Slik løser du feilen Etablering av en databasetilkobling i WordPress (trinn for trinn)

Hvordan fikse feil ved etablering av databaseforbindelse i WordPress


Har du en feil når du oppretter en databaseforbindelse på WordPress-nettstedet ditt? Det kan være flere årsaker bak denne feilen. Noen ganger vises det uventet, og du lurer kanskje på hva som er endret på nettstedet ditt for å skape dette problemet.

Rart ikke lenger! I denne artikkelen vil vi dele hvordan du løser feilen ved å opprette databaseforbindelsen i WordPress ved å feilsøke alle mulige årsaker.

Feil ved etablering av en databasetilkobling – Når og hvorfor?

Normalt oppstår denne feilen fordi nettstedet ditt ikke kan opprette en databaseforbindelse. Men grunnen til at det ikke oppretter en databasetilkobling, kan være forskjellig for alle. Her er noen grunner:

 • Nettserveren din svarer ikke på forespørselen din.
 • Serveren får for mange forespørsler, og den sluttet å svare.
 • Innloggingsinformasjon for databasen din er feil eller utdatert.
 • Databasen din er skadet med skadelig programvare.
 • Databasen din er skadet på grunn av endring i kode eller av en automatisk WordPress-oppdatering.

Det meste av tiden får du denne feilen når det er et problem med webhotellserveren. Selv om det også kan være mange andre grunner. Det kan være vanskelig for deg å feilsøke fordi du ikke vet hvorfor det skjer på nettstedet ditt. Vi vil lede deg gjennom, steg for steg, for å finne problemet og løse det.

Å fikse feilen ved å etablere databasetilkobling

Før vi starter, bør du opprette flere sikkerhetskopier av databasen din og lagre dem på forskjellige steder. Hvis du ikke klarer å spore eller fikse denne feilen, kan du gå tilbake til hovedproblemet ved å laste opp sikkerhetskopien og prøve igjen med en ny tilnærming.

Vi anbefaler også at du holder ditt WordPress-nettsted, temaer og plugins oppdatert, så det er en smalere sjanse for at du får se en feil. Du bør også ta sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt regelmessig, slik at du kan gjenopprette det om nødvendig.

Kontroller påloggingssiden for WordPress-administratoren

Du må sjekke WordPress-administratorpåloggingssiden for å se hvilken feil som vises der. Hvis denne feilen ligner feilen på fronten av nettstedet ditt, kan du gå til neste trinn.

Hvis det er en annen feil på / wp-admin / siden som “En eller flere databasetabeller er ikke tilgjengelige. Det kan hende at databasen må repareres ”, så må du redigere wp-config.php-filen for å legge til en kodelinje.

Hvis du vil redigere wp-config.php, kan du logge deg på WordPress-nettstedet ditt med en FTP-klient. Du må legge til denne koden før “Det er alt, slutt å redigere! Glad blogging ” linje i wp-config.php.

definere (‘WP_ALLOW_REPAIR’, sant);

Forsikre deg om at du lagrer denne filen ordentlig.

Etter å ha lagt til koden i wp-config.php-filen, besøk http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php (erstatte www.yoursite.com med nettadressen til nettstedet ditt) for å se innstillingene for å reparere databasen.

Du trenger ikke å være logget inn på din WordPress admin-konto for å få tilgang til å reparere databasen. Hvis du legger til koden riktig i wp-config.php-filen, hjelper det deg å reparere databaseproblemet. Ved reparasjon kan du fjerne koden fra wp-config.php-filen.

Hvis problemet fremdeles er der, kan du lese denne guiden videre for å se etter en annen løsning.

Redigere WP-Config.php-filen for å finne problemet

Du vet kanskje at wp-config.php-filen er hovedfilen som kobler WordPress-nettstedet til databasen din. Den har innloggingsinformasjon på databasen. Hvis du har endret root-passordet eller databasens brukerpassord, må du også oppdatere disse detaljene i wp-config.php-filen. Hvis du ikke endrer detaljene i wp-config-fil, vil du få en feil under etablering av databaseforbindelsen.

Du må være sikker på at påloggingsdetaljene for databasen er de samme i wp-config.php-filen når du angir dem for WordPress-databasen..

definere (‘DB_NAME’, ‘databasenavn’);
define (‘DB_USER’, ‘database-username’);
define (‘DB_PASSWORD’, ‘database-password’);
define (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

I denne koden representerer DB_Name databasenavnet ditt, DB_User er brukernavnet til databasen, DB_Password er databasens passord, og DB_Host er vertsverdien.

Du kan legge til DB_Host-verdi som lokal vert Hvis WordPress-hostingleverandøren din er BlueHost, HostGator, etc. For andre vertsfirmaer, kan du enten kontakte supportteamet deres eller sjekke denne guiden på WordPress-konfigurasjonstriks å finne andre vertsverdier.

Vi fant også ut at hvis du kjører WordPress-nettstedet ditt på en lokal server som XAMPP eller MAMP, kan du erstatte DB_Host-verdien fra localhost til IP for å fikse denne feilen.

definere (‘DB_HOST’, ‘127.0.0.1:8889’);

Denne IP-en kan være forskjellig for online webhotellfirmaer. Det kan også være lurt å sjekke ut denne guiden for hvordan du overfører WordPress fra lokal server til et live nettsted.

Hvis problemet ditt fortsatt ikke er løst, kan du fortsette å lese nedenfor for å finne andre mulige løsninger som kan brukes på serverens slutt for å fikse feilen.

Ser på webhotellserveren

Noen ganger får du mye trafikk uventet og webhotellserveren din slutter å svare på forespørslene. Først vil det bremse nettstedet ditt og deretter vise en feil ved å opprette en databaseforbindelse til brukerne som prøver å besøke nettstedet ditt. Dette skjer mest i delte miljøer eller VPS-vertsmiljøer.

Du kan kontakte supportavdelingen til webhotellet direkte og sjekke dette problemet. For administrerte hostingfirmaer som WPEngine og Siteground vil supportteamet raskt hjelpe deg med å fikse feilen.

Hvis du selv vil feilsøke denne feilen på serveren, anbefaler vi deg å sjekke noen få ting på MySQL-serveren for å spore problemet.

Først bør du prøve å få tilgang til andre nettsteder på samme server og se om de går bra eller ikke. Hvis andre nettsteder også viser den samme feilen, er MySQL-serveren din skadet.

Når du ikke har andre nettsteder på samme server for testing, må du gå til phpMyAdmin i cPanel og koble til databasen din. Når du kobler til, må du sjekke om du har tilstrekkelig tillatelse eller ikke. Bare legg til en ny fil, testconnection.php, og legg til denne koden:

<?php
$ link = mysqli_connect (‘localhost’, ‘brukernavn’, ‘passord’);
if (! $ link) {
die (‘Kunne ikke koble til:’. mysqli_error ());
}
ekko ‘Tilkoblet vellykket’;
mysqli_close ($ link);
?>

Du må bytte ut brukernavn og passord med innloggingsinformasjonen til databasen. Når du er tilkoblet, betyr det at det ikke er noe problem med tillatelser, og du kan gå videre og sjekke wp-config.php-filen igjen for å se om det er stavefeil i brukernavnet eller passordet.

Hvis tilkoblingen mislykkes, er det en god sjanse for at serveren din har problemer. Det kan imidlertid ikke sies at MySQL-serveren er nede. Det er mulig at databasebrukeren din ikke har tilstrekkelig tillatelse til å få tilgang til serveren.

Du kan kontakte leverandøren av webhotellet og be dem gi deg tillatelse. På den måten kan du se etter feil og løse problemet.

Det er fortsatt mange andre grunner til at du kan få denne feilen, og du trenger å feilsøke nettstedet ditt på forskjellige måter. Hvis løsningen din er annerledes enn metodene vi beskrev ovenfor, kan du dele den i kommentarene nedenfor. Andre som opplever denne feilen, vil dra nytte av verdifulle råd!

Vi håper denne guiden hjalp deg med å fikse feilen din med å opprette en databaseforbindelse i WordPress. Det kan også være lurt å sjekke ut hvordan du bytter fra en webhotell til en annen uten driftsstans.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map