Hvordan være vert for et nettsted | En komplett trinnvis opplæring

hvordan du skal være vert for et nettsted


Lurer du på hvordan du skal være vert for et nettsted? Trinnene for å være vert for et nettsted kan virke skremmende for nybegynnere, men hvis du ønsker å lage et nettsted, er det nødvendig å være vertskap for nettstedet ditt. Webhotell er i utgangspunktet et sted på internett for eiere av nettsteder å lagre sine nettsteder. Nettstedet ditt trenger et sted å bo på nettet hvis du vil at brukere skal kunne besøke det.

Så hvis du er ny på å bygge et nettsted, ikke bekymre deg. I dette innlegget viser vi deg hvordan du kan være vert for et nettsted, steg for steg, for nybegynnere. La oss komme i gang.

Trinn 1: Bestem hvilken type nettsted

Hvis du vil lage et nettsted, må du først bestemme hvilken type nettsted du skal lage. Hvilken webside du velger å bygge, avhenger av hva formålet med nettstedet ditt er.

Det er fire hovedtyper av nettsteder, de er:

 • statisk – Et statisk nettsted, noen ganger kjent som flat eller stasjonær side, vises i en nettleser nøyaktig hvordan den er lagret. Det endres ikke, det forblir det samme eller “statisk” for alle brukere som ser på nettstedet. Statiske nettsteder vil fungere bra for små bedriftsnettsteder, personlige nettsteder, porteføljesider osv.
 • dynamisk – Et dynamisk nettsted inneholder informasjon som endres avhengig av en rekke faktorer som kan inkludere brukeren som ser på nettstedet, klokkeslettet, tidssonen eller morsmålet i landet landet brukeren befinner seg i. For eksempel, Amazon, Facebook og YouTube er eksempler på dynamiske nettsteder fordi innholdet alltid endrer seg.
 • eCommerce – Et nettsted for eCommerce (eCommerce står for elektronisk handel) er en online portal der salg og kjøp av produkter eller tjenester og overføring av midler skjer via internett. Når du kjøper eller selger noe ved å bruke internett, er du ganske enkelt involvert i e-handel. Dette inkluderer nettsteder som Walmart, eBay og Grubhub. Det er viktig å merke seg at e-handelsnettsteder typisk er dynamiske nettsteder.
 • bloggen – En blogg er en online journal eller informasjonsnettsted der innholdet presenteres i en omvendt kronologisk rekkefølge (det nyere innholdet vises først). Blogger blir vanligvis drevet av en forfatter eller en liten gruppe mennesker for å presentere informasjon i en samtale stil. Eksempler på blogger inkluderer nettstedet vårt, IsItWP, The Huffington Post og Mashable.

Så bestemme hvilken nettside som er best for dine behov og behovene til publikum. For eksempel, hvis du har en liten bedrift og ønsker å opprette et nettsted for å markedsføre det, vil en statisk webside sannsynligvis være det beste valget for deg. I tillegg er statiske nettsteder de enkleste og rimeligste å opprette. Du kan også sjekke ekspertens syn på hvor mye et nettsted koster.

Hvis du ikke er sikker på om du skal opprette en blogg eller et nettsted, kan du sjekke innlegget vårt Hva er en blogg? Blogg kontra nettsted & Hvordan fungerer de?

Ta også en titt på artikkelen vår om de beste WordPress-bøkene, inkludert bøkene om å lage en webside eller blogg med WordPress.

Etter at du har bestemt deg for hvilken type nettsted du vil opprette, må du også velge hvordan du skal bygge nettstedet ditt. I dag er det en rekke nettstedbyggere som lar deg enkelt lage din egen webside. Vi anbefaler at du velger WordPress.

wordpress-make-a-nettsted

WordPress er den mest populære plattformen for byggherrer av nettsteder der ute, den makter faktisk over 30% av alle nettsteder. Med WordPress er det utrolig enkelt å bygge et nettsted på kort tid, og du trenger ikke å vite noe om kode. Du har full kontroll over utseendet til nettstedet ditt fordi WordPress tilbyr massevis av gratis temaer for å gi nettstedet ditt et profesjonelt utseende på et øyeblikk. Du får også tilgang til en lang rekke WordPress-plugins for å gjøre nettstedet ditt kraftigere.

I tillegg tilbyr mange av de beste webhotell-tjenestene WordPress-hosting som inkluderer enkel 1-klikk WordPress-installasjon, som bringer oss til neste trinn med å velge en webhotelltjeneste.

Trinn 2: Velg en webvertstjeneste

Nå er det på tide å velge en webhotell-tjeneste. Som vi nevnte tidligere, er en webhotell der nettstedet ditt vil bli lagret på nettet. Før du kan bygge et nettsted og gjøre det tilgjengelig for brukere på nettet, må du kjøpe webhotell.

Når du velger en webhotell vil du velge en som tilbyr hastighet, sikkerhet, pålitelighet og er
budsjettvennlig sammen med WordPress-hosting hvis du har valgt WordPress som plattformen for byggherre på nettstedet ditt. Det er en rekke gode webverter som tilbyr WordPress hosting inkludert HostGator og SiteGround.

Men webhotellet vi anbefaler er Bluehost.

Bluehost er en offisiell WordPress-anbefalt vertsleverandør. Med Bluehost trenger du aldri å bekymre deg for at nettstedet ditt går tregt, selv om du har mye trafikk. De tilbyr også døgnåpen ekspertstøtte som alltid er der for å hjelpe deg når du får problemer.

Hvis du vil lære mer om Bluehost, kan du sjekke den komplette Bluehost-anmeldelsen.

Bluehost-wordpress-hosting

Plus, for IsItWP-lesere, tilbyr Bluehost en fantastisk avtale. Du kan registrere deg hos Bluehost i dag og få et gratis domene, SSL-sertifikat og en enorm 60% rabatt på hosting. Med Bluehost kan du begynne å bygge din webside eller blogg for så lave som $ 2,75 per måned. Betal årlig og spar stort på Bluehost.

Bluehost er også en PCI-kompatibel webhotell.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost »

Når du har bestemt deg for å velge Bluehost som webhotell, klikker du på lenken vår til Bluehost-nettstedet og klikker på Kom i gang nå knapp. Neste trinn er å velge en webhotellplan.

Trinn 3: Velg en webhotellplan

Når du registrerer deg for Bluehost, blir du bedt om å velge en vertsplan. Bluehost tilbyr 3 forskjellige hostingplaner: Basic, Plus og Choice Plus. Med vårt eksklusive Bluehost-tilbud er Basic-planen bare $ 2,75 per måned, Plus-planen koster $ 4,95 per måned, og Choice Plus-planen koster $ 5,45 per måned. Hver av planene inkluderer et gratis domenenavn og SSL-sertifikat.

Bluehost-hosting-planer

En av de viktigste forskjellene mellom planene er antall nettsteder du kan bygge og nettstedplass. Med grunnleggende plan kan du bare bygge en webside og du får 50 GB nettstedplass. Med de andre planene kan du opprette ubegrensede nettsteder og du har ubegrenset nettstedplass.

For nye nettstedseiere anbefaler vi å velge grunnleggende plan. Så når nettstedet og bedriften din vokser, kan du oppgradere planen din etter behov.

I slekt: 10 beste britiske webhotelltjenester

Etter at du har bestemt deg for hvilken webhotellplan du trenger, klikker du på den grønne “Velg” -knappen for å fortsette.

Trinn 4: Velg et domenenavn

Etter å ha valgt planen din, er det neste trinnet som vert for et nettsted, å velge et domenenavn. Et domenenavn er adressen folk skriver inn i nettleserens URL-bar for å komme til nettstedet ditt. For en mer detaljert beskrivelse sammen med tips om hvordan du velger et godt domenenavn for nettstedet ditt, kan du sjekke det andre innlegget vårt som går over hva et domenenavn er og hvordan det fungerer.

Som vi nevnte, med Bluehost får du et gratis domenenavn når du registrerer deg for deres webhotell. Når du har valgt Bluehost-planen, blir du bedt om å velge et domenenavn.

Gå til Nytt domene delen på siden og skriv inn domenenavnet du valgte for nettstedet ditt. Klikk deretter på det blå neste knapp.

Bluehost-velge-a-domene

Skriv deretter inn kontoinformasjonen din. Du kan skrive inn navn, e-postadresse og annen informasjon hvis du vil eller for raskere registrering, klikk på Logg på med Google knapp.

Bluehost-konto-oppretting

Når du er ferdig med å legge inn detaljene dine, blar du ned til bunnen av siden til siden Pakkeinformasjon seksjon. I Kontoplan kan du velge Grunnleggende plan for 12, 24 eller 36 måneder. Vi anbefaler at du velger planen i 36 måneder fordi du får mest mulig valuta for pengene. Her kan du også velge å fjerne merket for tilleggene som er forhåndsvalgt for deg hvis du vil, du kan alltid legge dem til på et senere tidspunkt hvis du ønsker.

Bluehost-pakke-informasjon

Til slutt, bla lenger ned på siden og skriv inn betalingsdetaljene dine, godta vilkårene for tjenesten og klikk på Sende inn knapp.

Trinn 5: Installer WordPress

Etter at du har kjøpt webhotellet og valgt domenenavn, må du installere WordPress neste. Heldigvis med Bluehost, er det ingen komplisert installasjonsprosess. Bluehost installerer WordPress automatisk for deg, og du kan logge deg på WordPress-siden din direkte fra Bluehost-dashbordet.

Når du er ferdig med å registrere deg for hostingplanen din, blir du bedt om å velge et WordPress-tema. Du kan velge hvilket som helst tema i løpet av dette trinnet for å komme i gang, fordi du alltid enkelt kan endre temaet senere.

pick-a-wordpress-tema

Deretter blir du bedt om å velge et navn på nettstedet ditt og en tagline.

skape ny-wordpress-site-host-en-nettsted

Etter å ha lagt inn detaljene dine, klikk neste. Bluehost installerer deretter WordPress for deg. Når WordPress-installasjonen er fullført, ser du en skjerm som den nedenfor.

host-en-nettside-wordpress-installasjon

Nå kan du logge inn på WordPress-nettstedet ditt og begynne å bygge det. For å logge inn på nettstedet ditt, legg til wp-admin til slutten av nettadressen din, som ser ut slik:

http://mywebsite.com/wp-admin

Skriv inn påloggingsinformasjon som ble sendt til e-postadressen din, og klikk på Logg Inn knapp.

host-en-nettside-wordpress-login

Nå som du har nettstedet ditt, hva neste gang?

Du lurer kanskje på hva du skal gjøre videre etter at du har logget deg på WordPress-nettstedet ditt. Vel, nå er det på tide å begynne å bygge og tilpasse nettstedet ditt! Noen få ting du bør gjøre videre inkluderer:

 • Velg et WordPress-tema som er perfekt for nettstedet ditt.
 • Lag sider for nettstedet ditt som for eksempel en hjemmeside og en om-side for eksempel.
 • Legg til et kontaktskjema til nettstedet ditt ved hjelp av en WordPress-plugin som WPForms.
 • Installer noen andre WordPress-plugins for å gjøre nettstedet ditt enda kraftigere, for eksempel SEO-plugins.
 • Begynn å bygge en e-postliste med et verktøy som OptinMonster.

Vi håper du likte dette innlegget, og at du nå vet hvordan du skal være vert for et nettsted. Hvis du likte denne artikkelen, kan du vurdere å sjekke ut de andre innleggene våre om hva som deles vs VPS vs dedikert hosting og hvordan du starter en WordPress-blogg (& Gjør ekstra inntekt).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map