Viktigheten av å ta sikkerhetskopi av ditt WordPress-nettsted

Det er viktig å sikkerhetskopiere nettstedet ditt regelmessig. Hver erfaren nettstedseier vet dette. Dessverre tar mange nye WordPress-brukere ikke sikkerhetskopi så alvorlig som de burde. Noen ganger er det lagt til grunn at alt vil være ok. Andre har sett på å ta sikkerhetskopi av filene sine og besluttet at de enten var for tidkrevende eller for kostbare. I virkeligheten, hvis noe med nettstedet ditt går galt, kan du miste alt.


Det er ikke uvanlig at nettstedseiere ikke tar sikkerhetskopier på alvor før noe går galt. Det er en vanskelig leksjon de aldri glemmer. Hvis du er smart, kommer du til å vane å sikkerhetskopiere nettstedet ditt fra begynnelsen.

I denne artikkelen skal vi undersøke hvorfor sikkerhetskopiering av WordPress-nettstedet ditt er så viktig.

Serveravbrudd

Ingen vertsfirma i verden kan tilby 100% oppetid og pålitelig. Selv de beste WordPress-vertsfirmaene har hatt alvorlige problemer med datasentrene. Kunder kan oppleve uregelmessig driftsstans og problemer i løpet av denne tiden i flere dager.

Det er flere årsaker til at en server kan gå ned. I 2007 ble for eksempel kraften til RackSpace fullstendig avbrutt da en lastebil krasjet inn i en av deres elektriske generatorer. Andre strømbrudd er forårsaket av ting som programvarefeil, harddiskfeil eller en endring i serverstrukturen.

Når en server går ned, kan vertsfirmaet vanligvis (men ikke alltid) hente dataene sine. Selv om nettstedets data kan hentes, kan det hende du må gå tilbake til en versjon av nettstedet ditt som er noen dager gammelt. Derfor, når hostingfirmaet går ned, kan du potensielt miste noen dager med jobben.

WordPress-nettsteder er sårbare for hacking

WordPress er det desidert mest brukte innholdsstyringssystemet for publisering av innhold på nettet. Dette er kanskje grunnen til at det målrettes så ofte av hackere og spammere. Som forsket brukte 39% av hackede WordPress-nettsteder en utdatert versjon av programvaren. Selv om du bruker en sikkerhetsplugin på nettstedet ditt, er det fortsatt risikoen for at et ondsinnet skript injiserer malware eller virus på nettstedet ditt.

Du vet kanskje ikke engang at noen har smittet nettstedet ditt. En vanlig teknikk hackere bruker er å overskrive en av malfilene dine med sin egen kode. Dette lar dem gjøre en rekke forskjellige ting, for eksempel å bruke nettstedet ditt til å sende tusenvis av spam-e-poster. Som et resultat blir serveren din svartelistet av spam-monitorer, og ingen av e-postene du sender fra nettstedene dine vil bli mottatt.

Det betyr ikke noe hvor erfaren du er: Feil skjer

Selv erfarne nettstedseiere som har jobbet på nettet i flere år gjør feil fra tid til annen. Feil filer kan overskrives eller slettes. Eller en enkel MySQL-kommando med en liten feil kan føre til at mange data blir feil oppdatert.

Sjekk også: Hvordan ansette en WordPress-utvikler

Feil er ikke noe som skjer hver dag, men når de skjer, vil du være glad for alle nyere sikkerhetskopier du har.

Du kan ikke stole kun på ditt vertsfirma for sikkerhetskopiering

Mange webhotellfirmaer tilbyr daglige eller ukentlige sikkerhetskopier av nettstedet ditt. I tilfelle noe skulle gå galt, lar dette deg få en kopi av den siste fungerende versjonen av nettstedet ditt. De fleste vertsfirmaer kan rulle hele nettstedet ditt tilbake til et punkt da nettstedet ditt fungerte riktig. Vær oppmerksom på at delte hostingplaner ikke alltid kan tilby denne funksjonen, ettersom det er hundrevis av andre nettsteder som er vert på samme server.

Å ha nettstedene dine sikkerhetskopiert hver dag av ditt vertsfirma gir noen mening, men det er farlig å bare stole på at ditt vertsfirma er den eneste sikkerhetskopieringsløsningen. Hosting selskaper er backup-systemer er alltid in-house. Som nevnt tidligere, kan vertsbedrifter lide av strømbrudd på grunn av elektriske problemer, driftsfeil og mer. Så hvis sikkerhetskopien din er vert på samme sted, kan sikkerhetskopien din også gå tapt under et strømbrudd.

Vær smart og back opp ofte

Det er viktig å sikkerhetskopiere nettstedene dine jevnlig. Sikkerhetskopiering av datamaskinen hver dag er ikke alltid praktisk, spesielt hvis nettstedet ditt bruker mye lagringsplass. En mer praktisk løsning er å bruke en ekstern tjeneste for å ta sikkerhetskopi av filene dine.

Det er en rekke WordPress-sikkerhetskopinprogrammer som tar sikkerhetskopi av en zip-versjon av nettstedet til serveren din. Det er ingen reell fordel å gjøre dette hvis ditt vertsfirma tilbyr daglige sikkerhetskopieringer, ettersom sikkerhetskopifilen vil bli lagret på hovedhotellpakken. Så hvis nettstedet ditt går offline, vil du ikke kunne få tilgang til sikkerhetskopifilen.

Jeg anbefaler at du bruker BackupBuddy for å ta sikkerhetskopi av ditt WordPress-nettsted. Det lar deg automatisk planlegge sikkerhetskopiene og lagre dem direkte på skyen. Du kan også sjekke vår ekspertvalgte liste over WordPress-sikkerhetskopinprogrammer for flere alternativer.

Ikke la deg lure til å tro at fordi ingenting ille har skjedd med nettstedet ditt i det siste, vil ingenting dårlig skje i fremtiden. Hendelser skjer vanligvis når du minst venter dem. Når de gjør det, vil du raskt finne ut at de er tidkrevende, stressende og kostbare. Vær smart og sikkerhetskopier WordPress-nettstedet ditt ofte. Du vil være glad for at du gjorde det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map