Slik flytter du et nettsted fra en webhotell til en annen i 2020

flytte wordpress til en ny vert uten driftsstans


Lurer du på hvordan du kan bytte WordPress-nettsted fra en webhotell til en annen uten driftsstans? Akkurat som å flytte til et nytt hus i den fysiske verden, kommer migrering til et nytt “hjem” (webhotell) på internett med et unikt sett med utfordringer. En av de mest utbredte bekymringene er om nettstedet ditt vil gå ned under flyttingen eller ikke.

Men det er ingenting for deg å bekymre deg for.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du overfører nettstedet ditt fra en webhotell til en annen uten driftsstans på to metoder.

Metode nr. 1: Migrere nettstedet ditt gratis med hjelp av eksperter
Metode nr. 2: Migrere nettstedet ditt selv (trinn for trinn)

Men før vi kommer i gang, la oss gå over hvorfor du bør flytte WordPress-nettstedet ditt til en ny vert, samt hvorfor du bør unngå driftsstans.

Når og hvorfor du bør flytte WordPress-nettstedet ditt til en ny vert

Det er flere grunner til at du bør overføre WordPress-nettstedet ditt til en annen vert, la oss gå over noen av de viktigste grunnene:

1. Nettstedet ditt er tregt
Du har kanskje startet med en webhotellleverandør som du fant via et kort internett-søk. Men når trafikken til nettstedet ditt vokser, må du se etter en pålitelig løsning som kan tilby bedre hastighet og ytelse. Et nettsted med treg lasting er ikke bare dårlig for SEO, det øker også sjansen for at brukere forlater nettstedet ditt. I dette tilfellet ville du flytte WordPress-nettstedet ditt til en ny vert for å forbedre nettstedets status. Ta også en titt på guiden vår for hvordan du overfører WordPress fra en lokal server til et levende nettsted.

2. Du mister trafikken:
Hvis du opplever mye nedetid med din nåværende webhotell, er det et godt tegn at det er på tide å bytte til en ny vert. Uplanlagt driftsstans i løpet av nettstedets travleste timer kan forstyrre besøkende på nettstedet og kan føre til at du mister potensielle kunder, lojale kunder og inntekter. For mye nedetid kan også føre til at søkeresultatrangeringene synker. Hvis du bytter til en webhotell som tilbyr oppetidsgaranti, vil du sikre at du ikke mister trafikk eller salg.

3. Din nåværende webverten er ikke riktig for deg:
En av de vanligste og enkle grunnene til at du kanskje vil flytte fra en webhotell til en annen, er at din nåværende webhotell ikke gir deg ønsket du vil ha. For eksempel er kanskje din nåværende webhotell for dyr. Kanskje har du funnet en bedre webhotell som er rimeligere og tilbyr flere av funksjonene du trenger, for eksempel Bluehost. Det er viktig å velge en webhotell som gir nettstedet ditt det den trenger, samt en som passer i budsjettet ditt.

Men du må alltid sørge for at nettstedet ditt er i gang mens overføringen skjer fra en vert til en annen. Fortsett å lese for å finne ut hvorfor.

Merk: Det kan også være lurt å sjekke ut hvordan du flytter WordPress til et nytt domenenavn.

Hvorfor bør du unngå driftsstans? (Viktig)

Nybegynnere med små WordPress-nettsteder som har liten eller ingen trafikk har en tendens til å spørre hvorfor de trenger å bekymre seg for litt driftsstans. På den annen side er det mer åpenbart hvorfor store nettsteder med mer trafikk og god rangering av søkemotorer må være forsiktige når de bytter verter. Større nettsteder kan ikke risikere driftsstans da det kan påvirke deres status. Imidlertid må små nettsteder være klar over problemer også.

Nedetid på nettstedet er ikke bra for verken små eller store nettsteder. La oss snakke om noen få måter nedetid kan påvirke WordPress-nettstedet ditt:

 • Brukere vil tro du har slått av – Når brukere besøker nettstedet ditt, vil de se at det fungerer. Hvis nettstedet ditt står overfor driftsstans, kan det hende at nye besøkende tror det ikke eksisterer, og de gamle brukerne kan tro at du har lagt ned.
 • Skadet omdømme – Nedetid kan oppstå på grunn av mange årsaker. En teknisk bruker kan forstå det, men ikke alle brukerne dine er utviklere. Det vil skape et dårlig inntrykk av merkevaren eller virksomheten din hos den gjennomsnittlige besøkende.
 • Tap av SEO-rangeringer – Nettstedet ditt kan rangere godt i søkemotorer. Når nettstedet ditt er nede og søkemotorene sender botene sine for å gjennomsøke nettstedet ditt, vil det skade rangeringene dine.

Etter å ha lest det ovenstående, har du forhåpentligvis en ide om hvorfor det er viktig å ha en oppetid på 24/7/365 nettsteder. Når du flytter nettstedet ditt til en ny vert, kan du følge trinnene nedenfor for å unngå driftsstans og migrere WordPress-nettstedet ditt.

Bonustips: Du kan alltid bruke vårt gratis verktøy for oppetiderkontroll for nettsteder for å analysere statusen til nettstedet ditt.

Klar til å komme i gang? La oss gå!

Metode 1: Migrere nettstedet ditt gratis med hjelp av eksperter

I den første metoden viser vi deg hvordan du migrerer nettstedet ditt fra en webhotell til en annen gratis. Dette trinnet er for de som ikke er veldig lydteknisk. Ved å følge denne metoden kan du migrere nettstedet ditt uten å betale en eneste krone og uten å følge kompliserte trinn.

For det må du finne ut hostingtjenesteleverandører som tilbyr gratis migrasjonstjenester. For å gjøre det enklere for deg, har vi listet opp noen få vertsfirmaer som vil migrere nettstedet ditt gratis, forutsatt at du samtykker i å være vert for nettstedet ditt med dem. Så la oss sjekke dem ut.

1. SiteGround

siteground billig hosting

SiteGround tilbyr gratis migrasjonstjenester for sine brukere som velger GrowBig og GoGeek hostingplaner.

For å benytte deg av den gratis migrasjonstjenesten, gå til SiteGround-dashbordet ditt når du har registrert deg. Her, under Brukerområde gå til Support »Be om hjelp fra teamet vårt» Overfør nettsted. Ved å gjøre det kan du få alle nettstedfilene og databasen din migrert fra den gamle hostingtjenesten til SiteGround på en problemfri måte.

Det beste av alt er at alle filstiene og databaseinformasjonen forblir den samme på den nye hostingkontoen din, så du trenger ikke å fikse noe på nettstedet ditt etter migrering.

2. HostGator

HostGator, gratis migrasjonstjenester

HostGator er et annet flott alternativ som tilbyr gratis migrasjonstjenester til brukerne innen 30 dager etter at de registrerte seg for en webhotell. Dette alternativet er tilgjengelig med alle planer du registrerer deg for. For å benytte deg av deres gratis overføringstjeneste, trenger du bare å fylle ut et 3-trinns skjema og be dem om å overføre nettstedet ditt.

Men før det trenger du følgende informasjon:

 • Gammelt hosting FTP-brukernavn
 • FTP-brukernavn og passord
 • WordPress admininfo
 • cPanel-påloggingsadresse sammen med brukernavn & passord
 • Siste sikkerhetskopi av WordPress-database

3. A2 Hosting

A @ hosting, gratis migrasjon

Det neste alternativet du kan gå for er A2 Hosting-tjenesten. A2 hosting tilbyr akkurat som SiteGround og HostGator også gratis migrasjonstjenester til brukerne.

Når du har fullført betalingen, logger du på kundeportalen din og klikker på Støtte »Migrasjon . Klikk på Be om migrering alternativ.

Velg nå avmerkingsboksene for å godta vilkårene for bruk og akseptabel bruk, og klikk deretter Fortsett til trinn 2. I neste trinn, velg tjenesten du ønsker og klikk på Fortsett til trinn 3 knapp. Til slutt i neste trinn, trykk på Send inn migrering knapp.

Og det er det. Du vil bli varslet så snart overføringen er fullført.

Metode 2: Migrere nettstedet ditt manuelt (trinn for trinn)

Denne metoden er for deg som er villig til å migrere nettstedet sitt manuelt av seg selv. Selv om det høres skremmende ut for nybegynnere, er det ikke så tøft som det høres ut til å være. Bare følg trinnene våre ordentlig, og du bør være god til å gå.

Her er en liste over trinn som vi vil dekke:

 1. Velg en ny webvert
 2. Lag nettstedets sikkerhetskopi for migrering ved hjelp av duplikator
 3. Importer WordPress-nettstedet til den nye verten
 4. Endre vertens fil for å forhindre driftsstans
 5. Lag en MySQL-database på den nye webverten
 6. Start migreringsprosessen for duplikator
 7. Oppdater domenet ditt

Viktig: Vi vil minne deg på at noen webhotellleverandører tilbyr en gratis migrasjonstjeneste. Hvis du ikke er sikker på om hostingleverandøren din tilbyr gratis migrering, kan du spørre dem først før du gjør det selv. Hvis de ikke tilbyr det, kan du gå videre med opplæringen.

Trinn 1: Velg en ny webverten

Å bytte webhotell er en stor beslutning i seg selv, så du må sørge for at du har lagt nok arbeid i å optimalisere nettstedet ditt på den nåværende verten før du flytter til en ny. Hvis den fremdeles ikke leverer hurtighet, sikkerhet, ytelse osv. Selv etter optimalisering, trenger du faktisk å bytte webhotell.

webhotell

Når du velger en ny webhotell, må du være oppmerksom på de spesifikke funksjonene nettstedet ditt trenger i sin nåværende posisjon og i fremtiden, slik at du ikke trenger å bytte verter igjen nedover linjen.

Det er mange forskjellige typer webhotell som delt hosting, dedikert serververt og administrert WordPress hosting.

Når du velger en webvert, er det vi anbefaler:

Delt vertskap:

Perfekt for de som nettopp begynner med et nytt nettsted og trenger en rimelig hostingløsning. Bluehost er den beste leverandøren for delt hosting. De er offisielt anbefalt av WordPress.org. IsItWP-brukere får 60% rabatt sammen med et gratis domenenavn når de kjøper en ny hosting-konto.

Kom i gang med Bluehost i dag!

Dedikert server:

Det er den beste løsningen for brukere som ønsker å lease hele serveren til egen bruk og trenger full kontroll over serveren. Vi anbefaler InMotion Hosting for dedikerte servere. De lar deg velge det ideelle datasenteret for nettstedet ditt og gir gratis lanseringsassistanse i 2 timer. InMotion hosting-kupong vil gi deg flere rabatter.

Kom i gang med InMotion Hosting i dag!

Administrert WordPress hosting:

Det beste valget for WordPress nettsteder som tiltrekker seg høyt trafikkvolum. Med administrert WordPress-hosting kan du betjene nettstedet ditt på en server som er unikt optimalisert for sikkerhetskonfigurasjonen til WordPress. Vi anbefaler WP Engine for administrert WordPress-hosting.

Kom i gang med WP Engine i dag!

Vi anbefaler deg å sjekke disse sammenligningene mellom Bluehost vs InMotion hosting og Bluehost vs WP Engine.

Etter at du har kjøpt en hostingplan, må du ikke installere WordPress slik du pleier når du oppretter et nytt nettsted. Bare hold den tom og la oss gå videre til trinn 2.

Trinn 2: Opprett sikkerhetskopi av nettstedet ditt for migrering ved hjelp av duplikator

Gå til adminområdet på nettstedet du vil flytte, og installer Duplicator-plugin. Det er en av de beste WordPress-programtilleggene for migrasjoner og sikkerhetskopier. Hvis du ikke vet hvordan du installerer en plugin, kan du se i vår trinn-for-trinn-guide for installasjon av en WordPress-plugin.

Når du har installert Duplicator-plugin, går du til Duplikator »pakker i WordPress-oversikten.

Klikk deretter på Lag ny -knappen i høyre hjørne av siden.

skape ny-pakke-duplikator-plugin

Deretter ser du en side som den på bildet nedenfor. Klikk på neste for å starte pakkeoppbyggingsprosessen.

klikk-next-to-create-pakke

Derfra tar det deg til det andre trinnet i pakkeoppbyggingsprosessen. Forsikre deg om at skanningen er fullført, og at alle resultatene er Flink. Klikk deretter på Bygge knapp.

komplett-scan

Vent til prosessen er fullført. Dette kan ta en stund, avhengig av hvor stort nettstedet ditt er.

Når prosessen er fullført, ser du nedlastingsalternativer for Installer, Arkiv, og Ett-klikk nedlasting. Du må klikke på Ett-klikk nedlasting fordi du trenger både installasjonsprogrammet og arkivfilene dine.

ett klikk-download-duplikator

Arkivfilen er en kopi av nettstedet ditt, og installasjonsfilen hjelper deg automatisk å laste ned installasjonsprosessen.

Trinn 3: Importer WordPress-nettstedet til den nye verten

Deretter må du laste ned nedlastede filer (installasjonsprogram og arkiv) til den nye webverten. For å gjøre det kan du bruke en FTP-klient til å koble til den nye webverten. Hvis du er ukjent med dette, kan du følge instruksjonene gitt i denne trinnvise veiledningen til laste opp filer via FTP til WordPress.

Ved å bruke FTP-klienten din, kan du laste opp både installasjonsprogrammet og arkivfilene til rotkatalogen (vanligvis / brukernavn / public_html / folder) på nettstedet.

Før du laster opp, må du forsikre deg om at mappen er helt tom. Noen WordPress-vertsfirmaer installerer WordPress automatisk når du registrerer deg. Du må slette den hvis den allerede er installert av verten.

Trinn 4: Endre vertsfilen for å forhindre driftsstans

Du har allerede lastet opp både installer.php-filen og archive.zip-filen til den nye webverten i trinn 3, så prøv å åpne installer.php-filen i nettleseren..

Du kan få tilgang til filen ved å bruke en URL som denne:

http://www.example.com/installer.php

Men når du prøver å få tilgang til filen, får du en 404 feilside fordi domenet ditt fremdeles peker til den gamle verten.

Dette innebærer at du må endre domenenavnservere og peke til den nye verten, men vi foreslår ikke at du gjør det. Hvis du gjør det, vil det vise brukerne dine et ødelagt nettsted mens du fortsetter migreringen.

Derfor foreslår vi å bruke en alternativ metode slik at brukere kan få tilgang til nettstedet ditt fullt ut, selv under migrering.

Med denne teknikken vil du kunne få tilgang til det nye nettstedet ditt ved å bruke det nye domenet midlertidig på datamaskinen din. Det gjøres med en vertsfil på datamaskinen din som du kan bruke til å kartlegge domenenavn til bestemte IP-adresser.

Nå vil du legge til en oppføring for domenenavnet ditt i vertsfilen slik at den peker til den nye verten, men bare ved å bruke datamaskinen. Derfor kan du få tilgang til filene dine på den nye webverten mens brukerne dine fortsatt vil ha tilgang til nettstedet ditt fra den gamle verten. Derfor er det null nedetid.

Først må du finne ut IP-adressen til den nye webhotellserveren. For å finne dette, åpne cPanel-oversikten og naviger til Serverinformasjon. Der vil du se det som Delt IP-adresse.

host-ip-adresse

Hold denne siden åpen da du trenger å kopiere IP-adressen på et senere trinn.

Hvis du bruker Windows, gå til Programmer »Alle programmer» Tilbehør, høyreklikk på Notisblokk, og velg Kjør som administrator. Deretter vises en Windows UAC-ledetekst med to alternativer: Ja og Nei. Klikk på Ja for å starte Notisblokk med administratorrettigheter.

Nå på Notisblokk-skjermen, gå til Fil »Åpne og gå til

C: windowssystem32driversetc. Velg vertsfilen og åpne den.

Hvis du bruker Mac, må du åpne Terminal-appen og angi denne kommandoen for å redigere vertsfilen:

sudo nano / private / etc / hosts

Deretter må både Windows- og Mac-brukere oppgi IP-adressen du kopierte og domenenavnet ditt nederst i vertsfilen slik:

192.168.1.22 www.example.com

Lagre endringene. Nå kan du nå få tilgang til sidefilene dine på den nye verten ved å bruke domenenavnet på datamaskinen din.

Merk: Du må angre endringene du har gjort i vertsfilen etter at du har fullført nettstedoverføringen i trinn 6.

Trinn 5: Lag en MySQL-database på den nye webverten

Nå er du klar til å kjøre installer.php fil på den nye verten, men du må sørge for at det opprettes en MySQL-database før du gjør det.

For å opprette en MySQL-database, gå til cPanels instrumentbord og naviger til databaser seksjon. Deretter må du klikke på MySQL-databaser seksjon.

mysql-databaser

Nå ser du et felt for å opprette en ny database. Skriv inn databasenavnet ditt og klikk på Opprett database knapp.

skape ny-mysql-database-Bluehost

Etter at du har opprettet en database, blar du nedover til siden til MySQL brukere seksjon. Derfra oppgir du et brukernavn og passord for den nye brukeren, og klikk deretter på Opprett bruker knapp.

create-mysql-user

Vær oppmerksom på databasens brukernavn og passord du nettopp opprettet fordi du trenger det i senere trinn.

Nå må du legge til brukeren din i databasen. For å gjøre dette, bla ned til Legg til bruker i databasen og velg MySQL-databasen og brukeren du nettopp opprettet. Klikk deretter på Legge til knapp.

add-bruker-til-database-Bluehost

Nå er databasen klar til å brukes på ditt WordPress-nettsted.

Trinn 6: Start migreringsprosessen for duplikator

Til slutt er du klar til å kjøre installasjonsfilen.

Gå til nettleserens adressefelt og skriv inn URL-adressen som vist nedenfor for å kjøre installer.php.

http://www.example.com/installer.php

duplikator-installer-trinn 1

Installasjonsprogrammet kjører noen få tester og viser Sende ved siden av arkiv- og valideringstester som vist på skjermbildet over.

Merk av i vilkårene og klikk deretter på neste knapp.

Derfra vil du se Duplicators trinn 2 åpen. Du må oppgi MySQL-verten, databasenavnet, brukernavnet og passordet. Sett inn lokal vert i vertsfeltet og fyll ut databasedetaljene du brukte i trinn 5.

duplikator-installer-trinn2

Nå kan du klikke på neste -knappen for å fortsette. Men vi anbefaler at du først klikker på Testdatabase for å sikre at det ikke er feil i databasetilkoblingen.

Deretter importerer Duplicator WordPress-databasen din fra archive.zip-filen til den nye verten.

Deretter ber Duplicator trinn 3 deg om å oppdatere nettadressen eller banen, men du trenger ikke å endre noe her, fordi du ikke faktisk endrer det. Så, klikk på neste -knappen for å fortsette.

Duplicator kjører de siste trinnene og viser påloggingsknappen i fjerde og siste trinn.

duplikator-installer-siste-trinnet

Nå har du flyttet WordPress-nettstedet ditt til en ny webhotell helt. Så du kan ganske enkelt logge inn og sjekke om alt er i orden.

Trinn 7: Oppdater domenet ditt

Vi har kommet til det siste trinnet med å bytte WordPress-nettsted fra en webhotell til en ny.

I forrige trinn la du til en kopi av alle sidefilene til den nye verten, men domenet ditt peker fremdeles til den gamle verten, så du må oppdatere domenet ditt også.

For å gjøre det, må du bytte DNS-navneservere. Hvis domenet ditt ble registrert hos vertsselskapet ditt, er det best å flytte domenet til den nye webverten. Hvis det ble registrert i et domeneregistreringsselskap som NameCheap, GoDaddy osv., Må du oppdatere domenenavnserverne dine.

Domenenavnservere er vanligvis et par nettadresser, som de nedenfor, som du får fra den nye webverten.

ns1.hostname.com
ns2.hostname.com

Trinnene for å endre domenenavnservere varierer fra en domeneleverandør til en annen; grunnleggende konsept er imidlertid det samme. Så vi viser deg hvordan du endrer DNS-navneservere med Domain.com og GoDaddy i denne opplæringen.

La oss starte med Domain.com.

Først av, logg inn på Domain.com-kontoen din. Finn domenet du vil oppdatere, og klikk på Få til knapp.

administrere navneservere

Klikk deretter på DNS & navnetjenere.

endrings dns-og-navneservere

For å endre navneserverne, klikk Redigere ved siden av Nameservers.

rediger navneservere

Deretter fyller du ut de nye navneserverene som leveres av den nye webverten, og klikker på Lagre knapp.

Det er det!

La oss også se på hvordan du oppdaterer navneservere i GoDaddy.

Logg først på GoDaddy-kontoen din og naviger til domener. Klikk deretter på Få til -knappen ved siden av domenenavnet du vil oppdatere.

administrerer-domener-GoDaddy

Så, gå til Tilleggsinnstillinger og klikk på Administrer DNS.

ekstra-settings-styre-dns

Nå må du bla ned til navnetjenere og klikk på Endring knapp.

endringsnavnetjenere

Deretter klikker du på rullegardinmenyen og bytter navneservertype fra Misligholde til Tilpasset. Deretter fyller du ut de nye navneserverene som leveres av den nye webverten, og klikker på Lagre knapp.

update-dns

Nå har du oppdatert domenenavnserverne dine. Dessverre kan det ta 4 til 48 timer å utføre disse DNS-endringene.

I mellomtiden har du nå det samme innholdet på både den gamle verten og den nye verten, slik at brukerne ikke vil se noen forskjell og migreringen av nettstedet vil være sømløs uten driftsstans (Du kan sjekke kostnadene for driftsstans ved å bruke våre gratis nedetidskostnader kalkulator eller til og med bruke nettstedets statusverktøy for å sjekke om nettstedet vårt er live for brukerne dine).

Vi håper denne guiden hjalp deg med å bytte WordPress-nettstedet ditt fra en webhotell til en annen med null nedetid. Det kan også være lurt å sjekke ut vår trinnvise opplæring om hvordan du oppretter en gratis forretnings-e-post ved hjelp av Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map