Slik flytter du nettstedet ditt fra WordPress.com til WordPress.org

hvordan du flytter fra wordpress.com til wordpress.org


Vil du flytte nettstedet eller bloggen din fra WordPress.com til WordPress.org?

Mens WordPress.com kan være et godt inngangspunkt for deg å komme i gang med blogging, ettersom bloggbehovet ditt utvikler seg, kan det være lurt å bytte til WordPress (WordPress.org) som er hostet selv, slik at du kan ha mer kontroll over bloggen din.

WordPress.org er et fullt utstyrt innholdsstyringssystem. Bortsett fra å gi deg full kontroll over bloggen din, lar WordPress.org deg tilpasse utseendet og følelsen på bloggen din slik du vil, tjene penger på den du vil, legge til tredjepartsporing inkludert Google Analytics og mye mer.

Les de fulle forskjellene mellom WordPress.com og WordPress.org.

I denne trinnvise opplæringen vil vi lede deg gjennom hvordan du flytter bloggen din fra WordPress.com til WordPress.org.

Her er en liste over trinnene vi vil dekke gjennom denne guiden:

Merk: Hvis du planlegger å bytte domener, har vi en fullstendig guide for hvordan du ordentlig kan flytte WordPress til et nytt domenenavn.

Trinn 1: Kjøp en webhost

For å flytte nettstedet til en WordPress-plattform som er hostet selv, må du eie et tilpasset domenenavn og en WordPress-hostingkonto. Hvis du allerede har et tilpasset domenet satt opp på WordPress.com-nettstedet ditt, kan du beholde det samme domenenavnet selv etter at du har flyttet det.

Domenenavn: Ditt domenenavn er nettstedets adresse på internett, for eksempel Google.com eller IsItWP.com. Det er hva kundene dine skriver inn i nettleserne deres for å få tilgang til nettstedet ditt. Et domenenavn koster normalt rundt $ 14,99 per år, men vi viser deg hvordan du får det gratis senere i denne artikkelen.

Webhotell: Som du kanskje vet, er WordPress.com en gratis og den beste blogghotellplattformen, som kommer med mange begrensninger, som manglende evne til å installere plugins og begrenset tilpasningsevne, osv. Når du flytter til en WordPress med selvhotell. nettsted, må du kjøpe en hostingkonto. Webhotellkontoen din er der nettstedets innhold og filer er lagret.

Tenk på det som ditt nye nettsted. Når en besøkende prøver å få tilgang til nettstedet ditt ved å skrive inn webadressen din (domenenavn), blir de ledet til nettstedfilene som er lagret på webhotellserveren. Webhotell koster vanligvis $ 7,99 per måned.

Når du starter med WordPress med selvvertskap, kan de samlede kostnadene for domene og hosting virke som ganske mye.

Derfor har vi jobbet med en avtale med Bluehost for å tilby brukerne våre et gratis domenenavn, gratis SSL og 65% avslag på WordPress hosting.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive Bluehost-tilbudet »

Bluehost er et av de største hosting-selskapene i verden. De er også en offisiell anbefalt leverandør av WordPress.org.

For å kjøpe en webhotellkonto, gå over til Bluehost-nettstedet og klikk på Kom i gang nå knapp.

opprette en blogg på bluehost

På neste side blir du nå bedt om å velge en plan. Siden du nettopp kommer i gang, kan du velge den grunnleggende planen som også inkluderer et gratis domene og gratis SSL. Du kan alltid oppgradere kontoen din etter hvert som nettstedet ditt vokser.

Velg en bluehost-plan for å starte en blogg

Du kan nå enten velge et eksisterende domene som du allerede eier, eller kjøpe et nytt domene gratis. Hvis du ikke brukte et tilpasset domene på WordPress.com, anbefaler vi å få et nytt domene siden det er gratis.

bluehost domenekjøp

Du blir nå bedt om å oppgi kontoinformasjonen din. For enkel registrering kan du logge på med Google-påloggingsinfo med bare et par klikk.

oppretting av bluehost-konto

Etter å ha lagt inn detaljene, blar du nedover til siden til du finner pakkeinformasjonsboksen. Du kan velge grunnleggende plan i 12 måneder, 24 måneder eller 36 måneder. For å spare penger kan du fjerne merkingen av tilleggene som er forhåndsvalgt som standard. Når du starter, trenger du ikke disse tilleggene. Du kan alltid legge dem til senere, om nødvendig.

Merk: Hvis du velger 36 måneders plan, får du den beste verdien for pengene!

Bluehost-pakkeinformasjon

Når du har konfigurert planen din, blar du videre nedover på siden for å legge inn betalingsinformasjonen. Du må godta vilkårene deres og deretter klikke på Send.

Det er det!

Du har tegnet en hostingplan. Du blir bedt om å opprette et passord for kontoen din. Etter det vil du motta en e-post med informasjon om hvordan du logger deg på kontrollpanelet for webhotell (cPanel) der du kan administrere alt fra hostingfiler til e-post og support.

Trinn 2: Installer WordPress

Etter å ha kjøpt en webhotellkonto, er neste trinn å installere WordPress på den. Du bør også sjekke ut denne artikkelen om hvorfor du bruker WordPress.

Med Bluehost trenger du ikke å gå gjennom en egen WordPress-installasjonsprosess fordi Bluehost nå gjør det som standard. Alt du trenger å gjøre er å velge WordPress-temaet ditt, angi navn og tagline for bloggen din, så er du klar til å komme i gang med WordPress.

Etter å ha abonnert på hostingplanen din, vil du nå bli bedt om å velge et WordPress-tema. Du kan velge omtrent hva som helst på dette trinnet fordi du alltid kan endre temaet senere.

velg et tema

Du blir deretter bedt om å velge navn og tagline for bloggen din.

opprette en ny wordpress-blogg

Etter å ha spesifisert detaljene, klikk neste. Bluehost vil nå automatisk installere WordPress for deg. Når det er gjort, vil det vise deg en skjerm som denne:

Wordpress installasjon vellykket

Du kan logge inn på nettstedet ditt ved å legge ved wp-admin til nettadressen din. Slik ser WordPress-påloggingsadressen din ut:

http://example.com/wp-admin

Du kan nå logge deg på WordPress-bloggen din med legitimasjonsbeskrivelsen som er sendt til din e-postadresse.

wordpress innlogging

Trinn 3: Eksporter innholdet ditt fra WordPress.com

Logg deg på WordPress.com-kontoen din og gå over til bloggens instrumentbord. Så gå til Verktøy »Eksport.

Du blir ledet til en ny side der du blir bedt om å velge mellom gratis eller guidet overføring. I Eksport delen, klikk Start eksport.

eksporter wordpress.com til wordpress.org

Velg deretter Alt innhold for å eksportere hele innholdet fra WordPress.com og deretter trykke på Last ned eksportfil knapp.

last ned eksportfil fra WordPress.com

En XML-fil blir lastet ned på datamaskinen din som inneholder alle innlegg, sider, bilder, kommentarer, tilpassede felt, kategorier, tagger, navigasjonsmenyer og annen informasjon..

Trinn 4: Importer innholdet ditt til WordPress som er selv vert

Nå som vi har eksportert innholdet ditt fra WordPress.com, er neste trinn å importere det til det nye nettstedet ditt. Logg deg på det nye WordPress-dashbordet og gå til Verktøy »Import.

wordpress import installere

Neste klikk på Installere nå ved siden av WordPress. Dette vil installere WordPress-importør-plugin på det nye nettstedet ditt. Når den er installert, klikker du Kjør importør for å aktivere plugin-modulen. Den tar deg til en side der du blir bedt om å laste opp WordPress.com XML-filen som du lastet ned i forrige trinn.

import wordpress

Velg filen og klikk Last opp fil og import.

Merk: Hvis filstørrelsen er større enn opplastingsgrensen din som vises på siden, har du to alternativer: Du kan enten be webhotellfirmaet ditt om å øke opplastingsgrensen midlertidig eller dele filen din ved å bruke en WXR fildeling.

Etter opplasting vil du bli bedt om å importere forfattere eller tilordne innlegg til eksisterende brukere. Hvis du vil importere vedlegg, merker du av for boksen og klikker på Sende inn.

importer wordpress og tilordne forfattere

Når alt er gjort, vil du se en suksessmelding.

import wordpress suksessmelding

Trinn 5: Importer bloggkoblingene dine

Hvis du har brukt Blogroll-koblingsfunksjonen på det gamle WordPress.com-nettstedet ditt, kan det være lurt å importere dem til det nye nettstedet ditt også.

Blogrollkoblinger eksporteres i OPML-format. Det er et XML-format som lar deg eksportere og importere koblinger og lenkkategorier. Du kan finne din WordPress.com OPML-fil ved å besøke en adresse som denne:

http://example.wordpress.com/wp-links-opml.php

Sørg for å bytte ut eksempel med underdomenet til WordPress.com-bloggen. Hvis du allerede bruker et tilpasset domene med WordPress.com-bloggen din, kan du erstatte hele domenet som vist nedenfor:

http://www.example.com/wp-links-opml.php

Når OPML-filen er åpnet i nettleseren, lagrer du filen på datamaskinen ved å trykke CTRL + S (Kommando + S på Mac).

wordpress.com opml-fil

Etter å ha lastet ned OPML-filen, må du importere den til det nylig installerte WordPress-nettstedet.

Som standard gir WordPress som ikke er vert, ikke en koblingsbehandling som WordPress.com.

For å aktivere koblinger akkurat som WordPress.com-nettstedet, må du installere en plugin som heter Link Manager fra plugin-repository.

Plugin-en har ikke blitt oppdatert de siste to årene, men du kan trygt installere den da den ikke trenger oppdatering.

Ved aktivering vil pluginen legge til en ny meny, lenker i WordPress-administratorfeltet.

aktiver blogroll i selvhostede WordPress

Nå, for å administrere koblinger og blogger på ditt WordPress.com-nettsted, må du importere dem til WordPress-nettstedet. Besøk Verktøy »Import og klikk på Blogroll for å installere OPML-importøren, og klikk deretter Kjør importør.

import blogroll fra WordPress.com

Du blir bedt om å laste opp OPML-filen du lagret tidligere. Etter å ha valgt filen du vil laste opp, klikker du på Importer OPML-fil.

Du vil se en suksessmelding når alle koblingene er lastet opp.

Trinn 6: Sett WordPress.com-bloggen din til Privat

Det er klart at du ikke trenger å beholde to separate nettsteder med samme innhold på både WordPress.com og WordPress. Du må enten omdirigere alle brukere til det nye nettstedet eller holde WordPress.com-siden privat, så det vil bare være synlig for deg og brukerne du velger.

La oss ta en titt på hvordan du holder WordPress.com-nettstedet ditt privat.

Hvis du ikke vil omdirigere de gamle brukerne dine til det nye nettstedet, kan du gå til Innstillinger »Lesing. Velg nettstedssynlighet Jeg vil at nettstedet mitt skal være privat.

sett wordpress.com til privat

Hvis du har blogget en stund og har vokst et lojal publikum, er det ikke fornuftig å la dem henge igjen. Google og andre søkemotorer kan også ha indeksert nettstedet ditt. Du bør holde både søkemotorrangeringene og de gamle brukerne dine intakte på det nye nettstedet.

Vi viser deg hvordan du kan omdirigere besøkende og bevare søkerangeringer i neste trinn.

Trinn 7: Viderekoble besøkende og bevare søkerangeringer

Å omdirigere brukere til et nytt sted med et 301-hode er standardløsningen for å holde søkerangeringer mens du flytter et nettsted fra et sted til et annet. Med WordPress.com har du ikke tilgang til .htaccess, så du kan ikke gjøre noen endringer på egenhånd for å beholde rangering av søkemotorer. WordPress.com tilbyr imidlertid en betalt oppgradering, Site Redirect, som gir denne funksjonaliteten.

Gå til siden viderekoblingsside på WordPress.com-kontoen din, og velg den gamle siden du vil omdirigere.

Velg en side til side omdirigering

Viderekoblingsfunksjonaliteten er priset til $ 13 USD per år. Denne oppgraderingen gir 301 viderekoblinger som lar nettstedets besøkende og søkemotorer omdirigeres til det nye nettstedet ditt.

I slekt: Beste viderekobling-plugins for WordPress.

wordpress.com nettsted omdirigerer til wordpress.org

Du lurer kanskje på, “hvor lenge skal jeg fortsette å betale for denne viderekoblingsfunksjonen?” Svaret er så lenge du vil. Vi anbefaler imidlertid at du beholder denne funksjonen i minst 2 år. På denne måten gir du brukerne nok tid til å huske det nye domenenavnet ditt.

Hvis du endrer domener, er en annen ting du ønsker å gjøre å oppdatere alt i innlegg-nettadresser. Hvis du noen gang har koblet sammen innleggene dine, da sørg for å oppdatere koblingene på det nye nettstedet ditt.

WordPress beste praksis å følge etter migrering av nettsteder

Nå som du har fullført overføringen av WordPress.com-nettstedet til WordPress.org, er det neste du vil gjøre å følge WordPress’s beste fremgangsmåter for å holde nettstedet ditt sikkert og utvide publikummet ditt på den selvbaserte WordPress-plattformen.

Før du velger et tilfeldig gratis tema for nettstedet ditt, kan du ta en titt på listen over de beste WordPress-temaene og bestemme hvilket som vil være det beste valget for dine behov.

Nedenfor følger noen få ting du trenger å gjøre på migrasjonen på din nye WordPress-webside:

 • Kontakt skjema: Legg til et kontaktskjema til WordPress-nettstedet ditt. Det kan også være lurt å sjekke ut de beste WordPress-kontaktskjema-plugins.
 • Legg til Google Analytics-sporing: Legg til Google Analytics-sporing på det nye WordPress-nettstedet ditt ved å installere MonsterInsights-plugin.
 • WordPress sikkerhet: Gi skuddsikker sikkerhet til WordPress ved å installere noen av
  beste WordPress-sikkerhetsplugins. Du bør også lese den ultimate WordPress-sikkerhetsguiden for mer informasjon.
 • Forbedre WordPress SEO: Øk SEO ved å bruke de beste WordPress SEO-plugins.
 • WordPress sikkerhetskopiere: Planlegg en sikkerhetskopi av ditt WordPress-nettsted med
  beste WordPress backup-plugin.
 • WordPress ytelse: Forbedre WordPress-ytelsen din ved å installere de beste WordPress-hurtigbufring og andre WordPress-ytelsestillegg.
 • Hindre spam-kommentarer: Forhindre spam-kommentarer ved å installere Akismet-pluginen på nettstedet ditt.
 • Vokse nettstedet ditt: Utvikle besøkende og kunder ved å bruke de beste WordPress-ledegenerering-plugins.

Ofte stilte spørsmål

Etter å ha hjulpet hundrevis av brukere med å flytte bloggen sin fra WordPress.com til WordPress.org som er selv vert, har vi funnet ut at folk stiller samme slags spørsmål igjen og igjen. Dette er grunnen til at vi har satt sammen en liste med ofte stilte spørsmål, slik at du enkelt kan migrere bloggen din, uten problemer.

Hva skjer med mine WordPress.com-abonnenter?

Hvis du vil migrere abonnentene dine fra WordPress.com til det selvbaserte WordPress-nettstedet, må du installere Jetpack-pluginen. Ved hjelp av Jetpack kan du overføre abonnentene dine ved å følge denne opplæringen.

Hva er kostnadene ved å bytte til WordPress.org?

WordPress er gratis. Som beskrevet i opplæringen, for å omdirigere brukerne dine og for å holde søkeresultatet intakt på det nye nettstedet ditt, må du abonnere på Site Redirect, for $ 13 per år i minst 2 år. Bortsett fra det, må du betale for ditt domenenavn og hosting-konto for å kunne drive et WordPress-nettsted som er hostet selv. Du kan kjøpe et domenenavn for $ 14.99 per år og en hosting-konto for $ 7.99 per måned. Til sammen vil det å koste et nettsted på en WordPress-plattform som er hostet selv koste så lavt som $ 123,87 årlig.

Du kan finne tusenvis av gratis temaer og plugins for bloggen din. Imidlertid, hvis du foretrekker premium temaer og plugins, kan driftskostnadene for bloggen din gå høyere.

Jeg har allerede betalt WordPress.com, kan jeg få refusjon?

Ja! WordPress.com lar deg prøve den betalte planen din risikofri i 30 dager. Hvis du har kjøpt den betalte planen deres i løpet av de siste 30 dagene, kan du be om full refusjon. Hvis domenenavnet ditt er registrert i løpet av de siste 48 timene, kan du også få refusjon for det.

Vil bildene mine knekke?

Nei det vil de ikke. Når du overfører ved å bruke importfilen, lastes alle vedlagte bilder ned og koblingene oppdateres. Det er imidlertid et problem som vi la merke til: Hvis URL-adressen til bildet ditt begynner med files.wordpress.com, kan de ikke konverteres. Hvis du merker at URL-en for bilder ikke har endret seg og fortsatt peker til WordPress.com, anbefaler vi at du bruker importere eksterne bilder plugin for å migrere bildene dine uten risiko.

Jeg registrerte domenet mitt gjennom WordPress.com, kan jeg fremdeles flytte?

Ja det kan du. Hvis du allerede har et domenenavn registrert gjennom WordPress.com, trenger du kanskje bare en webhotellkonto. Du kan peke det domenenavnet til det nye WordPress-nettstedet som er ditt eget vert. Alternativt kan du overføre domenenavnet til en domenenavnsregistrator som NameCheap eller Godaddy.

Vil nettstedet mitt gå ned når jeg bytter?

Nei! Du kan flytte nettstedet ditt med null nedetid ved å følge veiledningen vår.

Du kan begynne å spore ditt WordPress-nettsted som er hostet selv ved å installere Google Analytics.

Vi håper denne guiden hjalp deg med å bytte WordPress.com-området sømløst til WordPress.org med selvhusholdning. Det kan også være lurt å sjekke ut våre trinnvise guider for hvordan du overfører WordPress fra lokal server til et live nettsted og migrerer fra Medium til WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map