12 najboljših vtičnikov za WordPress prevod v primerjavi (2020)

Najboljši vtičniki za WordPress prevod


Iščete vtičnik za prevod za vaše spletno mesto WordPress? Z vsemi različnimi možnostmi, ki so na voljo v skladišču vtičnikov WordPress, je izbira pravega prevodnega vtičnika za vaše potrebe lahko nadvse.

V tem članku bomo primerjali najboljše vtičnike za prevod WordPress, tako da se boste lahko odločili, kateri je odlična izbira za vaše zahteve.

Izbira vtičnika za prevod WordPress

WordPress zelo enostavno ustvari večjezično spletno mesto WordPress in celo prevede skrbniško območje WordPress. Ko gre za izbiro vtičnika za prevod WordPress, je treba upoštevati nekaj stvari:

Postopek:

Razumevanje postopka prevajanja je ena najpomembnejših stvari, ki jih morate preveriti, preden se potopite v namestitev vtičnika na svojem spletnem mestu.

Za začetek si zastavite ta vprašanja:

 • Ali potrebujete, da naložite jezikovni paket?
 • Ali uporablja spletno aplikacijo drugih proizvajalcev, kot je Google Translate?
 • Ali ta vtičnik ponuja ročno ali samodejno prevajanje?

SEO:

Z večjezičnim spletnim mestom lahko dosežete širše občinstvo. Če pa vaš vtičnik za prevod ni optimiziran za iskalnike, bodo vaša tržna prizadevanja upadla. Prepričati se morate, da je vaš prevodni vtičnik SEO-prijazen. Najboljše orodje za SEO vam bo pomagalo povečati promet na vašem spletnem mestu.

Avtomatizirano v primerjavi s človeškim prevodom:

Če želite ustvariti lokalizirano spletno mesto, je v vašem najboljšem interesu, da najamete človeškega prevajalca, ne pa da uporabljate storitev samodejnega prevajanja. Če želite uporabnikom dovoliti, da poljubno določijo jezik, je morda uporaba avtomatiziranega prevajalca prava rešitev.

1. TranslatePress

TranslatePress

S TranslatePressom lahko z lahkoto nadzorujete vse vidike prevajanja vašega spletnega mesta. Vtičnik TranslatePress izstopa iz množice, saj vam omogoča, da prevajate objave in strani s sprednjega dela svojega spletnega mesta in vam omogoča, da si s predogledom v živo ogledate, kaj ste prevedli v realnem času..

Hitro in enostavno lahko prevedete katero koli svojo pisno vsebino: objave, strani, metapodatke, vtičnike in celo svojo temo. Vmesnika ni treba spreminjati, saj vse deluje brezhibno.

Če ste perfekcionist, ki raje ročne prevode, bo TranslatePress vaš novi najljubši vtičnik. Besedilo lahko prevedete sami ali dodelite posebno uporabniško vlogo Prevajalca vsakemu uporabniku na vašem spletnem mestu. Ti uporabniki prevajalcev lahko prevedejo vašo vsebino, ne da bi potrebovali popoln dostop do vašega skrbniškega območja in tako varovali spletno mesto.

Če je ročno pisanje prevodov preveč zamudno, potem lahko uporabite Google Translate za prevode, ki jih poganja AI. In če je kateri koli prevod AI-ja napačen, lahko ročno dotaknete.

TranslatePress ustvarja tudi SEO-prijazne URL-je za vse jezike, kar vam daje velik napredek pri lokalnih uvrstitvah v iskanju.

Začnite danes s TranslatePressom!

Za več podrobnosti si oglejte naš celoten pregled TranslatePress.

2. WPML

wpml

WPML je vrhunski prevodni vtičnik, ki vam omogoča prevajanje svojih objav, strani in vrst objav po meri. Priporočamo, da naredite popolno varnostno kopijo spletnega mesta, preden ga namestite na svoje spletno mesto.

Za razliko od večine drugih vtičnikov za prevajanje je WPML združljiv z večino glavnih tem in vtičnikov WordPress, zato vam ni treba zalepiti tem ali vtičnikov, da WPML deluje. Omogoča celo prevajanje spletne kopije, ustvarjene s priljubljenimi ustvarjalci strani povleci in spusti.

Če potrebujete pomoč pri prevajanju ljudi, vas WPML poveže z vodilnimi prevajalskimi storitvami. WPML skrbi za vse večjezično SEO in brezhibno deluje s priljubljenimi SEO vtičniki. Z WPML lahko uporabite toliko jezikov, kot želite.

Ponujajo 3 premijske načrte glede na število funkcij. Z vsakim premijskim načrtom dobite neomejeno uporabo spletnega mesta.

WPML je najstarejši in najbolj zanesljiv vtičnik za ustvarjanje večjezičnih spletnih mest WordPress.

Začnite z WPML danes.

3. Polang

polilang

Polylang je eden izmed najbolj priljubljenih vtičnikov za prevod WordPress, ki vam omogoča enostavno ustvarjanje večjezičnega spletnega mesta WordPress.

Za Polylang lahko uporabite toliko jezikov, kot jih potrebujete. Jezikovni paketi WordPress se samodejno prenesejo in posodobijo.

Polylang je združljiv z glavnimi SEO vtičniki, vključno z Yoast SEO in All in One SEO. Vtičnik skrbi za večjezično SEO, kot so html hreflang oznake in oznake odprtega grafa. S Polylangom lahko izberete en imenik, eno poddomeno ali eno domeno na jezik.

Kljub temu, da je eden najboljših vtičnikov glede funkcij, morate imeti v mislih eno, da avtor vtičnika ne ponuja podpore za brezplačno različico Polylang.

Začnite s Polylangom že danes.

4. Večjezični tisk

večjezični tisk

Večjezični tisk je še en vtičnik za prevajanje programa WordPress, ki vam omogoča zagon vsakega jezika na ločenem mestu. Na voljo je pripomoček za preklop jezika, ki obiskovalcem omogoča izbiro jezika po lastni izbiri. Ko kliknete želeni jezik, bodo obiskovalci usmerjeni na ustrezno jezikovno spletno mesto, ki ste ga postavili.

Za razliko od drugih vtičnikov za prevajanje ponuja večjezični tisk brez zaklepanja, kar pomeni, da tudi če onemogočite vtičnik, bodo vsa vaša spletna mesta delovala kot običajno brez izgube podatkov.

Večjezični tisk podpira 174 jezikov. Ustvari SEO-prijazne URL-je in ponuja samodejno podporo hreflang.

Začnite z večjezičnim Press Pro danes.

5. xili-jezik

xili jezik

xili-language je močan prevodni vtičnik, ki je na voljo za prenos iz uradnega skladišča vtičnikov WordPress. Če želite uspešno izvajati jezik xili, boste morali na svojem spletnem mestu uporabiti temo, pripravljeno za prevod. Ker je manj kot polovica tem v shrambi WordPress pripravljena za prevod, je zelo priporočljivo, da še enkrat preverite svojo temo, preden namestite vtičnik.

Ne samo, da vam jezik xili omogoča ustvarjanje večjezične vsebine, temveč vam omogoča tudi spreminjanje jezikovnih datotek teme glede na jezik vsebine.

xili-language je prijazen do razvijalcev in vsebuje seznam kljuk in API-jev, ki vam omogočajo prilagoditev vedenja teme.

Začnite danes z jezikom xili.

6. Google Language Translator

google jezik prevajalec

Google Language Translator je eden najlažjih vtičnikov za WordPress prevajanje in zelo enostavno ustvarja večjezično spletno mesto.

Po aktiviranju vtičnika morate odpreti stran z nastavitvami vtičnika in aktivirati stanje vtičnika, tako da izberete potrditveno polje. Nato morate izbrati izvirni jezik svojega spletnega mesta in izbrati seznam jezikov, v katere želite, da se vsebina prevede.

Na vašem glavnem spletnem mestu bo možnost prevajanja prikazana kot pripomoček, kjer lahko uporabniki enostavno izberejo želeni jezik. Z Googlovim domačim prevajalcem bo vaša vsebina prevedena glede na izbiro vaših uporabnikov.

Začnite z Googlovim prevajalcem jezikov že danes.

7. GTranslate

gtranslate

GTranslate je eden najbolj priljubljenih vtičnikov za prevod WordPress, ki ga poganja Google Translate.

S pomočjo vtičnika GTranslate lahko vsebino svojega spletnega mesta prevedete v 103 jezikov, ki so na voljo, brez težav. Po potrebi lahko ročno popravite Googlov samodejni prevod. Omogoča tudi integracijo Google Analytics, tako da lahko merite, ali zagotavljanje prevodov na vašem spletnem mestu dejansko koristi vašim uporabnikom.

Vtičnik je na voljo s številnimi različnimi pripomočki, kjer lahko uporabniki z lahkoto izberejo želeni jezik.

Pro različica vtičnika je popolnoma združljiva s priljubljenimi vtičniki, kot sta Yoast SEO in WooCommerce.

Začnite z GTranslate Pro danes.

8. Loco Prevajalec

loco prevajati

Loco Translate je med najbolj priljubljenimi vtičniki za prevajanje za WordPress z več kot 500.000 aktivnimi namestitvami. Loco Translate vam pomaga prevesti teme in vtičnike WordPress neposredno v brskalnik.

Ta vtičnik je primeren za razvijalce, ki želijo ponuditi mednarodne različice svojih WordPress tem in vtičnikov.

Začnite z Loco Translate danes.

9. Večjezičnost

večjezični

Vtičnik za večjezičnost omogoča obiskovalcem, da zamenjajo svoje jezike in brskajo po vsebini v želenem jeziku. Podpira več kot 80 jezikov in omogoča enostavno dodajanje novih jezikov po potrebi.

Vtičnik vsebuje nekaj pripomočkov za preklop jezika, v katerih lahko obiskovalci izberejo svoje jezike. Če želite tudi ročno prevesti vsebino svojega spletnega mesta, potem vtičnik omogoča, da to storite neposredno iz urejevalnika objav.

Začnite z večjezičnostjo že danes.

10. gradnik Goo Translate

goo translate widget

Goo Translate Widget je lahek vtičnik za prevajalnik WordPress, ki je zgrajen na vrhu Google Translatorja. Vtičnik ima priloženi pripomoček za prevod, ki ga lahko objavite v svoji stranski vrstici s samo enim klikom.

Z Google Analytics lahko celo spremljate uspešnost svojega pripomočka za prevajanje. Za razliko od drugih vtičnikov Googlov widget v bazo podatkov ne shrani nobenega prevedenega besedila.

Začnite z Googlovim prevodom danes.

11. Googlov prevajalec spletnih strani

prevajalec spletnega mesta google

Google Website Translator je še en prevodni vtičnik, ki na vašo spletno stran prinaša moč Google Translate. Vtičnik omogoča uporabo tako pripomočka kot kratke kode.

Glavna prednost tega vtičnika je, da so vse nastavitve shranjene v enem samem zapisu baze podatkov, vtičnik pa ne naloži nobenih zunanjih datotek, zaradi česar je eden najhitrejših prevodnih vtičnikov v WordPress repozitoriju.

Omogoča tudi izključitev določenega dela vašega spletnega mesta iz prevoda.

Začnite z Googlovim spletnim prevajalcem danes.

12. Lingotek

lingotek

Lingotek je brezplačni večjezični vtičnik, ki poenostavi postopek ustvarjanja in vzdrževanja večjezičnega spletnega mesta. Poleg samodejnega strojnega prevajanja vam Lingotek omogoča, da se povežete z njihovo vedno večjo skupino prevajalcev, kjer lahko za prevajanje vaše vsebine najamete dvojezičnega zaposlenega. Najboljša stvar je, da lahko to storite takoj s svoje nadzorne plošče WordPress.

Brezplačni vtičnik Lingotek v celoti avtomatizira prenos datotek med vašim spletnim mestom WordPress in skupnostjo Lingotek. Celoten postopek je pregleden, tako da lahko spremljate napredek svojega prevajalskega projekta na vsakem koraku.

Začnite z Lingotekom danes.

Kateri vtičnik za prevod je najboljši za vaše spletno mesto?

Verjamemo, da je TranslatePress najboljši prevodni vtičnik, ki je na voljo na trgu. Ne samo da vam omogoča, da prevajate s sprednjega dela, temveč se tudi brezhibno integrira z API-jem za Google Translate.

Tako lahko postopek prevajanja avtomatizirate z Google Prevajalnikom in izvedete potrebne ročne spremembe samo tistega, kar ni popolnoma prevedeno.

Ker bo večina večjezičnih vtičnikov bistveno spremenila vašo bazo podatkov, je zelo priporočljivo, da varnostno kopirate bazo podatkov, preden preizkusite kateri koli večjezični vtičnik..

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najboljši vtičnik za prevod WordPress za vaše spletno mesto.

Če ste uživali v tem članku, boste morda prebrali tudi naš najboljši članek za primerjavo rezervnih vtičnikov WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map