Slik konfigurerer du forfattersporing i WordPress med Google Analytics

hvordan du setter opp forfattersporing i google analytics


Vil du spore bloggforfatterne dine med Google Analytics? Når du har flere forfattere som skriver innhold på bloggen din, må du spore dem individuelt for å finne ut de beste utøverne og omvendt.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du konfigurerer forfattersporing i WordPress med Google Analytics.

Installer MonsterInisghts for forfattersporing i Google Analytics

Som standard er det ingen innstillinger i Google Analytics for å spore bloggforfatterne dine. Du må legge til tilpassede innstillinger for å aktivere forfattersporing.

Bruker MonsterInsights-plugin er den enkleste måten å aktivere forfattersporing på ditt WordPress-nettsted. MonsterInsights er beste Google Analytics-plugin for WordPress.

Når du har aktivert sporingen, vil du få fantastiske rapporter om sidevisningene, avvisningsraten og den mest populære forfatteren av bloggen din. Du kan også legge til andre tilpassede dimensjoner for å spore forfatterne i WordPress.

Sette opp forfattersporing i WordPress med Google Analytics

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere MonsterInsights Pro plugg inn. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en plugin i WordPress.

Etter aktivering, gå til Innsikt »Addons å installere og aktivere dimensjoner tillegg.

Nå må du koble Google Analytics med WordPress.

Bare gå til MonsterInsights-kontoen din og kopier lisensnøkkelen. Neste, gå til Innsikt »Innstillinger i WordPress-bloggen din.

I Lisensnøkkel , lim inn nøkkelen og klikk på Bekreft nøkkel knapp.

Lisensnøkkel

Når du er bekreftet, klikker du på sporing fanen fra den øverste delen. Derfra må du besøke Tilpassede dimensjoner i menyen til venstre.

Egendefinerte dimensjoner - forfattersporing

Klikk på denne siden Legg til nye tilpassede dimensjoner og den viser en rullegardin. I denne rullegardinmenyen, må du velge Forfatter som din tilpassede dimensjon.

Velg Forfatter-forfattersporing

Klikk på Lagre endringer for å lagre disse innstillingene.

Deretter logger du på Google Analytics-kontoen din og åpner blogglenken din for å legge til tilpassede dimensjoner for forfattersporing.

Nettstedet ditt i Google Analytics-konto

Når du har åpnet den, må du gå til admin fanen fra venstre meny. Under kolonnen Tilpassede definisjoner, må du klikke på Tilpassede dimensjoner.

Klikk på tilpassede dimensjoner - forfattersporing

Nå, klikk på Ny tilpasset dimensjon knappen i tabellen.

Ny tilpasset dimensjon - satt opp forfattersporing

Det åpner skjemaet for å opprette en ny tilpasset dimensjon. I feltet Navn må du legge til Forfatter og klikk på Skape knapp. Behold alle andre innstillinger som den er.

Til slutt må du matche indeksnummeret til Google Analytics med Tilpasset dimensjon-ID som er tilgjengelig i innstillingene for WordPress MonsterInsights.

Du kan se indeksnummeret for forfatter under Hovedsiden i Google Analytics. Bare merk dette indeksnummeret.

Forfattersporing

Nå kan du besøke Innsikt »Innstillinger -siden i WordPress-administratorområdet ditt. Under sporing -fanen, må du gå til Egendefinerte dimensjoner fra venstre meny.

Hvis tilpasset dimensjon-ID er den samme som indeksnummeret i Google Analytics, trenger du ikke gjøre noe. Hvis ID-en er forskjellig, må du huske å oppgi det samme nummeret du noterte fra indekskolonnen for Google Analytics for forfatterdimensjonen og klikke på “Lagre endringer” -knappen.

Egendefinerte dimensjoner-ID

Nå må du legge til en tilpasset rapport i Google Analytics-kontoen din for å spore bloggforfatterne ordentlig. I Google Analytics må du gå til Tilpasning »Tilpassede rapporter fra venstre meny. Se etter Rapporter innhold felt og definere metriske grupper.

Du må legge til Forfatter i Dimensjon Drilldowns og klikk på Lagre knapp.

Tilpassede rapporter

Den viser trafikkrapporten for forfatterdimensjonen din. Du kan overvåke sidevisningene og avvisningsfrekvensene i henhold til bloggforfatterne.

Forfatterrapport

Hvis du vil se flere tilpassede forfatterrapporter, velger du Forfatter som en sekundær dimensjon i Google Analytics.

Først må du besøke Atferd »Nettstedsinnhold» Alle sider. Herfra velger du hvilken som helst primær dimensjon (for eksempel: Sidetittel) og går til Sekundær dimensjon rullegardin under det.

Under tilpassede dimensjoner, klikk på Forfatter alternativet for å se de tilpassede rapportene med andre primære dimensjoner.

Sekundær dimensjon

Den legger til den nye forfatterkolonnen og viser forfatternavnet ved siden av hver bloggtittel. På den måten kan du se mer personaliserte rapporter for forfattere.

Tilpasset forfatterrapport

I Google Analytics har du forskjellige alternativer for å endre innstillingene og se på tilpassede rapporter etter behov. Google Analytics lar deg også eksportere rapportene dine som regneark.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du konfigurerer forfattersporing i WordPress med Google Analytics.

Hvis du likte denne artikkelen, kan du også glede deg over guiden vår om hvordan du konfigurerer nedlastingssporing i WordPress med Google Analytics.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map