Galerija Envira vs. FooGallery – katera je boljša? (Primerjava)

galerija envira vs. foo galerija


Iščete vtičnik galerije za svoje spletno mesto? Trg WordPress je preplavljen s številnimi neverjetnimi vtičniki, ki vam bodo omogočili, da predstavite svoje predstavnostne datoteke na vizualno osupljiv način. Dva najbolj priljubljena sta galerija Envira in FooGallery – vsak ima svoj nabor zmogljivih funkcij.

Za začetnike pa je morda zmedeno, da izberejo pravi vtičnik galerije za svoje potrebe, še posebej pri toliko možnosti vtičnikov galerije. Če se to sliši kot znana situacija, ne skrbite. Pokrili te imamo.

Da bi lažje izbrali najboljši vtičnik za galerijo, smo v tej primerjalni objavi pripravili podroben pregled vtičnikov. Poiskali bomo njihove funkcije in videli, katera je boljša možnost za vaše spletno mesto.

Preden se potopimo globlje, si oglejmo hitri pregled vtičnikov.

Pregled: Galerija Envira vs. FooGallery

Galerija Envira

envira-gallery-vtičnik

Galerija Envira je eden najbolj priljubljenih vtičnikov galerije na trgu z več kot 100.000 aktivnimi namestitvami in več kot milijonom prenosov. Envira Gallery je vtičnik za vlečenje in spuščanje fotografij, ki je začetnikom enostaven za uporabo. V 5 minutah ali manj lahko naložite svoje fotografije, jih preuredite in ustvarite osupljivo galerijo slik.

Poleg ustvarjalca galerije fotografij povleci in spusti, druge funkcije vključujejo predloge galerije, albume, skupno rabo v družabnih omrežjih, video galerije, vodno označevanje, diaprojekcijo in drugo.

FooGallery

foogallery-plugin

FooGallery ima tudi več kot 100.000 aktivnih namestitev v WordPress Official Plugin Repozitoriju in 4,7 ocene na WordPress.org. Tako kot Galerija Envira tudi FooGallery ponuja čudovite postavitve galerij, ki so odzivne, strelovodne in optimizirane za Gutenberg.

Nekatere značilnosti FooGallele vključujejo osupljive predloge galerije, enostavno urejanje s sortiranjem povleci in spusti ali galerijo, prilagoditve, kot so učinki lebdenja, podpora za video in še več. Poleg tega imajo še predogled galerije, ki vam omogoča, da vidite, kako izgleda vaša galerija, ko jo gradite.

Konfiguracija: Envira Gallery vs. FooGallery

Galerija Envira

Galerija Envira je zelo enostavno konfigurirati. Možnost konfiguracije najdete pod Konfiguracija na nadzorni plošči galerije Envira. Takole izgleda:

Konfiguracija galerije Envira, galerija Envira vs Foogallery

Tu imate veliko možnosti. Dodate lahko do 6 stolpcev v galeriji, omogočite leno nalaganje, celo nastavite časovni zamik svojih slik. Na voljo je tudi možnost izbire dimenzij vaše postavitve.

Če želite nastaviti velikost slike, imate na voljo tudi neverjetne možnosti. Vsebuje veliko stilov. Lahko je v obliki sličic, portretov, kvadratnih oblik, pokrajin in še več. Glede na število stolpcev postavitve omogoča tudi izbiro dimenzij slik.

FooGallery

Tudi FooGallery ima fantastične možnosti konfiguracije. Najdete ga pod Nastavitve možnost na nadzorni plošči FooGallery.

Konfiguracija FooGallery, Galerija Envira proti Foogallery,

Tu imate 4 različne jezičke za nastavitve, vključno s splošnimi, slikami, jezikom in naprednimi nastavitvami.

Na zavihku Splošno lahko delate na leni nalaganje, možnosti galerije predpomnilnika in napise v galeriji.

Obstaja 6 možnosti za oblikovanje galerije. Kartica Slika ponuja možnosti za nastavitev dimenzij slike, spreminjanje velikosti animiranih GIF-jev, prikazovanje animiranih sličic itd..

Konfiguriranje galerije slik natančno za vaše potrebe je enostavno tako z galerijo Envira kot s FooGallery.

Enostavnost uporabe: Galerija Envira vs. FooGallery

Galerija Envira

Ustvarjanje galerije z galerijo Envira je izjemno preprosto. Vse kar morate storiti je, da odprete nadzorno ploščo Envira in kliknete Dodaj novo gumb. Zdaj lahko svoje slike naložite v Galerija Native Envira odsek.

V naslovnem delu preprosto poimenujte svojo galerijo in nato izberite slike iz računalnika. Lahko tudi dodate že obstoječe slike iz svoje predstavnostne knjižnice s klikom na Izberite datoteke iz drugih virov možnost. Ko so slike dodane, boste spodaj tam, kjer ste pravkar dodali slike, videli predogled v živo.

Galerija Envira vs Foogallery,

Na desni strani boste imeli kratko kodo. To lahko uporabite ali pritisnete gumb za objavo, da prikažete svojo galerijo na kateri koli strani ali objavi, ki jo želite. Ali ni tako preprosto?

FooGallery

Dodajanje galerije s FooGallery je tudi preprosto, vendar se nekoliko razlikuje od galerije Envira. Če želite dodati svoje slike s programom FooGallery, pojdite na nadzorno ploščo FooGallery in kliknite na Dodaj galerijo gumb. Nato dodajte naslov galerije in slike.

FooGallery enostavna uporaba, Galerija Envira vs Foogallery

Pod območjem, kamor dodate slike, boste imeli nekaj možnosti nastavitev. Z njimi lahko dodate učinke svojim slikam, izberete temo, dodate učinke nalaganja, obrobe in drugo.

Če želite preveriti, kako izgleda vaša galerija, kliknite na Predogled galerije gumb na vrhu zaslona.

Naše misli

Če prvič uporabljate vtičnik za galerijo, je Envira lahko dobra. Ima uporabniku prijazen vmesnik, tako da ni možnosti, da bi se ljudje zmedli, tudi če ga prvič uporabljate.

Foo, po drugi strani pa vas lahko preplavi, če ste začetnik. To še ne pomeni, da na noben način zaostaja za Enviro. Če imate izkušnje z delom z vtičniki galerije, boste morda lažje konfigurirali slike. Edina težava Foo je, da morate po dodajanju slik preklopiti zavihke, da preverite predogled.

Slogi zaslona: Galerija Envira vs. FooGallery

Galerija Envira

Galerija Envira ponuja veliko lepih načinov za prikazovanje slik. Izberete lahko želeno število stolpcev, omogočite ali onemogočite leno nalaganje, dodate različne velikosti slike in naredite še veliko več.

Slog galerije Envira

Vtičnik ima veliko velikosti za vaše slike. Od sličic, portretov, pokrajin, naključnih – samo poimenujete jih. Envira ima tudi možnosti, da dodate svetlobno polje in nastavite tudi položaj napisov. Če želite, se lahko slike tudi ujemajo z določeno velikostjo.

FooGallery

FooGallery ima tudi ogromen seznam možnosti za vaše slike. Če želite videti privlačno, vam omogoča, da izberete temo, ki je v treh vrstah – svetla, temna in po meri.

Slogi galerije FooGallery

Dodate lahko tudi različne obrobe, kapljico in notranjo senco, izberete ikono za nalaganje in še več. ima tudi številne učinke lebdenja, možnost, da dodate napis in dodate tudi stransko vrsto. Slike se lahko povežejo tudi z določeno objavo strani s pomočjo polja URL.

Naše misli

Envira v svoji lažji različici ponuja osnovne funkcije. Foo ima na drugi strani nekoliko bolj napredne možnosti. Glede na vaše zahteve lahko izberete tistega, ki ga potrebujete.

Addons: EviraGallery vs. FooGallery

Galerija Envira

Funkcije galerije Envira lahko razširite s pomočjo njenih premium dodatkov. Ima čudovite dodatke za dodajanje možnosti socialnih medijev, podporo video datotekam, dodajanje nastavitev za mobilne naprave, dodajanje oznak, dodajanje vodnega žiga, zaščito z geslom, paginacijo in še veliko več. Na splošno Galerija Envira ponuja več kot 30 dodatkov.

Envira addons

FooGallery

FooGallery ima tudi možnosti za nadgradnjo svojih funkcij.

Foogallery addons, Galerija Envira Vs Foogallery
To možnost lahko uporabite za dodajanje video datotek, več efektov nalaganja, različne predloge galerije, neskončno drsenje, prednastavitve učinka kazalca in še več. Foo ima skupaj 5 razširitev.

Naše misli
V smislu razširitve svojih funkcij je Envira lahko boljša izbira. Čeprav ima Foo premium možnosti, je Envira v tem pogledu videti, da vodi dirko.

Dokumentacija: Galerija Envira proti FooGallery

Galerija Envira

Galerija Envira je lepo dokumentirana in v njej boste našli vsak odgovor na svoje vprašanje (če obstaja). Ponuja vam tudi možnost, da vam predložite vozovnico, če ne najdete rešitve za nobeno težavo.

FooGallery

FooGallery je enako dobro dokumentiran. Pri ravnanju z vtičnikom ali iskanjem odgovora na vprašanje pri ravnanju z njim ne bi smeli imeti težav.

Naše misli
Obe vtičniki lahko glede na svojo dokumentacijo prejmeta enaki točki. Obe sta bili odlično dokumentirani in z upoštevanjem te dokumentacije lahko tudi začetnik ravna s pluginom kot profesionalci.

Cene: Galerija Envira vs. FooGallery

Galerija Envira

Galerija Envira ponuja 4 različne Cenitev načrti. Osnovni start pri 29 $ in sega do 299 $.

Cena galerije Envira

FooGallery

Načrti cen FooGallery imajo tri različne možnosti. Začne se pri 29,99 USD in sega do 149,99 USD.

FooGallery Cena

Naša razsodba: Galerija Envira vs. FooGallery: Kateri vtičnik za galerijo bi morali izbrati?

Galerija Envira je lahek vtičnik, ki je na voljo z vsemi funkcijami, ki jih boste kdaj potrebovali od vtičnika galerije WordPress.

Cena galerije Envira je nekoliko višja od Foo. Vendar menimo, da lastnosti in dodatki, ki jih ti načrti ponujajo, opravičujejo navedbo.

To je vse o obeh vtičnikih. Upamo, da vam je bila ta objava v galeriji Envira Gallery Vs FooGallery v pomoč. Če želite preveriti več možnosti, preberite našo objavo o 8 najboljših vtičnikov za galerijo WordPress v primerjavi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map