Slik sporer du koblings- og knappeklikk i WordPress (trinn for trinn)

hvordan spore link og knappeklikk i wordpress


Lurer du på hvordan du kan spore lenker og knappeklikk på WordPress-nettstedet ditt?

Som standard lar Google Analytics deg ikke spore koblinger og knapper, så du må finpusse koblingene dine med en haug med sporingskode for hendelser, som er kjedelig.

Med WordPress er den enkleste måten å spore lenker og knapper med Google Analytics å bruke en plugin som MonsterInsights, slik at du ikke trenger å berøre noen kode.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du enkelt kan spore koblingen og knappeklikkene dine i Google Analytics ved å bruke MonsterInsights.

Sporingslink og knappeklikk i WordPress

Koblinger og knapper er viktige interaksjonspunkter på nettstedet ditt. Ved å spore lenker og knapper, blir du kjent med hvor bra brukerne dine konverterer på nettstedet ditt.

Hvis du er en utgiver, sporingslenker og knapper hjelper deg å identifisere hvilken type innhold publikum er mer interessert i.

Hvis for eksempel en bestemt ekstern lenke har mottatt mange klikk, betyr det at du sender ut mye trafikk til et eksternt nettsted. Du kan beholde den trafikken ved å publisere lignende innhold på nettstedet ditt og koble til det innholdet i stedet for et eksternt nettsted.

Eller hvis du er en tilknyttet markedsfører, kan du gjøre en avtale med nettstedet du sender trafikk til, som muligens kan hjelpe deg med å tjene penger.

Hvis du selger et produkt, sporingsknapper vil hjelpe deg med å spore konverteringer på nettstedet ditt uten å sette opp komplekse mål eller sporing av hendelser i Analytics.

Les mer: Affiliate marketing plugins for WordPress.

MonsterInsights: An Overview

MonsterInsights er et kraftig analyseverktøy som gir deg en grundig rapport om brukeraktiviteten på nettstedet ditt. Med denne Google Analytics-pluginen, kan du oppdage –

  • det nøyaktige antall besøkende nettstedet ditt mottar hver dag
  • nettstedene som henviste de besøkende
  • hva besøkende klikker på nettstedet

Ved å tilby disse rapportene hjelper plugin-programmet deg å jobbe med de områdene på nettstedet ditt som må forbedres. Det beste med denne pluginen er at den lar deg koble WordPress-nettstedet ditt med Google Analytics.

Hva endret seg etter MonsterInsights

La oss finne ut hvordan du bruker MonsterInsights til å spore linken og knappeklikkene dine.

Trinn 1: Installere MonsterInsights på WordPress

Det første trinnet er å installere og aktivere MonsterInsights på WordPress-nettstedet ditt.

Når plugin-en er installert, klikker du på Aktiver for å begynne å fungere. Du vil nå bli ført til installasjonsveivisersiden, der du kan konfigurere innstillingene.

Trinn 2: Koble nettstedet til Google Analytics

Etter at du har installert og aktivert plugin-modulen, ser du en side som ber deg velge kategorien på nettstedet. Velg alternativet og fortsett til neste trinn ved å klikke på Lagre og fortsett knapp.

I neste trinn vil MonsterInsights be deg om å koble WordPress-nettstedet til Google Analytics-kontoen din. Så velg en kategori ved å klikke på rullegardinpilen. Til slutt, klikk på Fullstendig tilkobling for å fullføre prosessen.

Når oppsettet er fullført, kan du se en detaljert rapport over nettstedet ditt på WordPress-dashbordet. Du kan sjekke denne innsikten ved å gå til Innsikt »Rapporter på WordPress-oversikten.

Trinn 3: Spore koblinger og knappeklikk med MonsterInsights

Det er nå på tide å konfigurere plugin-innstillingene. Du kan gjøre det under Innsikt »Innstillinger Dette er for å sikre at koblingene & knappesporing fungerer bra uten problemer. Hvis du har tilknyttede lenker på nettstedet ditt, kan du også angi banen for disse koblingene.

Dette vil hjelpe deg å spore lenkeklikkene dine hver gang en bruker klikker på den. Du kan også nevne brukerne som kan se sporingsrapportene. Under de anbefalte innstillingene må du holde aktivitetssporing og forbedrede koblingsattributjonsalternativer aktivert.

Ved å aktivere forbedret koblingsattribusjon , kan du bestemme hvordan brukere skal samhandle med nettstedet ditt når det gjelder knapper og lenker de klikker på siden din. Den skiller mellom identiske lenker på samme side. Hvis du har to eller flere lenker til den samme destinasjonen fra en side, vil forbedret koblingsattribusjon vise deg hvilken kobling som får flest klikk.

Når du blar nedover siden, har du flere alternativer på skjermen. Du kan bruke disse alternativene til å spore tilknyttede lenker.

Rapportene for tilknyttede koblinger kan sees under Innsikt »Rapporter» Utgiver. Her er en detaljert guide spore tilknyttede lenker med Google Analytics.

Etter at du har lagret innstillingene, er MonsterInsights klar til å brukes. Klikk på Fullfør veiviseren for installering og avslutning for å fullføre prosessen.

MonsterInsights exit wizard

Det vil begynne å spore og samle inn data basert på brukeraktiviteter på nettstedet. Når det begynner, kan du enten se resultatene i Analytics-hendelsene dine eller direkte på WordPress-dashbordet.

MonsterInsights lar deg til og med spore skjemainnleveringer med Google Analytics. Alt du trenger å gjøre er å installere og aktivere deres Skjemaer addon.

Trinn 4: Aktiver flere koblingssporingsfunksjoner

Etter å ha fullført installasjonsveiviseren, kan du ta noen avanserte trinn for å aktivere flere sporingsfunksjoner. Hvis du vil ha detaljerte sporingsrapporter som brukerplassering, interessegrupper osv., Kan disse innstillingene være nyttige.

For å aktivere flere sporingsfunksjoner, gå til WordPress-oversikten, klikk på innsikt og klikk på Innstillinger. Klikk på inngrep -fanen for å se flere sporingsfunksjoner.

Koblingsattribusjon MonsterInsights

Ankersporing er nyttig på et nettsted som bruker et enkeltsidetema og er avhengig av ankermerker. Du ser også et alternativ for å aktivere taglenker i RSS. Det er valgfritt å aktivere denne funksjonen.

Trinn 5: Vise klikkrapporter med MonsterInsights

Google Analytics gir deg en mengde data som hjelper deg å ta informerte beslutninger. Med MonsterInsights får du alle viktige data i WordPress-oversikten, slik at du ikke alltid trenger å grave dypere i Analytics.

Gå til for å sjekke knappen og lenke klikk via Google Analytics Atferd »Hendelser» Topphendelser.

Du kan nå se rapporten om klikk på utgående og tilknyttede lenker i Google Analytics.

koblinger sporing analytics

Vi håper denne artikkelen hjalp deg å lære å spore utgående lenker i Google Analytics. Det kan også være lurt å sjekke ut hvordan du forbedrer nettstedets ytelse i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me