15 najboljših vtičnikov za programsko opremo v živo (2020)

Najboljša programska oprema za klepet v živo


Ali želite komunicirati z obiskovalci vašega spletnega mesta, ko so na vašem spletnem mestu? Če na svoje spletno mesto dodate klepetalnico v živo, boste tako z takojšnjo pomočjo usmerili obiskovalce svojega spletnega mesta v pravo smer. V tem članku bomo primerjali nekaj najboljše programske opreme za klepet v živo in vam pomagali, da se odločite, katera je prava rešitev za vaše potrebe.

Uporaba programske opreme za klepet v živo za vaše spletno mesto

Če na svoje spletno mesto dodate pogovorno okno v živo, boste lažje stopili v stik z obiskovalci vašega spletnega mesta. S klepetom v živo lahko na trenutna vprašanja svojih obiskovalcev zagotovite takojšnje odgovore, ki preprečujejo, da bi sprejeli želene ukrepe, kot je nakup izdelka.

Pri izbiri programske klepetalnice v živo za vaše spletno mesto morate imeti v mislih nekaj stvari.

Namen:

Ugotoviti morate, zakaj na svoje spletno mesto dodajate pogovorno okno v živo. Nekatere uporabe so:

  • Povečajte prodajo: Komunicirajte s strankami in razumejte, kaj jim preprečuje nakup vaših izdelkov. Zagotovite takojšnjo pomoč, da ustvarite več prodaje in prihodka.
  • Vodilna generacija: Vključite svoj klepet s svojo storitev trženja e-pošte in zajemanje potencialnih strank. Tudi če vaši uporabniki niso pripravljeni takoj poslovati z vami, lahko z njimi še vedno spremljate, da jih pozneje pretvorite.
  • Izmerite neto rezultat promotorja (NPS): NPS je pomembna meritev, ki meri zvestobo vaših strank. Po klepetu prepričajte svoje uporabnike, naj predložijo anketo NPS, da bodo razumeli, kako verjetno bodo stranke priporočile vaše izdelke prijateljem.

Lastnosti:

Primerjajte različne funkcije, ki jih ponuja različna programska oprema za klepet v živo, da ugotovite, katera popolnoma ustreza vašim potrebam.

Integracija:

Preden izberete vtičnik za klepet v živo za WordPress, se morate prepričati, ali ponuja brezhibno integracijo z vašimi najljubšimi spletnimi aplikacijami. Morda boste želeli preveriti tudi, ali obstaja naravna integracija, ki vam pomaga dodati WordPress polje za klepet v živo na svoje WordPress spletno mesto.

Preberi več: Kako narediti spletno mesto brezplačno

1. LiveChat

live chat

LiveChat je najboljše orodje za klepet v živo. Omogoča vam, da stopite v stik z obiskovalci vaše spletne strani in jih usmerite v pravo smer.

Cena temelji na številu agentov, ki se lahko hkrati vpišejo v vaš račun LiveChat. Vendar lahko ustvarite toliko agentskih računov, kolikor jih potrebujete za organizacijo članov svoje ekipe. Vse, kar kupci vtipkajo, je takoj vidno v oknu za klepet, kar vam pomaga, da svojim strankam hitro pomagate.

Orodje ima tudi zmogljiva vgrajena poročila in analitiko. Lahko ga celo integrirate s svojim računom za Google Analytics, da merite vpliv, ki ga LiveChat ima na vaše podjetje. Ponujajo tudi brezplačen vtičnik za klepet WordPress v živo za namestitev na vaše spletno mesto.

LiveChat, Inc. podpira integracijo z vsemi vašimi najljubšimi spletnimi aplikacijami.

Začnite danes z LiveChatom.

2. Sendinblue klepet

Sendinblue

Sendinblue je vse v enem paket digitalnega marketinga, ki vam omogoča nastavitev klepetalnice, e-poštnega seznama in še več.

Sendinblue Chat je vrhunski vtičnik za klepetanje v živo, s katerim lahko v realnem času komunicirate s svojimi strankami in strankami. S Sendinblue klepetom lahko nastavite popolnoma prilagojen klepet s svojim imenom in logotipom.

Omogoča vam, da organizirate svojo ekipo in ustvarite potek dela za dodeljevanje klepetov agentom.

Če združite programsko opremo za klepet v živo z drugimi Sendinblue storitvami, kot sta trženje e-pošte in SMS, lahko hitro ustvarite zaupanje med uporabniki.

Začnite danes s klepetom Sendinblue.

3. Olark

olark

Olark je eno najpreprostejših orodij za klepet v živo, vendar dovolj obsežno, da obiskovalcem in vaši ekipi ponuja brezhibno klepetanje. Olark vam omogoča, da prilagodite pripomoček za klepet na način, ki ustreza vaši blagovni znamki, tako da lahko ponudite dosledno izkušnjo na svojem spletnem mestu.

S svojo samodejno funkcijo sporočanja lahko pošiljate sporočila glede na vedenje svojih obiskovalcev. Tako lahko pravočasno pošljete prava sporočila z minimalnimi napori.

Cene temeljijo na številu agentskih računov, ki jih želite nastaviti.

Začnite z Olarkom že danes.

4. Zendesk klepet

zendesk klepet

Zendesk Chat, prej znan kot Zopim, je ena vodilnih storitev klepetanja v živo na trgu. Omogoča vam možnost pogovora s strankami prek klepetanja v živo. Na voljo je brezplačen načrt z omejenimi funkcijami, ki omogoča, da vsakdo na svojem spletnem mestu doda polje za klepet v živo.

Lahko preprosto nastavite samodejne klepete in obiskovalcem zagotovite izkušnjo po meri, ki temelji na njihovem vedenju.

Prav tako lahko na nadzorni plošči Zendesk Chat spremljate obiskovalce svojega spletnega mesta ali pa jih za nadaljnjo analizo integrirate s svojim računom za Google Analytics..

Začnite z Zendesk Chat danes.

5. Comm100 Live Chat

comm100

Comm100 je storitev za klepet v živo na podjetniškem nivoju, ki vam pomaga, da obiskovalce svojega spletnega mesta pretvorite v kupce, tako da ponuja podporo v realnem času.

S svojo funkcijo Chatbot lahko zagotavljate avtomatizirane odgovore na redne poizvedbe in imate popoln nadzor nad vprašanji in odgovori na vaše funkcije Chatbot. Chatbot vam pomaga skrajšati roke obratovanja, znižati stroške storitev in izboljšati stroške agentov.

Med klepetom v živo lahko celo ponudite avdio / video klepete, ki na vašem spletnem mestu ponujajo najboljšo uporabniško izkušnjo v predprodaji. Poleg tega Comm100 omogoča oddaljeni dostop in nadzor nad namizjem obiskovalcev, potem ko je bilo dovoljeno.

6. SnapEngage

snapengage

SnapEngage je še ena storitev klepetanja v živo, ki jo lahko enostavno nastavite na svojem spletnem mestu. Ponuja brezhibne integracije z več sto storitvami drugih proizvajalcev, vključno z desetimi orodji za CRM, službo za pomoč, upravljanje projektov in marketinške rešitve.

Poleg tega, da na svojem spletnem mestu ponujate klepet v živo, vam omogoča tudi zagotavljanje odlične storitve za stranke s pomočjo SMS-a. Ko stranka pošlje besedilno sporočilo, lahko vaši agenti odgovori prek spletnega portala za klepet SnapEngage.

Prav tako lahko opazite, kaj kupci tipkajo, preden pritisnejo na gumb za pošiljanje.

Začnite z SnapEngage danes.

7. Klepet

Klepetalnica

Klepetalnica je vtičnik za klepet v programu WordPress, ki omogoča ustvarjanje klepetalnice na vašem spletnem mestu WordPress in pogovore v živo z prijavljenimi uporabniki.

V primerjavi z drugimi rešitvami za klepet v programu WordPress, ki so tu predstavljene, Chat Room deluje drugače. Ni zasnovano na tem, da bi vsem svojim obiskovalcem nudili podporo v živo. Namesto tega omogoča ustvarjanje klepetalnice na svojem spletnem mestu WordPress izključno za prijavljene obiskovalce.

S klepetalnico vam ni treba ustvarjati računa na nobenih drugih spletnih mestih. Vtičnik za klepetalnico je odlična rešitev za vaše spletno mesto, če imate spletno mesto, ki ga podpira skupnost in želite vzpostaviti komunikacijski kanal v živo za prijavljene uporabnike.

Začnite danes s klepetalnico.

8. Hiter klepet

hiter klepet

Hiter klepet je brezplačen vtičnik WordPress, ki vam omogoča, da na svoje spletno mesto dodate klepetalnico v živo za WordPress in se odzovete na sporočila neposredno s svoje nadzorne plošče WordPress. To je rešitev za klepet, ki jo gostuje sam, zato vam ni treba ustvarjati računa na nobenih drugih platformah.

Vtičnik je v paketu s hitrim pripomočkom za klepet v živo za WordPress, ki ga lahko preprosto vstavite na svojo stransko vrstico WordPress. Nato lahko povabite svoje obiskovalce, da komunicirajo z vami.

Poleg tega lahko na spletnem mestu WordPress dodate tudi neomejeno število klepetalnic, ki je omejeno le z zmožnostjo vaših spletnih strežnikov..

Začnite s hitrim klepetom že danes.

9. LivePerson

liveperson

LivePerson je vodilna platforma za sporočanje in bote, ki omogoča komunikacijo s strankami tako na terenu kot zunaj nje.

Vaši obiskovalci lahko pošljejo sporočila prek kanala, ki ga izberejo, vključno s spletnim mestom, mobilnim spletom ali aplikacijo.

Z njegovo integracijo v Facebook Messenger lahko svojim strankam ponudite storitev ena na ena, hkrati pa spremljate pogovor. Ker so potrošniki že navajeni na Messenger, je dodajanje LivePersona na vaše spletno mesto najboljši način, da jim zagotovite znano in brezhibno klepetanje..

Najboljše od tega je, da si strokovnjaki za oskrbo strank lahko vsak dan ogledajo ključne kazalnike uspešnosti (ključni kazalniki uspešnosti), kot so opravljeni angažma in povprečna dolžina posla, neposredno iz delovnega prostora.

Začnite z LivePersonom danes.

10. Krepko360

krepko360

Krepko360 je paket programske opreme v živo, ki vključuje klepet, upravljanje e-pošte in orodje “klikni za klic” za pomoč obiskovalcem in strankam spletnega mesta. Združuje rešitve za umetno inteligenco in interakcijo agentov za hitrejši odzivni čas.

Bold360 AI s svojim razumevanjem naravnega jezika brez trenja razume vaše namere kupcev in bodisi zagotovi povezavo do koristne dokumentacije ali pa jih poveže z živim agentom.

Omogoča vam tudi klepet s strankami s pomočjo Facebook Messengerja in SMS-a, tako da lahko zagotovite najboljšo izkušnjo s storitvijo strank.

Začnite z Bold360 danes.

11. Intercom

programska oprema intercom-live-chat

Intercom je vseobsegajoča klepetalnica v živo za prodajo, trženje in podporo. Z Intercomom lahko s pomočjo botov in klepetanja v živo prekličete avtomatično in pretvorite več potencialnih strank, pošljete ciljno e-pošto, v aplikaciji in potisnete sporočila, da privabite stranke. Prav tako lahko dobite integrirano službo za pomoč in bazo znanja, s katero lahko stranke hitro rešujejo težave.

Samo za programsko opremo za klepet v živo ponuja Intercom osnovni načrt za 38 USD na mesec in pro načrt, ki vključuje napredne funkcije, kot je pametna avtomatizacija za 78 USD na mesec. Če želite imeti dostop do vseh Intercomovih rešitev za podporo, ustvarjanje potencialnih strank in sodelovanje s strankami, se gibljejo od 38 USD na mesec do 153 USD na mesec.

Če iščete orodje za klepet v živo, Intercom morda ni najboljša izbira za vas zaradi dodanih marketinških funkcij. Če ne boste uporabljali dodatnih funkcij, je bolje, da izberete cenovno dostopnejšo programsko opremo, ki je zasnovana samo za klepet v živo.

Začnite danes z Intercomom.

12. KlikniteDesk

programska oprema clickdesk-live-chat

ClickDesk je programska oprema za klepet v živo, ki se ne osredotoča samo na besedilni klepet v živo, temveč tudi na glasovni in video klepet v živo. Tako lahko stranke poleg glasovnega klepetanja v živo uporabljajo svoj glas ali video za povezavo z vami. Glasovni klepet in video klepet prav tako temeljita na brskalniku, zato namestitev ni potrebna.

Druge funkcije, ki jih ClickDesk ponuja, vključujejo samodejno integrirano programsko opremo za pomoč, socialne orodne vrstice, integracije z enim klikom z vašimi najljubšimi aplikacijami in vtičniki ter mobilno aplikacijo za pogovor s strankami na poti. Prihaja tudi s poročanjem in analitiko.

Žal je pri ClickDesku prilagajanje dizajna omejeno na več vnaprej izdelanih tem, zato ne morete svojega klepeta v živo prilagoditi svoji znamki.

ClickDesk ponuja brezplačno različico za 30 klepetov na mesec na agenta. Plačani načrti z neomejenim razponom klepeta od 14,99 USD / mesec do 39,99 USD / mesec.

Začnite danes s ClickDeskom.

13. Freshchat

freshchat-live-klepet

Freshchat by Freshworks je sodobna klepetalnica v živo za prodajo, trženje in podporo pogovorom. S Freshchatom lahko ustvarite več niti za klepet, kot so dostava, cene ali predstavitveni podatki, da bi bili pogovori organizirani in osredotočeni. Prikaže tudi podatke o uporabniku, kot je celotna zgodovina navigacije vašega obiskovalca na spletnem mestu.

Freshchat ponuja še nekaj drugih funkcij, vključno z boti, večjezičnim sporočilom, bogatimi mediji in integracijo ClearBit. Ima IntellAssign, ki usmerja pogovore na podlagi stopnje usposobljenosti članov vaše ekipe. Edina značilnost, ki jo Freshchatu manjka, je skupna raba zaslona.

Freshchat ponuja brezplačen načrt in plačane načrte, ki se gibljejo od 19 USD / mesec na člana ekipe do 99 USD / mesec na člana ekipe.

Začnite s Freshchatom danes.

14. SmartSupp

smartsupp-live-chat

SmartSupp je priljubljena evropska programska oprema za klepetanje v živo, ki olajša vzpostavljanje odnosov s strankami in jo uporablja skoraj 300.000 podjetij po vsej Evropi.

SmartSupp vam omogoča, da prilagodite videz klepeta v živo, da ga boste ujemali z vašo blagovno znamko. Prav tako lahko naložite osebno fotografijo, da obiskovalcem svojega spletnega mesta pokažete, da za vašim spletnim mestom stojijo resnični ljudje. Ponujajo tudi spletno nadzorno ploščo, tako da lahko vidite, kdo brska po vašem spletnem mestu, in vse informacije o obiskovalcih na enem mestu.

SmartSupp ima tudi funkcije, kot so video posnetki, avtomatska sporočila, mobilne aplikacije, integracije platforme eCommerce in še več. Brezplačno lahko uporabljate SmartSupp za 3 agente, neomejene pogovore in osnovne funkcije. Za bolj napredne funkcije boste morali nadgraditi na standardni načrt za 8 USD / mesec na agenta ali Pro načrt za 19 USD / mesec na agenta.

Začnite s SmartSupp danes.

15. Drift

drift-live-klepet

Drift je pogovorna marketinška platforma, ki ponuja možnosti za klepet v živo in tudi chatbote. S chatboti lahko govorite s strankami, tudi ko vas ali vaših agentov ni. Tako lahko Drift-ov klepetalnik samodejno uvrsti obiskovalce, ugotovi, s katerim prodajalcem naj se pogovarjajo, in rezervira sestanek.

Poleg chatbotov ponuja Drift tudi funkcije, kot so trženje na podlagi računov, anonimna inteligenca obiskovalcev, pogovorne ciljne strani, integracija e-poštnega trženja in še več.

Drift morda ni najboljša izbira za mala podjetja. Ponujajo brezplačen načrt za osnovni klepet v živo. Toda, da bi dobili več funkcij, standardni načrt stane 50 USD na mesec. Če želite dobiti klepete, se boste morali odločiti za načrt Pro, ki stane dobrih 500 USD na mesec.

Začnite z Drift danes.

Katera je najboljša programska oprema za klepet v živo za vaše potrebe?

Po primerjavi smo ugotovili, da je Live Chat najboljša programska oprema za klepet v živo, ki jo lahko imate na svojem spletnem mestu. Live Chat ponuja vse funkcije in integracije, ki vam olajšajo komunikacijo z obiskovalci vaše spletne strani.

LiveChat uporabljamo na svojih sestrskih spletnih mestih in toplo priporočam.

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najboljšo programsko opremo za klepet v živo za vaše potrebe.

Če ste uživali v tem članku, boste morda želeli prebrati tudi 7 najboljših vtičnikov WordPress svinčenih generacij.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me