Slik flytter du WordPress riktig til et nytt domenenavn

Slik flytter du WordPress-nettstedet riktig til et nytt domenenavn


Vil du overføre WordPress-nettstedet ditt fra ett domenenavn til et annet domene på den samme serveren? Bytte til et nytt domenenavn kan påvirke rangeringen av søkemotorer på nettstedet ditt. For å minimere denne påvirkningen, må du følge en spesifikk trinn-for-prosess for å få søkestillingen tilbake etter at du har overført nettstedet ditt.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan flytte WordPress-nettstedet ditt til et nytt domenenavn med minimal effekt på SEO.

Trinn 0. Evaluer ditt WordPress-nettsted

Å flytte WordPress-nettstedet ditt til et nytt domenenavn er en helt annen prosess enn å bytte nettstedet ditt fra en webhotell til en annen. For prosessen som dekkes i denne guiden, vil du ha samme webhotell, men et nytt domenenavn. Hvis du er usikker på hvilken prosess du trenger, kan du lese artikkelen vår om forskjellen mellom et domenenavn og webhotell.

Før vi begynner, bør du sjekke at WordPress-nettstedet ditt fungerer bra med det nåværende domenenavnet, og at du har lykkes med det nye domenenavnet. Hvis du ikke har det nye domenenavnet ennå, kan du kjøpe det fra en av de beste domenenavnregistratorene på markedet.

I slekt: Beste nettstedgeneratorverktøy (gratis)

Forsikre deg om at du har tilgang til cPanel for nettstedet ditt, og at du er i stand til å koble nettstedet til en FTP-klient. Når du har dobbeltsjekket alle disse faktorene, kan du gå videre og begynne å flytte prosessen.

Merk: Det er viktig for deg å vite at en liten effekt på trafikken på nettstedet ditt er normal når du bytter domener. Vi hjelper deg imidlertid trinn for trinn for å oppnå dine mål uten å miste kontrollen over rangeringen av søkemotorene.

Klar? La oss komme i gang.

Trinn 1. Lag en fullstendig sikkerhetskopi av WordPress

For å starte, trenger du en fullstendig sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt. Du kan finne mange WordPress-backup-plugins, men vi anbefaler på det sterkeste å bruke Duplicator-plugin for denne prosessen.

Duplicator er en gratis WordPress-sikkerhetskopi og migreringsplugin.

Det første du trenger å gjøre er å installere Duplicator-pluginen. Hvis du trenger hjelp, kan du sjekke guiden vår for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering vil du se en ny ‘duplikeringsmeny’ i nettstedets admin-backend. Du må gå til Duplikator »pakker side og lag en ny pakke.

Lag en ny pakke

På neste side kan du gi et navn til den nye pakken, velge lagringssted, velge arkivtype og klikke på ‘Neste’ -knappen.

Den skanner nettstedet ditt, og du må vente i noen minutter til skanningen er fullført.

Nettstedsskanning

Når skanningen er fullført, kan du gå videre og trykke på ‘Bygg’ -knappen for å lage en komplett sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt.

Bygg sikkerhetskopi

Avhengig av størrelsen på nettstedet og mediefiler, kan det ta flere minutter å fullføre sikkerhetskopieringsprosessen.

Når den er fullført, finner du “Installer” og “Archive” filer du kan laste ned som en pakke. Du kan også klikke på alternativet ‘1-klikk nedlasting’ for å laste dem ned umiddelbart til datamaskinen.

Last ned filer

I denne pakken vil du ha en arkivfil som inneholder en duplikatversjon av WordPress-nettstedet ditt. Du bruker dette til å bytte nettstedet til et nytt domenenavn. Mens installasjonsfilen kan hjelpe deg med å automatisere og kjøre migreringsprosessen.

Trinn 2. Konfigurer en database for ditt nye domene

Du trenger en database på webhotellet ditt for det nye domenenavnet. Denne databasen vil lagre WordPress-filer og skript for nettstedet ditt.

Merk: Hvis du har en database til overs, kan du hoppe til neste trinn direkte. Ellers fortsett med dette trinnet.

Du må logge på cPanel-kontoen din for å opprette en ny database. Når du er logget inn, kan du gå til Databaser »MySQL-databaser alternativet for å fortsette.

MySQL databaser

Deretter må du oppgi et navn for den nye databasen og trykke på knappen “Opprett database”.

Lag en ny database

En ny database opprettes på nettstedets cPanel-konto.

Etter det må du hoppe til delen MySQL-brukere nedenfor. Skriv inn brukernavn, passord og klikk på knappen “Opprett bruker”.

Opprett en ny bruker

Nå har du en ny database og en ny bruker. Du må koble dem sammen, slik at brukeren kan jobbe for databasen.

I delen “Legg til bruker i databasen”, må du velge brukeren du nettopp opprettet, og deretter kan du velge den nye databasen. Klikk på knappen Legg til for å koble dem sammen.

Legg bruker til database

Når du er lagt til, er du klar til å bytte nettstedet ditt fra det gamle domenenavnet til det nye domenenavnet ditt. Kopier informasjonen (inkludert databasens navn, bruker og passord) på et notisblokk. Du trenger dette senere!

Trinn 3. Last opp WordPress-sikkerhetskopifilene

Du har lastet ned “Installer” og “Archive” filene på datamaskinen din.

Nå må du logge inn på det nye domenenavnet ditt med en FTP-klient. I rotkatalogen kan du laste opp installeringsprogrammet og arkivfilene.

Last opp filer i roten

Etter å ha lastet opp filene, kan du gå videre til denne URLen på nettleserfanen:

http://newsite.com/installer.php

I denne URL-en blir ‘newsite.com’ erstattet med det nye domenenavnet, og installer.php kan hjelpe med overføringen som diskutert ovenfor.

Når du har kjørt denne URLen, vil overføringsprosessen starte automatisk.

Start migrering

På neste skjermbilde kan du la alle innstillingene være som den er. Start med å sjekke alternativet for vilkår og betingelser. Klikk på knappen Neste for å fortsette.

Deretter må du oppgi databaseinformasjonen.

I Vertsfeltet bør du oppgi ‘localhost’, og de andre feltene får detaljene du kopierte tidligere.

Legg inn databaseinformasjon

Sørg for å klikke på ‘Neste’ -knappen.

Etter det vil den laste opp WordPress-sikkerhetskopifilene til databasen du opprettet for det nye domenenavnet.

Den vil vise de nye innstillingene, inkludert URL, sti og tittel på det nye domenet ditt. Hvis informasjonen er riktig, klikker du på knappen ‘Neste’.

Oppdater data

Prosessen vil være ferdig, og nettstedet ditt vil ha flyttet til det nye domenenavnet ditt.

Administratorpålogging

Til slutt ser du knappen ‘Administratorpålogging’ som tar deg til innloggingssiden for WordPress for det nye domenenavnet ditt.

Trinn 4. Legg til permanente viderekoblinger

Du har flyttet nettstedet til det nye domenenavnet, men søkemotorene kan fremdeles ha spor av det gamle domenenavnet ditt. Dette kan distrahere brukerne dine, og det er heller ikke bra for SEO-en.

For å unngå dette, må du sette opp 301 permanente viderekoblinger.

De permanente viderekoblingene vil sørge for at brukerne dine som besøker fra det gamle domenets URL blir omdirigert til det nye domenenavnet ditt automatisk.

Først må du koble til det gamle nettstedet ditt ved hjelp av en FTP-klient. Se etter .htaccess-filen på rotkatalogen din, og rediger den.

Du må legge til denne koden på toppen av den andre koden i .htaccess-filen:

#Valg + FølgSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^ (. *) $ Http://www.newsite.com/$1 [R = 301, L]

I denne koden må du endre URL-adressen (http://www.newsite.com/) til det nye domenenavnet ditt.

RewriteEngine vil sørge for at besøkende som lander på den gamle URL-en din blir omdirigert til den nye domenenavn.

Du kan teste viderekoblingen ved å gå til det gamle domenenavnet. Det bør automatisk omdirigere deg til nettstedet ditt på det nye domenet ditt. Hvis det er et problem, kan du kontakte leverandøren av webhotellet for å konfigurere viderekoblinger.

Trinn 5. Informer Google om adresseendring

Omdirigering vil hjelpe brukerne dine til å se nettstedet ditt på det nye domenenavnet ditt. Du bør også informere Google om denne endringen, slik at Google kan se etter det nye domenenavnet og vise det i søkeresultatene for brukerne dine.

Begynn med å legge til det nye domenet i Google Search Console. Du bør sjekke ut dette fullstendig guide til Google Search Console for å få hjelp.

Etter det må du gå til den gamle versjonen av Google Search Console for å bruke verktøyet ‘Endring av adresse’.

Gå til gammel Google Console-versjon

Bare bytt til det gamle domenenavnet i rullegardinmenyen ved siden av “Bruk ny søkekonsoll” -knappen. Klikk deretter på innstillingsikonet og velg “Endring av adresse”.

Adresseendring

Dette starter verktøyet Endring av adresse. Du kan velge ditt nye nettsted, teste de permanente 301 viderekoblinger og sende inn nettstedet ditt for å informere Google om adresseendringen.

Endring av adresseveiviser

Dette trinnet vil gi Google beskjed om den nylige endringen av domenenavnet til nettstedet ditt, og det vil bli lettere for søkemotoren å raskt gjennomsøke den nye URL-en din.

Trinn 6. Oppdater brukerne dine

Etter trinnene ovenfor sørget du for at brukerne dine vil bli omdirigert til det nye domenenavnet ditt. Du kan imidlertid også informere dem personlig om denne endringen i nettstedets domeneadresse.

Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å legge ut en artikkel med oppdateringen og dele den på sosiale medier med brukerne dine. Du kan også sende en oppdatering til e-postlisten din og fortelle dem om endringen.

I e-posten kan du be brukerne dine om å teste nettstedet ditt og gi deg beskjed om de finner problemer. Dette vil hjelpe brukerne dine til å huske nettstedets nye domenenavn, og du vil få innsikt fra flere personer.

Ikke gå glipp av denne trinnvise artikkelen om hvordan du overfører WordPress fra lokal server til et live nettsted.

Vi håper denne guiden hjalp deg med å lære hvordan du flytter WordPress-nettstedet ditt ordentlig til et nytt domenenavn. Det kan også være lurt å sjekke artikkelen vår om hvordan du flytter nettstedet ditt fra WordPress.com til WordPress.org uten å miste data.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map