Så här lägger du till ett kupongkodfält till dina WordPress-beställningsformulär


Vill du lägga till ett rabattkupongkodfält till dina WordPress-beställningsformulär?

Du behöver inte installera ett avancerat eCommerce-plugin för att kunna erbjuda rabatter till dina kunder. I den här handledningen visar vi dig hur du aktiverar ett kupongkodfält i dina WordPress-beställningsformulär.

Lägga till ett kupongkodfält i dina WordPress-beställningsformulär

Om du bara säljer några produkter på din webbplats kanske du inte vill installera ett tungt plugin som WooCommerce för att samla in betalningar och erbjuda rabatter med kupongkoder. Allt du behöver göra är att installera ett WordPress-formulär-plugin, som WPForms och integrera den med en betalningsport.

WPForms är det bästa kontaktformuläret plugin för WordPress. Det låter dig skapa ett kontaktformulär, betalningsformulär, beställningsformulär, donationsformulär eller andra WordPress-formulär snabbt och enkelt.

Det bästa är att du också kan lägga till ett kupongkodfält till dina beställningsformulär med WPForms.

Utan tvekan, genom att lägga till ett rabattkupongkodfält till dina beställningsformulär, kan du öka dina konverteringar och din försäljning.

Steg 1: Installera WPForms

wpforms-översikt-contact-formen-plugin

För att lägga till en kupongkod i ditt beställningsformulär måste du först installera och aktivera WPForms plugin på din webbplats.

Steg 2: Skapa ditt beställningsformulär

Nästa steg är att skapa ditt beställningsformulär med WPForms. Gå till för att skapa ditt formulär WPForms »Lägg till nytt. Nu dirigeras du till en ny sida där du kan välja en mall. Välj här Fakturerings- / beställningsformulär mall.

WPForms-mallar

Du kommer nu att riktas till formulärbyggaren med alla fält till vänster och formuläret till höger. Du kan helt enkelt dra formulärfält och släppa dem i ordningsformuläret. Om du vill redigera ett fält kan du bara klicka på fältet och lägga till din inmatning till vänster om formuläret.

WPForms-fält

Medan ordningsformulärmallen ger dig ett försprång, är skönheten med WPForms att du kan anpassa den som du vill.

Steg 2: Använd villkorad logik för att lägga till ett kupongkodfält

För bästa resultat rekommenderas det bara att visa kupongkodfältet till kunden som faktiskt har en kupongkod att lösa in.

Låt oss skapa ett rullgardinsfält på ditt formulär för att fråga om kunden har en kupongkod. För att göra det, lägg till Falla ner till ditt formulär under Standardfält sektion.

Nu måste du anpassa det här fältet. Klicka bara på fältalternativet och ändra etiketten till Har du en rabattkupongkod. Därefter ändrar du:

 • Förstahandsval till Välj
 • Andra val till Ja
 • Tredje val till Nej

WPForms

Därefter måste du lägga till ett fält där din användare kan ange rabattkupongkoden. Så dra Enstaka text fältet från vänster och släpp det precis under Ja / Nej-fältet på ditt formulär.

WPForms villkorad logik

Byt nu det här fältet som Rabattkupongkod. För att göra det, klicka bara på fältet och ändra texten till höger på skärmen.

WPForms rabattkupongkod

Nu är det dags att aktivera den villkorade logiken. För det, bläddra ner på skärmen för att hitta villkors alternativ.

WPForms rabattkupongkod

Precis nedanför markerar du kryssrutan för att aktivera villkorad logik. Din villkorade logik ska ange Visa det här fältet om “Har du en rabattkod” är Ja precis som i skärmdumpen nedan.

Det betyder Rabattkupongkod fältet visas bara om en användare bekräftar att de har en kupongkod att lösa in.

Villkorad logik, wpforms

Steg 4: Skapa valideringar för ditt kupongkodfält

Nästa steg är att lägga till valideringar till ditt formulär som du skapade med WPForms. Med det här steget kan du visa dina användare om deras kupongkod är giltig eller inte. För det, gå till Betalningsfält flik. Lägg nu till Enstaka artikel fält 2 gånger strax under din Rabattkupongkod fält.

Klicka nu på vart och ett av dessa fält. Låt oss använda det första fältet för att lösa in kupongen och det andra fältet för att visa ett felmeddelande om kupongkoden inte är korrekt.

I den första redigerar du etiketten till Ditt pris. Under Beskrivning , förklara den rabatt du ville erbjuda. I Varupris, lägg till det rabatterade priset.

Bläddra sedan ner till villkors och markera kryssrutan Aktivera villkorad logik alternativ. Här kan du ställa in när människor ska se detta Enstaka artikel fält. Lägg nu till vad du vill att din rabattkod ska vara. Låt oss säga att din kod är 100% OFF.

Rabattkod WPForms

Du kan lägga till mer än en rabattkod genom att klicka på Lägg till en ny grupp alternativet precis under det.

Låt oss, som nämnts ovan, använda det andra fältet för att visa ett felmeddelande om kupongkoden inte är korrekt.

För att göra det, för den andra Enkel rad, lägg till etiketten som ditt pris. Låt oss säga i beskrivningen Rabattkoden ogiltig. Kom ihåg att detta fält ska visas när kupongkoden är ogiltig. För att göra det, bläddra ner till villkors och markera kryssrutan Aktivera villkorlig logik alternativ.

WPForms rabattkupongkodfält

Under det låt det visa fältet om Rabattkupongen INTE är 100% RABATT. Om du har mer rabattkupongkod lägger du till dem med hjälp av Lägg till en ny grupp knapp.

Villkorad logik 2

När du är klar, slå på Spara -knappen längst upp till höger på skärmen. Ditt formulär är nu klart att publiceras.

Steg 5: Publicera ditt formulär på WordPress

Nästa steg är att publicera ditt formulär. För det går du till sidan eller postredigeraren där du vill visa ditt formulär. Klicka nu på + skylt längst upp till vänster på skärmen. Använd sedan sökknappen för att leta efter WPForms.

WPforms publicerar

När du hittar WPForms, Klicka på det. Du kan nu välja ditt formulär genom att klicka på rullgardinspilen. Ditt formulär läggs nu till på din sida. Se sedan till att du publicerar formuläret genom att uppdatera ditt inlägg.

Det är allt. Du har lagt till ett kupongkodfält till ditt WordPress-beställningsformulär.

lägga till kupongkodfält i wp

Om du gillade den här artikeln kanske du också vill kolla in vår fullständiga recension av WPForms.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map