Slik installerer du et WordPress Plugin – 3 metoder (trinn for trinn)

Slik installerer du et WordPress-plugin


Vil du installere en WordPress-plugin?

Ved å installere en WordPress-plugin kan du raskt legge til en ny funksjon på WordPress-siden din, for eksempel å legge til et skjema, eCommerce-butikk, billettstøttesystem, diskusjonsforum og mer.

I denne opplæringen vil jeg vise deg tre forskjellige måter du kan installere en WordPress-plugin på. Det spiller ingen rolle hvilken metode du bruker, da plugins alltid er installert på samme sted.

 1. Slik installerer du et WordPress-plugin fra WordPress.org
 2. Slik installerer du et WordPress-plugin fra et tredjeparts nettsted
 3. Slik laster du opp og installerer et WordPress-plugin via FTP

Slik installerer du et WordPress-plugin fra WordPress.org

Plugins-delen finner du på hovednavigeringsmenyen i administratorområdet. Alle installerte plugins vises på den første skjermen.

WordPress Plugins-skjerm

De offisiell WordPress-plugin-katalog har for tiden rundt 55 000 plugins oppført. Det er virkelig en plugin der ute for alle problemer nettstedet ditt har.

Plugins kan installeres direkte fra ditt WordPress admin-område. Hvis du klikker på koblingen “Legg til ny” i plugins-menyen, kommer du til delen “Installer plugins”. Den første fanen er denne delen, er søkefanen. Du kan søke etter plugins ved å utføre et manuelt søk selv eller klikke på et nøkkelord fra tag skyen.

Installere en ny plugin i WordPress

Hvis du er ny på WordPress, vet du kanskje ikke hvilke plugins du skal installere. De kjente og populære fanene som er koblet øverst på siden er en god måte å finne ut om plugins av høy kvalitet. Det er også en liste over de nyeste programtilleggene som er lagt til i katalogen.

Fanen Populære plugins under legg til ny plugin-seksjon

En funksjon som de fleste WordPress-brukere ikke utnytter, er å favorisere. Hvis du logger deg på WordPress.org, vil du se et alternativ til å favoritt en plugin under nedlastingslenken. Alle programtilleggene du har favoritt, vil bli oppført i profilen din.

Legge til en plugin som favoritt

En liste over alle dine favoritt-plugins er også listet på Favoritter-siden i administratorområdet. Alt du trenger å gjøre er å oppgi WordPress.org-brukernavnet ditt for å liste opp alle de bokmerkede pluginene dine. Dette er en flott måte å huske dine foretrukne plugins på alle WordPress-drevne nettsteder.

Dine favoritt plugins fra WordPress plugin katalog

I administrasjonsområdet ditt vises en beskrivelse av hver plugin ved siden av plugin-modulen. Du kan klikke på koblingen for detaljer for å lese et mer omfattende sammendrag. Alt du trenger å gjøre for å installere en plugin er å klikke på installasjonslenken.

Installere en plugin fra WordPress admin område ved hjelp av søk

WordPress vil laste ned og installere plugin-modulen på nettstedet ditt. Du kan deretter aktivere en plugin med en gang, eller aktivere den senere ved å klikke på Plugins-menyen.

Aktivering av en plugin etter installasjonen

Slik installerer du et WordPress-plugin fra et tredjeparts nettsted

Bare plugins som er oppført i den offisielle WordPress-plugin-katalogen, kan installeres gjennom søkefilen, populære, nyeste og favorittfanene. Alle plugins, enten det er en gratis plugin fra WordPress.org eller en premium plugin fra en annen kilde, kan lastes ned som en zip-fil.

I området Installer plugins er det et alternativ å installere en plugin ved å laste opp en zip-fil. For å installere en plugin på denne måten, trenger du bare å velge zip-fil for plugin og klikke på installasjonsknappen.

Installere en WordPress-plugin ved å laste opp en zip-fil

WordPress vil trekke ut innholdet i zip-filen og installere plugin-modulen på nettstedet ditt.

Plugin installert fra en zip-fil

Det er vanlig at zip-filene til premium-temaer og plugins inneholder flere mapper som dokumentasjon og originale Photoshop-filer. Hver gang du laster ned en plugin i zip-format fra utenfor den offisielle WordPress-katalogen, bør du sjekke at plugin-filene er plassert på øverste nivå av zip-filen. Hvis ikke, må du trekke ut alle filene og deretter zip opp riktig plugin-mappe.

Slik laster du opp og installerer et WordPress-plugin via FTP

Når du installerer en plugin for zip-fil eller direkte fra den offisielle WordPress-plugin-katalogen, trekker WordPress ut pluginfilene og lagrer dem i / wp-content / plugins / mappen. Alternativt kan du laste opp plugin-modulen til det stedet selv.

Hvis du installerer WordPress på roten til domenet ditt, vil plugins-mappen bli lokalisert på www.yourwebsite.com/wp-content/plugins/. Plugin-filer vil være lokalisert under plugin-navnet, f.eks. www.yourwebsite.com/wp-content/plugins/contact-form-7/index.php.

Du kan laste opp filer ved hjelp av en FTP-klient som f.eks FileZilla. For å koble til nettstedet ditt ved hjelp av FTP, må du kjenne FTP-tilkoblingsdetaljene dine. Denne informasjonen blir normalt gitt av ditt vertsfirma i deres velkomst e-post. Kontakt verten hvis du ikke har mottatt den.

For å koble til nettstedet ditt ved hjelp av FTP, må du kjenne til nettstedets vertsnavn, FTP-brukernavn og FTP-passord. Denne påloggingsinformasjonen er noen ganger den samme som innloggingsinformasjonen for ditt kontrollpanel.

FTP Site Manager

Når du er koblet til nettstedet ditt, navigerer du til plugins-mappen (denne mappen viser dine andre installerte plugins). Last deretter opp plugin-programmene du vil installere.

Last opp et programtillegg

Eventuelle plugins du laster opp via FTP vil bli oppført i listen over installerte plugins. Deretter aktiverer du plugin-modulen og konfigurerer den etter din smak.

Liste over installerte plugins

Jeg håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du installerer en WordPress-plugin. Utforsk WordPress-plugins for å oppdage den virkelige kraften til et WordPress-nettsted.

Hvis du likte denne artikkelen, kan det være lurt å sjekke guiden vår om de beste WordPress-plugins du må ha.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map