Kako dodati večpredstavnostni drsnik v WordPress

Drsniki so lep in preprost način, da pritegnete pozornost uporabnikov. V drsnik lahko dodate videoposnetke, besedilo, gumbe vse, kar želite. Težava pa je v tem, da ne želite, da drsnik upočasni vaše spletno mesto. V tem članku vam bom pokazal, kako ustvariti čudovite večpredstavnostne diapozitive v WordPressu s pomočjo mojega najljubšega drsnega vtičnika WordPress, Soloquy.


Zakaj je Soliloquy najboljši vtičnik za drsnik WordPress?

Če bom uporabljal drsnike na spletni strani, ne želim, da to upočasni moje spletno mesto. Soliloquy je zelo optimiziran za hitrejše nalaganje diapozitivov, ne da bi to vplivalo na čas nalaganja strani. Samo ta razlog je dovolj močan, da lahko kdo uporablja Soliloquy, vendar obstaja več.

Soliloquy ustvarja popolnoma odzivne drsnike, ki so enako odlični na namizju, mobilnih napravah in tabličnih računalnikih. Lepo se zmanjša, brez poslabšanja kakovosti in deluje kot čar na napravah na dotik.

SEO je zaskrbljujoč za večino spletnih podjetij. Soliloquy je najbolj SEO prijazen drsnik WordPress. Dodajanje alt oznak in naslovov na diapozitive je zelo enostavno, kar pomaga povečati uvrstitev pri iskanju.

Nazadnje, če ustvarjam spletno stran za koga drugega. Rad bi uporabil nekaj, kar je enostavno. Soliloquy je prijazen do začetnikov in vsi, ki le malo vedo, kako uporabljati WordPress, lahko ustvarijo diapozitive s programom Soliloquy.

Kako ustvariti čudovite multimedijske bogate diapozitive z Soliloquy

Prva stvar, ki jo morate storiti, je nakup Soloquy. Licenca za posamezno spletno mesto znaša le 19 USD, vendar bom priporočil licenco za razvijalce, ki znaša 99 USD in vam omogoča dostop do vseh osnovnih dodatkov.

Ko dobite vtičnik, ga namestite in aktivirajte, kot bi namestili kateri koli drug WordPress vtičnik. Po aktivaciji boste novo stran Soliloquy opazili na svoji strani WordPress admin. Če želite ustvariti nov drsnik, kliknite na Soliloquy »Dodaj novo.

Ustvarjanje novega drsnika s programom Soliloquy

Najprej morate drsniku dodeliti naslov, nato pa kliknite gumb za izbiro slik, da slike naložite na drsnik. Če želite izbrati slike iz svoje medijske knjižnice, dodati videoposnetek ali vstaviti diapozitiv HTML, potem morate klikniti gumb, ki se glasi “Kliknite tukaj, da vstavite diapozitive iz drugih virov”.

Naložite nekaj slik na diapozitiv in nato kliknite gumb drugih virov. Prikaže se novo pojavno okno s tremi zavihki. Izberete lahko slike iz svoje predstavnostne knjižnice, dodate videoposnetke ali vstavite diapozitiv HTML. Kliknite na zavihek videoposnetki in opazili boste, da lahko dodate videoposnetke iz YouTuba, Vimea ter Wistia in Vimeo. Preprosto prilepite URL videoposnetka in po potrebi dodajte naslov in napis. Po tem kliknite gumb »Vstavi diapozitive v drsnik«.

Dodajanje video diapozitiva

Soliloquy vam omogoča, da ne dodajate samo slik in videov, ampak tudi diapozitive HTML. To pomeni, da lahko diapozitiv ustvarite s pomočjo HTML in CSS in ga vstavite v drsnik. Ta funkcija je še posebej uporabna za razvijalce in oblikovalce, saj omogoča, da ustvarijo diapozitive z besedilom, gumbi, slikami in vsem drugim, kar bodo morda želeli dodati na enem diapozitivu. Ko kliknete na jeziček diapozitiva HTML, boste videli navaden urejevalnik HTML, kamor lahko prilepite HTML kodo.

Dodajanje diapozitivov HTML v Soliloquy

Ko dodate diapozitive, bodo prikazani tako:

Urejanje diapozitivov znotraj drsnika

Vsak drsnik ima na sebi dva gumba, rdeči gumb bo z drsnika odstranil drsnik a. Modri ​​gumb z informacijsko ikono vam bo omogočil urejanje diapozitiva. Tu lahko na diapozitive dodate metapodatke, dodate povezave do njih in dodate napise.

Drsni metapodatki

Soliloquy vam omogoča nadzor naprednih možnosti za vsak drsnik, ki ga ustvarite. Za ogled teh možnosti preprosto kliknite na kartico Config. Tu lahko izberete nastavitve animacije, teme, puščice, navigacije in krmiljenja.

Konfigurirajte dodatne možnosti za drsnik

Ko ste z drsnikom zadovoljni, preprosto kliknite gumb za objavo. Ko je drsnik objavljen, ga je mogoče dodati kjer koli na spletnem mestu WordPress s pomočjo kratkih kod in oznak predloge. Če si želite ogledati te kratke kode, kliknite ikono skupne rabe in Soliloquy vam bo prikazal te oznake. Preprosto kopirajte kratko kodo in jo dodajte med svoje objave ali strani. Ali pa kopirajte oznako predloge in jo prilepite v svoje datoteke WordPress.

Kopirajte drsno kodo in oznako predloge

Lahko, kajne? Spodbudil vas bom, da se igrate z naprednimi možnostmi na zavihku config drsnika in eksperimentirate z različnimi velikostmi drsnikov, animacijami in učinki bledenja.

Če vam je bil ta članek všeč, se pridružite ThemeLabu Twitter in Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map