Slik enkelt sikkerhetskopierer du WordPress-nettstedet ditt (trinn for trinn)

Slik enkelt sikkerhetskopierer du WordPress-nettstedet ditt - trinn for trinn


Vil du lage en sikkerhetskopi av ditt WordPress-nettsted? En sikkerhetskopi kan redde deg fra å miste dataene dine, og du kan gjenopprette nettstedet fra det hvis du noen gang skulle trenge det.

Det er mange forskjellige plugins som lar deg lage en sikkerhetskopi av nettstedet ditt, for eksempel det stadig populære UpdraftPlus og Backupbuddy. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du enkelt kan ta sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt ved hjelp av disse to plugins.

Hvorfor trenger du å sikkerhetskopiere ditt WordPress-nettsted regelmessig?

Som WordPress-bruker er det viktig å sikkerhetskopiere WordPress-filene og databasene regelmessig til et sikkert sted. I tilfelle datatap skjer på grunn av en ulykke, skadelig angrep eller annen katastrofe, kan det å gjøre regelmessige sikkerhetskopier være en livredder.

På den måten kan du enkelt gjenopprette filer og databaser, selv om hele nettstedet ditt blir hacket, ødelagt eller slettet.

Du bør også lese denne guiden om viktigheten av å lage vanlige sikkerhetskopier i WordPress.

Vi anbefaler at du lagrer disse sikkerhetskopiene på flere steder. Hvis noen av sikkerhetskopiene dine er skadet, har du en annen til å gjenopprette nettstedet ditt enkelt.

Hvis du har et tungt innholdssted og legger til nytt innhold regelmessig, kan det hende du må konfigurere automatiserte sikkerhetskopieringer. Imidlertid, hvis du ikke oppdaterer WordPress-nettstedet ditt veldig ofte, kan du opprette manuelle sikkerhetskopier ved hjelp av en WordPress-backup-plugin. Selvfølgelig må du velge riktig plugin som oppfyller kravene dine for å opprette og gjenopprette WordPress-sikkerhetskopier.

Før vi starter, må du vite hvilke WordPress-filer du bør sikkerhetskopiere:

 • Kjerne WordPress-filer
 • Filer i wp-innhold-mappen (temaer, plugins og opplastinger)
 • WordPress-konfigurasjonsfiler
 • WordPress-database

La oss se på hvordan du enkelt kan sikkerhetskopiere og gjenopprette WordPress-nettstedet ditt helt uten å miste filer.

Metode 1: Opprette automatiserte sikkerhetskopier ved å bruke BackupBuddy-plugin

Å bruke BackupBuddy er en av de beste måtene å lage automatiserte sikkerhetskopier i WordPress. Premieplanene deres starter fra $ 80 og tilbyr ett års plugin-oppdateringer, 1 års støtte, 1 GB lagring på Stash, 10 iThemes Sync-nettsteder og mer. Denne planen er gyldig for 1 full sikkerhetskopi av nettstedet pluss 1 bonuslisens som oppsummerer opptil 2 lisenser.

Installere BackupBuddy Plugin

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere BackupBuddy-pluginen. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Når den er aktivert, må du følge instruksjonene på plugin-siden og legge til BackupBuddy-lisensen for å fortsette å få automatiske oppdateringer gjennom året.

Lisenslenker

Den alternative måten å bekrefte lisensen på er ved å besøke Innstillinger »iThemes lisensiering -siden i WordPress-administratorområdet ditt, og skriv inn iThemes brukernavn og passord. Derfra klikker du på Lisensprodukter og den vil automatisk bekrefte lisensen din.

iThemes lisensiering

Når lisensen er aktivert, kan du gå videre og sette opp automatiserte sikkerhetskopier.

Automatisere sikkerhetskopier i WordPress

BackupBuddy lagrer sikkerhetskopiene dine automatisk i Stash. Deres grunnleggende premiumplan kommer med Stash Live-funksjonen som hjelper deg med å opprettholde sanntids sikkerhetskopiering av nettstedet ditt.

Du trenger ikke anstrenge deg for å lage sikkerhetskopien og oppdatere den i lagringssystemet. Sanntids sikkerhetskopieringer lagrer automatisk endringer i WordPress-nettstedet i Stash Live-lagring.

Nå som du har fått den mest oppdaterte backup-versjonen av nettstedet ditt lagret konsekvent, trenger du et system som kan hjelpe deg med å gjenopprette nettstedet ditt dersom en hendelse noensinne skulle oppstå.

Stash Live tilbyr muligheten til å gjenopprette WordPress-bloggen din med ett klikk. Du må gå til BackupBuddy »Stash Live -siden i WordPress-administratorområdet ditt, og skriv inn iThemes-legitimasjonen.

Den vil be deg om en e-postadresse for å sende sikkerhetskopieringsvarsler. Du får en lenke til zip-nedlastinger i e-postboksen.

Stash Live-pålogging

Sørg for å klikke på Lagre innstillinger og start sikkerhetskopi knapp.

Du kan se statusen for sikkerhetskopiering på skjermen. BackupBuddy oppretter din første sikkerhetskopi og lagrer den automatisk på Stash.

Stash Live

Hvis du har et stort nettsted, vil det ta noen timer å fullføre sikkerhetskopien for første gang. BackupBuddy vil laste opp sikkerhetskopien automatisk til Stash Live.

Du kan fortsette å jobbe på ditt WordPress-nettsted. Sikkerhetskopien fortsetter i bakgrunnen uten forstyrrelser.

Etter at sikkerhetskopien er fullført, vil den sende deg et varsel på den oppgitte e-postadressen. Du kan også gå til Stash Live-siden for å se øyeblikksbilder av sikkerhetskopifilene.

Disse øyeblikksbildene bør stå “som den er” på Stash Live, slik at du kan gjenopprette nettstedet ditt når som helst. Du kan imidlertid også laste ned øyeblikksbildene til datamaskinen din eller overføre dem til din egen server med ett-klikk-funksjonen i Stash Live.

Hvis du ikke vil lagre sikkerhetskopier i sanntid på Stash Live, kan du også konfigurere planlagte sikkerhetskopier i WordPress ved å bruke BackupBuddy.

For mer informasjon, kan du gå til denne komplette guiden på hvordan lage automatiserte sikkerhetskopier i WordPress.

Metode 2: Opprette manuelle sikkerhetskopier ved å bruke UpdraftPlus-plugin-modulen

I likhet med BackupBuddy, kan du opprette automatiserte sikkerhetskopier med UpdraftPlus. Imidlertid lar det deg også lage manuelle sikkerhetskopier.

Den beste delen av å bruke UpdraftPlus til manuelle sikkerhetskopieringer er at den er gratis tilgjengelig i WordPress-plugins-repository. De har også en premiumversjon som kommer med tilleggsfunksjoner.

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere UpdraftPlus-pluginen. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering må du besøke Innstillinger »UpdraftPlus-sikkerhetskopier -siden i ditt WordPress-administratorområde og gå til innstillinger kategorien for å velge din eksterne lagringsplassering.

Det er flere lagringstjenester tilgjengelig med UpdraftPlus. Du kan lagre sikkerhetskopiene dine på Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, alle andre. Du kan også sende sikkerhetskopiene til en e-postadresse.

Du må velge en ekstern lagringstjeneste, og den vil vise instruksjonene nedenfor for å konfigurere ekstern lagring.

Velg lagringssted

Bare konfigurer innstillingene for ekstern lagringsplassering for å fortsette. Du kan også sjekke denne guiden til sette opp ekstern lagring med UpdraftPlus.

Innstillinger for ekstern lagringsplassering

Sørg for å klikke på Lagre endringer knapp. Deretter må du gå til Nåværende status fanen og klikk på Sikkerhetskopi nå knapp.

Sikkerhetskopi med UpdraftPlus

En modal popup vises der du blir bedt om å velge filene / databasen du vil sikkerhetskopiere.

Sikkerhetskopipopup

Klikk på Sikkerhetskopi nå -knappen i denne popup-en, og fremdriftslinjen for sikkerhetskopiering vises på skjermen. Det vil ta litt tid avhengig av størrelsen på WordPress-filene dine.

Fremdriftslinje for sikkerhetskopiering

Sikkerhetskopifilene dine blir også lastet opp til det eksterne stedet du valgte.

Gjenopprette sikkerhetskopifilene dine med UpdraftPlus

Å gjenopprette sikkerhetskopien din med UpdraftPlus er like enkelt som å lage sikkerhetskopien i seg selv.

Du kan gjenopprette sikkerhetskopien med bare et enkelt klikk.

Du kan gjenopprette sikkerhetskopien hvis:

 • WordPress-nettstedet ditt ble hacket.
 • nettstedet ditt har krasjet og du ser et hvit skjerm for død.
 • Du ønsker å starte på et nytt domene.

For å gjenopprette, må du gå til Innstillinger »UpdraftPlus-sikkerhetskopier -siden i WordPress-adminområdet ditt, og klikk på Restaurere knapp.

Den tar deg til Eksisterende sikkerhetskopiering fane og skanne / wp-content / updraft / mappen i WordPress for å søke etter eksisterende sikkerhetskopier.

Merk: Hvis du slettet disse nettstedfilene, vil det ikke være noen eksisterende sikkerhetskopier tilgjengelig.

Du kan deretter laste opp sikkerhetskopifilene fra datamaskinen din for å manuelt gjenopprette WordPress-nettstedet.

Last opp sikkerhetskopifiler

Siden du angir et eksternt lagringssted for å laste opp sikkerhetskopiene, vil UpdraftPlus automatisk skanne eksternt lagringssted og vise de eksisterende sikkerhetskopiene.

Du må klikke på Restaurere -knappen ved siden av sikkerhetskopien du ønsker.

Gjenopprett sikkerhetskopi fra ekstern lagring

Det åpnes en popup som spør hva du vil gjenopprette fra sikkerhetskopien. Bare velg alle tilgjengelige alternativer og klikk på Restaurere knapp.

Gjenopprett WordPress-filer

WordPress-filene dine blir gjenopprettet fra sikkerhetskopien som er tilgjengelig fra det eksterne lagringsstedet.

Både UpdraftPlus og BackupBuddy plugins kan hjelpe deg med å lage automatiserte og manuelle sikkerhetskopier av WordPress-nettstedet ditt enkelt. Sikkerhetskopiering er nyttig i tilfelle datatap skjer på grunn av en ulykke, sikkerhetsbrudd osv. Selv om du konfigurerer sikkerhetskopier, kan du fremdeles være et offer for hacking og sikkerhetstrusler.

Vi anbefaler at du bruker Sucuri for å redde nettstedet ditt fra hackere, malware-angrep og andre trusler. Du bør også lese vår komplette Sucuri-anmeldelse for mer informasjon.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å ta sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt. Hvis du likte denne artikkelen, kan det også være lurt å sjekke ekspertvalgene våre for de beste nettstedbyggere for nybegynnere å bygge nettstedet ditt raskt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map