Sluta klaga på skrapor och börja dra nytta av dem

Om du har en semi-populär blogg, är chansen stor att du har några skrapsajter som kopierar dina inlägg direkt från ditt flöde. När du hittar en webbplats som gör detta kommer du förmodligen att bli ganska upprörd i början, eftersom de bara kopierade allt ditt hårda arbete och förmodligen inte gav dig kredit. I stället för att bli arg, bli jämn.


I det här inlägget kommer jag att gå igenom några sätt att göra just detta i WordPress genom att bygga länkar till din blogg (även när skrapan bekvämt “glömde” att kreditera dig):

 • Hur man använder RSS sidfot plugin för att infoga länkar (eller allt annat innehåll du vill) direkt i ditt flöde.
 • Hur man använder FeedBurner FeedFlares för att infoga sociala bokmärkeslänkar i dina flöden, plus dina egna skräddarsydda facklor.
 • Hur man installerar YARPP (Ännu ett relaterat inlägg-plugin) för att automatiskt infoga relaterade inläggslänkar i ditt flöde.

Läs vidare för att se resten, det finns en video också …

RSS sidfot

Detta RSS sidfot plugin av Yoast är en populär lösning för att lägga till copyrightmeddelanden och andra meddelanden (inklusive annonser och länkar) till dina flöden. Det är ganska enkelt att konfigurera, efter att du har installerat plugin-anpassningen, anpassa bara meddelandet du vill visas i RSS-sidfoten på dina inlägg.

RSS sidfot

Standardmeddelandet i skärmdumpen innehåller en länk till ditt inlägg samt en länk tillbaka till din blogg. Det finns också ett antal andra parametrar men den enda som verkligen behöver vara dynamisk är %% Postlink %% ett.

Jag har sett människor lägga bildannonser där nere, ännu fler textlänkar tillbaka till sidor på deras webbplats och meddelanden som “Det här inlägget stulits av en skrapa.” Kom ihåg att inte bara dessa meddelanden dyker upp på sploggar som skrapar din webbplats, de kommer också att visas i ditt flöde (där faktiska människor ser det).

Med det sagt, skulle jag förmodligen inte rekommendera meddelanden som “Det här inlägget stulits av en skrapa” eftersom dina mänskliga RSS-prenumeranter kanske inte förstår vad det betyder.

Ännu ett relaterat inlägg Plugin

Detta är en plugin som jag rekommenderar för nästan alla bloggar. Ganska mycket, om du har tillräckligt med inlägg för att ha relaterade inlägg, använd YARPP. Det är praktiskt taget garanterat att hålla besökare på din webbplats längre, eftersom de tenderar att klicka igenom de olika relaterade inläggen för att hitta fler saker

När du först installerar det, kanske du märker att det inte upptäcker några relaterade inlägg till en början (även om du har massor av blogginlägg). Detta beror antagligen på att “matchtröskeln” har ställts in för högt, eller att den relaterade inläggens cache inte har byggts ännu. Kolla in YARPP FAQ för mer information om detta.

När du har installerat den har du möjlighet att automatiskt visa inlägg på din blogg och i ditt flöde. Detta hjälper inte bara till att hålla avvisningsfrekvenserna låga, det är ett bra sätt att få djuplänkar till din webbplats från alla automatiserade skrapor där ute som stjäl ditt innehåll.

RSS Footer + YARPP Screencast

I den här screencasten installerar jag RSS-sidfot-plugin och går över några av inställningarna. Jag visar också hur jag ställer in mina YARPP-inställningar här på Theme Lab, liksom alternativet att visa relaterade inlägg i flöden.

Bonus: FeedBurner FeedFlare

FeedBurner FeedFlare är en tjänst som tillhandahålls av, du gissade det, Feedburner. Om du någonsin har sett länkar som “Spara det här inlägget till läckra” eller dynamiska kommentarräkningar inom flöden, så gör du det.

När du har gjort det ställa in ditt FeedBurner-flöde, gå till fliken “Optimera” i ditt konto och aktivera FeedFlare. Härifrån finns det några “officiella” FeedFlares du kan använda.

Theme Lab Feed Flares

På Theme Lab använder jag: E-posta detta, räkna kommentarer och spara till läckra, och även ett par anpassade med en länk tillbaka till min hemsida och till min Twitter. I efterhand kan det vara bättre att koppla tillbaka till dessa två med de tidigare nämnda RSS sidfot.

Men om du vill skapa dina egna anpassade FeedFlare-länkar som mina, vilket bättre sätt kan det vara än att titta på de verkliga XML-filerna jag använder själv?

Efter att du har ändrat XML-filerna för eget bruk (såvida du inte vill ha länkar tillbaka till mig i alla dina inlägg), ladda bara upp dem till din server och klistra in webbadresserna i rutan “Lägg till ny flare”.

Intern länk

Förutom dessa tekniker som uppenbarligen gör saker mycket lättare är det också en bra idé att inkludera interna länkar i dina faktiska inlägg. Du kommer att märka att jag gör det ganska mycket när jag publicerar ett inlägg.

Du kan också använda ett plugin som Intern länkbyggnad (måste prenumerera på deras RSS för att ladda ner) för att automatiskt ställa in länkar för vissa nyckelord.

Som alltid, användning i mått.

Slutsats

Jag har personligen inte använt detta förut, men Tynt verkar komma rekommenderad när det gäller att hantera skrapor. Om någon har erfarenhet av detta skulle jag vilja veta om det i kommentarerna.

Nu är jag säker på att vissa människor kommer inte att hålla med mig om min inställning till skrapor. Jag hatar plagiering lika mycket som alla andra. Poängen jag försöker göra är att istället för att slösa tid på att försöka bekämpa skrapor, varför inte ställa in YARPP, en RSS-sidfot, andra interna länkar och använda dem till din fördel istället?

Jag tror verkligen inte att byta till utdrag är svaret, i motsats till flöden med helt innehåll. Du kan avskräcka skrapor, men verkligen irritera dina RSS-prenumeranter samtidigt. Vilket är viktigare?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map