Slik flytter du nettstedet ditt fra Weebly til WordPress

Slik flytter du nettstedet ditt fra Weebly til WordPress


Leter du etter en måte å flytte nettstedet ditt fra Weebly til WordPress? Weebly er en flott nettbyggingsplattform for nybegynnere, men du vil etter hvert innse at den begrenser deg med tanke på funksjoner. Det er da det er på tide å henvende seg til WordPress, den kraftigste nettstedbyggeren på markedet.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du flytter nettstedet ditt fra Weebly til WordPress.

Først, se på denne listen over trinn vi vil dekke i guiden:

 1. Sette opp WordPress
 2. Eksportere nettstedet ditt fra Weebly
 3. Importere ditt Weebly-nettsted til WordPress
 4. Opprette viderekoblinger
 5. Behandle permalinks / URL-struktur
 6. Tilpasning og plugins
 7. Feilsøk feil

Hvorfor skal du flytte nettstedet ditt fra Weebly til WordPress?

De fleste nybegynnere starter nettstedene sine med den første løsningen de finner på internett. Noen av disse nettbyggingsplattformene, som Weebly, er også kostnadsfrie, noe som er attraktivt for oppstart. Etter at nettstedet ditt begynner å vokse, trenger du imidlertid flere funksjoner og funksjonaliteter.

Sjekk for eksempel bare noen få funksjoner som Weebly mangler:

Enkel SEO:
På Weebly kan du optimalisere sidetittelen, metabeskrivelser osv. For å øke SEO. Skjønt, hvis du ikke er kjent med SEO, forteller Weebly ikke hva du skal gjøre. Men med en WordPress-plugin som Yoast SEO og andre SEO-verktøy er det mye enklere å forbedre nettstedet ditt på grunn av de klare tipsene og instruksjonene det gir.

Ingen tredjepartsapper eller -verktøy:
Weebly tilbyr en rekke verktøy og apper for å legge til flere funksjoner på nettstedet ditt, for eksempel et kontaktskjema, fotogalleri, blogg, osv. Men hvis Weebly ikke tilbyr et bestemt verktøy eller app du ønsker, er du ute av flaks. På den annen side har WordPress over 55 000 plugins å velge mellom, så du vil kunne finne alt du trenger.

Gebyrer og begrensninger for e-handel:
Det kan være vanskeligere å lage og vokse en nettbutikk med Weebly. For eksempel belaster Weebly et transaksjonsgebyr på 3% på toppen av gebyret du allerede vil bli belastet av betalingsprosessorer som PayPal eller Stripe. Så for nybegynnere som ønsker å opprette en nettbutikk, betaler du doble transaksjonsgebyrene. For å fjerne Weeblys transaksjonsgebyr, må du oppgradere til forretningsplanen deres som koster $ 25 / måned.

Det vil ikke vare lang tid før du innser at Weebly ikke lever opp til forventningene dine.

Det er på tide med en bedre løsning: WordPress. Det er den mest enkle, brukervennlige plattformen som ikke går på akkord med gratis plugins og addons. Mange toppmerker bruker WordPress for sine nettsteder og blogger.

Men hvordan kan du flytte hele nettstedet ditt fra Weebly til WordPress uten å miste noe innhold? Det høres vanskelig ut, men det er det ikke.

Våre venner på WPBeginner opprettet et utrolig enkelt verktøy for å eksportere nettstedet ditt fra Weebly til WordPress (vi skal snakke mer om det senere i denne artikkelen). Ved hjelp av verktøyet ditt kan du enkelt flytte alt nettstedets innhold og mediefiler fra Weebly til WordPress.

I slekt: Hvordan migrere fra Medium til WordPress (ingen nedetid)

Klar? La oss gå!

Trinn 1: Konfigurere WordPress

Det første du trenger før du setter opp WordPress er et domenenavn og webhotell. Et domenenavn er nettstedets navn som eksempel.com eller isitwp.com; og webhotell er plassen på internett der du laster opp innhold, mediefiler, etc. Du bør sjekke artikkelen vår om forskjellene mellom domenenavn og webhotell for mer informasjon.

Normalt har domenenavn forskjellige priser basert på TLDer og domeneregistratorer. Et enkelt domenenavn koster mellom $ 11 – $ 15 per år. Du kan imidlertid kjøpe webhotell i området $ 7 – $ 15 per måned for en start / grunnleggende webside.

For brukerne våre, jobbet vi en avtale med Bluehost. De er det mest populære webhotellfirmaet og blir offisielt anbefalt WordPress hosting-partnere. Bluehost tilbyr IsItWP-lesere et gratis domenenavn, gratis SSL-sertifikat og 60% avslag på webhotell.

create-a-wordpress-konto-on-Bluehost

Hvis du leter etter alternative alternativer, kan du sjekke ut ekspertvalgene våre til de beste leverandørene av WordPress. De fleste av dem tilbyr rabatter til IsItWP-brukere.

Etter å ha kjøpt ditt domenenavn og webhotell, gå videre og installer WordPress. For enkle instruksjoner, kan du sjekke ut vår komplette WordPress installasjonsveiledning.

Når installasjonen er vellykket, kan du begynne prosessen med å flytte Weebly-nettstedet ditt til WordPress.

Trinn 2: Eksportere nettstedet ditt fra Weebly

Som diskutert tidligere, bruker vi Weebly til WordPress Importer verktøy for å eksportere Weebly nettstedet.

Dette verktøyet hjelper til med å eksportere alt innholdet og mediefilene dine fra Weebly i et format som støttes av WordPress. På grunn av dette kan du enkelt importere nettstedsdataene dine til WordPress ved hjelp av en importør-plugin.

Merk: Vi testet dette verktøyet før vi anbefalte det til våre brukere. Det fungerer perfekt uten å ødelegge noe.

Besøk Weebly til WordPress Importer verktøyets nettsted og legg til Weebly URL i det første feltet.

Weebly til WordPress

Etter det, skriv inn navn, e-postadresse og velg et format for å eksportere Weebly-nettstedet. Vi anbefaler deg å eksportere nettstedet ditt i standard WXR-format.

Det spørs også om du vil eksportere nettsider med annet innhold. Som standard er den merket Ja som betyr at sidene blir eksportert. Du kan merke dette alternativet som Nei hvis du ikke vil at sidene skal eksporteres eller bare fortsetter uten å endre noe.

Klikk på knappen “Eksporter min Weebly-webside” for å fortsette.

Importøren vil behandle i bakgrunnen. Når den er klar, vil den vise deg en suksessmelding med en nedlastbar lenke som du kan bruke til å importere Weebly-nettstedet ditt til WordPress.

Lagre lenke som

Du trenger XML-filen for WordPress. Bare høyreklikk på knappen “Last ned Weebly Export File” -knappen og velg alternativet “Save Link As …”. Den laster ned export.xml-filen du trenger for WordPress.

Trinn 3: Importere Weebly-nettstedet ditt til WordPress

For å importere Weebly-nettstedet ditt, må du logge inn på WordPress-administratorområdet ditt. Derfra må du gå til Verktøy »Import side. På denne siden ser du flere importører, men du må bruke WordPress-importøren.

Gå videre og klikk på koblingen ‘Installer nå’ under WordPress-importøren, så installeres den uten å endre eller laste inn siden.

WordPress-importør

Etter vellykket installasjon, vil du se at alternativene nå er endret. Klikk på “Kjør importør” -lenken under WordPress-importøren for å fortsette.

Kjør WordPress-importør

Deretter bør du klikke på ‘Velg fil’ -knappen og velge export.xml-filen som du lastet ned i forrige trinn.

Sørg for å klikke på knappen “Last opp fil og import”. Den tar deg til en ny side der du må tilordne forfattere til innholdet ditt.

Tildel forfattere

Det vil være flere alternativer for deg, inkludert importere forfatterne dine fra Weebly, opprette nye forfattere eller tilordne artiklene til eksisterende brukere i WordPress.

Du må også merke innstillingen ‘Last ned og importer filvedlegg’ som hjelper deg med å importere bilder og mediefiler fra Weebly til WordPress.

Når du er klar, klikker du på ‘Send’ -knappen så vil importøren kjøre i bakgrunnen. Det vil ta litt tid avhengig av størrelsen på innholdet og mediefilene, så vær tålmodig.

Etter å ha importert Weebly-nettstedet ditt, viser det deg en melding for å oppdatere legitimasjonene (passord og brukerroller).

Importer suksess

Hva blir det neste?

Du kan sjekke WordPress-sider, innlegg og annet innhold for å sikre at alt er i orden. Vi anbefaler også at du sjekker mediefilene som er importert fra Weebly.

Hvis du imidlertid finner ut at importøren savnet noe av innholdet ditt, kan du gjenta prosessen for å importere det gjenværende innholdet fra Weebly til WordPress. Ikke bekymre deg for gjentakelsen, ettersom importøren bare vil importere restinnholdet.

Trinn 4: Opprette viderekoblinger

Når du bruker et tilpasset domenenavn (https://eksempel.no) for Weebly-nettstedet ditt, må du omdirigere det til det nye WordPress-vertskapet. Dette gjør at brukerne dine kan se websidene dine riktig.

For å opprette viderekoblinger, må du logge deg på Weebly-administratorkontoen din og gå til ‘Domener’ -siden. Derfra må du klikke på det tilpassede domenet ditt og gå til innstillingsmenyen. Du finner alternativet for å redigere navneservere.

Bare klikk på ‘Endre’ -knappen, så viser de primære og sekundære navneserverfeltene. Hvis du kjøpte Bluehost webhotell, vil navneserverne være ns1.bluehost.com og ns2.bluehost.com

Merk: Hvis det er noen feil med disse navneserverne, kan du kontakte supportteamet for å få hjelp.

Rediger navneservere

Sørg for å klikke på ‘Lagre’ -knappen.

Det vil ta 24-48 timer før navneserverne oppdateres skikkelig. Etter det vil brukerne dine se WordPress-nettstedet ditt.

Hvis Weebly-nettstedet ditt var bygget på et underdomen (https://mysite.example.com), bør du følge disse trinnene:

Først må du logge deg på Weebly-kontoen din og redigere nettstedet ditt. Derfra kan du gå til Innstillinger »SEO.

Weebly header-kode

I disse innstillingene må du søke etter tittelkodedelen og legge til denne kodelinjen:

Du må endre URL-adressen (http://www.wordpresdomain.com/) til URLen til WordPress-nettstedet.

Når du har byttet ut, må du klikke på Lagre og publisere-knappene. Deretter besøker du webadressene til Weebly-siden, og siden blir omdirigert til det nye WordPress-nettstedet ditt.

Trinn 5: Behandle Permalinks / URL-struktur

Du må fikse URL-strukturen for brukerne dine. Ellers kan de se en 404-feil på websidene dine etter overføringen. Denne feilen oppstår fordi nettadressen ikke stemte overens under omdirigeringen.

For å fikse permalinkene / URL-strukturen, må du gå til Innstillinger »Permalinks -siden i WordPress-administratorområdet ditt. Derfra må du velge den tilpassede strukturen for nettadresser og oppgi / blogge /% postnavn% i det gitte feltet.

Innstillinger for permalinks

Når du er lagt til, klikker du på knappen “Lagre endringer”. Dette løser problemene med innleggene dine.

Men Weebly bruker .html i nettadressene for sider, noe som betyr at du må håndtere problemet separat fra innlegg.

Hvis du vil legge til .html i URL-strukturen på WordPress-sider, må du installere og aktivere Legg til eventuell utvidelse til sider plugg inn. Sjekk ut vår guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin for hjelp.

Når du er aktivert, må du gå til Innstillinger »Legg til eventuell utvidelse på sider å administrere alternativene. I feltet “Utvidelse”, må du legge til .html og klikke på “Oppdater innstillinger” -knappen.

Legg til HTML-utvidelse på sider

Etter det kan du gå tilbake til Innstillinger »Permalinks og trykk på “Lagre endringer” -knappen for å oppdatere WordPress-nettadressene dine ordentlig.

Trinn 6: Tilpasning og plugins

Nettstedet ditt er flyttet fra Weebly til WordPress vellykket.

Deretter kan du sjekke artikkelen vår om de beste WordPress-plugins som du MÅ bruke. Disse programtilleggene vil bidra til å legge til flere funksjoner og funksjonaliteter på nettstedet ditt.

Vi anbefaler også at du sjekker ut vårt utvalg av de beste WordPress-temaene for spesifikke nisjer:

 • Beste WordPress-temaer for reiseblogger
 • Beste WordPress utdanningstemaer
 • Beste fotograferingstemaer for WordPress
 • De beste WordPress-forretningstemaene for bedriftsnettstedet ditt
 • Beste WordPress flerbruks-temaer for alle nettsteder

Disse temaene ble valgt ut av våre eksperter. Med litt søk kan du imidlertid finne mange andre WordPress-temaer på internett som samsvarer med dine interesser og behov.

Trinn 7: Feilsøk feil

Vi vil forsikre deg om at du ikke ser noen feil, så vi har listet opp noen vanlige problemer som brukere kan møte etter migreringen. Ta en titt:

Vanlige WordPress-feil:

Det kan hende du ser den vanlige WordPress-databasetilkoblingsfeilen. Vi anbefaler at du følger vår komplette trinn-for-trinn-guide for hvordan du fikser feilen for å opprette en databaseforbindelse i WordPress.

Problemer med eksterne bilder:

Generelt bør WordPress-importøren importere alle bildene dine fra Weebly og lagre dem i WordPress mediebibliotek. Hvis du imidlertid finner ut at bildene ikke var importert på riktig måte, anbefaler vi deg å følge denne guiden på hvordan du importerer eksterne bilder i WordPress.

Vi håper denne guiden hjalp deg med å lære hvordan du flytter nettstedet ditt fra Weebly til WordPress. Hvis du likte denne artikkelen, kan det være lurt å sjekke ut vår guide for hvordan du bytter fra Wix til WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map