Slutt å klage på skrapere og begynn å dra nytte av dem

Hvis du har en semi-populær blogg, er sjansen stor for at du har noen skrapesider som kopierer innleggene dine direkte fra strømmen din. Når du finner et nettsted som gjør dette, vil du sannsynligvis være ganske opprørt med det første, siden de bare kopierte alt det harde arbeidet ditt, og sannsynligvis ikke ga deg kreditt. I stedet for å bli gal, bli jevn.


I dette innlegget skal jeg gå gjennom noen måter å gjøre nettopp dette i WordPress ved å bygge lenker tilbake til bloggen din (selv når skraperen praktisk “glemte å kreditere deg):

 • Hvordan bruke RSS Bunntekst plugin for å sette koblinger (eller annet innhold du ønsker) direkte i strømmen din.
 • Slik bruker du FeedBurner FeedFlares til å sette inn sosiale bokmerkelenkninger i feedene dine, pluss dine egne skreddersydde fakler.
 • Hvordan installere YARPP (En annen plugin for relatert innlegg) for automatisk å sette inn relaterte innleggskoblinger i strømmen din.

Les videre for å se resten, det er en video også …

RSS Bunntekst

Dette RSS Bunntekst plugin fra Yoast er en populær løsning for å legge til copyright-meldinger og andre meldinger (inkludert annonser og lenker) til feeds. Det er ganske enkelt å konfigurere, etter å ha installert plugin-en, tilpasser du bare meldingen du vil vises i RSS-bunnteksten til innleggene dine.

RSS Bunntekst

Standardmeldingen på skjermdumpen inkluderer en lenke til innlegget ditt, samt en lenke tilbake til bloggen din. Det er også en rekke andre parametere, men den eneste som virkelig trenger å være dynamisk er %% POSTLINK %% en.

Jeg har sett folk legge bildeannonser der nede, enda flere tekstkoblinger tilbake til sider på nettstedet deres, og meldinger som “Dette innlegget ble stjålet av en skrape.” Husk, ikke bare disse meldingene vises på splogger som skraper nettstedet ditt, de vil også vises i strømmen din (der virkelige mennesker ser det).

Når det er sagt, vil jeg sannsynligvis ikke anbefale meldinger som “Dette innlegget ble stjålet av en skrape”, siden dine menneskelige RSS-abonnenter kanskje ikke forstår hva det betyr.

Nok et beslektet innlegg-plugin

Dette er en plugin som jeg anbefaler for nesten enhver blogg. Ganske mye, hvis du har nok innlegg til å ha beslektede innlegg, bruk YARPP. Det er praktisk garantert å holde besøkende på nettstedet ditt lenger, ettersom de har en tendens til å klikke seg gjennom de forskjellige relaterte innleggene for å finne flere ting

Når du først installerer den, kan du merke at den ikke oppdager noen relaterte innlegg med det første (selv når du har massevis av blogginnlegg). Dette skyldes sannsynligvis at “terskel for tøffel” er satt for høyt, eller at den relaterte innleggens hurtigbuffer ikke er bygget ennå. Sjekk ut YARPP FAQ for mer informasjon om dette.

Etter å ha installert den, har du muligheten til automatisk å vise innlegg på bloggen din, så vel som i strømmen din. Ikke bare hjelper dette å holde avvisningsraten lav, det er en god måte å få dypkoblinger til nettstedet ditt fra alle automatiserte skrapere der ute og stjeler innholdet ditt.

RSS Footer + YARPP Screencast

I denne skjermkastet installerer jeg RSS footer plugin og går over noen av innstillingene. Jeg viser også hvordan jeg konfigurerer YARPP-innstillingene mine her på Theme Lab, samt muligheten til å vise relaterte innlegg i feeds.

Bonus: FeedBurner FeedFlare

FeedBurner FeedFlare er en tjeneste som tilbys av, du gjettet det, Feedburner. Hvis du noen gang har sett koblinger som “Lagre dette innlegget i Delicious” eller dynamiske kommentarfelt innen feeds, er det slik du gjør det.

Etter at du har gjort det sett opp FeedBurner-strømmen, gå til kategorien Optimaliser i kontoen din og aktiver FeedFlare. Herfra er det noen “offisielle” FeedFlares du kan bruke.

Tema Lab Feed Flares

På Theme Lab bruker jeg: Send dette via e-post, teller kommentarer og lagrer til Delicious, og også et par tilpassede med lenke tilbake til hjemmesiden min og til min Twitter. I ettertid kan det være bedre å koble tilbake til disse to med de tidligere nevnte RSS Bunntekst.

Men hvis du vil sette opp dine egne tilpassede FeedFlare-lenker som mine, hvilken bedre måte kan det være enn å se på de faktiske XML-filene jeg bruker selv?

Etter at du har endret XML-filene til eget bruk (med mindre du vil ha lenker tilbake til meg i hvert innlegg), kan du bare laste dem opp til serveren din og lime inn nettadressene i boksen Legg til ny bluss.

Intern kobling

I tillegg til disse teknikkene som tydeligvis gjør ting mye enklere, er det også en god idé å inkludere interne lenker i dine faktiske innlegg. Du vil merke at jeg gjør dette ganske mye når jeg publiserer et innlegg.

Du kan også bruke en plugin som Internt lenkebygg (trenger å abonnere på RSS-en for å laste ned) for automatisk å sette opp lenker for bestemte nøkkelord.

Som alltid, bruk i moderasjon.

Konklusjon

Jeg personlig har ikke brukt dette før, men Tynt ser ut til å komme anbefalt når det gjelder håndtering av skrapere. Hvis noen har erfaring med dette, vil jeg gjerne vite om det i kommentarene.

Nå er jeg sikker på at noen vil være uenige med meg om min holdning til skrapere. Jeg hater plagiering like mye som alle andre. Poenget jeg prøver å gjøre er, i stedet for å kaste bort tid på å prøve å bekjempe skrapere, hvorfor ikke sette opp YARPP, en RSS-bunntekst, andre interne lenker, og bruke dem til din fordel i stedet?

Jeg tror virkelig ikke å bytte til utdrag er svaret, i motsetning til feeds med full innhold. Du kan avskrekke skrapere, men virkelig irritere RSS-abonnentene dine samtidig. Noe som er viktigere?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map