Slik lager du enkelt et flerspråklig WordPress-nettsted (trinn for trinn)

hvordan lage en flerspråklig wordpress nettsted


Vil du gjøre WordPress-nettstedet ditt tilgjengelig på flere språk? Ved å gjøre nettstedet ditt flerspråklig, kan du tiltrekke og engasjere et mye bredere publikum. Selv om det å lage et flerspråklig nettsted i de fleste tilfeller bare er en utvikler, er det ganske enkelt å gjøre på egen hånd med WordPress ved å bruke en WordPress-oversettelsesplugin.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du enkelt oppretter et flerspråklig WordPress-nettsted ved hjelp av den mest populære flerspråklige plugin, WPML.

Hvorfor opprette et flerspråklig WordPress-nettsted ved hjelp av WPML?

Hvis bedriften din betjener en variert gruppe mennesker fra forskjellige regioner i verden som alle snakker sitt eget språk, må du gjøre nettstedet ditt flerspråklig. Tilsvarende trenger utdanningsinstitusjoner og internasjonale organisasjoner med brukere fra forskjellige land et flerspråklig nettsted for å lykkes.

Men hvordan lager du en?

Et alternativ er å lage flere underdomener for nettstedet ditt og installere ett språk for hvert av underdomenene. Men denne metoden er et stort problem. Å sette opp og administrere flere underdomener tar mye tid og ressurser. I tillegg kan det være kostbart hvis du trenger å ansette en utvikler for å utføre jobben for deg.

WordPress, kombinert med WPML-plugin, løser disse problemene og gir deg en problemfri, enkel løsning for å lage et flerspråklig nettsted.

WPML lar deg installere flere språk i den samme WordPress-installasjonen, slik at du ikke trenger å opprette underdomener for hvert språk. For ikke å nevne, det er så enkelt og raskt at alle enkelt kan sette opp et flerspråklig nettsted uten å berøre noen kode.

Når det er sagt, la oss se hvordan du kan lage et flerspråklig nettsted med WordPress ved hjelp av WPML i noen få raske trinn.

Bygge et flerspråklig WordPress-nettsted med WPML

WPML er en oversettelsesplugin som hjelper deg med å oversette WordPress-nettstedet ditt. Men først må du opprette et nettsted på ett enkelt språk.

For å opprette et nettsted, trenger du et domenenavn og en vertstjeneste. Et domenenavn er nettstedets nettadresse, og hosting er det virtuelle rommet der nettstedfilene dine er lagret.

Et domenenavn koster vanligvis rundt $ 14 per år og en hosting-tjeneste koster rundt $ 7 per måned. Når du nettopp begynner, kan disse kostnadene øke og føles for dyre. Så for å lette økonomiske smerter, har vi inngått en avtale med Bluehost for å gi våre brukere en eksklusiv rabatt. Nå kan du få et gratis domene pluss WordPress-hosting for bare $ 2,75 per måned ved å bruke vår eksklusive Bluehost-kupong.

Hvis du er ny på WordPress, kan du lese nybegynnerguiden vår for å lage et WordPress-nettsted enkelt.

Når du har opprettet et WordPress-nettsted på det valgte språket ditt, kan du deretter legge til forskjellige språkoversettelser på nettstedet.

Trinn 1: Installer WPML og sett opp flerspråklige alternativer

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere WPML-plugin på WordPress-nettstedet ditt.

Når den har blitt aktivert, ser du en varslingsboks øverst på WordPress-oversikten med en Konfigurer WPML knapp. Bare trykk på knappen for å starte konfigurasjonen.

konfigurere-WPML-notif

Deretter vil du kunne se WPML-installasjonsveiviseren.

WPML-setup-veiviseren

I det første trinnet vil WPML automatisk oppdage WordPress-nettstedets hovedspråk. Du kan endre det hvis du vil, eller hvis det oppdaget det feil.

Klikk på neste -knappen for å fortsette.

Deretter ber den deg velge språkene du vil aktivere for nettstedet ditt. Bare velg språkene og klikk på neste knapp.

select-språk-WPML-oppsett

Nå ser du alternativene for språkbytter i det tredje trinnet i WPML-konfigurasjonsprosessen. Språkveksleren lar brukerne dine velge å se innholdet på nettstedet på det foretrukne språket ditt. Det vises vanligvis i form av en rullegardinliste eller en samling flagg på nettstedet ditt.

WPML-språk-switcher-alternativer

Derfra kan du ganske enkelt ordne rekkefølgen på språk ved å dra og slippe.

Under det vil det vise deg alternativer for å legge til en språkbryter på nettstedet ditt. Du kan legge til språkbryteren til navigasjonsmenyen, widgetområdet eller bunntekstområdet. Du legger også til lenker til oversettelsen av innlegg før eller etter hvert innhold.

add-WPML-språk-switcher

Hvis du vil legge til en språkbytter til navigasjonsmenyen din, klikker du på Legg til en ny språkbryter på en meny knappen i Menyspråkbryter seksjon.

Deretter, Ny menyspråkbryter alternativene vises i en popup-boks.

add-menyspråk-switcher

Du kan velge en meny på nettstedet ditt for å vise språkbryteren. Deretter kan du stille inn plasseringen til språkbryteren i menyen; vis det som det første menypunktet eller det siste menypunktet.

Deretter kan du velge hvordan du vil vise menyelementet for språkbytter. Du kan enten vise det som en rullegardinliste eller listen over språk.

Deretter kan du velge hva du vil inkludere i menyelementet for språkbytter. Du kan velge hva du vil vise ved å merke av i boksene.

Endelig kan du stille inn språkvekslerfargene.

Når du konfigurerer alle alternativene, vil du kunne se endringene i forhåndsvisningsboksen på høyre side.

Når du er fornøyd, klikker du på Lagre knapp.

På samme måte kan du også legge til en språkbryter til andre steder. Hvis du imidlertid bare vil legge til språkbryteren i navigasjonsmenyen, kan du bare klikke på neste knapp.

Nå er du på det siste trinnet i WPML-konfigurasjonsprosessen. Du må angi nettstedsnøkkelen i dette trinnet.

register-WPML

Du kan hente nettstednøkkelen fra WPML-kontoen din. Bare kopier nøkkelen og lim den inn i boksen og klikk på Registrere knapp.

Det er det! Du har fullført WPML-konfigurasjonen på WordPress-nettstedet ditt.

Trinn 2: Legge til flerspråklig innhold i WordPress-innlegg og sider

Nå som du har konfigurert WPML på WordPress-nettstedet ditt, er du klar til å legge til flerspråklig innhold på nettstedet ditt.

WPML lar deg enkelt oversette WordPress-innlegg, sider, tags, kategorier og temaer til hvilket språk du vil.

Gå til for å lage en oversettelse for dine eksisterende WordPress-innlegg Innlegg »Alle innlegg. Der får du se dine totale innlegg, og også antall innlegg per språk.

sette-knapp-alle-innlegg

WordPress oppdager automatisk nettstedets hovedspråk og viser deg legge til knapper for hvert valgte språk ved siden av innleggene dine. Du må klikke på legg til under et språk for å oversette et innlegg.

For denne opplæringen har vi klikket på Legg til-knappen under det franske språket.

ny-Traslation-post-WPML

Nå ser du språknavnet / flagget på toppen av redaktøren. Og du vil også se Språk metaboks lagt til på høyre side av innleggsredigereren.

Du kan legge til det oversatte innholdet i innleggsområdet og publisere innlegget. Hvis du ikke har språkkompetanse på det språket, kan du gjøre det legg til nye brukere og forfattere på nettstedet ditt for å oversette innholdet ditt.

Du kan også bruke WPML-oversettelsesadministrasjonsmodul og administrer oversettere på nettstedet ditt.

Trinn 3: Legge til oversettelser for kategorier og tagger

Med WPML kan du enkelt oversette WordPress-kategoriene, taggene eller andre tilpassede taksonomier til hvilket språk du vil.

For å oversette dem, må du gå til WPML »Oversettelse av taksonomi fra WordPress-oversikten.

Deretter må du velge taksonomien du vil oversette i neste trinn.

taksonomi-oversettelse-WPML

For denne opplæringen har vi valgt kategorier. Nå laster den inn alle sidekategoriene. Der ser du Legg til-knapper ved siden av taksonomibetingelsene dine.

traslate kategorier-WPML

Bare klikk på Legg til-knappen under et språk / flagg for å oversette taksonomien din.

Trinn 4: Legge til oversettelser for navigasjonsmenyer

Besøk hvis du vil oversette WordPress-navigasjonsmenyene Utseende »Menyer fra WordPress-oversikten. Deretter må du velge menyen du vil oversette.

add-meny-oversettelse

Nå ser du Legg til oversettelsesknapper for WordPress-menyen. Bare klikk på knappen for å oversette menyen.

Etter å ha opprettet en oversettelse av menyen, må du legge til de samme menyelementene som i den primære språkmenyen.

redigerings traslated-menyen

Hvis du har innlegg, sider og kategorier som menyelementer, må du først oversette dem som vist i trinn 2. Etter det kan du legge dem til fra fanene til venstre i Rediger meny panel.

Når du har lagt til og administrert alle menyelementene, klikker du på Lagre meny knapp.

Trinn 5: Oversette temaer, plugins og annen tekst

Med WPML kan du også oversette WordPress-plugins og tema.

For å oversette dem, må du gå til WPML »Lokalisering av temaer og plugins fra WordPress-oversikten.

tema-plugin-lokalisering

Som standard vil du se Ikke bruk strengoversettelse for å oversette temaet og plugins merket og en avkrysningsrute under det. Du kan merke av i boksen hvis det er noen oversettelsesfiler tilgjengelig for ditt tema. Dette fungerer imidlertid bare med offisielle WordPress.org-temaer.

Så WPML kommer med en WPML String-oversettelsesmodul slik at du kan oversette temaet og pluginene dine ordentlig. Du kan oversette tilpassede felt, widgeter og annen tekst på nettstedet ditt ved å bruke denne modulen.

Ta også en titt på denne TranslatePress-anmeldelsen. TranslatePress er et alternativ til WPML.

Vi håper denne guiden hjalp deg å lære å lage et flerspråklig nettsted med WordPress enkelt med WPML. Det kan også være lurt å sjekke guiden vår om 25 legitime måter å tjene penger på ved å blogge på nettet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map