Slik konfigurerer du Google Analytics e-handelssporing for WooCommerce

hvordan du konfigurerer e-handelssporing for woocommerce


Vil du konfigurere Google Analytics e-handelssporing for nettbutikken din? Hvis du sporer WooCommerce-butikken din, kan du forbedre brukerens reise og øke salget. Det er en vanlig praksis å lære hvilke produkter som selger mest i nettbutikken din.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du enkelt konfigurerer Google Analytics e-handelssporing for WooCommerce-butikken din.

Hva er e-handelssporing og hvordan er det annerledes?

Du overvåker sannsynligvis allerede trafikken på nettstedet / bloggen din med Google Analytics. Det lar deg optimalisere nettstedet ditt for brukerne, slik at du kan få mer trafikk. Du kan også overvåke trafikken til WooCommerce-butikken som et generelt nettsted på Google Analytics.

På samme måte er e-handelssporing (mer presist forbedret e-handelssporing) også et alternativ i Google Analytics-oversikten som gir deg full innsikt i kjøpene i butikken din. Det vil hjelpe deg å forstå potensielle kunder, slik at du kan forbedre de mest besøkte produktsidene og gjøre dem enda bedre for kundene dine.

Du må imidlertid aktivere den forbedrede Google Analytics e-handelssporing for WooCommerce for å spore shoppingoppførselen til kundene dine. Forbedret e-handelssporing vil hjelpe deg med å trekke ut noen viktige rapporter i Google Analytics som shoppingoppførsel, kasseadferd, produktlisterytelse, salgsytelse, markedsføringsrapporter med mer.

Disse rapportene gir store fordeler til WooCommerce-butikken din. La oss diskutere noen av rapportene i detalj.

Rapport om shoppingatferd

shoppingatferd analyse

Det er en kraftig rapport som gir deg en grundig oversikt over kundens reise. Du kan spore hver klient for å finne ut produktvisningene, treff på kassen, ferdige kjøp og betalingsprosesser.

Videre vil det gi deg innsikt i hvor kundens reise bryter. For eksempel hvis en klient trykker på kassen, men aldri fullførte kjøpet. Du kan deretter forbedre den spesifikke prosessen i WooCommerce-butikken slik at kundene dine fullfører kjøpene sine og foretar betalinger.

Produktlister Resultatrapport

produktliste resultatrapport

Det er en viktig rapport å kartlegge en kundes reise på produktsidene dine. Med produktlister kan du sette opp salg og kryss salg for kundene dine. Denne rapporten viser resultatene for de relaterte produktlistene. Siden det er en inntektsgenerator for nettbutikken din, bør du sørge for at produktlistene administreres riktig.

Du kan også overvåke resultatene til et enkelt produkt og identifisere de komplette detaljene om salg, antall bestillinger, kanselleringer og mer.

Markedsrapporter

produktkupong

Mange nettbutikker lager markedsføringsstrategier og ønsker å sette opp Google Analytics med WordPress for å spore hver kampanje separat. Markedsføringsrapportene i Google Analytics ‘eCommerce-sporing for WooCommerce-butikken din gjør nettopp det.

Hvis du jobber med tilknyttede selskaper, kan du enkelt spore statistikken for det tilknyttede selskapet som sender flest kunder til butikken din. I den detaljerte innsikten kan du overvåke inntekter, antall bestillinger, vellykkede transaksjoner og mer.

Du kan også sette opp sporing for kupongkodene dine. Den lar deg få fullstendige data om hvilken kupongkode som har mest salg og omvendt.

Sette opp Google Analytics e-handelssporing for WooCommerce

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere MonsterInsights plugg inn. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering må du besøke Innsikt »Innstillinger side. Derfra klikker du på Autentiser med Google-kontoen din knapp.

Autentiser med Google-kontoen din

For fullstendige instruksjoner, bør du følge denne veiledningen på hvordan du kobler Google Analytics til MonsterInsights på riktig måte.

Etter vellykket tilkobling, må du besøke Innsikt »Addons å installere og aktivere MonsterInsights eCommerce-tillegget.

e-handel addon

Når den er aktivert, logg inn på din Google Analytics dashbordet. Deretter må du klikke på nettstedets navn der du vil sette opp e-handelssporing.

Nettstedet ditt i Google Analytics-konto

Gå nå til admin innstillinger i venstre sidefelt.

admin

På denne siden må du gå til Innstillinger for e-handel på høyre side av skjermen.

Innstillinger for netthandel

Aktiver deretter Status og Relaterte produkter alternativer. Vi har diskutert disse alternativene ovenfor i innledningen.

Aktiver innstillinger for netthandel

Når dette er aktivert, klikker du på neste -knappen for å fortsette.

Den vil vise Forbedrede e-handelsinnstillinger alternativ. Du må aktivere dette rapporteringsalternativet for å se alle rapportene i Google Analytics.

Aktiver forbedrede e-handelsinnstillinger

Gå tilbake til WordPress Admin-området. Besøk Innsikt »Innstillinger og klikk på sporing fane. Gå til menyen til venstre eCommerce og klikk på Bruk utvidet e-handel innstilling.

Bruk det forbedrede alternativet e-handel

Les mer:: Beste WordPress eCommerce-plugins.

Det er alt. Du kan nå se de komplette rapportene for WooCommerce-butikken din med MonsterInsights ‘Google Analytics e-handelssporing.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du konfigurerer Google Analytics e-handelssporing for WooCommerce. Det kan også være lurt å sjekke guiden vår om hvordan du konfigurerer nedlastingssporing i WordPress med Google Analytics.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map