Se hvor enkelt det er å widgetize WordPress-temaer

Å gjøre temaene widget-klare er virkelig ikke så vanskelig som du kanskje tror. Å widgetisere temaet ditt innebærer vanligvis å gjøre sidelinjeartiklene widget-klare. Jeg går over hva et widget-klart tema er i en tidligere artikkel. Hvis du har et tema kodet i ren CSS, kan det til og med ta 5 minutter eller mindre, og jeg viser deg hvordan.


 • Forsikre deg om at temaet ditt er “widget-vennlig”
 • Opprette en features.php-fil for å registrere sidefeltet
 • Lukk den statiske sidefeltet i den dynamiske sidefeltets betingede tag
 • Lage flere widget-klare områder
 • Andre kreative måter å bruke widgets på

Begynn å widgetere temaene dine og les videre …

Det første du trenger å gjøre er å sørge for at sidefeltet (eller hva du widgetiserer) er det jeg liker å kalle widgetvennlig. Dette innebærer å formatere HTML på en viss måte. Det ideelle sidefeltet i et widget-klart WordPress-tema er kodet slik:

kategorier

Legg merke til hvordan dette er veldig rent kode. Det er ingen divs og ingen klasser til

  og

 • tags.

  Følgende fire eksempler kan også widgetiseres.

  kategorier

 • kategorier

 • kategorier

  kategorier

  Ja, det er lagt til divs i disse eksemplene, men de er brukbare med WordPress widget-systemet. Så lenge ingenting mellom de to

   koder er nødvendig for CSS-styling, bør du være god å gå. Når det er sagt, er følgende eksempel ikke widget-vennlig.

   kategorier

   Dette er fordi det er lagt til stiler til

    og

   • tags. Forsikre deg om at temaet er kodet på en av de mer “ideelle” widget-vennlige måtene å unngå dette problemet.

    Registrer sidefeltene

    Neste trinn er å evaluere oppsettet ditt. Hvor mange widgetiserte områder vil du ha? Det ene er ikke noe problem. To eller flere er heller ikke noe problem. Du kan til og med få dem formatert på forskjellige måter, så lenge de er widgetvennlige, som forklart ovenfor.

    Det første du trenger å være å lage en functions.php fil inne i temakatalogen. Dette er en fil du kan bruke til å endre WordPress-funksjonaliteten med PHP-kode, uten å bruke en plugin – eller redigere kjernekoden. Det hele er bygget inn i et bestemt tema.

    La oss se tilbake til det ideelle widgetvennlige sidefeltelementformatet, det første eksemplet i dette innlegget. For å registrere en sidepanel med den formateringen, plasserer vi følgende kode i funksjonsfilen vår.

    <?php
    if (function_exists (‘register_sidebar’))
    register_sidebar (array (
    ‘before_widget’ => ”,
    ‘after_widget’ => ”,
    ‘before_title’ => ‘

    ‘,
    ‘after_title’ => ‘

    ‘,
    ));
    ?>

    Virker ganske selvforklarende, ikke sant? Tittelen “Kategorier” ble vedlagt

    og

    , derfor legger vi at det er verdien for henholdsvis before_title og after_title. Du kan også plassere kode i den andre før_widget og after_widget for å legge ved hvert widget-element i en annen kode du måtte trenge for oppsettet ditt.

    Betingelsesmerker for sidefelt

    Hei, en betinget tag? forhåpentligvis det høres kjent ut. Vi bruker noe lignende for å sjekke om sidefeltet er registrert med widgeter, og om de er aktive. Øverst på sidefeltet (eller der du vil at widgeter skal begynne å vises) plasserer du følgende kode.

    <?php if (! function_exists (‘dynamic_sidebar’) ||! dynamic_sidebar ()): ?>

    Sidefelt-ting går imellom, og så …

    <?php endif; ?>

    Forsikre deg om at du har endiven; etter åpningen hvis uttalelse på et tidspunkt, eller hele temaet ditt vil gå i stykker. Hvis du har gjort alt riktig på dette tidspunktet, bør temaet være widget-klart. Vi er imidlertid ikke ferdig ennå …

    Flere widget-klare områder

    Med noen få tillegg og endringer i funksjoner.php-filen din og noen flere hvis uttalelser i temafilene dine, kan du ha så mange widgetiserte områder du vil, hver med sitt eget unike navn.

    La oss si at du hadde en tre kolonneoppsett med to sidefelt – den ene til venstre og den andre til høyre. Du vil widgetize begge disse hver for seg. Vi jobber med det første eksempelets sidefeltstruktur for begge. Funksjonene dine.php vil se slik ut:

    <?php
    if (function_exists (‘register_sidebar’))
    register_sidebar (array (
    ‘name’ => ‘Venstre sidepanel’,
    ‘before_widget’ => ”,
    ‘after_widget’ => ”,
    ‘before_title’ => ‘

    ‘,
    ‘after_title’ => ‘

    ‘,
    ));
    if (function_exists (‘register_sidebar’))
    register_sidebar (array (
    ‘name’ => ‘Høyre sidefelt’,
    ‘before_widget’ => ”,
    ‘after_widget’ => ”,
    ‘before_title’ => ‘

    ‘,
    ‘after_title’ => ‘

    ‘,
    ));
    ?>

    Legg merke til den nye navnedelen av matrisen. Du kan navngi dette hva du vil, men prøv å være beskrivende. Når du går til sidefeltet.php-filen eller hvor som helst av sidefeltene dine befinner seg i temaet ditt, bruker du følgende betingede tagg – med navnet på sidefeltet du valgte i features.php. Sørg også for at denne filen ikke har feilaktige mellomrom eller linjeskift, da det kan føre til at advarselsmeldinger dukker opp mens du redigerer ting.

    <?php if (! function_exists (‘dynamic_sidebar’) ||! dynamic_sidebar ("Venstre sidepanel")): ?>Standard ting fra venstre sidefelt her …
    <?php endif; ?>

    Og for høyre sidefelt …

    <?php if (! function_exists (‘dynamic_sidebar’) ||! dynamic_sidebar ("Høyre sidefelt")): ?>Standard ting på høyre sidefelt her …
    <?php endif; ?>

    Forsikre deg om at alt stemmer overens med navnene du valgte i begge filene.

    Andre ting du kan gjøre med widgets

    Widgets trenger ikke å brukes til sidefelt. De kan brukes til andre ting som bunntekst, eller til og med i toppteksten. I teorien trenger du ikke engang sette noen “standard” -kode mellom den betingede koden. Vær kreativ med det og bruk fantasien. Bruk en widget i overskriften til å roter annonser, eller ha en innloggingsboks-widget i bunnteksten, eller hvor du vil – det er opp til deg.

    Konklusjon

    Håper du lærte av denne opplæringen, og nå vet hvordan du widgetiserer temaene dine. Hvis du får noen feil som “overskrifter som allerede er sendt …” mens du redigerer noe, kan det hende du må dobbeltsjekke funksjonene dine.php-filen for å sikre at det ikke er plass under avslutningen ?> stikkord.

    Noe videre lesning er tilgjengelig kl Automattic og WPDesigner. Det er noen andre “korthet” -versjoner av koden jeg gjorde på disse sidene.

    Kommenter eller del gjerne hvis du likte det. Jeg ønsker alle tilbakemeldinger velkommen. Sørg også for å abonnere på fôret hvis du ikke allerede har de siste temautgivelsene og opplæringsprogrammene.

    Jeffrey Wilson Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me