Slik sporer du Facebook-trafikk effektivt med Google Analytics

Hvordan spore Facebook-brukere i Google Analytics


Vil du spore Facebook-trafikken din i Google Analytics? Det er viktig å vite atferden til Facebook-brukere på nettstedet ditt, fordi det hjelper deg å optimalisere nettstedet ditt for å øke Facebook-trafikken og inntektene.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du nøyaktig sporer Facebook-brukerne dine i Google Analytics.

Sporing av Facebook-brukere i Google Analytics

Med over en milliard aktive månedlige brukere er Facebook en pålitelig plattform for deg å utvide rekkevidden til et nytt publikum som garantert vil være interessert i det du har å tilby. Uten å vite hva Facebook-fansen din gjør på nettstedet ditt, kan du umulig vite om innholdet ditt faktisk fungerer.

Det er imidlertid viktig å spore Facebook-brukere for å finne ut av sine aktiviteter og oppførsel. Det vil hjelpe deg å tjene penger på de besøkende og øke konverteringene.

Facebook tilbyr også rapporter om brukerklikk, men du bør vite at denne innsikten er forskjellig fra sporingsresultatene i Google Analytics.

Facebook Insights fokuserer på aktivitet som skjer på Facebook-siden din og viser statistikk som sidevisninger, sidevisninger, rekkevidde, sidefolgere og mer. Denne innsikten viser hvor mange brukere som klikker på koblingene dine. Men du vil aldri vite hva som skjer etter at brukerne besøker nettstedet ditt.

Det er her Google Analytics kommer i aksjon. Du kan spore Facebook-brukere og deres oppførsel på Google Analytics for å forbedre sidene dine for bedre brukerengasjement.

Hvis du ikke har koblet til Google Analytics ennå, kan du sjekke hvordan du konfigurerer Google Analytics med WordPress.

Spore konverteringer og bidro sosiale konverteringer fra Facebook

Facebook er mer en sosial kanal der brukere interagerer med hverandre og deler innhold som de bryr seg om enn en konverteringskanal. Hvis du bare bruker Facebook for å drive direkte konverteringer, gjør du sannsynligvis det galt. Faktisk vil det å vurdere Facebook som å selge plattformer føre til en negativ innvirkning og gjøre at profilene dine ser spammy ut.

For å lykkes med Facebook er det viktig å analysere Facebook-ROI-en din. Generelt sett er Facebook ROI summen av alle handlinger som gir verdi for bedriften din sammenlignet med ressursene du investerer i Facebook. I utgangspunktet, beregning av avkastningen forteller deg om tiden og pengene du bruker på Facebook er verdt det.

Hvis du allerede har konfigurert e-handelssporing med WordPress, kan du besøke Anskaffelse »Sosialt å dirigere konverteringer, bidro med sosiale konverteringer og mer.

Besøk Oversikt seksjon for å analysere dataene fra alle sosiale nettverk og se trafikkfordelingen i prosent.

Sosial oversikt

Klikk på konverteringer kategori for å se på antall konverteringer fra hvert sosiale nettverk. Den viser også konverteringsverdien fra alle sosiale kanaler.

Konverteringsverdi

Etter det kan du besøke Sosiale henvisninger kategori. Denne kategorien vil vise antall økter, sidevisninger, gjennomsnittlig øktvarighet og mer.

Sosiale henvisninger

Hvordan spore brukerinteraksjon fra Facebook med Google Analytics

Besøk Anskaffelse »All trafikk» Kanaler og du vil se flere trafikkilder som organisk søk, direkte, henvisning, sosial osv.

Google Analytics-anskaffelse

Du må klikke på Sosial lenke for å se listen over alle sosiale nettverk som driver trafikk til nettstedet ditt. Denne listen inneholder også data fra Facebook som du kan sammenligne med andre sosiale nettverk som YouTube, Twitter osv.

Google Analytics sosialt

Dataene viser deg totalt antall besøk, avvisningsfrekvens, gjennomsnittlig øktenes varighet, sider / økter og mer. Det er en omfattende analyserapport for alle sosiale kanaler, inkludert Facebook.

Hvis du vil se rapporten om landingssiden, klikker du på Facebook lenke for å se detaljerte rapporter.

For å se sidene der Facebook-brukerne dine lander på nettstedet ditt, må du klikke på Annen lenke og skriv ‘Landingssider’ i søkefeltet.

Sporing av landingssider

Velg Landingssider , og nå ser du sidene som brukerne dine lander på nettstedet ditt fra Facebook.

Google Analytics-beregninger

Google Analytics viser deg fullstendig informasjon, inkludert nye brukere, økter, avvisningsfrekvens osv., Slik at du kan se hva konverteringssidene dine er og dermed øke trafikken. Hvis du har konfigurert e-handelssporing, ser du en detaljert konverteringsrapport for e-handel som kommer fra Facebook.

Du kan også endre konverteringskategorien basert på målene du har opprettet på Google Analytics ved å klikke på konverteringer rullegardinmenyen og endre den til ethvert mål, for eksempel formkonverteringer.

Målkonvertering

Med MonsterInsights Forms addon, kan du enkelt spore skjemavisninger, innsendinger og mer.

Det er alt.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg å lære å spore Facebook-brukere i Google Analytics. Det kan også være lurt å sjekke ut vårt ekspertvalg av de beste WordPress-plugins for sosiale medier for engasjement.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map