13 najboljših vtičnikov za WordPress Analytics v primerjavi (2020)

najboljše primerjave wordpress analitike v primerjavi


Iščete najboljše WordPress vtičnike za analitiko? Želite vedeti, ali obstajajo alternativne rešitve za Google Analytics?

Če želite voditi uspešno spletno spletno podjetje, potrebujete analitično rešitev, ki vam pomaga zbrati podatke o spletnem mestu in zagotoviti uvidljiv uvid. To odpravi delo ugibanja in lahko začnete sprejemati podatkovne odločitve za rast vašega podjetja.

Morda že veste, da je Google Analytics najbolj priljubljena rešitev za sledenje spletnim mestom, vendar obstaja veliko drugih izdelkov, ki uporabljajo drugačen pristop k sledenju spletnim mestom.

V tem članku bomo primerjali nekaj najboljših analitičnih rešitev za vaše spletno mesto WordPress.

1. MonsterInsights

pošast

Z več kot milijonom aktivnih namestitev je MonsterInsights najboljši vtičnik Google Analytics za WordPress. MonsterInsights zelo enostavno poveže Google Analytics z WordPressom in ponuja celovite funkcije sledenja.

Čeprav je Google Analytics zasnovan za sledenje skoraj vseh interakcij uporabnikov na vašem spletnem mestu, na primer oddaje obrazcev, transakcije e-trgovine, nalaganje datotek itd., Vam privzeta nastavitev storitve Google Analytics ne omogoča, da v celoti izkoristite potencial sledenja Analytics.

Če želite na primer spremljati dogodek na kraju samem, na primer sledenje oddaji obrazcev, boste morali na svoje spletno mesto dodati kodo za sledenje dogodkom po meri ali za vsak obrazec postaviti cilj storitve Google Analytics. To je lahko dolgočasno in dolgotrajno, še posebej, če niste strokovni razvijalec ali strokovnjak za Analytics.

S programom MonsterInsights lahko v nekaj klikih omogočite različne funkcije sledenja, ne da bi se morali dotikati ene same vrstice kode. Na prvi pogled si lahko ogledate uspešnost svojega spletnega mesta na nadzorni plošči WordPress, ne da bi se prijavili v svoj profil Analytics.

Lite različica vtičnika je na voljo za brezplačen prenos iz uradnega skladišča vtičnikov WordPress.

Cena se začne pri 99,50 USD za licenco za eno spletno mesto.

Začnite danes z MonsterInsights.

Želite namesto tega začeti z brezplačno različico? Poskusite MonsterInsights Lite.

2. ExactMetrics

natančnost-analitika-rešitev

ExactMetrics je bil prej znan kot nadzorna plošča Google Analytics za WP in je še en priljubljen vtičnik Google Analytics WordPress. Omogoča vam, da vidite podatke svojega spletnega mesta neposredno na nadzorni plošči WordPress.

Ta dodatek za storitev Google Analytics za WordPress poleg statističnih podatkov v realnem času in lepih poročil znotraj vašega upravnega območja WordPress vključuje tudi sledenje povezavam, demografska poročila, sledenje datotek, sledenje dogodkom, izboljšano pripisovanje povezav in še več.

Eden največjih perkov? ExactMetrics je 100% brezplačen in dobro podprt

Začnite danes z ExactMetrics.

3. Google Analytics

google analytics

Brez dvoma je Google Analytics najbolj priljubljena rešitev za analitiko spletnih strani. Ustvarjanje računa Google Analytics je popolnoma brezplačno, z enim računom pa lahko sledite več spletnim mestom.

Google Analytics vam bo pokazal število obiskovalcev na vašem spletnem mestu, od kod prihajajo, koliko časa ostanejo na vašem spletnem mestu in še več. Prav tako lahko sledite povezavam, spremljate sodelovanje uporabnikov in izvajate A / B testiranje.

Kot ste se morda zbrali, je račun Google Analytics ključnega pomena, če želite na tem seznamu uporabiti številne vtičnike. Google Analytics je lahko izziv za razumevanje, zlasti za začetnike. Zato priporočamo, da Google Analytics povežete s pluginom MonsterInsights pridobiti poročila, ki jih je enostavno razumeti.

Poleg tega se morate z Google Analytics prijaviti v ločen račun, če želite dostopati do svojih podatkov. Če pa Google Analytics povežete z MonsterInsights, lahko vidite vse svoje podatke neposredno z nadzorne plošče WordPress – brez preklopa naprej in nazaj med dvema različnima računoma.

Začnite z Google Analytics danes.

4. Kup

kup

Heap je alternativa za Google Analytics, ki vam omogoča samodejno sledenje vsakemu dogodku na vašem spletnem mestu ali mobilni aplikaciji. Na primer, na spletu Heap sledi klikom, obrazcem in drugim, brez kakršnega koli dela. Na mobilnem telefonu Heap sledi vsakemu dotiku, potegu, tapkanju in vsem drugim dogodkom, ki jih ustvarijo kretnje, brez konfiguracije.

Glavna razlika med Heapom in Google Analyticsom je v tem, da je Heap osredotočen na samodejno sledenje dogodkom, medtem ko Google Analytics lahko samodejno spremlja oglede strani. Heap prav tako olajša sledenje posameznim uporabnikom, tudi če gre za ločene naprave in piškotke.

Z Heap’s Event Visualizer lahko preprosto nastavite tokove konverzije ali v nekaj sekundah opravite analizo segmentacije, ne da bi vedeli nobeno kodo.

Če želite slediti svojemu spletnemu mestu ali aplikaciji za iOS, ki zahteva tokove pretvorbe ali analizo segmentacije, bo Heap vaše delo hitro in enostavno.

Brezplačna različica Heap vam omogoča sledenje samo 5000 sej na mesec. Celotna različica je na voljo za podjetja prek cen po meri.

Začnite danes z Heapom.

5. WordPress.com Statistika

jetpack

WordPress.com Stats Jetpack je brezplačen vtičnik WordPress Analytics, ki vam omogoča hitro statistiko o prometu na vašem spletnem mestu s pogledom na nadzorni plošči WordPress. Nikoli ni tako obsežen kot Google Analytics, ampak vam daje osnovni pregled prometnih številk na nadzorni plošči WordPress..

WordPress.com Stats je kot modul priložen vtičnik Jetpack. Če želite slediti svojemu prometu s programom Jetpack Stats, boste morali namestiti Jetpack, aktivirati modul Stats in spletno mesto povezati z WordPress.com.

To morda ni prava rešitev, če na svojem spletnem mestu že ne uporabljate drugih funkcij Jetpack.

Začnite danes z Jetpack-ovom statistiko WordPress.com.

6. Matomo

matomo

Matomo, prej znan kot Piwik, je vodilna odprtokodna alternativa Google Analytics, ki vam omogoča enostavno spremljanje interakcije uporabnikov na vašem spletnem mestu. Na voljo je z vsemi funkcijami, ki si jih lahko omislite, vključno z dogodki, cilji, e-trgovino, prijavljeni uporabniki, toplotni zemljevidi, testiranje bralcev in še veliko več.

Tako kot WordPress tudi Matomo prihaja z različicami, ki jih gostuje sam, in z oblaki.

S samozadovoljenim Matomo lahko sledite interakcijam uporabnikov na vašem spletnem mestu tako, da ga namestite na strežnik. Če potrebujete sledenje spletnega mesta brez težav, boste morda želeli uporabiti različico Matomo v oblaku, tako da lahko preskočite tehnične korake in hitro omogočite sledenje spletnim mestom.

Samozvani Matomo je brezplačen. Cene za gostovanje v oblaku Matomo temeljijo na ogledih strani, ki jih spremljate na vaših spletnih mestih in v mobilnih aplikacijah.

Za različico, ki gostuje v oblaku, se cene začnejo od 7,50 USD na mesec za 5 spletnih strani do 50 000 ogledov strani.

Začnite z Matomo že danes.

7. Razčleni.ly

razčleniti

Parse.ly je analitična platforma z enostavnim vmesnikom za uporabo, ki vam omogoča jasen vpogled v občinstvo. Parse.ly je koristen tako za začetnike kot tudi za napredne uporabnike.

Parse.ly ponuja 3 izdelke: nadzorno ploščo za vsebino, API in podatkovne povezave, ki jih je mogoče kupiti posamično ali v paketu.

Parse.ly vam s pregledno nadzorno ploščo za vsebino omogoča jasno sliko o obiskovalcih vašega spletnega mesta v realnem času. Z lahkoto lahko raziščete zgodovinske trende in sprejmete podatke, ki povečujejo prihodke.

S svojimi API-ji za vsebino lahko ustvarite odlične uporabniške izkušnje na podlagi analitike občinstva. S svojim zmogljivim mehanizmom priporočil lahko podvojite oglede strani in povečate čas, porabljen na spletnem mestu.

Njihov prenos podatkov vam omogoča, da 100% svojih podatkov odklenite v obliki, ki je enostavna za poizvedbo in prevoz.

Ponujajo ponudbe po meri za svoje izdelke glede na potrebe vašega spletnega mesta.

Začnite danes s programom Parse.ly.

8. Mixpanel

mixpanel

Mixpanel vam pove, kako uporabniki sodelujejo z vašimi izdelki, bodisi prek vašega spletnega mesta ali v mobilnih aplikacijah. Pove vam, kdo so vaši uporabniki, in meri ukrepe, ki jih ljudje sprejmejo na vaših izdelkih, ter vam pomaga hitro in enostavno sprejemati podatke, ki temeljijo na podatkih.

Mixpanel omogoča dve vrsti načrta cen – angažiranje in ljudi. Izberete lahko katero koli izmed njih, ki vam ustreza, ko rastete.

S svojim načrtom ljudi lahko brezplačno zbirate podatke o 1000 uporabniških profilih. Z načrtom angažiranja lahko mesečno zberete do 20 milijonov podatkovnih točk.

Slaba stran MixPanela je, da ga ni tako enostavno nastaviti v primerjavi z MonsterInsights ali Jetpack Stats.

Začnite danes z Mixpanelom.

9. Adobe Analytics

Adobe analitika

Adobe Systems je napredno orodje za analitiko spletnih mest podjetja na ravni podjetja. Omogoča vam razumevanje vaših strank in njihovo interakcijo z vašo blagovno znamko s pomočjo vizualizacij, medkanalnih marketinških zmogljivosti in napredne analitike.

Prav tako vam omogoča, da določite svoje najdragocenejše segmente kupcev in vam omogočite, da bolje obveščate svoje stranke s pomočjo inteligence strank.

Poleg tega vam omogoča merjenje interakcije uporabnikov v vaših mobilnih aplikacijah in tako zagotavljate boljšo digitalno izkušnjo v vseh napravah.

Začnite z Adobe Analytics danes.

10. Clicky Analytics

klikna analitika

Clicky Analytics je priljubljena alternativa Google Analytics, od katere je za statistiko v realnem času odvisno več kot milijon spletnih strani. Pravzaprav je vsako posamezno poročilo v Clickyju posodobljeno v realnem času.

S programom Clicky lahko spremljate podrobne podatke, kot so posamezni obiskovalci in njihova dejanja, povprečni čas na spletnem mestu, povprečna dejanja, stopnja obiskov ene strani, kampanje in še veliko več.

Ena izmed najbolj zanimivih funkcij Clickyja je možnost vohunjenja uporabnikov na vašem spletnem mestu v realnem času na zemljevidu. Namesto da samo berete poročila, lahko vidite, kaj počnejo obiskovalci vaše spletne strani, medtem ko to počnejo.

Clicky ponuja tako brezplačne kot plačljive načrte. Z brezplačnim načrtom lahko sledite 1 spletnemu mestu, vendar le za skupno 3000 dnevnih ogledov strani in brez premijskih funkcij, toplotnih kart ali spremljanja uptime. Če želite dobiti dostop do vrhunskih funkcij, boste morali nadgraditi na Pro račun za 9,99 USD na mesec. Za toplotne karte in nadziranje nadgradnje boste morali izbrati načrt Pro Plus, ki stane 14,99 USD na mesec.

Začnite danes s Clickyjem.

11. Noro jajce

noro-jajce

Crazy Egg je rešitev za analitiko spletnega mesta, ki vam omogoča, da vidite, kaj deluje na vašem spletnem mestu in kaj ne, da bi izboljšali svoje spletno mesto. To orodje za analitiko vam pomaga razumeti, kako obiskovalci komunicirajo z vašim spletnim mestom s pomočjo tehnologije, imenovane toplotne karte.

Crazy Egg ponuja vizualna poročila in posnetke posameznih sej, tako da se lahko naučite, od kod prihajajo vaše stranke, od kod prihajajo na vaše spletno mesto in kje se zataknejo, tako da lahko izboljšate oblikovanje za izboljšave.

Druga značilnost je njihovo A / B testiranje. S testiranjem Crazy Egg A / B lahko zagotovite, da ste izbrali prave barve, umestitev vsebine, kopijo in slike za večje konverzije. Če želite spremeniti spremembe, lahko to preprosto storite tudi z urejevalnikom Crazy Egg.

Noro jajce ponuja brezplačno preskusno različico, njihovi načrti za ceno pa se gibljejo od 24 dolarjev na mesec – 249 dolarjev na mesec.

Začnite danes s Crazy Egg.

12. Statcounter

statistika-analitika-rešitev

Statcounter olajša analitiko spletnih strani in ji zaupa več kot 2 milijona spletnih mest. S pomočjo vtičnika Statcounter lahko spletno mesto povežete s storitvijo števca statistike spletnega mesta, ki temelji na oblaku. Storitev vam omogoča osnovno statistiko spletnega mesta, kot so ogledi strani, seje, obiskovalci, prvi obiskovalci in še več.

Statcounter ponuja še nekaj odličnih funkcij, na primer možnost dodajanja opisnih informacij o svojih obiskovalcih, ki vam bodo pomagale bolje slediti, in opozorila obiskovalcev, ki vas obvestijo, ko se posamezni obiskovalec vrne na vaše spletno mesto.

Toda v teh rešitvah za analitiko spletnih mest primanjkuje nekaterih naprednih funkcij, ki jih imajo druge rešitve na tem seznamu, kot so sledenje povezav povezav, sledenje dogodkom in še več.

Če imate manj kot 250.000 mesečnih ogledov strani, lahko Statcounter uporabljate brezplačno. Če je število mesečnih ogledov strani višje, boste morali nadgraditi na plačljivi načrt, ki sega od 9 USD na mesec do 399 USD na mesec.

Začnite z Statcounterjem že danes.

13. Woopra

woopra-analitika

Woopra je rešitev za analitiko WordPress za izdelke, trženje, prodajo in podporne skupine za spremljanje poti strank do konca.

Ta storitev spletne analitike in vtičnik WordPress se osredotočata na sledenje uporabnikom na posamezni ravni z zagotavljanjem podatkov o potovanjih strank, trendih strank, zadrževanju, segmentaciji in še več. Z Woopra lahko z vgrajenimi sprožilci tudi ukrepate v realnem času na podlagi vedenja uporabnika.

Woopra ponuja tako brezplačne kot plačljive načrte, njihov plačljivi načrt pa se začne pri 999 USD na mesec.

Začnite z Woopra danes.

Katera je najboljša analitična rešitev za WordPress?

Odgovor, kateri je najboljši vtičnik za analitiko WordPress, je res odvisen od vaših potreb.

Ko gre za sledenje spletnim mestom, je vsaka rešitev drugačna. Preden se odločite za izbiro izdelka, je vredno vzeti trenutek, da boste razumeli, katera analitična rešitev je najprimernejša za vaše potrebe.

Za večino spletnih mest je Google Analytics v kombinaciji z MonsterInsights je odlična rešitev, saj ponuja sledenje dogodkom, sledenje e-trgovini, sledenje povezanim povezavam, sledenje obrazcem in še več.

V primerjavi z drugimi vtičniki za analitiko WordPress, vključno s statistiko WordPress.com, MonsterInsights v vseh pogledih ostane pred krivuljo. Je veliko bolj izčrpen in daje lepa poročila na nadzorni plošči WordPress, tako da lahko na prvi pogled dobite svoje najpomembnejše statistike.

Preberite naše: Pregled MonsterInsights

Na kratko, MonsterInsights je najboljša rešitev za vas, če želite:

 • Pridobite pomembne podatke o analitiki na nadzorni plošči WordPress.
 • Razkrijte več možnosti storitve Google Analytics, kot je sledenje e-trgovini, brez zapletenih postopkov nastavitve.
 • Odklenite napredno sledenje uporabnikom, vendar imate omejen proračun.

Če želite analitično rešitev, ki vam omogoča, da samodejno spremljate dogodke na svojem spletnem mestu in mobilnih aplikacijah brez vtičnikov drugih proizvajalcev, Kup je morda prava rešitev za vas.

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najboljšo rešitev Analytics za vaše potrebe.

Če ste uživali v tem članku, boste morda radi prebrali tudi najboljše storitve trženja e-pošte (v primerjavi).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map