Kortkoder skal aldri inkluderes med temaer. Periode.

Themeforest nylig oppdaterte sine Krav til innsending av WordPress-tema å være strengere og mer i tråd med beste praksis for WordPress-temautvikling.


Retningslinjene krever bruk av flere av WordPress ‘kjernefunksjoner, standard temakroker og ikke tillat PHP-funksjoner (som base64 og fopen) som virkelig burde ikke noen gang hatt noe sted i et WordPress-tema til å begynne med.

I utgangspunktet ganske mye WordPress.org Policy for temaomtale, gi eller ta noen få ting.

Totalt sett er det et skritt i riktig retning og flytter til markedsføre beste praksis på en av de mest populære WordPress-temaparkedene på nettet. Det er bare ett problem …

Tillatte kortkoder

En ting som spesielt fanget blikket mitt var imidlertid hvordan visse “tillatte” kortkodefunksjoner ble tillatt (dvs. ved å inkludere dem direkte gjennom temaets funksjoner.php-fil). De som er oppført som “tillatelige” inkluderte følgende:

 • knapper
 • prisbord
 • bildebeholdere
 • dropcaps
 • lister

Ikke-tillatte kortkoder inkluderer: kart, trekkspill og veksler, innhold i esken, kolonne, kontaktskjemaer, diagrammer.

Problemet med kortkoder i temaer

Jeg kan egentlig ikke si det bedre enn Det har Justin Tadlock allerede. Et av de mest merkbare problemene er at når en bruker endrer tema, vil kortkoder blir ikke lenger analysert.

La oss si at “Super Awesome” -tema hadde en kortkodefunksjon som ville gi en stor grønn knapp med en lenke når du skrev ut noe som

Stor grønn knapp [/ knapp].

Stor grønn knapp

Når du bytter til et annet tema (la oss innse det, folk kjeder seg lett over temaene), er det ikke mer en stor grønn knapp. I stedet, du ser den uparsede kortkoden i innlegget som om det var noe annet innhold, som dette:

[knapp url = ”http://example.com”] Stor grønn knapp [/ knapp]

Det ser stygt, forvirrende og malplassert ut, og det er et smerte for brukeren å gå tilbake og fjerne / erstatte alle sammen.

Det andre problemet med kortkoder i temaer

Noe som Tadlock gikk over i artikkelen om “Håndtering av shortcode madness” er, mange kortkoder er så enkle og HTML-lignende, det kan til og med være best å instruere brukerne om å skrive ut litt (* gispe *) ekte HTML-kode.

Den samme [knappen url ="http://example.com"] Knapptekst [/ knapp] -kode i eksempelet mitt ovenfor kan være lett omskrevet som noe sånt som:

Knappetekst her

Selv om det kanskje ikke er CSS-kode styling av. -Knappvelgeren i et nytt tema, vises i det minste en vanlig lenke. Noe som er en stor forbedring over en uparset [knapp] -kode som vises i innholdet til et innlegg.

I tillegg tror jeg hver WordPress-bruker bør ha minst en viss grunnleggende forståelse av HTML-kode. Ved å lære dem, selv i små biter (som hvordan lage en kobling), vil det hjelpe. Hvis de kan forstå en kortkode, vil det ikke ta mye mer å få dem til å forstå grunnleggende HTML.

Men brukerne bryr seg ikke!

Et vanlig argument jeg ser å forsvare alle slags dårlig praksis når det gjelder temautvikling er at brukerne rett og slett ikke bryr seg. Jeg mener, kanskje de aldri vil oppdatere temaet sitt, i så fall dette shortcode problem ville være et viktig punkt.

Problemet er, noen brukere vil uunngåelig ønske å bytte tema en dag. Noen brukere vil installere en plugin som kan komme i konflikt med en annen dårlig gjennomtenkt kode i et tema.

Deretter vil de sannsynligvis bry seg, og sannsynligvis lure på om temaet de kjøpte med 100-tallet med innebygde kortkoder og annet overflødige funksjoner var virkelig verdt det.

Den rette måten å inkludere kortkoder

Sett den i en plugin. En veldig enkel plugin. Det trenger ikke et eget alternativspanel. Bare bokstavelig talt kopiere og lime inn hva du skulle ta med via temaets funksjoner.php-fil, og legg den i en plugin i stedet.

Det kan til og med være satt sammen med noe sånt TGM-pluginaktivering for å gjøre det påkrevd ved temaaktivering. Eller ikke. EN tema er fremdeles et tema uten kortkoder.

På denne måten, hvis brukeren endrer temaer, vil kortkoder vil fortsatt fungere, fordi den funksjonaliteten blir håndtert av plugin-en som fremdeles er aktiv.

Kanskje plugin kunne også enqueue stiler for kortkodene også. På denne måten vil de store, grønne knappene du inkluderte med [knappen] -koden fortsatt være store grønne knapper, uavhengig av hvilket tema som brukes.

Hvorfor tillot ThemeForest “tillatte” kortkoder?

Det er vanskelig å si hva nøyaktig begrunnelsen bak denne beslutningen var. Japh Thomson, en WordPress evangelist hos Envato (ThemeForests morselskap) hadde dette å si om det i en kommentar på WPMU.org:

Kompleks kortkodefunksjonalitet burde virkelig ligge i en plugin, ikke et tema. Det er også bare fornuftig når du vurderer at de fleste av forfatterne våre har flere temaer.

Det er klart han får det til. Så det er en mysterium for meg hvorfor det ville være noen “tillatte” kortkoder i det hele tatt. Og ja, jeg er klar over at han brukte ordet “kompleks” i sitatet ovenfor, og de tillatte kortkodene har en tendens til å være ganske enkle (dropcaps, lister, etc.).

Enkel som en kortkode kan være, problemer jeg skisserte ovenfor vil fremdeles eksistere. ThemeForest har vist å være lydhøre for tilbakemeldinger fra samfunnet, så det er mulig denne regelen blir endret i fremtiden.

Konklusjon

Jeg innser dette innlegget virker litt nit-kresen, og disse nye retningslinjene er definitivt et stort skritt i riktig retning. Men det er egentlig ingen grunn til at noen kortkode skal være tillatt i et tema, enkelt eller ikke.

Kan du tenke på en situasjon når et offentlig utgitt tema absolutt trenger å inkludere kortkodefunksjonalitet via egne funksjoner.php?

– Theme Lab (@themelab) 9. juli 2013

Avslørings varsel: Fikk ingen svar på den tweeten med et ekte eksempel på en kortkode som absolutt trenger å bli inkludert i et offentlig utgitt tema.

Det er fordi det er bare ikke brukervennlig for en bruker å gå tilbake og erstatte hundrevis av knappekoder etter at de byttet til et tema som ikke har nøyaktig samme kortkodestøtte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map