

Hvis du ønsker å få en jevn flyt av passive inntekter, kan det være lurt å vurdere å selge produkter fra bloggen din. Med de riktige strategiene er det fullt mulig å tjene en heltidsinntekt fra bloggen din ved å selge produkter.

Nedenfor er et par ideer:

Selg e-bøker: Å lage et produkt kan være en kjedelig og skremmende oppgave. Hvis du allerede har publisert noe flott pilarinnhold, kan du enkelt omgjøre dem til en eBok og selge det til publikum.

Integrer en e-handelsbutikk: Integrer en butikk for e-handel i din eksisterende blogg med en eCommerce-plugin som WooCommerce. Hvis du selger merchandize som speiler den type innhold de elsker på bloggen din, kan du tilbakevise den eksisterende brukerbasen for å selge eCommerce-produktene.

↑ Gå tilbake til innholdsfortegnelsen

«Forrige: Kapittel 10 – WordPress SEO: Komme i gang

Kapittel 12: Ressurser for å lære og mestre WordPress

kapittel 12 wordpress ressurser

WordPress-samfunnet er stort, så du kan finne mange forskjellige ressurser på nettet som vil hjelpe deg å lære og mestre WordPress.

Noen av de beste og gratis WordPress-ressursene du kan finne på nettet er:

 • IsItWP: Hos IsItWP publiserer vi regelmessig WordPress-opplæringer, WordPress-tema og plugin-oppdateringer, anmeldelser, WordPress-avtaler og mye mer.
 • WPBeginner: WPBeginner er den største gratis WordPress-ressursen på nettet for WordPress nybegynnere. De publiserer jevnlig nyttige opplæringsprogrammer, videoer, kupongkoder for WordPress-produkter og mye mer.
 • WPForms blogg: Hvis du vil lese veiledninger som hjelper deg med å utvide virksomheten din ved hjelp av WordPress-plattformen, må du følge WPForms-bloggen. Du kan også finne tips og anbefalte fremgangsmåter for å bygge alle typer online WordPress-skjemaer.
 • MonsterInsights-bloggen: MonsterInsights-bloggen er en utmerket ressurs du kan følge for å få tak i beste praksis og anbefalinger fra Google Analytics.

Spørsmål og svar

Etter å ha hjulpet tusenvis av brukere med å starte en blogg, har vi funnet ut at folk stiller samme slags spørsmål igjen og igjen. Dette er grunnen til at vi har satt sammen en liste med ofte stilte spørsmål, slik at du enkelt kan starte bloggen.

Hvordan skiller en blogg seg fra et nettsted?
En blogg er bare en type nettsted som publiserer artikler i omvendt kronologisk rekkefølge. Bloggartikler publiseres vanligvis ved hjelp av en bloggplattform som WordPress, slik at alle som ikke kan kode, kan starte en blogg med letthet. Når bloggen er satt opp, kan du enkelt begynne å lage innhold i innleggsredigeringsprogrammet og publisere det med et klikk på en knapp.

Les mer: Hvordan bygge et nettsted.

Kan jeg opprette en blogg uten WordPress?

Ja! Det finnes mange titalls bloggplattformer som Blogger, WordPress.com og TypePad. Men vi anbefaler deg alltid å starte en blogg på WordPress som er selv vert, fordi det gir deg full frihet til å bygge en blogg slik du vil uten begrensninger.

Hva er forskjellen mellom WordPress.com og WordPress.org (self-hosted WordPress)?

WordPress.com er en gratis bloggplattform som lar deg kickstart en blogg med letthet, men den kommer med mange begrensninger som begrenset tematilgjengelighet og begrenset lagringsplass. I tillegg tillater gratisplattformen ikke å tjene penger på nettstedet ditt.

WordPress.org, også kjent som WordPress som selv vert, krever at du eier et domenenavn og en hostingkonto for å drive en blogg. Med en plattform som er hostet, får du full kontroll over bloggen din, kan du tjene penger på bloggen din slik du vil, få ubegrensede tema- og tilpasningsalternativer og nyte ubegrenset lagringsplass avhengig av hostingleverandøren.

Hvor mye koster det å starte en blogg?

For å starte en blogg på WordPress som er hostet selv, må du kjøpe et domenenavn for $ 14.99 per år og en hostingkonto, som koster rundt $ 7.99 per måned. Til sammen koster det å starte en blogg så lavt som $ 110,87 årlig.

Du kan finne tusenvis av gratis temaer og plugins for bloggen din. Imidlertid, hvis du foretrekker premium temaer og plugins, kan driftskostnadene for bloggen din gå høyere.

Kan jeg starte en blogg anonymt?

Hvis du vil publisere en blogg, men forbli anonym, må du sørge for å beskytte domenet ditt med WHOIS-personvern slått på. For anonyme blogger bruker folk ofte et pseudonym / kallenavn for å skrive under. Du kan til og med opprette en unik e-post bare for å skrive bloggen din.

Hva skal jeg starte en blogg om?

Selv om du kan starte en blogg om et hvilket som helst emne, anbefales det å starte en blogg om et emne du virkelig brenner for. Eller du kan til og med starte en personlig blogg, dokumentere dataene dine i dag og nå ut til likesinnede på nettet.

Kan jeg drive en blogg med flere forfattere??

Ja. WordPress kommer med 5 standard brukerroller som hjelper deg å administrere og kontrollere tillatelser for hver forfatter på bloggen din.

Kan jeg legge til en butikk for e-handel i bloggen min?

Ja! Ved å legge til en butikk for e-handel kan du enkelt begynne å selge fysiske eller digitale produkter rett fra bloggen din. Bare installer en plugin som WooCommerce og integrer en eCommerce butikk i bloggen din slik at du kan begynne å selge produktene dine.

Hvordan kan jeg lære mer om WordPress-terminologier?

Henvis til dette WordPress Ordlistevilkår for nybegynnere når du blir overrasket av rare WordPress-termer eller forkortelser.

Kan jeg starte en blogg på flere språk?

Med WordPress kan du enkelt starte en flerspråklig blogg med en flerspråklig plugin som Polylang. Det kan også være lurt å velge et WordPress-tema som støtter det flerspråklige programtillegget du vil bruke.

Vi håper denne guiden hjalp deg med å starte en WordPress-blogg. Ha det gøy å blogge!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map