Slik oppgraderer du WordPress riktig (trinn for trinn)

hvordan du oppgraderer wordpress ordentlig


Vil du oppdatere nettstedet ditt med den nyeste versjonen av WordPress? Den nye versjonen utgivelser hjelper med å opprettholde sikkerheten, hastigheten og kompatibiliteten på ditt WordPress-nettsted. De tilbyr også nye, spennende funksjoner for nettstedet ditt.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du riktig kan oppgradere WordPress både fra admin-dashbordet og manuelt, i 3-4 enkle trinn.

Hvorfor bør du oppgradere ditt WordPress-nettsted?

Oppgradering til den nyeste WordPress-versjonen vil holde nettstedet ditt sikkert mot ondsinnet kode eller innhold. Det gjør også nettstedet ditt raskere. Den nyeste versjonen av WordPress kommer alltid med tilleggsfunksjoner, og den løser vanligvis alle problemer fra de tidligere versjonene.

Du får et varsel om å oppdatere nettstedet ditt på admin-dashbordet når det er en ny oppdatering tilgjengelig. Varslingen har en kobling for å oppdatere til den nyeste WordPress-versjonen. Den sender også en e-post til nettstedadministratoren om den nyeste versjonen.

Oppdater WordPress

Bortsett fra å oppdatere nettstedet ditt fra admin-dashbordet, kan du også oppgradere WordPress manuelt ved å laste ned den nyeste versjonen fra det offisielle WordPress.org-nettstedet. For å gjøre dette, må du laste opp WordPress-filene på webhotellserveren din ved hjelp av en FTP-klient. Hvis du ikke har tilgang til FTP, kan du ganske enkelt holde deg til admin-dashbordmetoden.

Når det er sagt, la oss ta en titt på hvordan du riktig kan oppgradere WordPress, steg for steg.

Trinn 1: Foreta en fullstendig sikkerhetskopi av nettstedet ditt

Før du begynner å oppgradere WordPress, er det viktig å ta en fullstendig sikkerhetskopi av nettstedet ditt. Hvis nettstedet ditt krasjer etter oppdateringen av en eller annen grunn, vil du ha en sikkerhetskopi for å gjenopprette nettstedet til det normale. Den fullstendige sikkerhetskopien inkluderer innholdet, bildene, databasen og andre nyttige WordPress-filer.

For å lage en full sikkerhetskopi, inkludert databasen din, kan du bruke en tredjeparts WordPress-plugin. Det er mange WordPress-backup-plugins på markedet. Vi anbefaler at du bruker UpdraftPlus eller BackupBuddy. Disse backup-pluginene vil ikke bare hjelpe deg med å lage sikkerhetskopien, men du kan også bruke dem til å gjenopprette WordPress-nettstedet ditt hvis noe skulle gå galt.

Du kan følge vår trinn-for-trinn-guide for hvordan du enkelt kan ta sikkerhetskopi av ditt WordPress-nettsted for mer informasjon.

Trinn 2: Oppdater WordPress-temaer og plugins

Deretter må du oppdatere alle temaene og pluginene dine. Noen ganger kan det hende at den eldre versjonen av et tema eller plugin ikke er kompatibel med den nyeste WordPress-utgivelsen. I dette tilfellet kan nettstedet ditt krasje eller vise feil ved oppdatering til den nyeste WordPress-versjonen.

For å oppdatere temaene og pluginene dine, kan du gå til Dashbord »Oppdateringer i ditt WordPress admin-område.

Oppdateringssiden på WordPress-oversikten

Du kan også oppdatere temaene eller programtilleggene hver for seg. For temaer kan du gå til Utseende »Temaer og oppdater temaene dine én for en.

Oppdater temaer

På samme måte som temaene dine, kan du gå til Plugins »Installerte plugins -siden i WordPress-administratorområdet ditt for å oppdatere plugins-ene en for en.

Oppdater plugins

Etter å ha oppdatert temaene og pluginsene dine, er du klar til å starte prosessen med å oppgradere WordPress.

Trinn 3 (A): Oppgradere WordPress fra Admin Dashboard (Enkel måte)

Dette er den enkle måten å oppdatere WordPress-nettstedet ditt. Du kan klikke på koblingen ‘Oppdater nå’ i administrasjonsoversikten. Det viser deg WordPress Updates-siden. Siden du allerede har opprettet en komplett sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt, kan du ganske enkelt klikke på ‘Oppdater nå’ -knappen.

Oppdater WordPress nå

Merk: Hvis du ikke er administrator for nettstedet, vil varselet be deg informere administratoren om den nye versjonen.

Når oppdateringen er fullført, ser du en velkomstside til det nye og siste WordPress-instrumentbordet. Du kan besøke nettstedet ditt for å glede deg over den nye og siste WordPress-versjonen.

Trinn 3 (B): Manuelt oppgradere WordPress ved å laste opp filer

Hvis du vil oppgradere WordPress manuelt ved å laste opp filer på hosting-serveren din, må du følge trinnene nedenfor:

Last ned den nyeste versjonen av WordPress

Det første du trenger å gjøre er å laste ned siste versjon av WordPress. Det offisielle nettstedet vil alltid vise den nyeste versjonen som er tilgjengelig. Du kan klikke på knappen ‘Last ned WordPress’ for å få den gratis.

Last ned den nyeste WordPress-versjonen

En zip-fil blir lastet ned. Du kan trekke ut filene i en mappe for å laste dem opp til serveren manuelt. Bare logg inn på en FTP-klient som FileZilla eller SmartFTP med ditt brukernavn og passord for å koble til nettstedet ditt.

Etter det kan du laste opp og overskrive WordPress kjernefilene for å oppgradere nettstedet til den nyeste versjonen.

Last opp og overskriv kjernefiler i WordPress

Du må laste opp alle WordPress-kjernefiler fra mappen du tidligere har trukket ut til din WordPress-hosting-server. Når du har lastet opp filene, åpnes det et vindu som spør om du vil overskrive filer. Bare velg overskrivingsalternativet og klikk på ‘OK’ -knappen.

Last opp WordPress-filer

Sørg for å hoppe over ‘wp-content’ -mappen. Denne mappen inneholder temaene, plugins, opplastinger og andre nyttige filer. Siden du manuelt oppdaterte temaene og programtilleggene, kan denne mappen forbli som den er.

Når alle filene er lastet opp, kan du gå videre til nettstedet ditt for å se om alt fungerer som det må være.

Trinn 4: Kjør databaseoppgraderingsskriptet (valgfritt)

Hvis du oppgraderer fra en mye eldre versjon av WordPress, er det en liten sjanse for at du ser en skjerm som denne:

WordPress databaseoppgradering

Det skjer når du prøver å få tilgang til WordPress-administratorpanelet. Dette ser mye skummelt ut enn det faktisk er. Det er en veldig rask prosess og databaseoppgraderingen din vil lykkes i løpet av få minutter.

Merk: Det kan være eller ikke være nødvendig avhengig av hvilke versjoner du oppdaterer mellom.

Ting du bør gjøre etter oppgradering av WordPress

Hvis alt fungerer som det skal, er du ferdig med å oppgradere WordPress til den nyeste versjonen.

I tilfelle du ser en feil med databasen din, kan du sjekke guiden vår om hvordan du fikser feilen for å etablere databaseforbindelse i WordPress. Du bør heller ikke gå glipp av vår håndplukkede liste over må-ha WordPress-plugins.

Det er alt. Vi håper denne guiden hjalp deg med å lære hvordan du oppgraderer WordPress ordentlig. Hvis du syntes dette innlegget var nyttig, kan det være lurt å sjekke ut vår guide for de beste innholdsmarkedsføringsverktøyene og plugins for WordPress nettsteder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map